Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות ותקן שמן גיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעניינתי בהחלפת שמן גיר לרכבי קיה ריו 2017 אוטומט 1.4. בספר כתוב שבמצבים מסויימים (קשים) יש להחליף.

ראיתי בטבלה (מצ"ב) שצריך יותר מ7 ליטר, האם הבנתי נכון?

שם זה למנוע 1.6 שלי 1.4 האם יש הבדל והוא כזה משמעותי?

ולענין התקן כתוב רק ATF SP-IV האם זה כל מה שצריך? כי ראיתי כל מיני תקנים.

שמן גיר צילום מסך.png

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם אני לא טועה אמורים לבדוק שהטמפרטורה היא 40-50 מעלות.

אם אף אחד אף פעם לא החליף וזה מהמפעל וקיים כבר שנים הכל בסדר.

הכמות היא באמת 7 ומשהו ליטר, בהחלפה אתה מחליף רק חצי (3 ומשהו ליטר ולא כי בא לך אלא כי זה מה שיצא, השאר לכוד בממיר מומנט ועוד מקומות) אז אין טעם לקנות את כל הכמות.

פורסם

תודה, אני אבדוק שוב אחרי נסיעה.

לגבי המעלות, כתוב באתר שציינתי : Check by using KDS/GDS that the temperature of the ATF is between 70°C and 80°C.

מישהו יודע כמה הטמפ' של שמן הגיר במקס (כוונתי כמו שהמנוע 90~)? כי אם זה לא המקס נראה שצריך ממש לתזמן את הבדיקה.

פורסם

גם אחרי נסיעה גבוה מHOT בכ7מ"מ.

באתר הנ"ל כתוב

You should be stop the pouring when if the full volume of fluid can not be poured. Then start the engine and run it at idle for 1 - 2 minutes in the N or P position. Then pouring the oil after turning off the engine.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הכוונה (זה כמו נוזל קירור??)

פורסם

אם יש לך סורק - יש שם את הטמפרטורה של הגיר ואז אתה תוכל לבדוק.

אני ממליץ לך בחום להחליף את השמן , אם יש לך ספק לגבי התקן או הכמות - תחליף במוסך מורשה.

בהצלחה.

פורסם
בתאריך 27.6.2022 בשעה 23:42, FROGIE כתב:

גם אחרי נסיעה גבוה מHOT בכ7מ"מ.

באתר הנ"ל כתוב

You should be stop the pouring when if the full volume of fluid can not be poured. Then start the engine and run it at idle for 1 - 2 minutes in the N or P position. Then pouring the oil after turning off the engine.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הכוונה (זה כמו נוזל קירור??)

Capacity : 6.8 L (1.8 U.S gal., 7.2 U.S.qt., 5.98 Imp.qt.)

You should be stop the pouring when if the full volume of fluid can not be poured. Then start the engine and run it at idle for 1 - 2 minutes in the N or P position.

Then pouring the oil after turning off the engine.

• תוכן חדש...