Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודת שטח

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בסדר, פעם דירה היתה זולה יותר. בדירה לא היה מיזוג, בלי מעלית, בלי חניה צמודה ברוב המקרים אם בכלל היה אוטו להעמיד שם, במקום 4-5 חדרים היה לך 3. קירות דקים שלא מבודדים כלום, 6 נפשות על מקלחת ושירותים אחד, תולים כביסה על מתקן משותף עם השכנים בחצר וערוץ וחצי בטלוויזיה אם בכלל היתה לך. 

איך מה להשוות למה שהיה פעם, מדובר בחיים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

ופעם לא היו ארנונה ומשכנתא?

המשכנתאות של שנות השבעים לא היו צמודות ונמחקו באינפלציה של שנות השמונים.

אז ההורים שלי שקנו דירה, למעשה קיבלו את רובה ב"מתנה" מהבנק.

מצד שני, הם גידלו 3 ילדים, בדירת 3.5 חדרים, קומה ג' בלי מעלית (ולעלות מהחניה זה היה עוד קומה).

בלי מרפסת שמש, מקלחת אחת שירותים אחד.

דיברו פה על ימי עבודה של 12 שעות. אבא שלי היה נהג סמיטריילר עצמאי שעבד בעיקר על קו אילת-אשדוד. היה יוצא ביום ראשון לפנות בוקר (לפעמים אפילו במוצ"ש), חוזר בשישי בצהריים ומבלה את רוב השבת בשינה. אחלה איכות חיים...

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

המשכנתאות של שנות השבעים לא היו צמודות ונמחקו באינפלציה של שנות השמונים.

אז ההורים שלי שקנו דירה, למעשה קיבלו את רובה ב"מתנה" מהבנק.

מצד שני, הם גידלו 3 ילדים, בדירת 3.5 חדרים, קומה ג' בלי מעלית (ולעלות מהחניה זה היה עוד קומה).

בלי מרפסת שמש, מקלחת אחת שירותים אחד.

דיברו פה על ימי עבודה של 12 שעות. אבא שלי היה נהג סמיטריילר עצמאי שעבד בעיקר על קו אילת-אשדוד. היה יוצא ביום ראשון לפנות בוקר (לפעמים אפילו במוצ"ש), חוזר בשישי בצהריים ומבלה את רוב השבת בשינה. אחלה איכות חיים...

אני מכיר אחד כזה שהעבודה שלו בדיוק כמו שתיארת רק שהוא היה שכיר.

הוא היה אזרח עובד צה"ל וכמעט שבוע לא היה בבית. הם היו נוסעים בשיירות קו קסטינה - אילת . הוא היה מכונאי שטח וגם נהג.

לפי מה שהוא אומר דווקא היו לו הרבה חוויות בחיים אבל אין חיי משפחה.

היום הוא עם פנסיה מכובדת מאוד אבל חולה..

פורסם (נערך)

אבא שלי היה עצמאי, שהיה במינוס רוב הילדות שלי.

גם הוא חולה, אבל בלי פנסיה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לשחק למי יש יותר גדול זה כיף אבל לא רלוונטי בכלל לעניין.

נתנאל אתה לא צריך לעבוד קשה אלא חכם. מקווה בשבילך שבחרת לא ללכת לעבודה הזו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נתנאל ידידי, היום ישנם מספיק קורסים שיכולים לספק לי פרנסה מכובדת. 

לדוגמה: 

יועץ משכנתאות - קורס 3 חודשים קרוב ל 5,000 ש"ח עלות

סוכן ביטוח - קורס של שנה וחצי. 

רישיון משאית 12 טון + רישיון למנוף  - עלות כוללת 6,000 ש"ח

ועוד הרבה מקצועות אחרים. 

אני מכיר אנשים שמרוויחים סכומים יפים מאוד מהמקצועות האלו. 

יש בחור מהאזור שלי שהוא סוכן ביטוח ותיק, כיום יש לו נכסים בשווי יותר מ 10 מליון ש"ח על פי ההערכות. 

אל תסתכל רק על עבודה ספיציפית אלא על השוק עצמו. 

תעשה קורס יבוא/יצוא - כמה חודשים בודדים אבל תקבל עוד תעודה ביד, מה רע ? 

• אהבתי 2
פורסם

שאלה לפותח השרשור

על איזה התמחות בדיפלומה שלמדת אתה צריך לעשות?

ממה שידוע לי אין צורך בהתמחות/ סטאז' לתעשייה וניהול

פורסם
לפני 8 שעות, ANUTKK כתב:

שאלה לפותח השרשור

על איזה התמחות בדיפלומה שלמדת אתה צריך לעשות?

ממה שידוע לי אין צורך בהתמחות/ סטאז' לתעשייה וניהול

הכוונה לניסיון בתחום. אם אין לך ניסיון לא מקבלים אותך אבל מצד שני אם לא מקבלים אותך אין לך אפשרות לצבור ניסיון .

וזה פלונטר.

פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

הכוונה לניסיון בתחום. אם אין לך ניסיון לא מקבלים אותך אבל מצד שני אם לא מקבלים אותך אין לך אפשרות לצבור ניסיון .

וזה פלונטר.

העניין הקטן הוא שגם ההשכלה צריכה להיות רלוונטית לדעת המעסיק.

אני לאחרונה רואה המון פוסטים בלינקדאין של כל מיני אנשים שעשו קורס של חודשיים באיזה מכללה מונפצת בלבדוק קוד ומתבכיינים שההייטק לא נותן להם נסיון.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אם כך, אז כנראה שכל אלה שיש להם ניסיון, נולדו איתו...

בוא נצא רגע מתוך הנחה ש10 אחוז מתקבלים לעבודה הראשונה שלהם בזכות נפוטיזם או שוחד מיני. 😜 

כל השאר פשוט הולכים לעשרות ראיונות, עד שהם מרשימים מישהו מספיק כדי שיתן להם הזדמנות.

אחרי זה, כל מה שנותר זה לעשות עבודה טובה מספיק כדי לקבל המלצות לעבודה הבאה, או סתם להתקדם בזו שכבר קיבלת.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, natco כתב:

אם כך, אז כנראה שכל אלה שיש להם ניסיון, נולדו איתו...

בוא נצא רגע מתוך הנחה ש10 אחוז מתקבלים לעבודה הראשונה שלהם בזכות נפוטיזם או שוחד מיני. 😜 

כל השאר פשוט הולכים לעשרות ראיונות, עד שהם מרשימים מישהו מספיק כדי שיתן להם הזדמנות.

אחרי זה, כל מה שנותר זה לעשות עבודה טובה מספיק כדי לקבל המלצות לעבודה הבאה, או סתם להתקדם בזו שכבר קיבלת.

במקצוע שלי זה ממש כמו שתיארת.

אצלי זה הלך ככה: מסיים את התואר , שולח קו"ח לא חוזרים אליי , עובד באיזו עבודה שלא קשורה בכלל,

מנסח קורות חיים מקצועיים עם טיפה שקרים פה ושם (כמו אנגלית שפת אם וכאלה) עושה ראיונות - באחד הראיונות המראיין אומר לי "רשמת פה אנגלית שפת אם" - ספר לי על עצמך באנגלית ועל השאיפות שלך. חצי מהשיחה גמגמתי. ועוד כאלה דברים.

ואז התקבלתי לעבודה במקום יוקרתי אבל החוזה היה זמני מראש לשנה - אבל זה שידרג לי את הקו"ח והזומנתי ל3-4 ראיונות בשבוע.

אבל לא רצו אותי במקומות שאני רציתי ולא הבנתי למה. יום אחד עשו לי ראיון בנמל לאיזו משרה שהשכר לא להיט והמשרה זמנית ל3 שנים . אחרי הראיון שלחו אותי למקום של בחינות (יום שלם)

וכשנכנסתי ראיתי 20-30 איש שבאו לאותה המשרה ואחד יותר מוכשר מהשני. ואז הבנתי שפשוט יש המון מתמודדים על אותה משרה ולכן קשה מאוד להתקבל.

מי ששואל אותי עדיף הייטק הביקוש גבוה מאוד והמשכורות בשמיים.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • אהבתי 1
פורסם

הפוך, גוטה.

בכל המקצועות חוץ מהייטק, זה כבדיוק מו שאתה מספר. בשבוע שעבר היה פה שרשור של הנדסאי בניין עם אותו סיפור כמו שלך.

גם הוא הסתכל בקנאה על ה"הייטק".

אין מה לעשות. שוק העבודה קשה. זה נכון, אגב,ברוב המקומות בעולם,  ובמקומות שבהם זה לא נכון, לא בטוח שתרצה לגור. (בד"כ מדינות מתפתחות או מזדקנות)

ה"הייטק" הוא חד-קרן מהבחינה הזו, וגם זה לא בכל הענפים שלו, וגם באלה שכן, זה לא ישאר כך לנצח. עניין של היצע וביקוש. (ויהיו במקומם ענפים חדשים שיהיו מבוקשים)

גם המשכורות הגבוהות הן פונקציה של הביקוש. ברגע שדאליפ בממובאי ידע לעשות את מה שעושה דימא תל-אביב (הסטראוטיפיות הגזענית מוגשת באדיבות מועצת הבומרים האשכנזים :-P ) אז גם השכר ירד.

תעו"נ זה תחום ידע ניהולי מאד רחב. אתה יכול למצוא נישה שתעניין אותך, וגם תכניס לך שכר יפה, במשך הזמן.

קל להגיד כשהמסך מפריד בינינו, אבל - עוד קצת סבלנות ונשיכת שפתיים אצל בוסים דוחים, עוד שורה ועוד אחת ברזומה, בסוף, אם אתה טוב במה שאתה עושה, תמצא את מקומך.

אם חייבים עוד קצת כסף, אולי עדיף (לדוגמא) לנהוג במונית בסופ"שים כדי להשלים הכנסה, תו"כ המשך "חתירה למטרה" במשך השבוע, במשרה רלוונטית להמשך הקריירה.

• רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

מלכוד הניסיון רלוונטי גם (ואולי באופן אפילו לא פחות חמור) להייטק.

היה איזה בחור שפירסם שדרשו ניסיון 8 שנים בטכנולוגיה שקיימת רק 5 או משהו כזה.

ההבדל הוא שבתפקידים מסוימים בהייטק (פיתוח, מחקר למשל) המחסור כל כך חמור, שברור לחברות שאין להן דרך לפצות על המחסור הזה, אלא לייצר תוכניות הכשרה לג'וניורים, עם ובלי ניסיון, סטודנטים ובוגרי תארים וכו'.

מתוך הבנה שההכשרה הזו תמלא חלק מהמחסור בבוא הזמן.

אבל זה מרתון, לא ספרינט.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

בכל המקצועות

תיקנתי לך.

יש אולי תחושה שבהייטק זה אחרת, אבל זה לא באמת נכון. ג'וניורים, בוגרי תואר מאונ' או מכללה, בוגרי קורסים בהחלט מתמודדים עם אותו קושי במציאת המשרה הראשונה.

זה קצת שונה אצל בעלי ניסיון (בדכ שנתיים ומעלה, לפעמים הרבה יותר) ושם בהחלט יש דרישה גדולה לעובדים (טובים).

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, Gosser1860 כתב:

תיקנתי לך.

יש אולי תחושה שבהייטק זה אחרת, אבל זה לא באמת נכון. ג'וניורים, בוגרי תואר מאונ'

ללמוד זה מסובך.

צריך לדעת מה ללמוד,איפה ללמוד,איך להכנס לשוק התעסוקה ומתי ולסיים עם ציונים טובים.

בוגרים עם ממוצע סבבה מהעברית/טכניון/תל אביב מוצאים עבודה דיי בקלות גם בחברות הגדולות בלי נסיון או עוד בתור סטודנטים.

או מכללה, בוגרי קורסים בהחלט מתמודדים עם אותו קושי במציאת המשרה הראשונה.

בוגרי קורסים לרוב זה אנשים ש"רימו" אותם והם דיי מסכנים.

מכרו להם איזה סיפור וכואב לשחרר למרות שלא בדיוק מעסיקים בוגרי קורסים.

מכללות תלוי איזה,אבל יש מכללות גרועות שהבוגרים שלהם לא שווים יותר מידי ועבורם שוק העבודה בהתאם.

שוק התעסוקה עבור בוגר מהטכניון ובוגר מסמי שמעון הוא ממש לא אותו שוק עבודה.

משרות שונות,משכורות שונות וכו'.

זה קצת שונה אצל בעלי ניסיון (בדכ שנתיים ומעלה, לפעמים הרבה יותר) ושם בהחלט יש דרישה גדולה לעובדים (טובים).

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...