Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודת שטח

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, Potato כתב:

ללמוד זה מסובך.

צריך לדעת מה ללמוד,איפה ללמוד,איך להכנס לשוק התעסוקה ומתי ולסיים עם ציונים טובים.

בוגרים עם ממוצע סבבה מהעברית/טכניון/תל אביב מוצאים עבודה דיי בקלות גם בחברות הגדולות בלי נסיון או עוד בתור סטודנטים.

בוגרי קורסים לרוב זה אנשים ש"רימו" אותם והם דיי מסכנים.

מכרו להם איזה סיפור וכואב לשחרר למרות שלא בדיוק מעסיקים בוגרי קורסים.

מכללות תלוי איזה,אבל יש מכללות גרועות שהבוגרים שלהם לא שווים יותר מידי ועבורם שוק העבודה בהתאם.

שוק התעסוקה עבור בוגר מהטכניון ובוגר מסמי שמעון הוא ממש לא אותו שוק עבודה.

משרות שונות,משכורות שונות וכו'.

היה מראיין אחד שאמר לי בפנים , מצטער אבל אני מקבל רק בוגרים מ"בן גוריון " ומ"הטכניון". זה סף הדרישות שלי.

אמיתי לגמרי.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

הכוונה לניסיון בתחום. אם אין לך ניסיון לא מקבלים אותך אבל מצד שני אם לא מקבלים אותך אין לך אפשרות לצבור ניסיון .

וזה פלונטר.

אז מנסים ומנסים עד שמוצאים מעסיק שמוכן לקבל אותך (ואתה מוכן לעבוד אצלו), גם אם זה אומר שכר נמוך יותר ותנאים פחות טובים, ואולי אפילו, רחמנא ליצלן, בתור עובד קבלן, ומשם רוכשים ניסיון ומתקדמים ולעבודות יותר טובות, בתוך האירגון או מחוצה לו.

יש לנו מזל שבישראל אין את ההזיה של unpaid internships, איפה שבוגרים טריים הולכים לעבוד בחינם רק כדי לקבל ניסיון (וטוב מאוד שאין).

לפני 1 דקה, netanel1014 כתב:

היה מראיין אחד שאמר לי בפנים , מצטער אבל אני מקבל רק בוגרים מ"בן גוריון " ומ"הטכניון". זה סף הדרישות שלי.

אמיתי לגמרי.

אחד כזה מגיע לו שיגיע אליו בוגר טכניון שלמד לפתור מבחנים וזהו.

ברצינות, צריך לצחוק לו בפנים, לקום וללכת.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 דקות, netanel1014 כתב:

אמיתי לגמרי.

לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

המראיין צודק. הו מחפש בוגר אוניברסיטה, כלומר מהנדס. פות"ש סיפר שהוא הנדסאי. יחי ההבדל הקטן.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, sperial כתב:

המראיין צודק. הו מחפש בוגר אוניברסיטה, כלומר מהנדס. פות"ש סיפר שהוא הנדסאי. יחי ההבדל הקטן.

אתה יודע שיש מהנדסים שלמדו במכללות? .

הוא זרק לי את זה בלי קשר להנדסאי.

בגדול לפי דעתי הניסיון עושה את הכישרון. היה לי מפקד בצבא שעשה מלא תפקידים שקשורים לתעו"ן והוא יצא לפנסיה עם תעודת הנדסאי בלבד אבל עם ניסיון עשיר מאוד בתחום וקשרים רחבים. היום הוא עובד במשרה בכירה שהרבה מהנדסים חולמים להתקבל אליה בארגון ממשלתי. 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Potato כתב:

ללמוד זה מסובך.

צריך לדעת מה ללמוד,איפה ללמוד,איך להכנס לשוק התעסוקה ומתי ולסיים עם ציונים טובים.

מוסכם. איך במקרה הזה ההייטק שונה?

בוגרים עם ממוצע סבבה מהעברית/טכניון/תל אביב מוצאים עבודה דיי בקלות גם בחברות הגדולות בלי נסיון או עוד בתור סטודנטים.

לא יודע מה ההגדרה שלך "דיי בקלות". גם אחרי שאתה מפזר קו"ח בירידתי תעסוקה לא קופצים עליך עם חוזים. צריך להתאמץ. ברור שמישהו שיש לו 100 יצטרך להתאמץ פחות מאשר מישהו שיש לו 60. 

בד"כ כלל אצבע לממוצע טוב הוא אזור ה-80. רוב האנשים יעידו שלהגיע לממוצע הזה באונ' שציינת, זו לא משימה "דיי קלה". ואני אפילו לא מתייחס למי שפורש.

משרות סטודנטים קיימות גם בתחומים אחרים, אבל האתגר במציאה של אחת כזו הוא עדיין דומה בין מקצועות שונים, לפחות מהניסיון מהשנתון שלי.

בוגרי קורסים לרוב זה אנשים ש"רימו" אותם והם דיי מסכנים.

מכרו להם איזה סיפור וכואב לשחרר למרות שלא בדיוק מעסיקים בוגרי קורסים.

מכללות תלוי איזה,אבל יש מכללות גרועות שהבוגרים שלהם לא שווים יותר מידי ועבורם שוק העבודה בהתאם.

יש רמאויות, ויש בוט-קאמפים שמתחייבים על השמה בסוף הלמידה. 

כמו שכתבת יש מכללות גרועות ויש מכללות מעולות עם בוגרים מצויינים. 

השונות יכולה להיות מאוד גדולה בין מוסדות/קורסים ולחלוטין צריך לדעת לבחור נכון אחרי בדיקה מעמיקה.

שוק התעסוקה עבור בוגר מהטכניון ובוגר מסמי שמעון הוא ממש לא אותו שוק עבודה.

משרות שונות,משכורות שונות וכו'.

צודק, הייתי צריך לדייק כשכתבתי "אותו". הכוונה שלי, שעבור החתך המתאים (בוגרי אונ', מכללה, קורסים וכו'), כלומר ביחס לכל תת-קבוצה כזו, האתגר במציאת המשרה הראשונה הוא אותו אתגר כמו במקצועות אחרים.

קרי אם ניקח בוגר אונ' מתת-קבוצה בוגרי אונ' אזי האתגר שלו במציאת עבודה ראשונה יהיה דומה (בהרבה היבטים) לבוגרי אונ' בתחום אחר, למשל הנדסה.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 5 שעות, netanel1014 כתב:

אחד הראיונות המראיין אומר לי "רשמת פה אנגלית שפת אם" - ספר לי על עצמך באנגלית ועל השאיפות שלך. חצי מהשיחה גמגמתי.

זה אף פעם לא רעיון טוב לשקר בקו"ח, בטח לא במשהו שקל לבדוק..

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, vadim6385 כתב:

אחד כזה מגיע לו שיגיע אליו בוגר טכניון שלמד לפתור מבחנים וזהו.

עדיף על בוגר מכללה שלמד לפתור מבחנים אבל כאלה יותר קלים?

לפני 27 דקות, vadim6385 כתב:

זכותו המלאה.

מהנדס מהטכניון עולה יותר מבוגר מכללה,אם הוא מוכן לשלם את ההפרש שידרוש.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

זה אף פעם לא רעיון טוב לשקר בקו"ח, בטח לא במשהו שקל לבדוק..

להבא, כלל אצבע.

כל שורה בקורות חיים צריכה להיות מגובה.

אם רשמת "שיפור תהליכים" אז תהיה מוכן עם תהליך אחד ששיפרת.

אם רשום "פתרון תקלות מול לקוחות" אז שתהיה לך דוגמה בשלוף על לקוח ובעיה.

בכלל לא מדבר על ידע ונסיון מקצועי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

@netanel1014צ'טערת. נראה לי שאתה לא מבין כמה דברים.

נתחיל בדוגמה שלך: כנראה אותו נגד בצבא התחיל בתפקיד זוטרוקודם כאשר מצד אחד צבר ניסיון, אולי השתלמויות, ומצד שני הוכיח את יכולותיו במשך לא מעט שנים. ואולי נהנה מכך שהצבא אינו מקום עבודה אטרקטיבי למהנדסים. לעומתו אתה חסר ניסיון, ועדיין לא הוכחת עצמך.

לגבי מהנדס והנדסאי - בוא נתחיל במינוח: מהנדס זה תואר (אקדמי) שמושג עם לימודים בהחקף של 4 שנים. הנדסאי זו תעודה (ולא תואר) המושגת בלימודים של שנתיים, ובדרך כלל פחות מאתגרים. אז, מלכתחילה, מי שהשיג את תואר המהנדס כבר הוכיח יכולת להתגבר על יותר קשיים מההנדסאי, ועל אחת כמה וכמה כאשר אותו מהנדס למד באוניברסיטה מובילה. ולכן התפקידים הדורשים תואר מהנדס אינם מתאימים להנדסאי, בודאי מתחיל. 

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

@netanel1014 ואולי נהנה מכך שהצבא אינו מקום עבודה אטרקטיבי למהנדסים.

כלכלית לא.

אבל יש תפקידים שבכיף הייתי חוזר לצבא בשביל לבצע אותם.

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

זה עניין דיי חדש יחסית.

היו שנים שבכל הארץ היו כמה מאות משרות סטודנט בתוכנה

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 דקות, Potato כתב:

כלכלית לא.

אבל יש תפקידים שבכיף הייתי חוזר לצבא בשביל לבצע אותם.

היית חוזר עם משכורת צבאית לעומת מה שהאזרחות מציעה? בשני המקרים שאני מכיר מקרוב היחס הוא 2:1 (לגבי אחד מהם אני יודע בוודאות, לגבי השני זה פחות בדוק אבל נראה סביר).

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

היית חוזר עם משכורת צבאית לעומת מה שהאזרחות מציעה? בשני המקרים שאני מכיר מקרוב היחס הוא 2:1 (לגבי אחד מהם אני יודע בוודאות, לגבי השני זה פחות בדוק אבל נראה סביר).

אבל למה לא לקרוא את מה שרשמתי?

כלכלית=מבחינת משכורות.

אין תחרות ועדיף בשוק הפרטי.

מבחינת עניין,יש יחידות שמתעסקות בפרויקטים מאוד מעניינים.

פורסם

קראתי, ולכן שאלתי. אתה מקבל את הטרייד אוף הזה? זה לא הפרש של 10-20% - אלא כפליים.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, sperial כתב:

קראתי, ולכן שאלתי. אתה מקבל את הטרייד אוף הזה? זה לא הפרש של 10-20% - אלא כפליים.

מה הקשר אבל....

ציינת שהצבא לא מקום עבודה אטרקטיבי.

וזה לא נכון בהכרח.

אטרקטיביות מורכבת מעניין בעבודה ומהתנאים והשכר.

יש בצבא תנאים נלווים לשכר ומבחינת עניין עושים דברים מאוד מעניינים.

מאיפה אתה יודע כמה מקבלים בצבא? רמז:אתה לא.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם
לפני 11 שעות, netanel1014 כתב:

הכוונה לניסיון בתחום. אם אין לך ניסיון לא מקבלים אותך אבל מצד שני אם לא מקבלים אותך אין לך אפשרות לצבור ניסיון .

וזה פלונטר.

רוצה ניסיון?

1. תעשה פרויקטים פרטיים open source - תפרסם בgithub,

2. תקים חברה ותעשה פרויקט אישי ותמכור אותו,

3. תפתח חשבון בfiverr ותמכור את השירותים ואת ההתמחות הספציפית שאתה רוצה להתמחות בה. 

לפני 4 שעות, netanel1014 כתב:

היום הוא עובד במשרה בכירה שהרבה מהנדסים חולמים להתקבל אליה בארגון ממשלתי. 

עבדת פעם בארגון ממשלתי??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...