Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודת שטח

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, sperial כתב:

הנדסאי או מהנדס?

הנדסאי

לפני 11 שעות, shellcase כתב:

אבא שלי עבד במפעל כמה שנים 12 שעות ביום, שבוע יום, שבוע לילה.
זה גמר עליו בקטע רע.
ממש רע.
ואלא אם הבריאות שלך תקינה לחלוטין והמנטליות שלך מאד רגועה ונינוחה - אתה תסבול, אחרי 3-4 חודשים אתה בסבירות לא קטנה תהפוך לאדם עייף, חסר חשק ועצבני.
אם כבר - עדיף לך לעבוד שבועיים יום, שבועיים לילה. 
אגב לילה - לעבוד בחוץ על הים, בלילה, בחורף - לא כיף גדול בכלל.

נ.ב.
מה זה ציגמנט לכל הרוחות? התכוונת לצמנט? חומר הגלם המשמש להכנת בטון?

כן צמנט..חחח 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

יש עוד בעיה - בעבודה הזו פות"ש יאבד את הקשר למקצוע שלו ועלול לאבד את יכטלתו להתקדם בו.

לפי מה שהוא כותב, נראה שהוא כבר די במצב הזה:

לפני 28 דקות, netanel1014 כתב:

אני נמצא בבעיה הזאת כבר עכשיו.

ההתמחות שלי בניהול הייצור שזה אומר תפ"י וכל מה שקשור לייצור וניהול.

במשך ה4 שנים האלו עבדתי במשהו שהוא לא קשור לזה

בגלל זה לדעתי כדאי לו ללכת לכיוונים אחרים שיש בהם אפשרויות להתקדם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

note לכל המילניאלס, כולל "ההייטקיסטים":

לעבוד 12 שעות, זו כבר איכות חיים נמוכה. גם ביום.  גם כשזו לא עבודה פיזית.

זה לא משאיר לך שום שעות פנאי, אלא אם אתה יוצר לעצמך חסך שינה משמעותי.

יש בחיים עוד כמה דברים מעניינים ונחמדים לעשות. אפילו יותר מלהשתזף באור הפלורסנטים בפינת הקפה המושקעת במשרד.

צאו פעם לרכב על אופניים כשהשמש עוד זורחת בחוץ, בסתם יום באמצע השבוע.

שבו עם חבר.ה לקפה/בירה  לא ביום שישי בלילה. סתם באיזה אחר צהרים.

תגלו שיש אנשים שחיים. ממש.

מסכים ב-1000% עם הנאמר,

למרות שבמסגרת העבודה שלי אני עובד בממוצע 10.5-11 שעות ביום כולל זמינות מלאה טלפונית לאחר (ולפני) שעות העבודה.

היכולת לקחת אתנחתא, לפתח תחביבים, סתם לצאת לנהיגה, להיפגש עם חברים, לצאת לטבע - אין לזה תחליף, לא משנה בני כמה אתם ומה הסטטוס שלכם.

• אהבתי 3

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

גם אני זמין "מחוץ למשרד" בשעות סבירות. אבל גם מרגיל את הלקוחות, שאחרי שעה מסוימת,  הם יקבלו מענה רק למחרת. עם כל הכבוד, אני לא שירות אמבולנסים.

אף בניין לא יתמוטט בין 7 בערב לתשע בבוקר למחרת (ואם כן, כנראה שהשיחה שלנו לא תמנע זאת :-P ).

לפני כשעה, Potato כתב:

לא תמיד המצב מבחירה.

אם הייתה אפשרות לעבוד 7 שעות בשביל אותו שכר ככל הנראה הרוב היו עפים על זה.

כמובן. גם ציינתי זאת בהודעה הראשונה שלי לפות"ש: כשאין ברירה, וצריכים את הכסף, אז עושים הכל. 

בטח כשיש משפחה, ואי-אפשר להכריח אותם להתכלב בגלל החלטות שלך.

יתאה מזאת, ב"שליש" הראשון בחיים (עד גיל 35, נניח), עבור כל מה שתשקיע (לימודים, עבודה קשה, סיכונים יזמיים וכו') תקבל  תמורה בשניה השלישים האחרים.

(ומי שלא ישקיע בשליש הזה, כנראה לא יחווה מוביליות חברתית כלשהיא).

אז כן, בהתחלה עובדים/לומדים קשה, כמו שכולם כתבו פה, אבל (לי לפחות נדמה ש) יש בדור המילניום איזושהיא "התמכרות" לעבודה האינסופית הזו, הדד-ליינים שמוצבים (בדרך כלל ע"י "הלקוח מחו"ל", שהוא כידוע - האלוהים) הופכים ליותר ויותר תובעניים, וכולם מסתובבים באווירת "חירום" תמידית של "חייבים לעשות X או שהלכה החברה". 

הדבר מוזן גם מכוון של מנהלים צעירים מאד ולא מנוסים, שחושבים ש"ככה מדרבנים אנשים לעבודה", וגם על ידי לקוחות, שאין מי שישים להם גבולות.

*ברור שבעסק קטן, כשאתה הבוס של עצמך+3-4 עובדים, זה הרבה יותר קל לנהוג כפי שאני מציע, מאשר בתוך ארגון גדול ומורכב. אני לא מתעלם מזה.

** וכמובן שאיני מדבר על התעלומות גורפת מדד-ליינים, או בטלה תמידית. רק על איזון. החיים לא בינאריים כמו שהמילניאלס חושבים :-) 

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נושא מעניין.

אני רוצה לתרום את ה 2 CENT  שלי.

קצת פרספקטיבה,וסיפור מהחיים.

דוד שלי עלה לישראל בתחילת שנות השבעים,וקיבל ישר שנחת בלוד דירה קטנה בפיריפריה בצפון,עיר פיתוח (ולא מפותחת בעליל).

עם הזמן סיים לימודים של טכנאי ונכנס לעבוד באחד מהמפעלים הגדולים,דור א .

כמובן שהבוסטר הגדול הגיע באמצע שנות השמונים,כאשר אנשים קנו את הדירות שלהם בגרושים,ואז יכלו להתקדם לוילות או קוטג'ים קטנים.

לונג סוטרי שורט

פעם פועל היה מרוויח טוב,עם תנאים,והיום באותו תפקיד משלמים לאותו פועל מתחיל 40 ש"ח לשעה.

אין שום איכות חיים היום,גם אנשי היי טק שמחזרים אחריהם נאלצים לעבוד שעות מרובות במשך היום וגם בלילה.

אין היום קביעות,יש היום רק דור ג במשכורות נמוכות ותת תנאים.

פורסם (נערך)

מעולה.

קביעות היא דבר מיותר וטוב שעבר מהעולם.

עוד משהו ששמתי לב אליו.

הבעיה היא לא במנהלים צעירים אלא לרוב בזלזול שלהם בותיקים והמנוסים.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 3

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yoni2sh כתב:

נושא מעניין.

אני רוצה לתרום את ה 2 CENT  שלי.

קצת פרספקטיבה,וסיפור מהחיים.

דוד שלי עלה לישראל בתחילת שנות השבעים,וקיבל ישר שנחת בלוד דירה קטנה בפיריפריה בצפון,עיר פיתוח (ולא מפותחת בעליל).

עם הזמן סיים לימודים של טכנאי ונכנס לעבוד באחד מהמפעלים הגדולים,דור א .

כמובן שהבוסטר הגדול הגיע באמצע שנות השמונים,כאשר אנשים קנו את הדירות שלהם בגרושים,ואז יכלו להתקדם לוילות או קוטג'ים קטנים.

לונג סוטרי שורט

פעם פועל היה מרוויח טוב,עם תנאים,והיום באותו תפקיד משלמים לאותו פועל מתחיל 40 ש"ח לשעה.

אין שום איכות חיים היום,גם אנשי היי טק שמחזרים אחריהם נאלצים לעבוד שעות מרובות במשך היום וגם בלילה.

אין היום קביעות,יש היום רק דור ג במשכורות נמוכות ותת תנאים.

זה בדיוק מה שקורה עכשיו בנמל.

דור א' (אנשים בגיל של דוד שלך) היו מרוויחים משכורות עתק , ביטחון תעסוקתי שאין שני לו ותנאים פגז ושלא נדבר ששמעתי ממישהו שעובד בנמל שיש אנשים שהתפקיד שלהם זה להכין כוס תה וקפה בבוקר לעובדים להרוויח 20-25 אלף ברוטו ו'לעבוד' 8 שעות משמרת שבתוכה יש להם אופציה ללכת לבית ולעשות סידורים (אמיתי לגמרי).

דור ב' אותו הדבר רק שיש חוזים מסודרים יותר והעבודה עלתה ואין אופציה להכניס מקורבים אבל יש תנאים כמו פנסיה תקציבית, השתלמויות ועוד..

דור ג' חוזה זמני ל3 שנים ואחרי 3 שנים יש ועדה שקובעת אם תמשיך . ב3 שנים האלה אתה תעשה הכל (כמה תפקידים בנוסף לשלך) ומשכורת נמוכה בהרבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, yoni2sh כתב:

אין היום קביעות,יש היום רק דור ג במשכורות נמוכות ותת תנאים

תראה, זה לא שפעם כולם היו מסודרים עם דירות וקריירות. גם פעם היו אנשים עניים.

תחשוב איזה באסה זה לעבוד כל החיים באותו מפעל באותו תפקיד פחות או יותר. אז מה עם יש תנאים נוחים? זה סבל מתמשך. אתה נהיה יותר גרוע בעבודה שלך כי נמאס לך אבל אתה לא יכול לעזוב בגלל התנאים.

היום יש הרבה יותר אפשרויות. 

פורסם

אתם לא מסתכלים על התמונה הגדולה.

כן,לא תמיד העבודה היתה נוחה,במיוחד בתור פועל.

אבל פעם היה קביעות,משכורות גבוהות,בטחון כלכלי,תחושת שייכות.

אני סיימתי בסמ"ת ! זה אומר למישהו פה משהו ?!.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 51 דקות, natco כתב:

אבל (לי לפחות נדמה ש) יש בדור המילניום איזושהיא "התמכרות" לעבודה האינסופית הזו,

אני דווקא חי בתחושה שהבומרים חושבים שהמליניאלים מפונקים ולא אוהבים לעבוד קשה.

שונא את כל ההגדרות האלו..

כן, אבא שלי הגיע לגור בדירה חדשה (קומה ג' בלי מעלית, אבל חדשה) בראשל"צ, מעבודה כנהג סמיטריילר.

ואבא שלו, קיבל(!!) דירה ביד אליהו. רק שהוא קיבל את זה כהטבה לחייל משוחרר ששירת במלחמת העולם השניה, בצבא הבריטי.

אבל איפה איכות החיים שהיתה להם, ומה שיש לנו היום?

כל דור והקשיים שלו. כל דור וההטבות שלו.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

אני דווקא חי בתחושה שהבומרים חושבים שהמליניאלים מפונקים ולא אוהבים לעבוד קשה.

שונא את כל ההגדרות האלו..

כן, אבא שלי הגיע לגור בדירה חדשה (קומה ג' בלי מעלית, אבל חדשה) בראשל"צ, מעבודה כנהג סמיטריילר.

ואבא שלו, קיבל(!!) דירה ביד אליהו. רק שהוא קיבל את זה כהטבה לחייל משוחרר ששירת במלחמת העולם השניה, בצבא הבריטי.

אבל איפה איכות החיים שהיתה להם, ומה שיש לנו היום?

כל דור והקשיים שלו. כל דור וההטבות שלו.

סבא שלי היה מחסנאי ואח"כ מנהל מחסן בחברת חקלאות.

הוא החזיק דירת קרקע + שישה ילדים ואישה עקרת בית . נכון לא היה להם רכב וביזבוזים וחופשות. אבל היה אוכל בשרי , מכונת כביסה ומקרר , וכל הדודים שלי אומרים שהיו להם חיים טובים.והכי חשוב השלום בית שלהם . סבתא שלי מעריצה אותו גם שנים אחרי שהוא נפטר.

היום? תעבוד יותר, ורק מהארנונה והמשכנתא על דירת קרקע אתה תאכל קש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ופעם לא היו ארנונה ומשכנתא?

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

ופעם לא היו ארנונה ומשכנתא?

היה . אבל מחירי הדירות היו נמוכות בהרבה..

הארנונה היום צומחת לך מידי כמה זמן. איך מישהו אמר לי? אתה יודע שהעירייה מגדלת בתים כמו עשבים? כן הדירה שלך צומחת במטר כל שנה. 

• תוכן חדש...