Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60 אכילת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה , ברשותי S60 2014 T5, יש לי אכילת שמן מטורפת כל חודש- שלושה שבועות הרכב מתריע על חוסר של ליטר שמן, חייב לציין שלא ניראו כל נזילות וכדו', יש למישהו מושג האם הדבר רגיל במכוניות האלו? מה עושים?

נ.ב

האם יש למהירות הנסיעה השפעה על אובדן השמן?

פורסם

בס"ד 

אכילה מוגזמת לכל הדעות. 

תבצע בדיקה מקיפה עם פנס חזק מסביב למנוע.

האם הרגשת בריח שמן שרוף? 

האם יוצאת לך כמות עשן מכובדת מהאגזוז? 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 11 שעות, rotemb כתב:

בס"ד 

אכילה מוגזמת לכל הדעות. 

תבצע בדיקה מקיפה עם פנס חזק מסביב למנוע.

האם הרגשת בריח שמן שרוף? 

האם יוצאת לך כמות עשן מכובדת מהאגזוז? 

אין סימן לשום נזילה,אבדוק אבל שוב ביסודיות.אין ריח של שמן שרוף ואין עשן מהאגזוז.נזכרתי עכשיו שבבקידת לפני קניה הבודק אמר לי שמנוע אוכל שמן, וזה בנורמל.הוא באמת יכול לדעת את זה?

פורסם (נערך)

בעיה ידועה בדגם הנ״ל, תכנון לקוי של הרינגים גורם לצריכת שמן חריגה בחלק מהמנועים, יש מסמך רשמי של וולוו בנושא. דיברו על זה כמה פעמים פה בפורום, כדאי לבצע חיפוש, אני זוכר שרשור לא מזמן שדווח על עלות תיקון של סביבות 15k במוסך מורשה.

הנה דוגמה:

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם

העיקר כולם בהמלצות לקניה ממליצים על הדגם הזה ואף אחד לא מזכיר את בעיה " הלא משמעותית " הזו. יופי ליועצים.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אם המנוע טוחן שמן זה לא כזה כבר משנה מה היה בטיפול האחרון אלא מה הכניסו בטיפולים הראשונים של חיי המנוע.

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
בתאריך 1.10.2021 בשעה 17:29, 98civic כתב:

העיקר כולם בהמלצות לקניה ממליצים על הדגם הזה ואף אחד לא מזכיר את בעיה " הלא משמעותית " הזו. יופי ליועצים.

במהלך 2015 שונו הרינגים למנוע והחל ממספר סידורי מסויים למנוע הבעיה איננה קיימת יתרה מזאת אוסיף שיש קבוצת וואצפ של בעלי וולווים ואין כמעט דיווחים לאכילת שמן ..

בגדול הכשל בטבעת הישנה שאם הרכב לא טופל כראוי יש סבירות לכך שחלק מהחורים בטבעת יסתמו וניקוז השמן מבית הבעירה לא יהיה כאוי ולכן ישרף שמן..

(החל ממספר סידורי 1501327 של המנוע טבעות האטימה עברו שידרוג  במפעל)

ממה שהבנתי גם אלה שניתקלים בבעיה אז היבואן כן בא לקראת הלקוח למרות שהיצרן כן מתנער מהעניין..

לפותח האשכול 

כמה קילומטרים הרכב עובר לפני שאתה צריך להוסיף שוב שמן? + שלח לי את המספר שלך בפרטי אוסיף אותך לקבוצת הוואצפ הגדולה של וולוו שמה תוכל לדבר עם מספר האנשים שחוו את העניין הזה גם 

פורסם
בתאריך 1.10.2021 בשעה 18:28, 98civic כתב:

אם המנוע טוחן שמן זה לא כזה כבר משנה מה היה בטיפול האחרון אלא מה הכניסו בטיפולים הראשונים של חיי המנוע.

זה כן משנה, שמן בצמיגות/תקן לא מתאים עלול לגרום נזק, בנוסף אם הרכב עבר טיפול לפני שבוע או לפני שנה משנה לגמרי את התמונה.

פורסם

נראה לי שזה אותו מנוע שיש בפורד מונדאו.

לי אישית הלך מנוע במונדאו 2013 עם 90 אלף ק"מ שטופלה כמו שעון במורשה בלבד.

גם אצלי המנוע "אכל" ליטר שמן ל1500 ק"מ והייתי ממלא רק שמן יעודי למנוע אקובוסט של קסטרול.

פורסם

כמה קילומטרים נסע הרכב דרך אגב? 

הבעיה הזו מופיעה בד"כ בקילומטרז' סביב 100K .

אני דיי בטוח שהנושא נדון מספר פעמים , ואני חושב ש"online" סיכם יפה. אגב הבעיה לא קורית בהכרח לכל מי שהמנוע שלו בתחום החשוד, ראינו זאת גם בסטטיסטיקה פנימית בקבוצה שלנו. 

לפי מיטב הבנתי הטיפול לבעיה הזו הוא החלפת קיט בוכנות  , מאוד מבאס .. 

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בתאריך 3.10.2021 בשעה 17:12, Audi-T כתב:

זה כן משנה, שמן בצמיגות/תקן לא מתאים עלול לגרום נזק, בנוסף אם הרכב עבר טיפול לפני שבוע או לפני שנה משנה לגמרי את התמונה.

בגלל זה רשמתי שזה כבר לא משנה מה נעשה בטיפול האחרון כי הנזק קיים לא מעכשיו. אם היו מכניסים מהתחלה שמן בצמיגות מותאמת זה לא היה קורה

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...