Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60 אכילת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכל העונים, הרכב  עם 160,000 ק"מ,עכשיו אני צריך לעשות טיפול.האמת שלא עכבתי כל כמה ק"מ הרכב מתריע אל מילוי של 1 ל', בפעמיים האחרונות השתמשתי בשמן DuraBlend Mxl 5w-40, לפני זה בקסטרול לא זוכר כ"כ איזה. כמה עולה בערך תיקון הבעיה? קיט בוכנות.

השאלה היא כזאת האםיש איזה סיכון למנוע מאיבוד השמן,? אין לי בעיה כל חודש לערך לשים עוד כמה שקלים לליטר שמן.

נ.ב 

אני לא יודע מה הכניסו בטיפולים הקודמים אני יד 2.

לפני כשעה, 98civic כתב:

בגלל זה רשמתי שזה כבר לא משנה מה נעשה בטיפול האחרון כי הנזק קיים לא מעכשיו. אם היו מכניסים מהתחלה שמן בצמיגות מותאמת זה לא היה קורה

אם הבעיה בבוכנות\רינגים , כיצד טיפול בשמן נכון היה מונע את זה ?

פורסם
לפני שעתיים, kobis60 כתב:

תודה לכל העונים, הרכב  עם 160,000 ק"מ,עכשיו אני צריך לעשות טיפול.האמת שלא עכבתי כל כמה ק"מ הרכב מתריע אל מילוי של 1 ל', בפעמיים האחרונות השתמשתי בשמן DuraBlend Mxl 5w-40, לפני זה בקסטרול לא זוכר כ"כ איזה. כמה עולה בערך תיקון הבעיה? קיט בוכנות.

השאלה היא כזאת האםיש איזה סיכון למנוע מאיבוד השמן,? אין לי בעיה כל חודש לערך לשים עוד כמה שקלים לליטר שמן.

נ.ב 

אני לא יודע מה הכניסו בטיפולים הקודמים אני יד 2.

אם הבעיה בבוכנות\רינגים , כיצד טיפול בשמן נכון היה מונע את זה ?

היי חבר, קודם כל ראיתי את ההודעה הפרטית ומחר אדאג לכך שיוסיפו אותך לקבוצה הגדולה של וולוו..

בכללי השמן ששמת איננו מתאים ועלול לגרום נזק מתמשך לרכב.(שמן מתאים זה 0-20 עם תקן מאוד ספציפי של וולוו, לא כל 0-20 אלא תקן ספציפי, כל חנות חלפים שתלך תגיד להם קאסטרול 0-20 הם ישאלו אותך איזה תקן.. אז לוולוו יש תקן ספציפי)

עכשיו בכללי שריפת שמן במנוע הרכב יכולה לגרום מספר בעיות שחלק מהן זה פגיעה בחלקים שאחראים\עובדים במערכת הפליטה כמו ממיר ועוד..

בקבוצה יש כאלה עם יותר ניסיון ומאמין יוכלו לשפוך לך יותר אור על הנושא ומה ההשלכות מבחינת זיהום\פגיעה במערכת פליטה מה סכנה מידית ומה פחות ברכב הזה..

עכשיו אך טיפול בשמן מתאים היה יכול למנוע את הבעיה אז ככה תחשוב בתא המנוע יש את אזור הבעירה ובכל אזור כזה יש בוכנה שעולה ויורדת(אוויר ודלק נכנסים פנימה,ניצוץ,בוכנה עולה ויורדת)

כאשר הבוכנה עולה במסביב שלה עולה גם ממש מעט שמן(יש רווח של מיקרונים בין הצילנדר לקירות) השמן עולה ביחד עם הבוכנה כאשר ראש הבוכנה אחראי בעצם על ניקוז השמן חזרה בזמן שהבוכה יורדת ללמטה(בוכנה עולה=שמן עולה על קירות הצילנדר, בוכנה יורדת=שמן יורד בקירות הצילנדר)

למען הניקוז הראש עוצב בצורה מסויימת וחלק מהצורה זה 2 טבעות וחורים ככה השמן נגרב מהקיר וזורם ישר לחורים, השמן צריך להיות בתקן מסויים של צמיגות וחומרים כדי לרדת ולזרום כמו שהיצרן תכנן וכנראה שימוש בשמן שאנינו מתאים\ראוי עלול לסתום את החורים האלה ואז בעצם אין ניקוז שמן והשמן שנשאר על קירות הצילנדר נשרף ביחד עם הדלק והאוויר..

אחרי זמן קצר ייחסית היצרן עדכן שהוא החליף את הטבעות ושינה את עיצוב ראש הבוכנה(הגדיל את חורי הניקוז כך שהיה קשה יותר לסתום אותם)

פורסם
לפני שעתיים, Krd כתב:

לפי מה שאני יודע המנוע הזה דורש שמן 0-20 בתקן ספציפי של וולוו

לפני 3 דקות, online כתב:

היי חבר, קודם כל ראיתי את ההודעה הפרטית ומחר אדאג לכך שיוסיפו אותך לקבוצה הגדולה של וולוו..

בכללי השמן ששמת איננו מתאים ועלול לגרום נזק מתמשך לרכב.(שמן מתאים זה 0-20 עם תקן מאוד ספציפי של וולוו, לא כל 0-20 אלא תקן ספציפי, כל חנות חלפים שתלך תגיד להם קאסטרול 0-20 הם ישאלו אותך איזה תקן.. אז לוולוו יש תקן ספציפי)

עכשיו בכללי שריפת שמן במנוע הרכב יכולה לגרום מספר בעיות שחלק מהן זה פגיעה בחלקים שאחראים\עובדים במערכת הפליטה כמו ממיר ועוד..

בקבוצה יש כאלה עם יותר ניסיון ומאמין יוכלו לשפוך לך יותר אור על הנושא ומה ההשלכות מבחינת זיהום\פגיעה במערכת פליטה מה סכנה מידית ומה פחות ברכב הזה..

עכשיו אך טיפול בשמן מתאים היה יכול למנוע את הבעיה אז ככה תחשוב בתא המנוע יש את אזור הבעירה ובכל אזור כזה יש בוכנה שעולה ויורדת(אוויר ודלק נכנסים פנימה,ניצוץ,בוכנה עולה ויורדת)

כאשר הבוכנה עולה במסביב שלה עולה גם ממש מעט שמן(יש רווח של מיקרונים בין הצילנדר לקירות) השמן עולה ביחד עם הבוכנה כאשר ראש הבוכנה אחראי בעצם על ניקוז השמן חזרה בזמן שהבוכה יורדת ללמטה(בוכנה עולה=שמן עולה על קירות הצילנדר, בוכנה יורדת=שמן יורד בקירות הצילנדר)

למען הניקוז הראש עוצב בצורה מסויימת וחלק מהצורה זה 2 טבעות וחורים ככה השמן נגרב מהקיר וזורם ישר לחורים, השמן צריך להיות בתקן מסויים של צמיגות וחומרים כדי לרדת ולזרום כמו שהיצרן תכנן וכנראה שימוש בשמן שאנינו מתאים\ראוי עלול לסתום את החורים האלה ואז בעצם אין ניקוז שמן והשמן שנשאר על קירות הצילנדר נשרף ביחד עם הדלק והאוויר..

אחרי זמן קצר ייחסית היצרן עדכן שהוא החליף את הטבעות ושינה את עיצוב ראש הבוכנה(הגדיל את חורי הניקוז כך שהיה קשה יותר לסתום אותם)

תודה על ההסבר, הייתי בחנות חלפים הראשון באמת הביא לי קאסטרול 0-20, לא יודע איזה תקן , בפעם השנייה הביאו לי את מה שרשמתי למעלה,בכל מקרה אני עכשיו צריך להחליף בטיפול , איך אדע איזה תקן אני צריך? מצאתי את זה באתר היבואן, עם דגם המנוע שיש לי . 

Castrol Edge Professional V 0W-20 or 0w20 VCC RBS0-2AE, זה התקן?

פורסם

מנועים כאלה עובדים בטולרנס נמוך וחייבים את צמיגות ה 0W20.    

מה שציינת מעלה זה המק"ט הנכון של השמן .

מאחר ולא טיפלת בחברה וגם השתמשת בשמן 5-4-0 שכנראה גרם נזק אז לא הייתי מחפש שם תמיכה או הנחה.

קפוץ לקבל הצעת מחיר ממוסכים מתמחי וולוו ( לדוגמא : מוסך שי געש , מוסך זיסו )

באופן כללי כדאי להשתמש בשמן הנכון ולמדוד כל כמה ק"מ צריך למלא,

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם (נערך)

גם שמן חצי סינטטי(תערובת סינטטית?) וגם בצמיגות הלא נכונה... איך חנות חלפים ממליצה ככה ומי זה שהחליף לך ונתן לך לשים את השמן?

בנוסף- כמה קשה זה כבר לבדוק את תקן השמן הנכון בספר הרכב וליקנות אותו בחנות? אם כבר עושים את המאמץ לרכישה עצמאית בחנות חלפים- המינומום זה ליבדוק קודם כל מה השמן הנכון.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אבל הוא כבר קנה את הרכב ככה , זה אומר שהבעלים הקודמים שם שמן לא נכון . מטריף אותי אנשים שקונים רכב ברמה כזו וחוסכים 2 שקל על הטיפול. בזמנו חיפשתי במוו סדרה 3 והייתי בהלם מכמות ההזנחה שהרכבים האלה עוברים. פשוט בושה.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

כן, אחד החבר'ה בקבוצה שלנו בדק רכב כזה לרכישה וגילה שהרכב עבר טיפולים באוטודיפו , שמן בצמיגות לא ידועה. מזעזע . 

הרכבים הללו חייבים להיות מטופלים לפי הספר מי שיטפל בחברה כנראה יזכה ליחס שונה במקרה של תקלה רצינית. 

ישנו כרגע חוסר רציני בארץ בקסטרול 0-20W בתקן וולוו, הפכתי את המדינה ולא היה באף מקום לפני 5-6 שבועות. 

ישנם גלונים של סדרה גבוהה יותר של קסטרול - סופר קאר בתקן של אסטון מרטין שבשימוש ב DB11 אז לא אמורה להיות בעיה . 

https://castrol.co.il/index.php/private-cars/item/128-castrol-edge-supercar-a-0w-20

אם הרכב שלך עבר 160K חשוב מאוד לבדוק האם עבר טיימינג ב120K , זה טיפול יקר מאוד בחברה ( כ 5K יחד עם עוד דברים) ויש כאלה שנוהגים לחפף, לבצע חלקית במקום אחר או למכור את הרכב ב119K ק"מ :-) 

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

איך חנות חלפים ממליצה ככה ומי זה שהחליף לך ונתן לך לשים את השמן?

בXC60 שלי, מצוין בספר רכב שמן בתקן 0w-30 A5/B5 ומומלץ של קסטרול

התקשרתי לחנות חלפים, אמרו שאין 0w-30 אבל יש 5w-30 של קסטרול

שלחתי מייל לקסטרול ישראל, אמרו לי שלרכב שלי צריך 5w-30

הזמנתי מחנות החלפים - שלחו לי את השמן, אבל בתקן C3 🙄

התקשרתי אליהם והחליפו לי - רצוי לשמור על עירנות ולא לסמוך בעיינים עצומות.

כשהמכונאי שלי, המומחה של וולבו, ראה את השמן - אמר שזה לא שמן מתאים, אך לצערי לא פירט.

לטיפול הבא כבר הזמנתי ליקוי מולי 0w-30 בתקן A5, עם התקן של וולבו, אפילו רשום שמיועד לוולבו.

אני גם מחליף שמן לעיתים תכופות יחסית עקב נסיעות קצרות במיוחד

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם

פיספסתי את ההזדמנות לערוך,

אני כבר לא זוכר מי אמר את זה במקור, אבל איך שלא מסובבים את זה, זה תמיד נכון - "שמן זול, מנוע יקר" וארחיב:

להחליף שמן, במיוחד לבד, זה לא יקר. להחליף מנוע, איך שלא תעשה, זה לא זול (כנ"ל לגבי ממיר).

אז אני מחליף שמן כמעט כל 2000 קילומטר, אני די בטוח שהרוב פה יזדעזעו מהמרווח הקצר, כמו אבא שלי שמגלגל את העיינים על הכסף שהבן שלו זורק, אבל,

יצא לנו לעשות משהו כמו 8000 קילומטר בשנתיים שהרכב אצלנו, והרכב בשימוש כמעט כל יום, הגן בערך 4 רחובות מאיתנו, אבל הכל עליות וירידות ויש לנו תאומים אינדיאנים שלא קל לשלוט בהם 😅

הרכב בקושי מתחמם וכבר סיימת את הנסיעה, אז אני לא מחכה לכל מיני צרות של דילול שמן ובעיות אחרות בשביל לחסוך איזה 300 שקל.

אנחנו מאוד נהנים מהרכב, ממש תפור עלינו, אז הלכתי ללמוד את כל הצרות שלו, בחנתי אותם מקרוב וכל מה שצריך אני מחליף לפני שהרכב מודיע לי שצריך (לאחר התייעצות ובדיקה של מכונאי מומחה לוולבו כמובן).

אני הזמנתי חלקים מקוריים מחו"ל (מסוכנות של וולבו באילינוי נדמה לי) ועם הקנס של המכס שהעלה את המחיר של החבילה בכמעט x1.5, יצא כמה אלפים פחות מלקנות בארץ

לפותח השירשור, אינני יודע היכן אתה מטפל, אך אם הם מוכנים לקבל חלפים שאתה מביא, אמליץ לך בחום לקחת מהם מק"טים ולהזמין מחו"ל, אפשר לפצל את ההזמנה בכדי לא לחרוג ממדרגות המס השונות.

הנה קישור לאתר המדובר, אם כי יש לי עוד כמה למי שמעוניין:

https://www.volvopartswebstore.com/

אתן דוגמא לחלק האחרון שרכשתי, חיישן לחץ דלק מקורי עולה שם 90$ ועוד 55$ משלוח, אצל מאיר חלפים 1,588.09 ש"ח

יש פריטים שהפער במחיר אף יותר גדול!

כבר חתמתי...

פורסם

2000 קילומטר? תשמע זה לא גלגול עיניים זה כבר סתם משרפת כסף...

אם אתה אומר שאתה עושה אותן בשנה זה הגיוני אבל אתה באמת חושב ששמן מתבלה כל כך מהר? אני מקווה שאתה לא מחליף גם פילטר כל טיפול כי זה באמת שריפה אם כן... אפשר להיות פאנאט בטקט ולהקדים ל10 אלף במקום 15 אבל לא ככה...

פורסם

תשמע, הוא מסריח מדלק, ולא קצת, ידוע שהצבע השחור הוא לא אינדיקציה, אבל הריח החזק מאוד של הדלק גורם לי לחשוב שאני כבר חורג מה3% המותרים בשמן בהרבה.

אז 300 שקל פעם בחצי שנה עדיף לי על צמיגות לקויה וחיכוכים לא רצויים

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

אאל"ט יש גם בעיה בהחלפות תכופות מידי, צריך לחפש.

מה גם שרק 2000 ק"מ וכל חצי שנה, צריך לחשוב אם התנעה הנוספת ללא שמן לאחר החלפה מזיקה יותר מאשר החלפה של השמן האיכותי פעם בשנה אחרי 4000 ק"מ.

בשני המצבים ההבדל בשחיקה אמור ליהיות מזערי ולא מורגש, אבל מעניין בשביל ההרגשה(שקט נפשי) האם ההחלפה כל שנה אכן מצדיקה את המאמץ שלך.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למען גילוי נאות,

יש לרכב תקלה, ללא חוקיות מסויימת, נדלקת נורת אזהרה כתומה שצריך להוסיף שמן, לרוב משתנה לאדומה שצריך להוסיף כעת, לעיתים נדלקת ישר לנורה האדומה.

בכל פעם שהנורה נדלקה, מדדתי שמן במדיד - על המקסימום, הכי חמור - מילימטר פחות מהמקסימום, ידעתי על התקלה כאשר קניתי את הרכב וזכיתי להנחה מאוד גדולה בגלל זה.

אבל, בכל פעם שהנורה נדלקת, מיני התקף לב, כי לעולם לא אדע אם זה סתם או לא.

טחנתי את האינטרנט בנושא, ומצאתי בטאון טכני של וולבו אמריקה, שהמנוע שלי כלול בו, שטוען חד משמעית שבמקרה שיש הודעה על חוסר שמן והמדיד מראה שיש מספיק - לא להחליף את חיישן מד הגובה, אלא לבצע עידכון תוכנה לECM, וזה מודגש בבולד

קבעתי ישר תור למורשה בקריות (דאז), אמרתי להם לומר לי מתי לבוא, מתי נוח להם שאגיע, בכדי שישר אכנס לדיאגנוזה ולא אתקע בשום תור, הגעתי כהרגלי 15 לפני הזמן, חיכיתי 45 אחרי התור שקבעו לי בכדי שמישהו יפנה אליי, בזמן הזה זכיתי להסתכל דקות ארוכות על השלט שהתנוסס למעלה "408 שקל שעת עבודה", וגם לראות שני עובדים יוצאים מהמוסך, לבושים יפה, אבל לא נראה שסגרו גיל 20, אז לא הסתדר לי בראש הזילזול בלקוח + מחיר לשעת עבודה + עובדים ללא ניסיון שמחשב מנחה אותם, אז אמרתי תודה והלכתי.

הזמנתי את המומחה לוולבו (שידוע לכמה בעלי וולבו כאן) שבדק את הבעיה ואמר שזה שטויות, כנראה מד גובה שמן תקול, אין לי מה להילחץ כל פעם.

מאז הכתה הקורונה וכל התוכניות לנסוע למורשה אחר לעדכון תוכנה לא יצאו לפועל

אז כן, במקום כל שנה אני מחליף כל חצי שנה, כזה נוראי בשביל שקט נפשי?

כבר חתמתי...

פורסם

אני בעקרון תמיד מחפש סיבה לרדת עם ארגז כלים לאוטו ולשחק, אז אני לא שופט :-)

• אהבתי 1

• תוכן חדש...