Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60 אכילת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפת שמן אידיאלית היא 4-5 k. בכמה מאות הראשונים שמן עדיין "לא נפתח". אני גם מאלו שמחליף כל 6000 כי הרכב נוסע ממש קצת והרבה מהם נסיעות קצרות של בוקר. אם זאת משתדל לתת בראש פעם בשבוע כמו שצריך למנוע , כמובן כשל הנוזלים חמים. זה מאד חשוב על מנת לשרוף חלק מהפיח. ברור שריבוי התנעות קרות זה נזק אבל זה מה יש.

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 18 שעות, yairw כתב:

בXC60 שלי, מצוין בספר רכב שמן בתקן 0w-30 A5/B5 ומומלץ של קסטרול

התקשרתי לחנות חלפים, אמרו שאין 0w-30 אבל יש 5w-30 של קסטרול

שלחתי מייל לקסטרול ישראל, אמרו לי שלרכב שלי צריך 5w-30

הזמנתי מחנות החלפים - שלחו לי את השמן, אבל בתקן C3 🙄

התקשרתי אליהם והחליפו לי - רצוי לשמור על עירנות ולא לסמוך בעיינים עצומות.

כשהמכונאי שלי, המומחה של וולבו, ראה את השמן - אמר שזה לא שמן מתאים, אך לצערי לא פירט.

לטיפול הבא כבר הזמנתי ליקוי מולי 0w-30 בתקן A5, עם התקן של וולבו, אפילו רשום שמיועד לוולבו.

אני גם מחליף שמן לעיתים תכופות יחסית עקב נסיעות קצרות במיוחד

איזו שנה ומנוע ?  קשה לי להאמין שזה מנוע מסדרת VEA שדורש 5W30.

במנועי ה T5 החדשים אין מדיד שמן פיזי (שזה פאול לטעמי) .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם (נערך)

חס וחלילה T5, אני עם T6, וליתר דיוק B6304T2

כמו כן, אם אינני טועה, חלק מהרכבים שהם הציעו ללא מדיד שמן - נמכרו גם כניידות משטרה באירופה - והן הכריחו את וולבו לספק עם מדיד שמן, כך שיש מק"ט ואפשרות להרכיב, רק אינני סגור על איזה דגמים בדיוק נכללים בזה

לפני 8 שעות, 98civic כתב:

אם זאת משתדל לתת בראש פעם בשבוע כמו שצריך למנוע

אני כמעט ולא נוסע על הרכב, בשימוש האישה לגן וקניות, אבל כשהוא נופל לי בידיים, אל פחד, אני נותן לו לשיר, וכשלאישה יש נסיעה קצת יותר "ארוכה" (גג 20 דקות), אני מזכיר לה לא להתבייש ללחוץ על הגז כשאפשר

עריכה: הרכב שנת 2010, פיספסתי ששאלת

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם

אני אחזור קצת אחורה ,הרכב נקנה רק לפני מספר חודשים , ספר רכב לא היה כך שסמכתי על בעל החנות שאני מציג לו רישיון רכב והוא ידע איזה שמן מתאים, לאחר שנקנה דיברתי עם שי מגעש לגבי טיימניג והוא אמר לי שאין מצב שלא עשו , החוגרה היית מתפוררת ב 160000 ק"מ.טיפולים קטנים כגון החלפת שמנים ופילטרים אני מבצע אצל אדם פרטי ,אני לא רואה כ"כ צורך לשפוך כסף על מוסך מורשה, האם בבעיה של אכילת השמן ניצפה נזק למנוע לתווך הרחוק?, הבנתי שעלול לפגוע בממיר ובמערכת הפליטה.

נ.ב.

איך אני  צריך לבצע טיפול, מעונין בהחלפת שמן גיר, איך אני יודע איזה שמן? יש לו גם פילטר?

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, kobis60 כתב:

... אני לא רואה כ"כ צורך לשפוך כסף על מוסך מורשה, האם בבעיה של אכילת השמן ניצפה נזק למנוע לתווך הרחוק?, הבנתי שעלול לפגוע בממיר ובמערכת הפליטה.
...

מתנצל מראש על התגובה שלי- אבל שרוכשים רכב כזה בסכום לא מבוטל ולא יודעים איזה שמנים לשים ונאלצים ליסמוך על בעל חנות שגם לא מבין ואחר כך הולכים לטפל אצל אדם פרטי שגם לא מבין איזה שמן מתאים לאיזה אוטו- אז עדיף שתוסיף כמה שקלים על הטיפול הקטן ותיפנה למוסך מורשה שכן ידע לטפל בחלקים הנכונים- ככה שבטיפול הבא כבר תדע מה צריך/מתי? ותוכל לירכוש בעצמך ולטפל לבד/מקום אחר.

טיפול לא נכון בשביל חיסכון בסוף יכול להוביל להוצאה גדולה בהרבה מאשר טיפול קטן במוסך מורשה.

נקווה שהחלפה לשמן הנכון ישפר את המצב וזה לא ביגלל מנוע בעייתי כמו שהוזכר כאן מקודם.

מכל דבר לומדים, תתחדש וסע בדרכים טובות.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 16 שעות, yairw כתב:

כן, של פורד, הכי "מוצלח" בהיצע שלהם

הרבה זמן חיפשתי כזו , הנעה כפולה? רק הגיר שם ממש חלש. 

• אהבתי 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

כמובן, אם כי לא קבוע, לא זוכר אם זה הלדקס 2 או 3

לגבי הגיר,

ישר אחרי הרכישה התקשרתי למורשה, טענו שאין תיעוד שהרכב טופל במורשה ב7 שנים האחרונות.

התקשרתי למומחה והחלפתי שמן גיר למקורי של וולבו, 158,000 קילומטר ולא חש שום בעיה

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם

אני מזכרון,

די בטוח שראיתי פה לפחות עוד 2 כאלה מלפני מתיחת הפנים מסתובבות פה.

נראה לי שגם ראיתי בלוח המכירה כאן אחת.

אני די חסיד של "ראש שקט", כשראיתי שחסר כמה מילימטרים של שמן הגה, פתחתי את המכסה והיה ריח קצת שרוף לשמן, עקב חוסר ההיסטוריה הזמנתי את המומחה והחלפנו למקורי של וולבו ועכשיו בהנעות קרות לא שומעים את משאבת ההגה.

עם כמה שאנחנו נהנים מהרכב, אני לא מעיז להמליץ לאף אחד עליו, לא כל אחד מוכן להתעסק עם הרכב יותר מדי ובוולבו זה מפחית עלויות משמעותית אם מזמינים חלקים מחו"ל ומביאים מומחה הביתה במקום ללכת למורשה עם חשבון פתוח

כבר חתמתי...

פורסם

כן ,ספר לי על זה . יש לי במוו עם 6 צילינדר. תחזוקה עם חלקים מקוריים בלבד ושמן גיר מקורי . תחזוקה הזויה אבל המחיר הוא ראש שקט. אם תהיה באזור מרכז שלח הודעה. 

• רעיון טוב! 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)
בתאריך 8.10.2021 בשעה 01:00, kobis60 כתב:

אני אחזור קצת אחורה ,הרכב נקנה רק לפני מספר חודשים , ספר רכב לא היה כך שסמכתי על בעל החנות שאני מציג לו רישיון רכב והוא ידע איזה שמן מתאים, לאחר שנקנה דיברתי עם שי מגעש לגבי טיימניג והוא אמר לי שאין מצב שלא עשו , החוגרה היית מתפוררת ב 160000 ק"מ.טיפולים קטנים כגון החלפת שמנים ופילטרים אני מבצע אצל אדם פרטי ,אני לא רואה כ"כ צורך לשפוך כסף על מוסך מורשה, האם בבעיה של אכילת השמן ניצפה נזק למנוע לתווך הרחוק?, הבנתי שעלול לפגוע בממיר ובמערכת הפליטה.

נ.ב.

איך אני  צריך לבצע טיפול, מעונין בהחלפת שמן גיר, איך אני יודע איזה שמן? יש לו גם פילטר?

רכבים כאלו חייבים להיות מטופלים ע"י גורמים שבקיאים בהם ולא אצל "בן אדם פרטי" , לא לקנות חלקים לפי המלצה של חנות חלפים  וכו' .

אתה לא יכול לתחזק וולוו S60 כמו יונדאי גטס.  אני בטוח של"אדם הפרטי" אין מכשור דיאגנוסטיקה של וולוו לסריקת תקלות, עדכוני תוכנה וכו'. 

פוטנציאל הנפילה הוא עצום וזה כולה עוד כמה מאות שקלים בשנה על טיפולים שוטפים.

שמן גיר הוא טיפול חשוב , צריך לוודא שמטופל עם השמן הנכון.  

לפני חודשיים עשיתי את הטיפול הנ"ל בחברה , עלות השמן היתה כ650 לפני מע"מ בחברה , עלות העבודה עוד כמה מאות (שילמתי איזה 700 שח על עבודה על טיפול,שמן גיר וברקסים) . אז בוא נגיד אלפייה הכל ביחד.

לא נראה לי שתשלם פחות משמעותית במקום אחר.     לכל הפחות מומלץ שתעשה אצל אחד המתמחים בוולוו  (געש, זיסו) 

עריכה אחרונה על ידי אייל
  • אהבתי 1

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...