Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתלבט בין קנייה של:

סיטרואן c4- עלייה לכביש 11/2013 עשה 120 אלף ק״מ

טויוטה קורולה סאן- עלייה לכביש 09/2007 עשה 220 אלף ק״מ

צרכים:

נסיעה של כ-15 ק״מ סה״כ ביום

אשמח לדעת מה עדיף ומביניהם,

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Yair951
פורסם

הסיטרואן עם מנוע 1.6 אטמוספרי בשנה הזאת אמינה למדי ותהיה רכישה טובה יותר מקורולה שישנה בשש שנים ועם נסועה כפולה. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

דווקא השנתון של הסיטרואן ( 2013) עם מנוע 5FW זה לא מהמנועים האמינים.

מנוע NFU היה אמין אבל היה עד 2011.

פורסם

פחות מוצלח מ-NFU אבל בשנתון הזה נגמל מכל מחלות הילדות ובסה"כ אמין. האחזקה זולה. 

פורסם

התקלה העיקרית הייתה במנגנון שרשרת התזמון. היצרן עדכן את השרשרת והמותחנים ברוויזייה האחרונה והמוצלחת בתחילת 2013. מעבר לכך, לא היו בעיות קרדינליות למנוע הזה ואני לא מכיר בעיה של אכילת שמן. 

הייתה בעיה של נזילה ממכסה השסתומים שנטטה להתעוות עם הזמן, אבל זה קל וזול יחסית לתיקון. 

ראה את הסיכום הנ"ל: 

פורסם

לא יודע כמה זמן אתה מתכנן להישאר עם הרכב, אבל עם הטויוטה עוד שנתיים תצטרך להביא אישור בלמים בכל טסט ולאחר חמש שנים תצטרך טסט כל חצי שנה.

בנוגע לרכבים עצמם, לא יכולת למצוא הפכים יותר מזה.

טויוטה סוס עבודה, אבל לא נוח, מרגיש פלסטיקי לגמרי, כוח והתנהגות - תשכח מזה. יעיל ולא נוטה להתקלקל בקלות. אבל הטיפולים הכי יקרים בשוק.

הסיטרואן זה עולם אחר, נוח, חביב לנהיגה, תא נוסעים נהדר עם המון תאים לכל מיני שימושים, הכיסאות חלום. אבל מניסיון אישי, יכולה להפתיע בתקלות לא זולות לתיקון, היה לי כזאת 2009 לזמן קצר והיא לא ריחמה עליי, אני מניח שסטטיסטית זה פחות גרוע.

למה בחרת את שני הרכבים האלה ספציפית? מה התקציב שלך? ומה אופי הנסיעה

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, aviaviavi כתב:

לא יודע כמה זמן אתה מתכנן להישאר עם הרכב, אבל עם הטויוטה עוד שנתיים תצטרך להביא אישור בלמים בכל טסט ולאחר חמש שנים תצטרך טסט כל חצי שנה.

בנוגע לרכבים עצמם, לא יכולת למצוא הפכים יותר מזה.

טויוטה סוס עבודה, אבל לא נוח, מרגיש פלסטיקי לגמרי, כוח והתנהגות - תשכח מזה. יעיל ולא נוטה להתקלקל בקלות. אבל הטיפולים הכי יקרים בשוק.

הסיטרואן זה עולם אחר, נוח, חביב לנהיגה, תא נוסעים נהדר עם המון תאים לכל מיני שימושים, הכיסאות חלום. אבל מניסיון אישי, יכולה להפתיע בתקלות לא זולות לתיקון, היה לי כזאת 2009 לזמן קצר והיא לא ריחמה עליי, אני מניח שסטטיסטית זה פחות גרוע.

למה בחרת את שני הרכבים האלה ספציפית? מה התקציב שלך? ומה אופי הנסיעה

הרעיון זה לנסות ״לסחוב״ עם הרכב כמה שיותר (מבין שריאלית כנראה שהרכב לא ישרוד מעל 2-3 שנים)

התקציב שלי כ15 אלף ש״ח, כאשר כחלק מחיפושיי וניסיונות הסינון שלי- נשארתי עם אופציות אלו.

בעיקרון השימוש של הרכב אמור להיות נסיעה מהבית לעבודה בלבד- נסיעה לכיוון כ-7 ק״מ ובמהלך היום האוטו נשאר במקומו.

חשוב שהרכב יהיה עם תחזוקה זולה אך עם זאת אמין. (כמובן בתקציב שכזה הרכבים לא יהיו ברמה טובה).

ההצעות שקיבלתי לסיטרואן- 18,000 ש״ח

לטויטה- 15,000 ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי Yair951
פורסם
לפני 2 דקות, Michazzz כתב:

למה שלא תנסה לבדוק על כל הקלנועיות למיניהן החשמליות שלא דורשות כלום?

לא בטוח אם זה ציני או לא,

אבל בכל מקרה בדרך לעבודה אני עובר בכביש מהיר- מעדיף קצת ״הגנה״ משאר הרכבים

פורסם

ממש לא ציני, לקנות רכב ל 7.5 ק"מ ביום, אולי אפילו יותר זול זה להזמין מונית עם נהג קבוע. קורקינטים למיניהם יחסכו לך את כל הביטוחים והמוסכים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 31 דקות, Yair951 כתב:

חשוב שהרכב יהיה עם תחזוקה זולה אך עם זאת אמין. (כמובן בתקציב שכזה הרכבים לא יהיו ברמה טובה).

כל אוטו ישן ידרוש החלפה/שיפוץ של מכלולים כמו מדחס מזגן, אלטרנטור, משאבת מים וכד', שיפוץ גיר אוט' - חלק מהדברים תלויים בשימוש ותחזוקה. 

עקרונית עדיף מכונית צעירה ככל האפשר שתוחזקה לא ב-"תחזוקת שבר". הסיטרואן הנ"ל, בהנחה שלא עברה חיים קשים וטופלה כמו שצריך, אמורה להפגין אמינות טובה יחסית. היא לא שוות ערך לאמינות של קורולה, אבל היא סבירה לגמרי( אני מחזיק סיטרואן C4 דור קודם, שנת 2008 - בשימוש של אשתי - כבר השנה התשיעית. בסה"כ, היא בסדר גמור).

פעם של 7 שנים ומעל 100k הוא פער משמעותי, כך שאני הייתי הולך על הסיטרואן. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Michazzz כתב:

ממש לא ציני, לקנות רכב ל 7.5 ק"מ ביום, אולי אפילו יותר זול זה להזמין מונית עם נהג קבוע. קורקינטים למיניהם יחסכו לך את כל הביטוחים והמוסכים

7.5 קמ על קורקינט זה הרבה, אבל לאופניים חשמליים זה אחלה מרחק. צמיג גדול יותר נוח.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 53 דקות, menir1 כתב:

( אני מחזיק סיטרואן C4 דור קודם, שנת 2008 - בשימוש של אשתי - כבר השנה התשיעית. בסה"כ, היא בסדר גמור)

יש הבדל עצום באחזקה של המודל שלך לבין המודל של 2013.

גם מבחינת עלות החלקים, הפשטות של הרכב, התקלות.

אם התשובה שלך הייתה ביחס למודל שלך - אתה מטעה את פותח השרשור.

הרכב שלך הוא הסובארו של פעם מבחינת עלות - תועלת.

פורסם
לפני 19 דקות, asix כתב:

יש הבדל עצום באחזקה של המודל שלך לבין המודל של 2013.

גם מבחינת עלות החלקים, הפשטות של הרכב, התקלות.

אם התשובה שלך הייתה ביחס למודל שלך - אתה מטעה את פותח השרשור.

הרכב שלך הוא הסובארו של פעם מבחינת עלות - תועלת.

לא מכיר את הדור החדש, אבל כבעליו המרוצים של 2009 יכול להזדהות עם ההצהרה הזו. לאחרונה צצו כל מיני דברים מעצבנים (ריפוד גג, רדיאטור, בית פילטר שמן) אבל פעוטים ביחס לאוטו בן 12 עם עבר ליסינג שנתן לי 9 שנים שקטות של טיפולים בלבד (להוציא מקרה אלטרנטור)

• תוכן חדש...