Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד על הנכונות לעזור.

בהנחה שהבנק יאשר לך את זה, עדיין עשויות להיות בעיות בדרך- מעבר למה שואדים כתב.

אני הייתי מנחש, שהשוק האפור לא בנה על החזר מהיר במיוחד של ההלוואה- כך ש"ימצאו" עוד כל מיני "עמלות הקמת הלוואה", "עמלת פירעון מוקדם", "עמלת זה-לא-השטרות-הנכונים" (או עמלת "לא מקבלים ויזה") ועוד כמה כאלו. 

זהירות מירבית נדרשת.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח בחשבון שאתה הולך לשלם את כל הסכום. אתה מוכן ומסוגל לעמוד בזה?

אם הם עומדים ב 10000 לחודש למה שלא ישלמו לך 7500 ותגמרו עם זה תוך שנה וחצי?

הסיפור יותר מידי מסריח ואם אתה לא מתכוון לשלם את החוב במקומם אל תחשוב אפילו בכיוון. 

בלי קשר, לו אני הייתי מנהל הבנקשלך והייתי מקבל ממך בקשה כזו הייתי מתגלגל מצחוק לפני שהייתי דוחה אותה. איזה בטחונות אתה יכול לתת להלוואה שנועדה לכסות חוב לשוק האפור ואיזה יכולת החזר יש לך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ככה בדיוק פועל השוק האפור,

אם ההצעה שלך ממשית, הם צריכים לפנות לגורם המלווה, להבין בדיוק כמה כסף צריכים להביא כדי לסגור את החוב. 

החוב צריך להיסגר עד השקל האחרון.

שום החזר חלקי של החוב. 

כדי שתעשה את זה, הם צריכים לעשות מעשה אקטיבי כדי לעמוד בחוב כלפיך, כמו למכור את הרכב היקר יחסית שהם מחזיקים, ולעבור להתנייד ברכב זול ובסיסי, או תחב"צ. 

אם תקבל את ההלוואה תוודא שאתה יכול לעמוד בה גם אם לא יחזירו לך. 

בנוסף, החזר של 2500 שח לחודש על חוב של 130.0 אש"ח - זה לא החזר מספיק. ההחזר חייב לעלות משמעותית.  

בהנחה שאתה יכול לקבל הלוואה, ושניתן לסגור את כל החוב של השוק האפור, זו תכנית פעולה ממשית. 

נשאלת השאלה איפה הילדים שלהם בסיפור. אני מצפה שגם הילדים שלהם יכניסו יד לכיס וישתתפו בחלק מהחוב, ושיעשו התחשבנות בינם לבין עצמם, כאשר ההחזר לך קודם להחזר לילדים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 11 דקות, phpclub כתב:

סיפור קטן.

מכרתי ללקוח מחשב, יצאה חשבונית על סך 7500 שח.

התשלום שלו בצ'קים שווים, זה היה לפני 2.5 שנים, קיבלתי 2 צ'קים על סך 1200 שח כל צ'ק ואמר לי, אין לי יותר צ'קים, אשלים לך אותם בהמשך.

קיבל שירות ועמד בכל התחיבויותיו בעבר, בחור טוב.

עבר זמן, שלחתי מיילים, אמר צריך להפגש אעביר לך, עבר עוד קצת זמן, ועוד קצת זמן, פה פגישות פה אני לא הייתי פנוי, והנה אני פונה אליו, אומר מה, לא שילמתי לך ? לא זכר (אני מאמין שהוא באמת לא זכר, מעופף כזה)

מעביר לך חשבונית וקבלות, אומר, איזה פאדיחה, ממש מצטער, אבל אני עכשיו בבעיה (קורונה התחילה) , חייבים לי מעל מיליון שקל, אין לי מה להעביר לך, ממש ממש מצטער, חכה קצת זמן העניינים יסתדרו

עובר עוד זמן, עוד זמן, בודק אותו, סיפורים, לקוחות לא משלמים, קורונה, הוא בבעיה, בלה בלה בלה

בסופו של דבר, לא רק שלא הרווחתי, גם ממינתי לו את המחשב.

עכשיו, אני כן מאמין שאני אראה את הכסף בסופו של דבר, כי הוא בחור טוב והוגן, לא מסנן אותי, עונה לי לטלפונים, מדברים על המשפחות, אבל אני יודע שעד שאני אראה, יצמחו לי שערות לבנות.

אז שילמתי שכר לימוד, במזל הסכומים נמוכים יחסית.

אין דבר כזה לעולם לסגור חשבון עם לקוח ואת השאר "נביא לך בהמשך כשיהיה לי"

צ'קים מראש על כל הסכום

אין צ'קים אין סחורה

היו כאלה שגרמו לי להרגיש "מה בנאדם כמוך כל כך לחוץ על 2000 שקל כאילו שגם אם נברח אתה תמות מזה"

למדתי לא לוותר אפילו על 100

מי שרוצה מוצר שישלם

ד"א לא בטוח שתראה את הכסף

יש חייבים שפשוט רואים שנוח לך לחכות אז דוחים ודוחים ודוחים

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה חייל משוחרר בתחילת החיים ה"אמיתיים" שלך, רוצה לתת צדקה ולעזור לאנשים. המטרה בצדקה זה לעזור כדי שיהיו פחות נזקקים, לא להוסיף נזקק נוסף שזה אתה. 
עם כל הצער שבדבר, לדעתי  אתה דופק לעצמך את העתיד והחיים אם אתה בוחר לקחת הלוואה כזו גדולה (אם בכלל בנק נורמלי יתן לך) ומסתמך על זה שהם ישלמו לך כל חודש כשאת החוב המקורי הם לא מצליחים לשלם. מאחר וכתבת שאתה נתמך בהורים, תבין שהצרה הזאת תתגלגל גם עליהם (מי אתה חושב יחתום ערב להלוואה?).
אולי אתה רמי לוי הבא ותצליח להעמיד אימפריה ולהיות מספיק עשיר בגיל צעיר כדי לספוג את החוב שלהם בלי להיפגע. ואולי לא. לא יודע כמה אתה קשור רגשית לאנשים האלה שאתה מוכן לפגוע ככה בעצמך, תחשוב טוב על זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, Transporter כתב:

צ'קים מראש על כל הסכום

אין צ'קים אין סחורה

היו כאלה שגרמו לי להרגיש "מה בנאדם כמוך כל כך לחוץ על 2000 שקל כאילו שגם אם נברח אתה תמות מזה"

למדתי לא לוותר אפילו על 100

מי שרוצה מוצר שישלם

ד"א לא בטוח שתראה את הכסף

יש חייבים שפשוט רואים שנוח לך לחכות אז דוחים ודוחים ודוחים

כל תחום ומנהגי העבודה שלו, אני עובד עם עסקים שיש להם מחלקות הנה"ח, לא אנשים פרטים שמוציאים לך צ'קים במקום.

בתחום שלי, הלקוחות קודם מזמינים, מוציא להם חשבונית ואז אני מחכה שהנה"ח יוציאו את הצ'קים או העברה בנקאית, רוב הזמן זה נדחה מעבר לזמן המצופה, אך כך כולם עובדים, כל ניסיון לשינוי לא צלח.

מיותר לציין, שוטף + 30 60 90 והיו גם תקופות של +180 ויותר, נאמר לי חד וחלק "זה המצב לצערנו, גם לנו עושים את זה, אתה יודע שבסופו של דבר אנחנו משלמים" - זה או לעבוד או לוותר על הכנסות עתידיות.

הטעות העיקרית שלי הייתה לא לעמוד לו על הראש שיכין את הצ'קים באותו שבוע.

בכל מקרה, אני ווליום העבודה שלי כעצמאי ירד, אני שכיר, אז הבעיה הזאת כבר כמעט ולא קיימת.

פורסם
לפני 22 דקות, Transporter כתב:

צ'קים מראש על כל הסכום

אין צ'קים אין סחורה

תלוי בתחום.

בענף שלי שוטף פלוס 90 זה מעולה ועל צקים אין על מה לדבר (ומדובר בסכומים של מאות אלפים). בוחרים את הלקוחות, לא עובדים עם כל אחד ועדיין פה ושם יש נפילות.

• אהבתי 3

פורסם

אתה מביע את דעתך ולא מוכן לקבל דעות אחרים.

לא בכל מקום זה עובד כמו אצלך, אם אצלך זה עובד, מצוין ואני שמח בשבילך.

אצלי, זה לא עבד ככה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, Transporter כתב:

אין לי בעיה לקבל צ'ק דחוי אבל לקבל

לא "נארגן משהו ונביא לך"

אין לקבל.

זה פשוט לא עובד ככה.

לא חברת חשמל, לא מקורות ולא אף תאגיד יתנו לך צ'ק. 

• אהבתי 2

פורסם

יש מקומות ועסקים שבהם זה אולי יותר נכון מאשר באחרים לנקוט בגישה הזו. 

ויש מקומות ועסקים שבהם הדברים זזים קצת אחרת. 

רוב העסקים בארץ מתנהלים על שוטף+, שזה אומר חשבונית ואז ייתכן שישלמו לך בזמן.

כשניהלתי את העסק שלי, יצא לי לעבוד גם עם כמה חברות, כך שהם שילמו בשוטף+.

עם זאת, רוב הלקוחות שלי היו פרטיים ששילמו בסוף ההתקנה (לא לקחתי כסף מראש לפני ההגעה מאף אחד, ובדיעבד גם הייתה לי נפילה אחת עם זה).

תלוי גם בלקוח.

מה אני יכול להגיד לך?

PHP, הזכרת לי סיפור. 

אל-על רכשו מכשיר יקר מאד לכיול מדי מומנט דרכינו. 

אל-דאקינג-על. לא "מושה חרטטיה ובניו בע"מ בעירבון מוגבל ובניו".

חברת התעופה הלאומית של ישראל. אל-על.

זה היה בדצמבר 2019, עם שוטף 120 אם אני זוכר נכון. 

מה קרה ב-2020 אחרי שהשוטף 120 הגיע? נכון... הקורונה.

חושב ששילמו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

phpclub 

רשם לך את אחת התגובות הכי טובות נראלי שתקבל עם סיפור אישי וסיום תגובה מאוד מאוד מוצלח אבל באמת ארצה לחדד שלא יבלע בין כמות התגובות.

1)קודם כל תדבר על זה עם ההורים שלך כי למרות שנראלך שאתה וחכם... יש להם את ניסיון החיים שלהם וניסיון זה המון בחיים האלה, אתה יכול להחליט בסוף ההפך ממה שהם ייעצו לך כי זה החיים שלך אבל תן להם לתרום לך מהניסיון שלהם עם המשפחה וכסף רק כדי להמחיש לך אני בטוח שאם תסתכל על החלטות שביצעת לפני 4 שנים תהיה בהלם עם עצמך כמו שבעוד 4 שנים תסתכל אחורה ושוב יהיו דברים שתהיה בהלם עליהם, ניסיון זה המון ותשתף אותם זה הכל.. אם אתה לא מסוגל לשתף אותם אז אל תקח סכומים כאלה כהלוואה.

2)בתאוריה הם אכן יחזירו לך וזה מעולה אבל במציאות מדובר באנשים שהבנק לא הסכים להלוות להם כסף והיחיד שמוכן להושיעה אותם זה לא הורים/אחים אלא אתה חייל משוחרר אז כן אתה בהחלט יכול לעשות את ההחלטה הזו וזה יפה וילווה אותך להמון שנים קדימה אבל קח לעצמך ריזיקה שהכסף לא יוחזר/לא יוחזר במלואו

תעשה החזר לבנק של חצי מהסכום אותו אתה מתכון לקחת מהם ותקווה שתצליח להסתדר כלכלית עד סיום הלימודים.

אני מכיר סיפור אישי של אבא שסיבך את ביתו בחוב של חצי מליון אותו הוא לגמרי תכנן להחזיר לה, היא סיימה בפשיטת רגל,הסדר וכעבור כמה שנים סיימה עם זה.

חשוב לי באמת להדגיש לך את העניין ש 130 אלף שקל לחלק ל 2000 שקל החזר חוב יוצא 65 חודשים, מעל 5 שנים.

אנשים עוברים המון ב 5 שנים המון ולכן אל תבנה באמת על קבלת כל הסכום בחזרה כי לך תדע מה יקרה ב 5 שנים האלה ואיזה דברים יקרו להם.

תחשוב שהבנק עם כל הכלים שעומדים לרשותו בוחר שלא לבצע עסקה כזו אז אתה בחור צעיר עם כמה דפים?

אתה בנאדם עם לב טוב ואני חלילה לא אומר לך ללכת על זה או לא רק מנסה להציג לך נקודות מבט כדי שאתה לפחות תהיה מכוסה.

אז שוב אם תלך על זה

תדבר עם ההורים שלך שזה הכי חשוב, קח מהבנק החזר כמה שיותר נמוך ברמה של תשלומים שתוכל לעמוד בהם במהלך הלימודים וזהו..

ובנימה אישית וקצת תוקפנית.. בו אתה מנסה להיות אביר על סוס לבן בזמן שההורים שלך משלמים עלייך.. ההורים שלך יותר קרובים אליהם ותן להם להחליט מה לעשות, אולי תציע להורים שלך שלא יעזרו לך כספית אלא יעזרו להם.. במקום להביא לך כמה מאות שקלים כל חודש יקחו בעצמם הלוואה מהבנק ובמקום להביא לך ישלמו להלוואה ויעשו את המעשה הטוב בעצמם. ^הא הקיק תגיד להורים שלך שאתה יודע שהם לא יחזירו אבל אם הם כן יחזירו אז תשמח לקבל בכל זאת את הכמה מאות שקלים עזרה.

אל תתן לאף אחד לגרום לך להרגיש לא נעים כי לא עזרת.. אתה בחור צעיר ומקסימום תגיד לא אושר לי או תן להורים שלך קצת לנער אותם..

עריכה אחרונה על ידי online
  • אהבתי 2
פורסם

@Haim285 

אני אנסה לקצר בלי להגיד דברים כמו חצי שנה אחרי שסגרת להם את החוב, תשמע שהבן שלהם קנה קורולה חדשה או שהבת טסה לאוסטריה לסופ"ש עם הילדים.

אתה חושב שהבעיה זה 100 אלף שקל ואני אומר לך, שברוב המוחלט של המקרים - כסף זה לא הבעיה.

אגיד שוב, כסף שיפול מהשמיים לא יעזור.

ושוב, אם לא קראת טוב,  סכום כסף, שיגיע משום מקום - לא יעזור לא לחוב ולא להם.

אני יודע שאתה חושב שאתה עושה מעשה נכון אבל אתה טועה ואתה תיצור בעיה גדולה יותר למשפחה הזו, לך, וליחסים ביניכם.

אם אכפת לך מהאנשים האלו - תפנה לפעמונים ותדאג שכל המשפחה תיהיה 110% בתוך התהליך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

• תוכן חדש...