Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מנחש שהוא ינסה והבנק ידחה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@night mirage מעניין. אצלי הרבית המוצעת להלואה מיידית בכרטיס האשראי הבנקאי היא, איך לומר, נסבלת. מהבנק לא ביקשתי הלוואה כבר 8 שנים, אז אין לי מושג מה הוא מציע. לעומת זאת הרביות בכרטיסים החוץ בנקאיים (כולל אחד שהונפק על ידי המנפיק של הכרטיסים הבנקאיים) מרקיעות שחקים.

אם נסטה לנושא כרטיס האשראי הרי שמה שמרתיח אותי הוא שבגלל "חוקי התחרות" צמצמו לי את המסגרת בכרטיס הבנקאי ב-90%. לא מתכוון להתחנן כל עוד חשבון החשמל ישולם, או שהם יפסידו אותי ואת אשתי (ואנחנו צרכנים כבדים של כרטיסי אשראי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, hans כתב:

אני מנחש שהוא ינסה והבנק ידחה...

החלק העצוב יהיה אם הבנק יאשר, או שימצא גורם חוץ בנקאי שיאשר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

@night mirage מעניין. אצלי הרבית המוצעת להלואה מיידית בכרטיס האשראי הבנקאי היא, איך לומר, נסבלת. מהבנק לא ביקשתי הלוואה כבר 8 שנים, אז אין לי מושג מה הוא מציע. לעומת זאת הרביות בכרטיסים החוץ בנקאיים (כולל אחד שהונפק על ידי המנפיק של הכרטיסים הבנקאיים) מרקיעות שחקים.

אם נסטה לנושא כרטיס האשראי הרי שמה שמרתיח אותי הוא שבגלל "חוקי התחרות" צמצמו לי את המסגרת בכרטיס הבנקאי ב-90%. לא מתכוון להתחנן כל עוד חשבון החשמל ישולם, או שהם יפסידו אותי ואת אשתי (ואנחנו צרכנים כבדים של כרטיסי אשראי).

תיוג נכון @Night Driver

Just now, vadim6385 כתב:

החלק העצוב יהיה אם הבנק יאשר, או שימצא גורם חוץ בנקאי שיאשר.

הבעיה היא שהBDI שלו יחסית נקי ולכן הסיכון פה מאוד מאוד גדול. יש לו היסטוריה טובה אבל לא כזו ש"מלוכלכת" מספיק בשביל שלא יתנו לו הלוואה כזו, גם אם מדובר בסכום יותר נמוך.

עדיין לפות"ש חייב ערבות פיזית כלשהיא (למרות שלדעתי אין מספיק בשביל להיות בטוח בהם). הערת אזהרה על הבית, רכב (שעבוד - אם לא שעבדו לפני זה).

ניתוק קשר עם המשפחה הזו, זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עבורם ועבורך, גם אם יעשו שיימינג במשפחה\פייסבוק וכדומה.

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

מעניין. אצלי הרבית המוצעת להלואה מיידית בכרטיס האשראי הבנקאי היא, איך לומר, נסבלת. מהבנק לא ביקשתי הלוואה כבר 8 שנים, אז אין לי מושג מה הוא מציע. לעומת זאת הרביות בכרטיסים החוץ בנקאיים (כולל אחד שהונפק על ידי המנפיק של הכרטיסים הבנקאיים) מרקיעות שחקים

תגדיר נסבלת. פריים מינוס חצי בבנק לעומת פריים פלוס 2.4 זה הבדל עצום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Blaz00r כתב:

אז אחרי 3 עמודים של 'תברח תברח',

מה אומרים? פות"ש יקשיב לתמימות הדעים או ימשיך בשלו?

ניסיון החיים שלי מלמד שאף אחד לא יוצא באמצע מסרט בו הוא מרגיש שהוא משחק את הגיבור הקדוש. כולם מעדיפים לחשוב שהם בסרט הוליוודי, בגלל זה לקולנוע ריאליסטי אין כמעט קונים.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 שעות, vadim6385 כתב:

אני קיבלתי תירוצים כאלה לפני כמה שנים, כשבאתי לפרוע הלוואה של 60 אש"ח מול בנק.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

דרך אגב, @vadim6385מספר פעמים פרעתי הלוואות בנקאיות (כולל משכנתא, שבה היה מדובר בפרעונות חלקיים, עד שסולקה) לפני הזמן. תמיד קיבלו את הכסף ברצון, אם כי בחלק מהמקרים גבו איזו "עמלת אי הודעה  מראש"

בנקים דורשים עמלת פירעון מוקדם, ואני מקפיד לברר גם מהי לפני שאני נוטל הלוואה. מקווה שלעולם לא אצטרך לקחת עוד הלוואה.

כל נושא ההלוואות הוא מחריד- אתה קונה 10,000 ש"ח בסכום של 12,000 ש"ח (נניח! רק לצורך הדיון).

מי שאין לו, לעולם ישלם יותר.

בשנים האחרונות, נמנעתי מהלוואות כמו מאש. למדתי את הלקח שלי. 

הבעייה, לא תמיד אפשרי להימנע מהן. 

לכל מי שאומר שלתת כסף לאנשים ש"לא יודעים להתנהל" זה אובדן של הכסף, תעצרו רגע.

קצת תחשבו. 

כמעט כל אחד מאיתנו יכול להגיע למצב הזה.

במיוחד בשנתיים האחרונות של הקורונה, שרבים איבדו את העבודה בלי שהיה סיכוי לראות את זה קורה לפני פרוץ המגיפה.

בגדול, כן, זה נכון- שמעתי די והותר סיפורי זוועה על עניים שזכו בלוטו וחזרו להיות עניים תוך שנתיים ולחיות ברחוב, אפילו על שחקני קולנוע גדולים שמרוויחים סכומים דמיוניים לסרט ועדיין ממשיכים לשחק כי אם לא הם ייכנסו לפשיטת רגל (לא זוכר מי בדיוק, כתבה מלפני כמה שנים שבה השחקן הודה בזה) ועוד.

אבל לפני שאתם חורצים משפט, קחו בחשבון שאין לכם את כל העובדות ואתם לא יכולים לדעת מי עומד מולכם ומה הסיפור שלו בדיוק. 

מחשבה שעלתה לי עבור פות"ש.

מה לגבי שירותי גמ"ח? האם יוכלו להמיר את ההלוואה בשוק האפור להלוואת גמ"ח? אם זה אפשרי בכלל? שווה לבדוק ולנסות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

קצת תחשבו.

לא חושב. זוכר. בלי קשר לאיך הגיעו.

בעצם כן. תמיד יש קשר ל"איך הגיעו לשם"...

אין לי בעיה עם "הלוואות קצרצרות" לבני משפחה - כל מיני תזמונים דפוקים של איזה טיפול רפואי לא צפוי עם משכורת שלא נכנסה בזמן ונקודת יציאה לא מוצלחת של פיקדון. גם אז, מדובר בסכומים שאני אחיה איתם במידה ויאבדו במקרה לנצח.

התגלגלות מהלוואה להלוואה, בשוק אפור או לא, זה *דפוס* שאיננו קשור למספר הספרות, והפיתרון הוא... להפסיק להזין את החיה. זאת אומרת הדפוס.

אגב, במקרים האלה, כשאתה חופר אצל בני משפחה/חברים במטרה לגלות את שורש העניין, אתה מגלה לעתים קרובות מדי שכבר נכנס כסף לאותו בור, מטעם הקרובים שנכוו.

האם אפשר ללמוד לדוג בלי לקבל שום דג בכלל? נראה לי שכן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

איזה גמ"ח יתן למישהו שהואט לא מכיר בלי בטחונות. אם היה כזה דבר לא היו צריכים שוק אפור.

הגמ"ח ששלחתי פה לינק אליו, לא יתן?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@DareDevil

טוב אז עברתי הודעה הודעה עד שמצאתי את הקישור.

עוד לפני שקראתי את כל הקריטריונים תפסה את עיני פיסקה קצרה "היקף החובות האבודים אינו עולה עד כה מ0.7%"

אם הם היו מלווים למקרים כאלו הם היו בסביבות ה50% ואני מפחית מאוד באחוזים.

לקינוח עברתי על הקריטריונים. בקיצור הם לא פראיירים 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

הבעיה זה לא שהוא נותן להם כסף.

הבעיה זה שהוא בא לתת להם כסף שאין לו, ולהסתמך על זה שהם יחזירו, כי אם לא, מי שיגיע לשוק האפור זה פות"ש עצמו.

מילא אם זה היה איזה הייטקיסט שמרוויח 20 אש"ח בחודש ויכול לקחת הלוואה בריבית נמוכה, אז ניחא, יכול להחזיר 5-6 אש"ח בחודש ולסגור את העניין תוך שנתיים.

אבל חייל משוחרר, שלא עובד? זה ידרדר אותו לתהום יחד איתם.

אני לא אומר שלא צריך לעזור לאנשים, אבל זה לא צריך לבוא במחיר של להקריב את החיים של עצמך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 53 דקות, ברווז כתב:

קצת תחשבו. 

כמעט כל אחד מאיתנו יכול להגיע למצב הזה.

כולנו יכולים להגיע למצב שקורה משהו לא צפוי ומכניס אותנו לצרה. אבל לעזור למי שמנסה לעזור לעצמו ומוכן להתנהל אחרת, והעזרה צריכה לבוא כנגד שנוי התנהלות ובתמיכה בה, לא באופן של זריקת כסף על הבעיה.

בכל מקרה, הבעיה קטנה גדולה על פות״ש, על ניסיון החיים שלו ועל יכולותיו הכלכליות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מילא אם זה היה איזה הייטקיסט שמרוויח 20 אש"ח בחודש ויכול לקחת הלוואה בריבית נמוכה, אז ניחא, יכול להחזיר 5-6 אש"ח בחודש ולסגור את העניין תוך שנתיים.

אבל חייל משוחרר, שלא עובד? זה ידרדר אותו לתהום יחד איתם.

אם פות"ש היה הייטקיסט שמרוויח סכום יפה בחודש, מחזיק שכירות/משכנתא על הראש, זוגיות יציבה וילדים שצריך להאכיל (ולשים בגן באלפי שקלים בחודש) - הוא לא היה מעז להיכנס להרפתקה הזאת. הסיבה שמדגדג לו "לעזור" זה כי כרגע הוא טרף קל. כשהוא יתעורר מהחלום זה יהיה מאוחר מדי והוא כבר יחטוף את הנזק שלו לכמה שנים עד שיצליח לקום מהבור שהוא מכניס את עצמו אליו.

יש לי חבר שניתק קשר עם ההורים שלו בגלל התלות הכרונית שלהם בהלוואות וחובות. זה הדבר הכי טוב שהוא יכול היה לעשות למען העתיד שלו, כי בשנתיים הראשונות שלו בהייטק ההורים החלו לגרור אותו עמוק לבוץ שלהם. הם ממש ראו אותו בתור פרה חולבת, עוד מקום ממנו הם יכולים להוציא כספים. כשביקש להפסיק את הזרמת הכספים הבלתי פוסקת והם איימו שזה "ישפיע על הקשר שלהם איתו", הוא הבין את הרעיון ואמר להתראות.

יש אנשים שאי אפשר לעזור להם.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 5
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...