Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@ברווז ציינתי שלרוב בעלי העסקים פושטים רגל, מכיוון ש-שכיר עם תלוש משכורת קבוע יהיה מודע יותר להוצאותיו ולא יקפוץ מעל הפופיק כשהמצב טוב. 

לדוגמה: 2 אנשים: 1 שכיר, 2 עצמאי. 

1: שכיר, מקבל משכורת בזמן, מקסימום איחור כמה ימים, עולה בכל חודש מדרגה קבועה בסכום הכסף. 

ז״א תזרים המזומנים שלו לרוב ידוע מראש.

2: עצמאי, יכול לקחת פרוייקט גדול במפתיע, יכול להכניס סכומי כסף רציניים ברבעון מסויים, ואז לקבל צ׳קים ל שוטף 90+ ובלילה יפתח את החלון בגלל שהוצאות המזגן נהיו פתאום כבדות. 

תזרים מזומנים לא ידוע מראש, ייתכנו ביטולים מאחד הצדדים. 

כמו כן לא כל ששים לשלם לעצמאי. 

* הערה חשובה: כאשר ציינתי ״בעלי עסקים״ התכוונתי לעוסק מורשה ולא חברה בע״מ שניתן לשחק שם הרבה. 

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסכם את זה ככה:

1. אם זו המשפחה הגרעינית שלך - כן, אבל בהירתמות של כולם. כל אחד מהאחים לוקח על עצמו חלק, וכך גם ההורים. 

2. אם זו לא המשפחה הגרעינית שלך - לא. 

3. אם זו המשפחה של חברה / ידידה - יש דרכים הרבה יותר זולות לקיים יחסי מין בחינם. 

• אהבתי 4
  • מצחיק 7

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 9.9.2021 בשעה 23:38, Night Driver כתב:

אבל בשביל זה משלמים למנוי למודיעין עסקי ומקבלים התראות. מכאן צריך רק לבחור נכון.

שכחתי מקיומם של אלו. 

בתאריך 9.9.2021 בשעה 23:38, Night Driver כתב:

ובלבחור נכון אני אתן לך דוגמא. היה לי לקוח (בית מסחר בעיירה דרומית) שהיה בקשיים וכמעט כל הספקים בענף הפסיקו לעבוד איתו. לכולם כולל אותי היה ברור שהוא יפול אבל אני המשכתי לעבוד איתו באובליגו של 40,000 ועם מחירים גבוהים יחסית. בשנה וחצי שעבדתי איתו עד שנפל הרווחתי פי 5 מה 40,000 שהפסדתי כשנפל.

הרגע הוכחת את מה שכתבתי קודם- כל מקרה לגופו 😉

לפני 22 שעות, חולה רכב#1 כתב:

@ברווז ציינתי שלרוב בעלי העסקים פושטים רגל, מכיוון ש-

(הכנס הנחה אישית לא מבוססת מחקר כאן)

שכיר עם תלוש משכורת קבוע יהיה מודע יותר להוצאותיו ולא יקפוץ מעל הפופיק כשהמצב טוב. 

מר שכיר, אותו אחד מהדוגמא שלך. לא רוצה לצאת לחו"ל פעם בשנה? לא רוצה מכונית חדשה כל 3 שנים?

אתה באמת הולך להגיד לי שרוב האנשים לא נוסעים לחו"ל לפחות פעם בשנה (מה שמסביר את היעדר התנועה בכל קיץ ממוצע בלי מגיפה משתוללת) ומחליפים את הרכב אחת ל-3 שנים (מה שיסביר את כמות המכוניות החדשות העולות על הכביש מדי שנה לפי נתוני הלמ"ס או משרד אחר כלשהו לא זוכר איזה)?

ואלו רק 2 דוגמאות אפשריות.

1: שכיר, מקבל משכורת בזמן, מקסימום איחור כמה ימים, עולה בכל חודש מדרגה קבועה בסכום הכסף. 

ז״א תזרים המזומנים שלו לרוב ידוע מראש.

איך אומר הביטוי, יש 2 סוגי אנשים בעולם...

סוג שקול ומחושב, שיידע איך להתנהל בריא עם הכסף. וסוג שני, שלא מסוגל לדחות סיפוקים ולא רוצה להקריב משהו אחד בשביל משהו אחר.

2: עצמאי, יכול לקחת פרוייקט גדול במפתיע, יכול להכניס סכומי כסף רציניים ברבעון מסויים, ואז לקבל צ׳קים ל שוטף 90+ ובלילה יפתח את החלון בגלל שהוצאות המזגן נהיו פתאום כבדות. 

תזרים מזומנים לא ידוע מראש, ייתכנו ביטולים מאחד הצדדים. 

כמו כן לא כל ששים לשלם לעצמאי. 

* הערה חשובה: כאשר ציינתי ״בעלי עסקים״ התכוונתי לעוסק מורשה ולא חברה בע״מ שניתן לשחק שם הרבה. 

עצמאי (לא בע"מ, מקבל את ההערה באהבה. הייתי כזה בעצמי למשך תקופה) שמגיע ל"לפתוח חלון כי המזגן כבד" לא מתנהל נכון כלכלית.

אסייג לגבי השנה הראשונה והשנייה של העסק, שם התזרים לא הכי ברור ולא הכי קריא מראש ברוב המוחלט של המקרים- שם יש הרבה באגים ולאגים. מסכים.

עם זאת, גם לאותם באגים ולאגים יש להיערך.

אותם סכומי כסף רציניים שקיבל ברבעון אמורים היו להיכנס, לפחות חלק גדול ויפה ומשמעותי מהם, לרזרבות הכספיות של העסק בדיוק עבור אותו רבעון נאחס שמחכה מעבר לפינה, תמיד, בחושך ועם אלת בייסבול ביד.

מי שלא יודע או לא יכול להיערך לאותם באגים ולאגים, כדאי שיישב לבדוק איפה הוא טועה ולחשב מסלול חדש- כולל אפילו הוצאת ניהול התזרימים מהידיים שלו למקור חוץ.

אתה תשמע את אותה התשובה מכ-ל בעלי העסקים כאן. 

ההנחייה ה"שמרנית" מדברת על רזרבות של 25%, אני מוכן להתערב אתך שנהג-לילה יכתוב 30% ליתר ביטחון בהודעה הבאה שלו, וסביר שגם זה מניסיון אישי😉

ניהול תזרים מזומנים, ניהול תקציב, ניהול הכנסות- כל הדברים האלו מבוצעים ברמה העסקית ע"י גורמים מקצועיים בהרבה מאד מקומות- בין אם זה רוא"ח, הנהלת חשבונות או אפילו מחלקת רכש.

מעבר להם יש סמנכ"ל כספים בחברות הגדולות. 

זה רק מראה עד כמה הנושא הזה חשוב בחברות! 

אני מגיע מתחום הלוגיסטיקה, בעשור האחרון בעיקר בתוך רכש. רכש שגוי יכול להפיל חברה. רכש שלא נערכת אליו הוא רכש שגוי (בין אם לא יכול לרכוש, רכשת יותר מדיי, רכשת מעט מדיי ועוד).

זו הסיבה שיש כל כך הרבה גורמים שכ-ל מה שהם עושים זה להתעסק עם כסף והתכנון שלו.

ההבדל היחיד בין בעלי העסקים לבין האנשים השכירים הוא, שבעל העסק יעשה כל מה שהוא יכול ברוב המקרים כדי להציל את מה שהוא בנה מאפס, הבייבי שלו, העסק- גם במחיר של חובות אישיים, במידה והעסק נקלע לקשיים. נדירים הם האנשים שיודעים לחתוך בזמן, תוך שיקולים קרים. אלוהים עדי שאני לא הייתי אחד מהאנשים האלו. הפכתי לכזה, אני רוצה להאמין, אבל עד שלא אמצע את עצמי (אם יותר מאשר עד) שוב כעצמאי, לא אוכל לדעת בוודאות. 

אז תגיד לי אתה. מי יותר סביר שיידע לא לקפוץ מעל הפופיק? חברה שתלוייה בהכנסות מאוזנות כדי להמשיך לעבוד ולפרנס אולי יותר ממשפחה אחת, או אדם פרטי שעל הברווזין שלו העולם הוא השנה טס לרומא לשבוע גם אם זה אומר לקחת הלוואה מהבנק כי אין לו כסף "פנוי" ומשלם יותר על הכסף מהבנק ממה שממילא אין לו?

אתה מוזמן לשאול אותי, מתי בפעם האחרונה טסתי לחו"ל ואחרי כמה שנים החלפתי את הרכב, אם אתה רוצה לדעת.

שאל גם את שאר החברים פה את אותה השאלה ותקבל קנה מידה להשוואה, יותר טוב מאבטיח אפילו :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כולם מציעים ובצדק, לא לעשות את המהלך ההתאבדותי הזה ואפילו לנתק את הקשר עם המשפחה הזה. צר לי להגיד לך אבל זה לא סוף העולם. האנשים האלה בסוף יסתדרו ואתה לא. 

יחד עם זאת קיימים מס' נתונים חסרים כמו מה טיב הקשר ביניכם ולמה אתה בסוף מרגיש כמושיע האחרון שיכול להציל אותם. 

גם אם תגיע להסדר עם המשפחה הזאת ואתה תסייע להם והכל טוב ויפה, בסוף הם לא ישנו את התפיסה הכלכלית שלהם. הם יצאו מהבור אז הם יחפרו עוד בור. זה כמו אדם שמרזה בדיאט כאסח אבל תוך זמן קצר מחזיר את כל מה שהוריד וזאת בגלל שהוא עדין "חושב כמו אדם שמן".

לא סתם אומרים "אל תתן לאדם רעב דגים, אלא חכה ותלמד אותו לדוג". ממה שאתה מתאר פה, היחיד שמוכן לעשות משהו מכל הנפשות שכתבת... זה רק אתה וחבל והגבר ידפוק לך את העתיד שעדין לא נבנה.

כל עוד אין פה קשר דמי אין שום שום סיבה בעולם להכינס למיטה החולה זאת.

מציע לך להתסתכל על כל המקרים של המתחזים לאחרונה... אולי תראה משהו דומה גם אצלך....

ואיך אומרים בשוק האפור "חבל עליך"...

• אהבתי 1

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

הבדל היחיד בין בעלי העסקים לבין האנשים השכירים הוא, שבעל העסק יעשה כל מה שהוא יכול ברוב המקרים כדי להציל את מה שהוא בנה מאפס, הבייבי שלו, העסק- גם במחיר של חובות אישיים, במידה והעסק נקלע לקשיים. נדירים הם האנשים שיודעים לחתוך בזמן, תוך שיקולים קרים. אלוהים עדי שאני לא הייתי אחד מהאנשים האלו. הפכתי לכזה, אני רוצה להאמין, אבל עד שלא אמצע את עצמי (אם יותר מאשר עד) שוב כעצמאי, לא אוכל לדעת בוודאות. 

אז תגיד לי אתה. מי יותר סביר שיידע לא לקפוץ מעל הפופיק? חברה שתלוייה בהכנסות מאוזנות כדי להמשיך לעבוד ולפרנס אולי יותר ממשפחה אחת, או אדם פרטי שעל הברווזין שלו העולם הוא השנה טס לרומא לשבוע גם אם זה אומר לקחת הלוואה מהבנק כי אין לו כסף "פנוי" ומשלם יותר על הכסף מהבנק ממה שממילא אין לו?

כמו שנוכחתי לראות די מקרוב, היד של הבנקים מאוד קלה על הברז של הלוואות עסקיות, אחרי שחבר לא מבריק במיוחד לקח הלוואה על העסק שלו כדי לשדרג מערכת באוטו בעשרות אש"ח "לעסק" ולקנות לפטופ גיימינג "שישמש את העסק".

וגם חלק מאוד גדול של לווים מהשוק האפור עושים את זה כדי להרחיב עסק או לשמור על עסק קיים.

זה שלוקח הלוואות בשביל "חו"ל עם חברים, קייטנות לילדים" (שמעתי פרסומת כזאת להלוואות, רק זה מרתיע אותך מלקחת אותן), לרוב מסתבך רק עם הבנק או חברת אשראי, ובד"כ מגיע לשוק האפור רק אם הוא מאוד מוכשר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האם יש סכסוך בין בני המשפחה שמונע מהם לעשות מאמץ קבוצתי ולסיים עם הפרשה?

לפותח השרשור, אל תעשה שום צעד טיפשי כמו לקחת הלוואה, כי אתה לא תראה את הכסף ואתה רק תסתבך.

אבל נגיד וסיימו לשלם את כל החוב, מה יקרה מחר? המשפחה הזו צריכה למצוא את הדרך להתמודד עם ההוצאות היום-יומיות. 

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...