Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, stum כתב:

תפסיק לצפות בגורדון רמזי זה יחלוף (לשירים במזרחית על ידי מבצעים שאף אחד לא שמע עליהם)

אני מקבל את זה גם אצל דאג דה מיורו, זה לא עוזר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

אני רואה סיפורים כאלה לפני כל וידיאו שני ביוטיוב בערך.

אכן, המצב בקרשים

לנסות לא מזיק, יחד עם כל שאר הדברים שהציעו, לא במקום

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

ממש אכפת לשוק האפור מהפשיטת רגל שלך.

הפשיטת רגל תהפוך מהר מאוד לשבירת רגל.

אפור != שחור

יש חברות שנקראות "שוק אפור" שהן בסופו של דבר חברות לגיטימיות ופועלות בהתאם לחוק, והליך פשיטת רגל יכול להגן מפניהן.

פורסם

אתה מכיר חברה לגיטימית,  שפועלת בהתאם לחוק וגובה ריביות כאלה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

לא התכוונתי ללוקחי ההלוואה אלא לנותנים.

אל תדאג להם אלה יודעים חשבון יותר טוב משנינו ביחד, אפילו שאתה מהנדס מכונות ואני מהנדס מחשבים (עוד מעט).

חוץ מזה, בשביל לנצל אנשים מסכנים לא חייב לדעת התמרות פורייה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הם יודעים להציג את הנתונים בצורה מנותקת מהמציאות.

למשל יש חברות שאתה לוקח 1000 שקל ב 10% ריבית והם נותנים לך 900 כי את הריבית הם לוקחים מראש ואה משלם עוד 10 צ'קים של 100. בפועל לוקחים לך כ 22% (מקורב. לא ישבתי לחשב מדוייק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 35 דקות, GABIUBOGI כתב:

לקנות קורולה 2010 במימון זה טירוף, זה רכבים שקונים במזומן או לא קונים בכלל. יכול להיות יום אחרי שקנו אותו היא הייתה כבר שווה פחות מסה"כ הכסף שיש להם עוד להחזיר עליה.

אם תקנה את זה במימון, היא תהיה שווה פחות עוד לפני שתעביר בעלות.

זה רכב של 20-25 אש"ח, אולי קצת פחות מ30 אם היא מיד ראשונה במצב מושלם. כמו שאני מכיר עסקאות מימון, די בטוח ששילמו עליה קרוב ל40, עם עלות מימון כוללת מתקרבת ל45-50 בפריסה לטריליון תשלומים. ככה זה כשאתה בא לסוחר במגרש ואומר לו את המילים "מימון" ו"טרייד אין".

אבל עדיין, במצב כזה האוטו הזה פשוט חייב לעוף בהקדם.

פורסם
בתאריך 17.8.2021 בשעה 17:11, Haim285 כתב:

הם משלמים למלווים כל חודש 9,500 ש"ח

אם יש יכולת לשלם סכום כזה כל חודש, הם אמורים להסתדר עם הלוואה של 130000 בריבית נורמלית.

הבעיה שאף בנק לא ילווה להם. צריכים למצוא קרובים או גמ"ח או עמותה שיסכימו להלוות להם את הסכום כדי שיורידו מעצמם את השוק האפור.

לפני 22 שעות, Haim285 כתב:

שתי הבנות שוכרות דירה בניין ליד

שיצטופפו עם ההורים והאחים

לפני 22 שעות, Haim285 כתב:

למשפחה יש רכב מסוג טויוטה קורולה 2010 שנקנתה במימון לא לפני זמן רב

למכור ולסגור את ההלוואה.

לעבור לרב קו.

יש להם בעיה קשה של תפיסת המציאות והתנהלות יומיומית.

נשמע שהם צריכים ליווי הדוק של מתנדב מעמותה. לא להוציא שקל בלי אישור שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

יש להם בעיה קשה של תפיסת המציאות והתנהלות יומיומית.

נשמע שהם צריכים ליווי הדוק של מתנדב מעמותה. לא להוציא שקל בלי אישור שלו.

היה לי מכר שעבר הליך פשיטת רגל, והוא סיפר לי שזה בדיוק מה שעושים לך שם - יושבים על הווריד ומנג׳סים לך למה קנית מסטיק ולא שמת את הכסף הזה לטובת תשלום חוב.

אגב אולי זה יכול להיות הפתרון עבור המשפחה הזאת, בהנחה ויש באמת אסמכתא חוקית לחוב שלהם.

להגיש בקשה להליכי פשיטת רגל, שיפרסו את החוב לתשלומים, בזמן שפקידי רשויות המס (או מי שזה לא יהיה) מאכילים אותם את הגלולה המרה בזמן שהם עובדים/ישנים/אוכלים/שותים/נושמים רק בשביל להחזיר את החוב.

אולי אני טועה, אבל בכל זאת כדאי לבדוק את הנושא.

כדאי לעיין כאן:

https://www.kolzchut.org.il/he/מדריך_לאדם_הנמצא_בחובות_ושוקל_לפתוח_ביוזמתו_בהליך_פשיטת_רגל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן חברים, קודם כל תודה על המענה. זה מאוד מוערך בעינינו. אין מילים בפי להודות לכם על העזרה. 

לאחר מחשבה ארוכה, החלטתי שאולי אני, כמוצא אחרון, אגש לבנק שלי ואקח הלוואה מטעמי עבור המשפחה כדי לפטור אותם מהשוק האפור עם ריביות בלתי סבירות בעליל. 

מדובר בהלוואה בסך של 90K-100K ש״ח.

עם זאת אני רוצה לציין מספר דברים:

אני חייל משוחרר (כשנתיים וחצי).

אני סטודנט, משלים בגרויות לקראת תואר. 

אני מקבל מלגת קיום על סך 1,700 ש״ח כל חודש + החזרי נסיעות. 

אני מחזיק ברכב בעלות של 75,000 ש״ח (עם עזרה מההורים עבור טסט ודלק).

המשפחה החייבת הציעה לי החזר חודשי של 2,000 ש״ח (+500 ש״ח ריבית), וכל זאת עם חוזה כתוב מראש עם עורך דין מטעמם. מה דעתכם? 

במידת הצורך, המשפחה מוכנה לשלם לי החזר חודשי גבוה אף יותר, אם לדעתי (או לדעתכם) הסכום הנקוב (2,000 ש״ח) לא גבוה מספיק. 

אשמח לשמוע אתכם, 

דעתכם חשובה לנו מאוד. 

תודה רבה ושנה טובה ומתוקה לכולם!

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Haim285 כתב:

לאחר מחשבה ארוכה, החלטתי שאולי אני, כמוצא אחרון, אגש לבנק שלי ואקח הלוואה מטעמי עבור המשפחה כדי לפטור אותם מהשוק האפור עם ריביות בלתי סבירות בעליל.

אל.

הם לא ישלמו, ואתה תגרור את עצמך להלוואות בשוק האפור.

לפני 6 דקות, Haim285 כתב:

אני חייל משוחרר (כשנתיים וחצי).

אני סטודנט, משלים בגרויות לקראת תואר. 

אני מקבל מלגת קיום על סך 1,700 ש״ח כל חודש + החזרי נסיעות. 

אני מחזיק ברכב בעלות של 75,000 ש״ח (עם עזרה מההורים עבור טסט ודלק).

אם היית הייטקיסט שמרוויח 20 אש"ח בחודש, ואין לו יותר מדי הוצאות, הייתי אומר לך על זה, מקסימום שכר לימוד.

אבל פה אתה גורר את עצמך לאותו הבור שהם נמצאים בו. ומה אם הם לא ישלמו כי סיבות?

מה תעשה אז?

לפני 8 דקות, Haim285 כתב:

המשפחה החייבת הציעה לי החזר חודשי של 2,000 ש״ח (+500 ש״ח ריבית), וכל זאת עם חוזה כתוב מראש עם עורך דין מטעמם. מה דעתכם? 

מאיפה יש להם כסף לעורך דין?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

אל.

הם לא ישלמו, ואתה תגרור את עצמך להלוואות בשוק האפור.

אם היית הייטקיסט שמרוויח 20 אש"ח בחודש, ואין לו יותר מדי הוצאות, הייתי אומר לך על זה, מקסימום שכר לימוד.

אבל פה אתה גורר את עצמך לאותו הבור שהם נמצאים בו. ומה אם הם לא ישלמו כי סיבות?

מה תעשה אז?

אוקיי, העניין הוא שאני מכיר את המשפחה היטב, וההתחייבות היא חוזית ולא סתם בעל פה, ואם הם עומדים בהחזרים חודשיים של 10,000 ש״ח (כי שוק אפור ואין ברירה), למה שלא יעמדו ב-2500 ש״ח שמבחינתם זה גרושים לעומת הרנטות ההזויות שמשלמים לשוק האפור? 

ובהנחה שאני לוקח הלוואה, ונותן להם את כל הסכום שהם צריכים כדי לכסות את החוב, איך אני גורר את עצמי לשוק האפור? 

אשמח להתרשם מדעות נוספות.

כל הקוראים שיש להם דעה בנושא, אשמח לשמוע.

תודה ואדים, תודה לכולם. 

פורסם
לפני 10 דקות, Haim285 כתב:

ובהנחה שאני לוקח הלוואה, ונותן להם את כל הסכום שהם צריכים כדי לכסות את החוב, איך אני גורר את עצמי לשוק האפור? 

אוקיי, אתה אולי לא תגרור את עצמך לשוק האפור, אבל אתה מלווה להם כסף שמלכתחילה אין לך.

מה יהיה אם הם לא ישלמו?

לפני 15 דקות, Haim285 כתב:

אוקיי, העניין הוא שאני מכיר את המשפחה היטב, וההתחייבות היא חוזית ולא סתם בעל פה, ואם הם עומדים בהחזרים חודשיים של 10,000 ש״ח (כי שוק אפור ואין ברירה), למה שלא יעמדו ב-2500 ש״ח שמבחינתם זה גרושים לעומת הרנטות ההזויות שמשלמים לשוק האפור? 

כי אתה זה לא הבריונים מהשוק האפור.

חוץ מזה, אני בספק שבנק בכלל יאשר לך דבר כזה.

• תוכן חדש...