Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקבל מכם ייעוץ עבור משפחה שנקלעה למצב כלכלי רעוע וחוב מצטבר בשוק האפור. 

ראשית, אני רוצה לציין שהמשפחה מעולם לא הייתה במצב כלכלי מזהיר, אך לפני כשנה היא נקלעה לקושי כלכלי רב (עקב מצב בריאותי של ההורים שאינו מאפשר הכנסה מספקת כבר שנים), ומסיבה זו היו זקוקים להלוואה מיידית לצורך קיום בסיסי (אוכל, תשלום דמי שכירות וכד'), אך מאחר ולא ניתנה האפשרות למתן הלוואה על ידי הבנקים, בלית ברירה נאלצה המשפחה לפנות לשוק האפור. תחילה המשפחה לוותה סכום של כ 10,000 ש"ח, אך במהרה הסכום אזל כך שבשלב מאוחר יותר לוו שוב 10,000 ש"ח, ואז שוב 10,000 ש"ח. כיוון שלא הצליחו לעמוד בהחזרי ההלוואה, שהם בתנאים לא סבירים, נאלצו לקחת שוב ושוב עד שהגיעו לחוב בגובה של כ 130,000 ש"ח. המלווים מאלצים את המשפחה לשלם כל חודש רנטות של 9,500 ש"ח, רנטות שמשולמות ולא מפחיתות מהחוב הקיים. כלומר הם משלמים למלווים כל חודש 9,500 ש"ח, אך עדיין נותרים 130,000 ש"ח שיש להחזיר. מבחינת המלווים, רק סכומים של מעבר ל-20,000 ש"ח יוכלו להפחית מסכום החוב הכולל (130,000 ש"ח). 

לצערנו המשפחה טרם מצאה פתרון כדי לצאת מהבור הזה.

היה ניסיון לפנות לקרובי משפחה במטרה לקבל הלוואה, אך לא הייתה יכולת לסייע. 

וכאן אני פונה אליכם כדי לקבל ייעוץ על מישהו שחווה/שמע על מקרה דומה, מה ניתן לעשות. למי אפשר לפנות. 

המשפחה מעוניינת לקבל סיוע כדי לגמור את הסיפור עם אנשי השוק האפור.   היכן וכיצד ניתן לקבל הלוואה על מנת לשלם את החוב. 

תודה רבה בשם המשפחה. 

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

גם אם הם ימצאו גוף אחר שיתן להם הלוואה סביר להניח שהריבית תהיה רצחנית. יותר טוב מחוב למשפחת פשע, אבל לא משם תבוא הישועה.

ספר עוד על האנשים. מה המקצועות שלהם? כמה כסף הם מכניסים כל חודש? יש להם נכס? יש להם מכוניות? פנסיות? מה הגיל שלהם? כמה נפשות במשפחה? יש להם עוד חובות למעט החוב לעבריינים? 

עריכה אחרונה על ידי Korgan
פורסם

שלום

אם ההורים בגיל  60+ ויש להם דירה בבעלותם,

אתה יכול לנסות תהליך של משכנתא הפוכה של חברת הביטוח כלל.

https://www.clalbit.co.il/loansandmortgage/reversemortgage/?gclid=Cj0KCQjwvO2IBhCzARIsALw3ASq6AXN8QmtY1TQc095cgYMtbPM64ZmUVx5YHOSV6-JZ8TTwrpsYzx0aAn2kEALw_wcB.

זה מה שעזר לבן משפחה לצאת מחובות של חברת מימון.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, avi60769 כתב:

שלום

https://www.clalbit.co.il/loansandmortgage/reversemortgage/?gclid=Cj0KCQjwvO2IBhCzARIsALw3ASq6AXN8QmtY1TQc095cgYMtbPM64ZmUVx5YHOSV6-JZ8TTwrpsYzx0aAn2kEALw_wcB.

הוא כתב שהם משלמים שכירות.

לידע כללי משכנתא הפוכה זה דבר מזעזע.

עריכה אחרונה על ידי Korgan
פורסם

אני לא מכיר את העמותה או קבוצה או מה שזה לא יהיה אבל שווה לנסות

https://www.ogen.org/about-ogen/

הייתי בודק עוד אופציות לפני שאתה קופץ להוציא מהם הלוואה. לכל הפחות ההייתי נפגש ורואה מה ניתן לעשות.

חיפשתי גמ"ח הלוואות. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Korgan כתב:

גם אם הם ימצאו גוף אחר שיתן להם הלוואה סביר להניח שהריבית תהיה רצחנית. יותר טוב מחוב למשפחת פשע, אבל לא משם תבוא הישועה.

ספר עוד על האנשים. מה המקצועות שלהם? כמה כסף הם מכניסים כל חודש? יש להם נכס? יש להם מכוניות? פנסיות? מה הגיל שלהם? כמה נפשות במשפחה? יש להם עוד חובות למעט החוב לעבריינים? 

אין נכס. גרים בדיור ציבורי של עמיגור. 

בנוסף, שתי הבנות שוכרות דירה בניין ליד. 

אבא - הכנסה מביטוח לאומי. 

אמא - אין הכנסה. בתהליך תביעה מול ביטוח לאומי. 

3 ילדים - כולם בגילאי ה-20+, אח ואחות עובדים בחנות לכלי בית, מכניסים כ-6.5 אלף ש"ח כל אחד מהם. 

אחות נוספת עובדת בתחום האוכל, מכניסה כ-6 אלף ש"ח. 

לאחת מהבנות יש חדלות פירעון. 

למשפחה יש רכב מסוג טויוטה קורולה 2010 שנקנתה במימון לא לפני זמן רב. 

* האח והאחות שעובדים בחנות לכלי בית עובדים מזה כבר 3-4 שנים, ייתכן שיש כסף שהופרש לפנסיה. איך אפשר לבדוק? 

לפני כשעה, avi60769 כתב:

שלום

אין דירה בבעלותם 

לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

אני לא מכיר את העמותה או קבוצה או מה שזה לא יהיה אבל שווה לנסות

https://www.ogen.org/about-ogen/

הייתי בודק עוד אופציות לפני שאתה קופץ להוציא מהם הלוואה. לכל הפחות ההייתי נפגש ורואה מה ניתן לעשות.

חיפשתי גמ"ח הלוואות. 

נבדוק, תודה. 

תודה רבה לכם על המענה חברים. 

עריכה אחרונה על ידי Haim285
פורסם
לפני 6 דקות, Haim285 כתב:

* האח והאחות שעובדים בחנות לכלי בית עובדים מזה כבר 3-4 שנים, ייתכן שיש כסף שהופרש לפנסיה. איך אפשר לבדוק? 

במצב כזה עדיף לא לגעת בפנסיה, כי מדובר בסכומים לא גבוהים. למרות שהייתי בוחן אם אפשר לבצע הלוואה כנגד הפנסיה, כי אין מה להפסיד בבדיקה.

ממליץ לפנות לעמותת פעמונים על מנת לבחון ייעוץ כלכלי בנושא הספציפי הזה וגם סדנא בנושא ניהול תקציב שכל המשפחה משתתפת בה!

נשמע שהמשפחה צריכה בסיס ידע כלכלי ולכן מה שהודגש למעלה הינו בסיס חשוב מאוד על מנת למנוע בעיות עתידיות.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 34 דקות, Haim285 כתב:

אין נכס. גרים בדיור ציבורי של עמיגור. 

בנוסף, שתי הבנות שוכרות דירה בניין ליד. 

יש להן אפשרות לחזור לגור עם ההורים?

לפני 36 דקות, Haim285 כתב:

למשפחה יש רכב מסוג טויוטה קורולה 2010 שנקנתה במימון לא לפני זמן רב. 

זה.

לדעתי - למכור אתמול.

גם אם לא יכסה את המימון לגמרי, לפחות יצמצם הוצאות.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם לשוק האפור יש הגבלות על הריבית (בתנאי שזה שוק אפור מסודר ושלא הלכו לדומראני וסיכמו איתו על בקבוק בירה).

לדעתי לפנות לאחת העמותות שמסייעות בייעוץ משפטי. בשורה התחתונה גם השוק האפור והשחור הם אנשי עסקים וגם הם יבינו שעדיפה קרן פלוס ריבית סבירה מחייב בבית חולים בלי יכולת להחזיר שקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

משהו במספרים לא מסתדר לי. משלמים 9500 ש״ח בחודש אבל הקרן של 130,000 לא יורד ? זה אומר שהריבית השנתית היא מעל 87% !!

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

חוקית אני חושב שהריבית המקסימלית שניתן לגבות היום (על ידי גופים שהם לא בנקים) כולל ריבית פיגורים, זה כ25% שנתי.

אם מדברים פה על כ10% חודשי.

אני לא בטוח שמדובר בחברה לגיטימית, מה שאומר שפשיטת רגל, כקליפת השום.

עריכה אחרונה על ידי stum

• תוכן חדש...