Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה גדול הרווח מתו נכה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בן עם נכות מסוימת ויש חברה שטוענת שהיא יכולה להוציא לי תו נכה (בלי להיכנס לדיון אם אני יכול לבד ואם זה הגון וכו' בבקשה רק לגוף השאלה).

העלות של זה כ2000 ש"ח

האם זה משתלם? מה זה נותן לי חוץ מחנית נכים? האם רכב עם תו נכה מקבל פחות קנסות באופן כללי על חניות וכדומה?

פורסם

יש חברה שיכולה לארגן לי נשק ורכב המלטות כדי לשדוד בנק, אבל הם דורשים 100,000 ש"ח. מה השלל הממוצע משוד בנק? האם זה משתלם?

• רעיון גרוע 4
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 3
פורסם

ראשית, הרבה בריאות לבן שלך.

עלות הטסט השנתי יורדת לכמה עשרות שקלים בשנה.

אתה זכאי לחנות בחינם בחניונים של בתי חולים מסויימים וחניונים אחרים (ממילא בי-ם).

(אני כותב זאת לאור נסיון המשפחה כשאמי ז"ל היתה חולה)

פורסם

בריאות וחיים טובים.

חבל על הכסף. אתה יכול להגיש את הבקשה בעצמך, ללא תשלום. 

זה לא מסובך, האתר שלהם מבהיר בדיוק איזה מסמכים צריך לצרף וכיצד. הכול נעשה באינטרנט.

בהצלחה

פורסם

תנ נכה לא נועד ל"הרוויח" ממנו שום דבר.

הוא נועד להקל מעט על אנשים שנגזר עליהם לסבול ממוגבלות בתנועה.

אם הבן שלך מתקשה בהליכה עצמאית ואתה צריך להסיע אותו, תהיה זכאי לקבל תו כזה שמותר לך להשתמש בו רק כשאתה מסיע את הבן שלך.

אם הנכות של בנך היא אחרת, התו לא בשבילך.

• אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הנכות לא חייבת להיות קשורה לקושי בהליכה. למה לא בשבילו?

יש מגוון נכויות נפשיות או כאלה שלא כוללות קושי פיזי נראה לעין שמזכות, בצדק, בתו נכה.

בגדול, כדאי לך לנסות להשיג. ללא תיווך של חברה

פורסם

https://www.kolzchut.org.il/he/תג_חניה_לנכה_ולקרוב_המסיע_בוגר_או_ילד_נכה

ניתן לראות כאן מה התו נותן.

מבחינה כלכלית מדובר בעיקר בעלות סמלית לטסט וחניה בחינם בכחול לבן ובחניונים (אם כי תלוי בהחלטת המקום/הרשות המקומית ולא קבוע בחוק).

פורסם

משתלם? מה? זה אמור להשתלם? חשבתי שתג נכה אמור לעזור לאנשים שקשה להם ללכת ממקומות חניה רחוקים.

עלות הטסט תלויה באחוזי נכות. כשלאמא שלי היה תג נכה, שילמתי את האגרה המלאה.

מעבר לזה - אתה ממלא טופס, מצרף אישורים על נכות מביטוח לאומי ושולח למשרד הרישוי.

https://www.gov.il/he/service/disability_parking_badge

אם יש לך 2000 ש"ח מיותרים, אתה יכול לשלם למישהו שיעשה את זה, אבל לדעתי זה מפגר.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

עלות הטסט תלויה באחוזי נכות. כשלאמא שלי היה תג נכה, שילמתי את האגרה המלאה.

טעות.

רכב הנושא תג נכה לכאי לאגרה מופחתת של 26 ש"ח לשנה ללא קשר לאחוזי או לסוג הנכות.

אתה שילמת אגרה מלאה כי הרכב היה על שמך והתג על שמה. בכדי לקבל אגרה מופחתת הרכב צריך להיות על שם בעל התג, בן זוג, הורה לקטין, או אפוטרופוס.

הפטור ניתן לרכב אחד בלבד גם אם התג משמש שני רכבים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

ככל שהנכות אמיתית (ללא קשר להליכה) כדאי להוציא תג.

טוב שאתם לא יודעים מה המשמעות לתג לבעיות אחרות, פעמים רבות זה מה שמציל את הנכה ומאפשר לו להתנייד מקום למקום ללא קשר למצב רגליו

לעניין הנחה באגרת רישוי, כן זה מתנה (אוי לכאלו סיבות למתנות) לנכה/אפטרופוס של נכה ואין סיבה לא לקחת (בצדק וביושר).

רק אתן דוגמא: אבא לילד על הרצף לדוגמא, רגלי הילד והאבא 100% אך לים הוא לא יגיע לעולם אם האבא יצטרך לחפש חניה ובסוף יהיה לו חניה מרוחקת, רק עם תג נכה סוף סוף הבן יוכל להגיע לים.

רק בריאות לכולם.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 31 דקות, vadim6385 כתב:

אם יש לך 2000 ש"ח מיותרים, אתה יכול לשלם למישהו שיעשה את זה, אבל לדעתי זה מפגר.

לגמרי.

מכיר מישהו כזה. לוקח את המסמכים, צילום ת.ז. עם תאריך הנפקה, פותח קוד באזור האישי ומגיש בשבילך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מבלי להתייחס אישית למקרה הספציפי, (כי אני לא מכיר אותו) ככל שתגדל כמות האנשים עם תג נכה שהוצא "כי אפשר", כך תגדל הזילות בנושאי תג כזה, ואלו שבאמת זקוקים לזה יסבלו יותר.

• תוכן חדש...