Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

(פורד פיאסטה Mk7.5)

יש לי שאלה בנוגע להחלפה (אם באמת יש צורך) של פנסי חזית בגלל ליקוי בטסט, ספציפית ברפלקטור (כמו שמסומן בטופס הטסט).

בלי קשר לטסט שמתי לב בעצמי שהעדות כבר די דהויות/עכורות ודורשות ליטוש.

במוסך אמרו לי שבגלל שיש בעיה ברפלקטור עצמו נדרש להחליף את יחידת התאורה בשלמותה (מה שנשמע הגיוני).

מה שלא הגיוני לי זה איך ניתן לקבוע את מצב הרפלקטור אם כל האור שעובר דרך הפנס (במהלך הבדיקה במכון) היא דרך העדשה העכורה.

האם מכשיר הבדיקה של הפנסים כזה מתקדם/מדוייק שיכול לקבוע מצב תקינות של הרפלקטור גם דרך עדשה לא טובה?

פורסם

מהתעסקות לא קטנה עם הפנסים של הפיאסטה (בגלל לדים) תבדוק שהמנורה באמת יושבת כמו שצריך לפני שאתה זורק לפח פנסים.

לפעמים היא יכולה לשבת קצת עקום בלי שתשים לב באופן באור כי זה חייב לשבת בכיוון אחד ונצמד עם 2 ברגים.

ויש מצב שהפלסטיק שתופס את הרפלקטור מבפנים כדי לאפשר את הכיווון שלו השתחרר וזה רק להכניס אותו בחזרה ל"מסילת פלסטיק" שלו.

פורסם

אני ממש לא ממהר "לזרוק לפח" קרוב לאלף שקל כדי להחליף פנסים.

נראה לי אנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי, לפי איך שאני מבין הרפלקטור זה החלק הכסוף של גב הפנס והוא כמקשה אחת יחד עם כל יחידת הפנס.

אתה כנראה מתייחס ל-"כובע" שמסתיר חלקית את המנורה של פנסי הדרך, אחרת לא ברור לי איך קליפסים/התקנה/ברגים קשורים ליעילות של הרפלקטור.

פורסם

הרפלקטור זה החלק הכסוף, הוא התכוון שברגע שהנורה או הרפלקטור טיפה עקום זה משפיע על החזר האור מהפנס, זה כמו שתסתכל דרך זכוכית מגדלת ועכשיו תזיז קצת את הזכוכית מגדלת לצד או למעלה, אתה לא תראה טוב דרכה), פשוט תפרק את זה ותבדוק שהכל יושב כמו שצריך במקום ולא זז החלק של הרפלקטור או הנורה לצד, אם הכל נראה תקין, והרפלקטור שלם ותקין (עדיין כסוף ונקי) תבריק את החלק החיצוני  ונסה שוב להיבדק.

פורסם

תחילה, נסה ללטש ע"פ המדריך:

אם הליטוש לא הוביל לתוצאות, צריך לפתוח את הפנס זה דורש מיומנות ובמקרים מסויימים "אפייה" של הפנס כולו כדי להמיס את הדבק. (פעם חידשתי רפלקטור ע"י צביעה מחודשת שלו בספריי כסף מבריק בפיג'ו ישנה, הפנסים שם עוד היו מזכוכית וללא דבק ולכן הפתיחה הייתה יחסית קלה).

אבל במקרה זה הייתי ממליץ ללכת לפרוקייה ולרכוש פנסים ולא להתעסק עם פתיחה של הקיימים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, nameuser כתב:

הרפלקטור זה החלק הכסוף,...

את זה אני מבין.

לפני שעה, nameuser כתב:

...שהנורה או הרפלקטור טיפה עקום זה משפיע על החזר האור מהפנס, זה כמו שתסתכל דרך זכוכית מגדלת ועכשיו תזיז קצת את הזכוכית מגדלת לצד או למעלה, אתה לא תראה טוב דרכה),...

עקרונית זה ברור, אבל רק הנורה יכולה להיות שלא במיקום נכון.

ברכב הזה הרפלקטור מודבק לעדשה עצמה ככה שכל יחידת התאורה כמקשה אחת, משמע הרפלקטור לא יכול להיות עקום אלא אם כל הפנס יושב עקום או שהיה עיוות פיזי ברפקלטור (מכה/חום).

הפנס לא יכול לשבת עקום כי יש ברגי מיקום, ומבחינה של הפנסים מבחוץ הרפלקטורים נראים בסדר גמור, ככה שכל שאני יכול לעשות בהקשר הזה זה לבדוק אם הנורה יושבת תקין, אבל גם פה קשה שלא לשים אותה לא נכון כי יש מסילה יעודית שממקמת את הנורה במיקום הנכון כל פוזיציה אחרת משמע שהנורה רופפת.

אני די בטוח שהנורה ממוקמת טוב, כי התקנתי אותה בעצמי (אני איש טכני ומכונאי ככה שאני די סומך על היכולות שלי).

לפני כשעה, Patagonia כתב:

תחילה, נסה ללטש ע"פ המדריך:

אם הליטוש לא הוביל לתוצאות, צריך לפתוח את הפנס זה דורש מיומנות ובמקרים מסויימים "אפייה" של הפנס כולו כדי להמיס את הדבק. (פעם חידשתי רפלקטור ע"י צביעה מחודשת שלו בספריי כסף מבריק בפיג'ו ישנה, הפנסים שם עוד היו מזכוכית וללא דבק ולכן הפתיחה הייתה יחסית קלה).

אבל במקרה זה הייתי ממליץ ללכת לפרוקייה ולרכוש פנסים ולא להתעסק עם פתיחה של הקיימים.

תודה על המדריך, קריאה מעניינת.

בגדול זאת הייתה השאלה שלי, אם ליטוש יכול להועיל אבל נשמע שהחלפה של כל היחידה זה הפתרון הכי פרקטי.

עריכה אחרונה על ידי GrassCube
פורסם
לפני 1 דקה, GrassCube כתב:

בגדול זאת הייתה השאלה שלי, אם ליטוש יכול להועיל אבל נשמע שהחלפה של כל היחידה זה הפתרון הכי פרקטי.

ליטוש זאת האופציה הכי זולה, אישית הייתי מלטש ובודק איך עובד, אם נראה טוב הרווחת אם לא, לא הפסדת הרבה, תחליף לחדש

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, nameuser כתב:

ליטוש זאת האופציה הכי זולה, אישית הייתי מלטש ובודק איך עובד, אם נראה טוב הרווחת אם לא, לא הפסדת הרבה, תחליף לחדש

צודק.

• תוכן חדש...