Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים

לאחר שכמה וכמה פעמים הרכב שלי נזקק לתיקונים מקומיים אצל פחחים החלטתי שדי

אני רוצה להתחיל לעשות את זה בעצמי כמו כל דבר שאני עושה ברכב חוץ מפחחות וצביעה

אז קניתי ערכה כזאת שתהיה לי בבית 

https://www.ebay.com/itm/222586568366?epid=9031280924&hash=item33d3317eae:g:ppQAAOSwWbRaosor

קיבלתי הצעת מחיר מלכ על אותו הדבר ב 620 שקל

יש לי ידיים טובות ורצון ללמוד ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב של פחחות

חשבתי לקנות מלטשת כזאת גם שתעזור לי 

https://he.aliexpress.com/item/32965225846.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5cad3c00l7iC3O&mp=1

הבנתי שאצל אבי חלפים ברחובות יש ספריי שהוא מכין בעצמו לפי קוד הרכב

האם זה מגיע כבר עם לכה ? או שאני צריך בנוסף עם זה לכה ? ומן הסתם גם פריימר צבע יסוד

ראיתי כמו פיסטולה שעובדת על חשמל במקום קומפרסור אבל חושב שעדיף לעשות כרגע תיקונים מקומיים עם ספריי בקבוק

לגבי ניירות לטש ? איזה צריך ?... אם מה מתחילים להוריד את השכבה הראשונה של החומר פחחים ?

האם עדיף לקנות את הערכה מקארפיקס ? הבנתי שיש להם ערכה ב 300 שכוללת הכל

אשמח להמלצות טיפים מהיכן לקנות לא לקנות תודה :)

עריכה אחרונה על ידי klasa
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • אחראי פורום
פורסם

המלטשת בקישור זולה מאוד, מדי אפילו. כמו כל מוצר כזה, היא יכולה להחזיק זמן מפתיע ויכולה להחזיר שבוע. אני הייתי מתחיל איתה, רואה איך אני מתמודד עם עבודה כזו ומקסימום להבא משקיע יותר.

לא מכיר את אבי חלפים, יודע להגיד מניסיון שבטופ קולור יש את כל הכלים לעבודות פחחות DIY, כולל חומרי מילוי, צבעי יסוד, עליון לפי קוד, לאכות, הכל בספריי.

ניירות שיוף בפירוש עדיף לקנות מאליאקספרס.

אחרי ישום חומר מילוי, תתחיל מ-180, דרך 240 וסיים ב-400.

צבע יסוד, החלקה עם 800-600 עם מים. את השלב הזה עדיף ידני, המלטשת עשויה להיות אגרסיבית מדי.

צבע עליון ולאכה.

גם אותה ניתן ללטש ולהבריק אבל זה בשלבים הבאים. לאכה מספריי תיראה קצת פחות מבריקה ובעלת פחות עומק מלאכה 2K אמיתית שמרססים מפיסטולט.

לגבי חשמליות, לא מכיר, נראה לי שעדיף ספריי בשלב התחלתי.

תעלה לפה את הערכה של קארפיקס, נראה במה מדובר.

בהצלחה, תתעד ותעלה לפה בבקשה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא יודע כמה עולה באלי ואיך האיכות, אבל בארץ גיליונות של נייר מים עולים 2-3 שקלים, עדיף לדעתי בשביל ההתחלה לקנות בארץ ואז אולי להזמין כמות אם זה יותר זול, השילוח מאלי לאחרונה מאוד ארוך...

אבי חלקי חילוף באופן כללי חנות מצוינת, אני קונה שם כל הזמן. אבל לא קניתי שם צבע ולכן לא יודע להעיד. סביר להניח שבחנויות שמתעסקות בזה ספציפית כמו טופ קולור יהיה באמת יותר מבחר.

כדאי לשים דגש על לקנות לכה איכותית, בפרט כזו שעמידה נגד UV.

דרך אגב, איך עובדת הערכה שהזמנת?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

כעיקרון זה בורג שמחורר את הפח ופשוט עם המשקולת דוחף את הפח החוצה ואז אפשר לשייף את האזור ליישר למרוח שפכטל

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, klasa כתב:

כעיקרון זה בורג שמחורר את הפח ופשוט עם המשקולת דוחף את הפח החוצה ואז אפשר לשייף את האזור ליישר למרוח שפכטל

חור/קדח אתה צריך לסגור בריתוך. לסגור אותו עם חומר מילוי יביא לך חלודה מתוך הקדח וסדק בהמשך. אין לזה ביסוס טוב, זה בעצם באוויר.

• מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

חור/קדח אתה צריך לסגור בריתוך. לסגור אותו עם חומר מילוי יביא לך חלודה מתוך הקדח וסדק בהמשך. אין לזה ביסוס טוב, זה בעצם באוויר.

זה מה שראיתי שעושים גם הפחחים חלק משתמשים בריתות עם אקדח מיוחד של ניטים וחלק גם בשיטה שציינתי 

• אחראי פורום
פורסם

לא התייחסתי לשיטה עצמה אלא למה שהיא משאירה. 

בד"כ מחברים מסמרים בריתוך ואותם מושכים.

לאחר מכן תולשים אותם ומלטשים את הריתוך.

אצלך נשאר קדח, צריך לסגור אותו בריתוך. מי שסוגר עם חומר הוא חאפר. זה שגוי מהיסוד.

חומר מילוי צריך להישען על משהו, הוא שביר בפני עצמו ובטח לעומת הפח.

במקרה הטוב זה יחזיק כמה זמן. במקרה הרע כבר בשיוף אתה תפתח את הקדח מחדש.

• תוכן חדש...