Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האצ'בק או סופרמיני עד 40,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

מבקש את המלצותיכם בקניית רכב ראשון שלי, עד 40,000.

הסתכלתי בעיקר על משפחתיות קטנות האצ'בק.

אני אוהב לנהוג ולכן הייתי שמח להתנהגות כביש יחסית טובה לקטגוריה.

אשמח לדעתכם על סיטרואן C4 משנת 2015, הדגם של אחרי מתיחת הפנים. יש לה מנוע ותיבת הילוכים משופרים מה שמעודד אותי קצת מבחינת האמינות. השאלה היא האם עדיין יש בעיה לצרפתיות מבחינת האמינות וחלקים יקרים ?

הצרפתיות (גם 308 או קליאו), נראות לי מעניינות אבל שוב יש את החשש מהסטיגמה שהן צברו שאני לא יודע אם היא עדיין נכונה.

תא הנוסעים של 308 וגם העיצוב החיצוני שלה פחות מושכים אותי, בגלל זה חשבתי על הסיטרואן שבעלת מנוע זהה.

עריכה אחרונה על ידי TOTTI10
פורסם

הC4 יותר נוחה ורכה מה308 מה שמתבתא בהתנהגות כביש והיגוי שלא מכויילים על הצד הספורטיבי לכן אם אתה מחפש התנהגות כביש מביניהן הייתי מעדיף את ה308. אגב 208 גם אופיצה עם התנהגות כביש שובבה ודיי כייפית רק היא פחות שקטה ונוחה מה308 והמזגן שלה דיי חלש.

בנוגע לאמינות יש לרכבים האלו בעיה אחת עם הרצועת טיימינג הישנה, היא הייתה נוטה להתפורר ולסתום מעברי שמן במנוע עם חתיכות גומי, יש רכבים שהמנועים שלהם ניזוקו מכך. ב2018 פיגו-סיטרואן החליפו לרצועת טייימינג חדשה שעד כה אין עדויות להתפוררות ברצועה החדשה.
יש בפורום תיעוד למקרה אחד שבו המנוע ניזוק מהרצועה הישנה והתחיל לאכול שמן ולעשן לאחר החלפת הרצועה, לכן אם אתה לא רוצה לקחת סיכון הייתי ממליץ לחפש רכב שעבר החלפת רצועה לפחות לפני חצי שנה ומעלה.
רכב שלא עבר החלפת רצועה כרגע לא הייתי ממליץ לחפש.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על העזרה.

אם אני בודק על רכב שלא עבר החלפת רצועה, אפשר ללכת למוסך ולהחליף שם רצועה כדי לא לקחת סיכון (ואם כן מה יכולה העלות של דבר כזה) ?

פורסם

אני קניתי C4 2016, מרוצה ממנה מאד. היא נוחה, חסכונית יחסית, מאחורה קצת צפוף ברגליים, אבל הרבה יותר נוח מרכבי סופר מיני למיניהם.

תכלס מאד מרוצה ממנה.

עניין הרצועה מטריד אותי כי אצלי עדיין לא הוחלפה. בעקרון יש ריקול בנושא, מוזמן לקרוא הרבה ועל הכל פה. בקצרה: הרצועה הישנה מתפוררת וחוסמת מעבר שמן למנוע. יש רצועה חדשה שלחלק מהאנשים מחליפים אליה בחינם בריקול, ואחרים מחליפים באופן יזום (מוסך גבע ומוסך אורן מומלצים פה בפורום). כרגע לא נשמעו מקרים של התפוררות שגרמה לנזק במנוע מהרצועה החדשה.

אני אישית לא ממש חושש, אם הרצועה החדשה הייתה בעייתית כמו הקודמת, כבר היו עושים עם זה משהו. המנוע הזה סופר פופולרי ונמצא בערך בכל רכבי הקונצרן כולל ה2008 ו3008 החדשות, והם לא היו מסתכנים בלהרוס מחדש את מוניטין האמינות שהם בונים לעצמם. אבל זאת דעתי.

ד"א, קניתי את הC4 ולא ה308 נטו בגלל מחיר. את ה308 (לא סטיישן) קשה מאד למצוא בלי שהרכב יהיה שבור, או במחיר גבוה משמעותית. ומסכים שהעיצוב פנים בC4 נראה קצת עדכני יותר מה308.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 59 דקות, TOTTI10 כתב:

תודה על העזרה.

אם אני בודק על רכב שלא עבר החלפת רצועה, אפשר ללכת למוסך ולהחליף שם רצועה כדי לא לקחת סיכון (ואם כן מה יכולה העלות של דבר כזה) ?

יש בפורום תיעוד ל3 רכבים שהחליפו רצועה אבל זה היה כבר מאוחר מידי והמנוע ניזוק מה שגרר צורך באוברול או החלפת מנוע.

אם אתה לא רוצה לקחת סיכון זה לחפש רכב שעבר החלפת רצועה וכמה שיותר מזמן. כך אפשר לוודא שהמנוע לא ניזוק.

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כדי לשאול את דעתכם על רנו קליאו משנת 2015 או 2016. אשמח לדעת חוות דעת, והאם יש בעיות מסוימות של אמינות או בעיות שקשורות לתיבה כפולת המצמדים ?

פורסם

התיבה הרובוטית לפעמים צריכה תיקונים מה שנוטה להתקלקל זה מצמדים או מוח גיר. יש אנשים שפורום שטוענים שהחלפת מצמדים ברנו עולה מעל ל10 אלף ש"ח יש כאלו שאומרי שזה עניין של כמה אלפי שקלים.
מוח גיר זה גם תיקון של כמה אלפי שקלים.
בנוסף למנוע ה1.2 TCE של הקליאו עד סביבות 2016 הייתה בעיה שהתבתאה באכילת שמן ולבסוף בהרס המנוע בהמשך הבעיה תוקנה על ידי הירצן בדגמי מנוע החדשים יותר.

פורסם

אפשר לבדוק גם את ה208, נוחה, מעוצבת איבזור לא רע ברמת אבזור אקטיב.

גם פה חייב לבדוק שהרצועה הוחלפה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הונדה סיוויק האצבק
תיכנס לך 2013 בתקציב
142 כס
גיר אוטומטי פשוט 5 הילוכים
יפנית
אמינה
מכניקה פשוטה, אין רצועת טיימינג
תא מטען מרווח
מושבים מתקפלים גם קדימה וגם למעלה

עדיף

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

דעתכם על גולף משנים 2012-2014 ? בגלל המחיר שלה אני צריך לחפש דגמים ישנים יותר שלה, אבל מבחינת איכות כללית נראה לי שהיא אופציה טובה. 

• תוכן חדש...