Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בני התגייס היום לשריון כטנקיסט.

כחי"רניק, הבנתי בעולמות האלו ממש מצומצמת ואני רק זוכר את עצמי רץ בקנאה אחרי המפלצות הגדולות האלה ומקווה שלא ידרסו אותי בטעות....

משכך, אשמח לצרור עצות וטיפים מיודעי דבר באשר לטירונות, מסלול, חטיבה מועדפת וכד'.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב ההחלטות לא תלויות בו.
אם יש לו נתוני קצונה אז השאלה האם ירצה לצאת למסלול קצונה או קורס פיקודי. פה זו אולי החלטה שלו .
בסופו של יום הכל תלוי עם מי נפלת לשרת במעגל הקרוב. הרבה מזל.
הטיפ שלי : לא לשכוח מתג 24 (סוויץ') פתוח .

פורסם

בטירונות לצאת לגיבוש פלס"ר- פלסר7 וגם 401 יחידות טובות מאוד.

להבנתי יש גם פלוגה שנקראת מסייעת בגדוד טנקים (לא כמו מסייעת בגדוד חיר) - הם סוג של חי"ר קל. 

מבחינת חטיבות, כל המידע קיים ברשת - מבחינת מסורת ל7 יש את המפוארת ביותר, מבחינת הציוד ל188 יש את הוריאציה המתקדמת ביותר של המרכבה4, (לא יודע אם כל החטיבה או רק גדודים מסוימים).

בשריון בדרך כלל אפשר לחלק את החיילים ל2 קבוצות, הקבוצה הגדולה - נתקעו שם ומחפשים איך לצאת והקבוצה הקטנה - כל המשפחה הייתה בשריון והוא ממשיך את המסורת. שינסה להתחבר לקבוצה הקטנה ומובטח לו שירות מהנה מאוד.

בהצלחה ! 

פורסם (נערך)

בשריון לא הייתי, אבל התגייסתי לחיל דיי דומה.

רק טיפ אחד אני יכול לתת לך שבדיעבד לא השתמשתי בו ואני מצר על כך.

אם קורה משהו/יש פציעה בעיה בריאותית שמתפתחת ואתה נתקל (הבן שלך) במבוי סתום ולחוסר טיפול והקשבה מהמערכת.  כמובן שקודם כל להשתמש בכל הצינורות הקיימים.

לדעת להציב למערכת גבולות ברורים וקווים אדומים.    להבין שהמערכת הזו לא פרה קדושה כפי שעושים ממנה.   

להבין שמי שנותן  פקודות בסופו של דבר לבן שלך, הוא חייל המבוגר יותר ממנו ב1-3 שנים ומבחינתם צרכי המערכת קודמים לצרכים של החייל.  

לדוג' - לא קבלתי רופא באופן מיידי ובהול עם מקרה רפואי משמעותי שהיה לי ונאלצתי להשתתף באימונים, תורנויות שמירות וכד'. 

לקח מס' ימים/מס' שבועות עד שקבלתי תור לרופא מומחה.    

היום בדיעבד - מבקש שההורים יאספו אותי/לוקח אוטובוס נוסע לעשות בירורים ומטפל בעצמי בהקדם האפשרי ושהיחידה תקפוץ.   כמובן שאני מדבר פה על מצב קיצוני שמחייב בירור דחוף.  

הבריאות לדעתי מעל הכל.   

אתה יכול לגשש מדי פעם איך הוא מסתדר ומתאקלים איך הדינמיקה שלו עם החיילים יכול להיות שבהתחלה יהיה לו שוק בקו"ם ואח"כ עם הזמן הוא יסתגל למערכת. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • אהבתי 2
פורסם

הטיפ הכי טוב שיש שינסה כבר עכשיו להשתחרר מצה"ל.

הטעות של החיים שלי, הסטטיסטיקה אומרת ש50 אחוז לא משרתים בצה"ל גם בתקופתי. אוג' 09 כבוד!

אז אם הילד לא במצב הכי טוב מבחינה נפשית זה סימן שהוא צריך לצאת משם.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שטן אתה קצת מגזים. עם כל הביקורת שלי על הצבא יצאתי משם עם המון דברים טובים.

מסכים שחייב לשים לב מה קורה עם הילד מבחינה נפשית אבל באופן כללי שפשוף נעים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

סיפורים רפואיים בצבא, לא אישרו לי פטור נעליים לאחר שרופא בכיר בהדסה קבע שזה דופק לי את הגב, עם האישור אתה הולך לרופא בבסיס והוא שולח במייל לחר"פ שם יש רופא בכיר האחראי על פטורים כאלה ואחרים.

הולך לי שמח לרופא הבסיס לאחר יומיים ושואל האם קיבלתי פטור נעליים בהתאם להמלצה, הוא אומר שלא, שאלתי אותו מי זה שפסל לי את הפטור, נתן לי שם ואמר לי שהוא יושב בחר"פ.

יצאתי משם וביקשתי מהמפקד ללכת ל"פגישה בחר"פ", הלכתי ודפקתי בדלת של הקצין שבמקרה ישב במשרד שלו, הייתי שבועיים בצבא סך הכל, והקצין (רס"ן) חייך אלי וקיבל אותי, יצאתי משם עם פטור 3 חודשים שהתארך לכל השירות לאחר מכן.

זוכר את המקרה כאילו היה אתמול.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בנאדם שואל איך לשרת, ישר קופצים עליו עם בעיות בריאות ופטורים.

בשירות, כמו כל דבר בחיים, כמה שתבוא יותר חיובי, בראש יותר גדול, יותר אופטימי, ומנסה להוציא כמה שיותר, ככה החיים והשירות יהיו יותר טובים. כמה שתהיה יותר עם מנטליות של קורבן, ככה תרגיש יותר חרא. הצבא זה אחלה מקום ללמוד שמה שקובע זה מה אתה עושה עם הקלפים שחילקו לך.

שיריון משמעותית קל יותר מחי"ר, מבחינה פיסית, אבל זה לא נופש פעיל. למי שאוהב כלים מכנים, יש מה לאהוב בשיריון, אבל הראש יותר קשה וקפדני מחי"ר.

ספיציפית לשירות:

א. ביגוד תרמי/מנדף זה החיים. בזמני לא היה, עכשיו לא להתקמצן על זה. גרביים יעודיות, חולצות דקות וחמות לחורף, כפפות טובות... כל הטוב שיש להציע למטפסי הרים - לקנות. והרבה. היכולת להחליף בגד רטוב ביבש, זה החיים עצמם בחורף.

ב. קרם ניטרוג'ינה של מוסכניקים לידיים. חלק גדול מהזמן אתה מוסכניק ששוחה בסולר. הקילופים האלו ליד הציפורניים, זה מטריד ברמות.

ג. כל אותם דברים שעוזרים לחירניקים, כמו טלק ושות', גם טובים לשיריון.

ד. לטנקיסט יש טנק שיכול לסחוב כל מיני צ'ופרים ואוכל בשבילו. לשלוח חבילות גדולות, יש איפה לקחת איתך את הכל, ברגע שקיבלת טנק (בצמ"פ).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא כנראה נמצא בשיזפון עכשיו. ביגוד תרמי שמורכב מחולצה תרמית, חולצת פליז מחממת ומעל זה מדי ב'. פחות מזה הוא פשוט יקפא.

בשמונת החודשים הקרובים הוא יבלה בבסיס הזה, אתם תראו אותו פעם ב 14-21 יום, תכינו לו כרטיס משקר, זה אחד הדברים המנחמים ביותר בשעת הת"ש.

שריון זה חיל שמקפיד על משמעת בצורה קיצונית ולכן סביר שימצא את עצמו סוגר שבתות על עונשים שנראים לא הגיוניים, עדיף שיקח זאת בקלות.

השירות בשריון הוא מגוון מאוד. יהיו חודשים שלמים שבהם לא יראה טנקים בכלל. הוא ישרת בכל הארץ (ממצרים, איו"ש, עזה ועד החרמון).

מקווה בשבילו שידע למצוא את ההיגיון הפנימי בכל המערכת הלא הגיונית הזאת ושידע לקחת את התקופה הזאת כחוויה.

פורסם

יש לי חבר ששירת שם. בהתחלה היציאות קשות אחכ ניהיות יותר רכות :) . 

הנסיעות קשות כי הבסיס רחוק..פיזית יותר קל מחי"ר אבל נפשית קשה. בהצלחה.

• אחראי פורום
פורסם

טיפ חשוב: אין באמת לום גמיש. שלא יחפש אותו.

השירות שלי הסתיים לפני 20 פלוס שנה אז העצות המעשיות שלי פחות רלוונטיות וגם ממרחק השנים פחות זוכרים את החרא, אבל בכ"ז.

הנסיעות (אז זה היה בסיירים) לדרום היו לא קלות אבל יש משהו בניתוק הזה וכמובן שהמדבר מהמם, אז לא הכל רע.

למרות זאת, הייתי מכוון לאחת היחידות הצפוניות, 7 או 188, פשוט כי קשה להתחרות בשירות שרובו ברמה"ג

וגם ברוב הזמן מזג האוויר הרבה יותר נוח.

חומר אנושי מאוד מגוון, עבודה לא קלה אבל לטעמי מספקת ובהחלט יש קסם לחיה העצומה הזאת.

בהצלחה לו וכמובן גם לכם.

איתי, דור שני לחטיבה 7.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, Aviv943 כתב:

הוא כנראה נמצא בשיזפון עכשיו

אההה שיזפון. המקום המופלא הזה שבקיץ אין מים קרים במקלחת ואי אפשר להתעורר יותר מאוחר מ6 בבוקר, כי אתה חייב לקום בשביל לגרש את הזבובים מהפרצוף שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

טיפ חשוב: אין באמת לום גמיש. שלא יחפש אותו.

גם אין אבקת חשמל

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אההה שיזפון. המקום המופלא הזה שבקיץ אין מים קרים במקלחת ואי אפשר להתעורר יותר מאוחר מ6 בבוקר, כי אתה חייב לקום בשביל לגרש את הזבובים מהפרצוף שלך.

דווקא שזפון זה אחד המקומות שבהם היו לי הרבה פחות זבובים מבסיסים בצפון. כשהייתי ישן בקו בסוריה הייתי צריך לקחת חולצה ולעטוף איתה את כל הפנים כשרק חלק קטן מהאף בולט כדי שיהיה ניתן לנשום. המצב בשיזפון טוב בכמה רמות מזה

• תוכן חדש...