Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבר ביטוחי מוזר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

לי יש את הפיאסטה שלי קרוב לשנה, שקניתי סך הכל היה נראה כמו אחלה נתונים 81 אלף קילומטר ב8 שנים, לא פגועה יותר מדי והדברים הקטנים שכן סידרתי בקלות.

בגלל שרשור בפורום החלטתי מסקרנות להריץ בדיקת היסטוריה ביטוחית בinfo car.

פתאום אני קולט כמה דברים מטרידים.

מה זה שינוי מספר רישוי ולמה הוא בוצע פעמיים? למה שישנו מספר רישוי של רכב סתם? האחרון קרה פחות מחודשיים לפני שקניתי את האוטו.

וגם לגבי הירידת ערך לא ידעתי, אם קניתי את האוטו לא מהאדם שבוצע אצלו הירידה הוא חייב לידע אותי נכון? האם זה רלוונטי 7 שנים אחרי שהיא קרתה?

והאם אני צריך להגיד לאדם שקניתי ממנו את האוטו משהו לגבי זה אם עבר קרוב לשנה?

הרבה דברים לא ברורים לי פה אשמח להסבר.

20210218_221727.jpg

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

שינוי מספר רישוי: סביר להניח שבעל הרכב העביר את הפוליסה (המשיך את הביטוח) על רכב אחר. במילים אחרות: לא באמת שונה מספר, לא נוגע אליך.

אתה יכול לראות באזור האישי הממשלתי את תאריך הבעלויות של הרכב, ואם הם באותו זמן של שינוי המספר, זה כנראה יאמת את ההשערה. גם אם לא, זה לא בהכרח אומר שהסיבה היא אחרת. סיבה אחרת יכולה להיות שהרכב היה מונית או כל סוג רכב עם מספר לא אזרחי רגיל. שוב, פחות נראה לי.

אתה יכול לראות כאן בהרחבה מה שכתבתי על האזור אישי הממשלתי:

https://carsforum.co.il/topic/689983-אלה-האמצעים-המקוונים-בהם-תיעזרו-בתהליך-רכישת-רכב/?tab=comments#comment-6194058

לגבי הירידת ערך, זה קרה כשהרכב היה די חדש. ככזה, גם נזק לא כל כך גדול יכול לגרום לירידת ערך. לכן, לא בטוח שהנזק היה מאוד משמעותי. אבל כמובן שיכול להיות שכן. אני לא בקיא בגורמים לירידת ערך.

פורסם

שינוי מספר רישוי זה שינויים הנוגעים לפוליסה, למשל אם אנימעכשיו מוכר את הרכב שלי, מקפיא ביטוח ומעביר לרכב הבא אז יופיע שינוי מספר רישוי.

לגבי ירידת ערך, אין אפילו אחוז ממה שראיתי ככה שלא רלוונטי.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• ספונסר פורום
פורסם
היי
לי יש את הפיאסטה שלי קרוב לשנה, שקניתי סך הכל היה נראה כמו אחלה נתונים 81 אלף קילומטר ב8 שנים, לא פגועה יותר מדי והדברים הקטנים שכן סידרתי בקלות.

בגלל שרשור בפורום החלטתי מסקרנות להריץ בדיקת היסטוריה ביטוחית בinfo car.
פתאום אני קולט כמה דברים מטרידים.
מה זה שינוי מספר רישוי ולמה הוא בוצע פעמיים? למה שישנו מספר רישוי של רכב סתם? האחרון קרה פחות מחודשיים לפני שקניתי את האוטו.
וגם לגבי הירידת ערך לא ידעתי, אם קניתי את האוטו לא מהאדם שבוצע אצלו הירידה הוא חייב לידע אותי נכון? האם זה רלוונטי 7 שנים אחרי שהיא קרתה?
והאם אני צריך להגיד לאדם שקניתי ממנו את האוטו משהו לגבי זה אם עבר קרוב לשנה?

הרבה דברים לא ברורים לי פה אשמח להסבר.

20210218_221727.thumb.jpg.dcbbd1e538e433864e1c8d54fccf5eb7.jpg
מבחינת החוק, רק סוחר רכב מורשה, כזה שעובד עם "תו סחר" - מחוייב בחובת גילוי נאות לקונה בדבר כל ארוע ביטוחי שהיה לרכב בעבר.
היות וקנית מאדם פרטי, הוא לא חייב לך כלום מבחינה חוקית, אך כמובן שמוסרית היה אמור להגיד לך את מה שידע באותה עת.

עצתי הפרקטית לך:
עזוב התעסקות בעבר מול המוכר.
כיום, שנה אחרי, אתה כבר לא יכול לבוא בטענות, וממילא לא מדובר פה על קטסטרופה מבחינת סכום הפיצוי או ירידת הערך.
לכשתמכור - תן לקונה הבא את הדו''ח, ויצאת צדיק.

אבל - להבא תדע כבר, שאת הבדיקה הנ''ל יש לבצע לפני שאתה קונה את הרכב הבא, ויהי זה שכרך.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

בתכלס? בספק אם אני אמכור את האוטו אי פעם, זה אוטו שאני אחליף אותו רק שהוא ימות אז לא נראה לי שזה משפיע עליי כל כך.

שאלתי יותר בשביל לדעת מה האופציות מסקרנות הרי הירידת ערך הזאת הייתה שהאוטו היה בן שנה והיא רק 2000 שקל עכשיו זה אולי כמה מאות בודדות.

מסקרן אותי מה החליפו בתאונה הזאת, הימור שלי באמפר כי הצבע שם היה במצב רע לעומת שאר האוטו (נצבע כבר עוד פעם אצלי)

• תוכן חדש...