Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, ronrcz כתב:

לגבי תנוחת הנהיגה ב2008 ,אני מאמין שאם קצת השקעה מרבית האנשים שטוענים שלא מוצאים יכולים כן למצוא תנוחה רגילה,בכל מקרה פותח השרשור רוכש את הרכב לאשתו ואני בטוח שלה יהיה די פשוט למצוא תנוחת ישיבה טובה.

ה2008 מציע חבילה מצויינת ולמעשה הרכב הזה לא נפל בשום תחום,להבדיל מרכבים אחרים.

הוא יפייפה גם מבחוץ וגם מבפנים,הוא זריז ,עם שילוב התנהגות כביש/נוחות כמו שיש בפיגו מוצלחת,מבודד מרעשים היטב,מאובזר מאד,ולכן הוא מבוקש.

לרנו יש דאבל קלאצ וזה גיר שפחות מתאים לנסיעה מנהלתית מאשר גיר 8 הילוכים פלאנטרי מעולה וחלק כמו שיש בפיגו,שלא לדבר על הוצאות החלפות הקלאצים הקבועות של אלפני שקלים והאמינות הלא טובה במקרה הטוב,לרנו ,אחרי הבעיות הקשות שהיו להם במערכות ההנעה בדור הקודם של הרכבים שלהם,יש הרבה מה להוכיח בדגמים החדשים,עד שלא יוכח מבחינתי זה בחזקת נחכה ונראה.

הסקודה,מעבר למוניטין הDSG שהוא סוחב על הגב גם אין יבואן שיתן מענה במקרים שיש בעייה ויש לא רק עם הגירים,מעבר לכך לרכב התנהגות כביש כבדה ולא מהנה בכלל,והדבר הכי חשוב הוא לא ממש SUV ולכן רואה את כחסרון במקרה הזה.

הפומה חדשה לגמרי בארץ,בחול הרכב רץ כבר שנתיים,,לדעתי מגיע גם עם מנוע קצת חלש וגיר רובוטי,לא בדיוק מתכון לנסיעה נעימה וחלקה,בנוסף תא הנוסעים נראה כמו רכב משנות ה90 ,ולא רק לעומת זה של הפיגו,ולקינוח מגיע עם דרמים מאחורה,גם הקפצור לדעתי,שזה לא ראיתי באף רכב מודרני נחשב בהרבה מאד שנים.

עזוב, אל תלך לכיוון הזה של אמינות כי גם לפיז׳ו אפשר למצוא לא מעט בעיות בדורות הקודמים. אני חובב צרפתיות (עם עבר משפחתי עשיר בעיקר עם פיז׳ו), והסטיגמה שקיימת עדיין אצל לא מעט ישראלים לגביה מרגיזה אותי כך שאני האחרון שארמוז שקיימות שם בעיות עדיין, אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שרנו עדיין צריכים להוכיח את עצמם ופיז׳ו לא.

לגבי שאר הנקודות שלך, ואני אתמקד בעיקר בצמד הצרפתיות.

תנוחת נהיגה טובה: אני לא הצלחתי למצוא כזו וזה לא שלא ניסיתי. שוב לא בכדי זה משהו שמציינים גם במבחנים וטוענים שחשוב מאוד לבדוק שהרכב מתאים מבחינה זו. מסכים שלמישהו או בעיקר מישהי לא גבוה/גבוהה במיוחד זו כנראה תהיה פחות בעיה. 

הגיר בקפצ׳ור החדשה (וגם בקליאו) מצוין. אני לא מדבר עכשיו על אמינות כי אין לי כדור בדולח. הוא זריז מאוד, ועובד באמת יפה.

הפיז׳ו בהחלט לא חלשה (בכל זאת זה מנוע שהיצרן מציע גם ב-3008/5008 הכבדות בהרבה), אבל הקפצ׳ור בגרסה האמצעית והבכירה שלה חזקה יותר עם המנוע  1.33 155 כ״ס (מנוע שאני מכיר היטב גם מהמרצדס A קלאס) וגם מרגישה כך. 

למשפחה עם 3 ילדים ה-2008 תהיה צפופה מאחור, בזמן שהקפצ׳ור מרווחת להפליא בגזרה זו ומציע פתחי מיזוג מאחור (שאין בפיז׳ו) ושקעי usb.

לרנו גם אבזור שחסר בפיג'ו כמו מצלמות 360 למשל.

ברנו למרות המסך הגדול (גדול מהפיז׳ו) השליטה על המזגן עדיין דרך כפתורים פיזיים.

לרנו 5 שנות אחריות, לפיז׳ו 3. 

אישית גם לא אהבתי את הריפוד (נראה זול) ונוחות המושבים ב -2008 בהשוואה לקפצ׳ור (מה שאני לא יכול להגיד על ה-3008 /5008 למשל).

לגבי הפומה מודה שאני מכיר את הרכב בעיקר ממבחנים וכתבות. נכון שלוח השעונים מיושן בהשוואה לפיז׳ו ולרנו (קצת הגזמת עם שנות ה-90) אבל תמיד יש כאלה שיאהבו את הפשטות הזו, נכון גם שהיא מגיע עם מנוע חלש יותר (לפורד אין גרסה אוטומטית אחרת, נקודה), אבל הבנתי שהוא אמור להרגיש יחסית זריז למרות הנתונים על הנייר. אומר בהסתייגות כי לא נהגתי בעצמי. 

מבחינת המרווח היא אמורה להיות דומה ל-2008 אבל עם תא מטען גדול יותר. היתרון שלה הוא בסעיף הדינמי שם היא מככבת (כרגיל בפורד), אז מי שמחפש  רכב בסגמנט הזה שבאמת יהנה ממנו בכביש מפותל זה כנראה הרכב למרות שברור שזה מיעוט קטן.

שוב, לגבי ה-2008 אני חובב פיז׳ו עוד מילדות, עברו אצלנו במשפחה לא מעט מהדגמים הבאמת מוצלחים שלהם (כולל שתי 405) ולהורים היום 3008. אני חושב שהצמד 3008 ו-5008 מוצלחות ביותר (האחרונה היתה בת לוויה מדהימה במספר טיולי משפחה בחו״ל), וה-508 מפילה ביופיה (אבל יש שם מחיר לעיצוב הזה). 

אני בהחלט רואה למה ה-2008 בהחלט עלולה להתגלות כהצלחה פה, אבל מבחינתי יש שם יותר מדי התפשרויות.

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

בשביל 400 ק"מ בחודש לא משכיבים 135אלף שקל זו דעתי...

בשוק של היום יש היצע רכבים גדול של רכבים כמעט חדשים לחלוטין בני שנה\ שנתים אשר ישאירו לך בכיס הרבה כסף תמורת רכב כמעט חדש לחלוטין, לחלופין מציע לבדוק את מסלולי יד 2 0ק"מ אם מתעקשים על רכב חדש.

במקרה של ה-2008 והקפצ'ור החדשות זה לא ממש כוחות.

מדובר בדור הקודם של שני הדגמים האלו שנחות בעיקר מבחינת בטיחות, אך סביר להניח שגם מבחינת אבזור, בידוד רעשים ועוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גם מסכים האמת שזה סכום מוגזם לשימושים האלה אבל מצד שני אם יש כסף ואנשים רוצים להתפנק אז למה לא? 

מבחינה כלכלית עדיף לקנות רכב מקטגוריית המיני/סופר מיני משומש שיתפקד כרכב שני ובטח יסחוב גם הוא שנים רבות בנסועה הזו ללא בעיה אבל שוב, ממתי אנשים פועלים עם היגיון כשזה מגיע לרכישות/פינוקים? 🤷‍♂️

פורסם

הייתי בודק יותר לעומק את רנו קפצ'ור החדש. עדיין פחות מכירים אותו מאשר 2008, כי כמעט ולא רואים אותו עדיין בכבישים.
רכב מרשים עם מנוע מצויין.
לא ראיתי פרסום על 5 שנות אחריות, זה אוטומטית או בהרחבה ( בתשלום נוסף )?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 51 דקות, dorsht כתב:

במקרה של ה-2008 והקפצ'ור החדשות זה לא ממש כוחות.

מדובר בדור הקודם של שני הדגמים האלו שנחות בעיקר מבחינת בטיחות, אך סביר להניח שגם מבחינת אבזור, בידוד רעשים ועוד.

ניתן להשיג ביד 2 את דגם הפרימיום שעלה על הכביש לפני שנה עם 10,000 ק"מ ב 115 אלף ש"ח וזה לפני מיקוח...

ל 400 ק"מ בחודש גם ארונה בת שנתים תעשה את העבודה. 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא ראיתי פרסום על 5 שנות אחריות, זה אוטומטית או בהרחבה ( בתשלום נוסף )?

סליחה כוונתי היתה אופציה ל-5 שנים, שאגב למרות שאין פרסום רשמי לא קשה לקבל את זה. בעיקרון זה בתשלום (של כ-2000 ש״ח),אך במשא ומתן קל, ובעיקר אם אתה לא עושה טרייד אין, לא קשה לקבל את זה מהם.
פורסם
לפני 13 דקות, CX25GTI כתב:

ניתן להשיג ביד 2 את דגם הפרימיום שעלה על הכביש לפני שנה עם 10,000 ק"מ ב 115 אלף ש"ח וזה לפני מיקוח...

ושוב, דגם שעלה על הכביש לפני שנה. האם הוא מהצורה החדשה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אכן מהדגם החדש, חיפשתי את המודעה ביד 2.

באופן תמוה הרכב כבר הספיק לעבור שתי ידיים ב-11 חודשים. זה מוזר.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, wildlands2019 כתב:

א. ה2008 חדש יחסית ועדיין לא הוכיח את עצמו כמו ה3008, אם זה בביקוש, סחירות, ואמינות.

ב. המכירות בשנה האחרונה הסתכמו בכ1800 יחידות מה2008, כאשר ה3008 שעולה יותר מסר 1000 יותר, שזה כ2800 יחידות.

זה אמור להצביע על כך שה3008 מוצלח יותר,

אולי ב2021 זה ישתנה, ימים יגידו.

לדעתי הפער נובע מכך שהיחידות הראשונות של 2008 עלו על הכביש בסוף Q1/2020 ואולי גם בכמות מוגבלת.

לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

בשוק של היום יש היצע רכבים גדול של רכבים כמעט חדשים לחלוטין בני שנה\ שנתים אשר ישאירו לך בכיס הרבה כסף תמורת רכב כמעט חדש לחלוטין, לחלופין מציע לבדוק את מסלולי יד 2 0ק"מ אם מתעקשים על רכב חדש.

בגדול אני מסכים שזה לא רציונלי לשים 135K על רכב עם נסועה כזו.

מה היית מציע לרכוש באיזור ה- 50K נניח?

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

היא הרי רוצה ג'יפון יחסית קומפקטי.
אולי לא ב 50, אלא 60-70 אלף יש בלוח כמה סוזוקי ויטרה עם נתונים טובים.
סתם דוגמה
https://www.yad2.co.il/s/c/rig1ryg5

וב 50 אלף אולי אפשר למצוא סובארו XV.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, robertf כתב:

עזוב, אל תלך לכיוון הזה של אמינות כי גם לפיז׳ו אפשר למצוא לא מעט בעיות בדורות הקודמים. אני חובב צרפתיות (עם עבר משפחתי עשיר בעיקר עם פיז׳ו), והסטיגמה שקיימת עדיין אצל לא מעט ישראלים לגביה מרגיזה אותי כך שאני האחרון שארמוז שקיימות שם בעיות עדיין, אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שרנו עדיין צריכים להוכיח את עצמם ופיז׳ו לא.

אבל במקרה הנ"ל אפשר להגיד שזה נכון. מנוע הפיורטק 1.2 שמותקן ב2008 נמצא איתנו מ2014-2013 ועבר כבר את מחלות הילדות שלו ואפילו אפשר להגיד צבר רקורד אמינות מסויים והגירים של אייסין מצויינים מבחינת אמינות כמו תמיד.
מצד שני ה1.33 עוד לא צבר רקורד אמינות וכך גם הגיר הרובוטי החדש שיש ברנו.

בכל מקרה אני מסכים עם השורה התחתונה ה2008 קודם כל לדעתי יקרה מידי אני מרגיש שהם מנסים למתג את פיג'ו כפרימיום את אופל כעממי ואת סיטרואן כמשפחתי פרקטי בדיוק כמו שVAG עשתה עם וולקסוואגן, סקודה, סיאט ומקפיצים את המחירים של פיג'ו לרף הגבוהה בקטגוריה ומושכים רק את מי שממש מתרגש מהשופוני כאשר במחינת רכב נטו יש להם רכב טוב אבל לא טוב מספיק כדי לבקש עליו כמה שהם מבקשים.

הויטרה היא רעיון מצויין דווקה אם תרצו לחכות יש צפי להגעה של המון דגמי גיפונים סיניים חשמליים וחצי חשמליים והטיזר שהMG HS סיפקה לנו מספר שהם יכולים להגיע אלינו במחירים מאוד תחרותיים ודווקא לנסועה שלכם אני חשוב שרכב חשמלי יכול להיות מצויין. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

נכון. משלמים יותר וקונים ג'ימיני.
תשמע אין לג'ימיני מה לחפש מול ה2008, ואני די מחבב את ה-2008 (יש להורים), אבל הוא פשוט כל כך חמוד וכל כך מיוחד וכל כך קטן שכשאמרת ג'יפון שיסתובב רוב הזמן בעיר עם בנאדם אחד הוא קפץ לי ישר.
הבונוס הגדול הוא שמירת ערך יחסית טובה מאוד ויכולת שטח אמיתית אם תרצה לטייל.
שוב אין לו מה לחפש מול ה-2008 והוא יקר, יקר מאוד לטעמי, אבל אם הייתי יכול והייתי מחפש ג'יפון לעיר - ג'ימיני.

אופציה מחוץ לקופסה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ג'מני לא נוח לנסיעות בעיר ולא פרקטי אם יש ילדים (3 דלתות). 

• אהבתי 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אשמח לברור למה אתם לא לוקחים בחשבון גם את ה- ASX של מיצובישי ?

רכב חביב מאוד עם מערכות בטיחות, אמין, רחב וגדול (יחסית).

אני בהתלבטות זהה לפותח השרשור ולאחר לא מעט אפשרויות חשבתי ללכת על הכיוון של ה- ASX בעסקאות 0 ק"מ.

• תוכן חדש...