Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

בעבר היה לי חשבון מודעות בגוגל.

קיבלתי מייל שנראה לגיטימי לחלוטין מ"GOOGLE ADS" לגבי פשרה שהושגה באיזו שהיא תביעה, ומאחר והחשבון שלי היה פעיל בתקופה הנ"ל אני זכאי לקבל פיצוי. 

הפיצוי יבוצע דרך PAYONEER.

 

הכל נראה הגיוני ולגיטימי, אבל עלו לי כמה שאלות- כמו, למה גוגל לא משלמת עם GOOGLE PAY או משהו כזה, אלא עם חברה חיצונית?

משהו פה לא ברור לי במיוחד.

נרשמתי לשירות של PAYONEER שלא דרך הלינק שבמייל ליתר ביטחון, אבל אני מהסס להקליק על הלינק ולמסור פרטים. 

מה אתם הייתם עושים? האם זה משהו לגיטימי או שמא הונאה כלשהיא?

גיגלתי את התביעה שמדובר עליה, והיא אמיתית לפי מה שאני מבין.

403944640_isitfishing.thumb.jpg.21ab6e785bbcd7088b9cdffce33f7a86.jpg

 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

ניסית לגגל את זה?

 

עריכה: במכתב יש פרטי התביעה, כולל מספר התיק בבית המשפט בירושלים. נסה לחפש את פסק הדין.

 

 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

מה ש Sperial אמר עם שתי תוספות:

 

ראשית - תכסה את ה Token ב URL.

 

שנית - על פניו, זה נשמע הגיוני.  עדיף לגוגל לשלם כסף חד פעמית לאלפי אנשים \ עסקים דרך חברות Mass Payments כדוגמת Payoneer או Tipalti מאשר להתעסק לבד בכאב ראש הזה.  הם פשוט מעבירים להם את הסכום הכולל, והחברות האלו לוקחות את זה משם.  בסיום התהליך הן מחזירות את העודף לגוגל ושלום על ישראל.

 

 

  • רעיון טוב! 1

No worries 8)

פורסם (נערך)

מה זה "לכסות את ה-token"?

 

עריכה: פסק הדיח אמיתי, זה הסדר פשרה בתביעה ייצוגית.  

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

במקרים כאלה כשאני לא בטוח אני שולח מייל למי ששלח את המייל לא דרך השב אלא פורוורד ומקליד את כתובת המייל של התמיכה שלהם.

  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

מה זה "לכסות את ה-token"?

 

באופן כללי, כל מה שנמצא אחרי ה ? בכתובות אינטרנט מכיל מידע.  במקרה הזה, זוהי כתובת ההרשמה הספציפית לפיוניר של פותח השרשור.

 

אגב, זוהי אחת השיטות של פייסבוק לאסוף מידע על מי החברים שלך. כל לינק שאתה מוציא מפייסבוק מכיל שני פרמטרים אחרי ה ? - אחד שנקרא story_fbid שמכיל את פרטי הפוסט שאתה משתף ושני שנקרא id שמיועד לזהות את המשתף המקורי. תוריד את ה id ופייסבוק בתגובה יתנו לך את האצבע (עם פלסטר).

  • רעיון טוב! 1

No worries 8)

פורסם

התמיכה של פיוניר, איך נאמר, לא להיט. 

99.5% זה בוטים שמחייבים אותך לבחור נושא ספציפי ועם תגובות מוגבלות.

כשכן הצלחתי להגיע לצ'אט, בסופו של דבר, סגרו לי את הפנייה לצ'אט מהצד שלהם לפני שנציג התחבר...

שלחתי לפני מספר ימים מייל למייל התמיכה שלהם. התשובה הייתה, "יש לפנות דרך מרכז העזרה והתמיכה"- שם הכל בוטים.

you can see my problem.

Potions For Muggles: Asking the Right Questions

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. בודק בערוץ phishing בטלגרם (ישראלי)
2. בודק את כתובת השולח
3. מריץ לינקים ב virustotal

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

א:

"בעניין ת"צ 7157-10-16 קייזרמן נ' גוגל אירלנד ואח'

 

בהתאם לסעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: "החוק"), מובא בזה לידיעת הציבור כי ביום 30.9.20 אישר בית המשפט המחוזי בירושלים (כבוד סגנית הנשיא השופטת כנפי שטייניץ; להלן: "בית המשפט") ונתן תוקף של פסק דין להסדר פשרה (להלן: "הסדר הפשרה" ו- "פסק הדין" בהתאמה) שהושג בין עדיאל קייזרמן (להלן: "המבקש") לבין ו- Google Ireland (להלן "גוגל אירלנד") במסגרת בקשת האישור שבכותרת (להלן: "בקשת האישור").

 

עניינה של בקשת האישור בתכונה אופציונלית למיקוד וייעוד מודעות פרסום המוצגות במסגרת שירות הפרסום המקוון הידוע בשם Google Adwords (או בשמו כיום - Google Ads) (להלן: "השירות") אשר מוצע למפרסמים בישראל על-ידי גוגל אירלנד ולטענות המבקש לפיהן, בניגוד למצגים ולהתחייבויות של גוגל אירלנד, המפרסמים אשר עשו שימוש בנגזרות מסוימות של תכונה זו שילמו עבור הקלקות בלתי רלוונטיות אשר בוצעו מחוץ לאזור הגיאוגרפי שהגדירו. 

 

גוגל אירלנד מכחישה מכל וכל את טענות המבקש, אולם, מבלי לגרוע מן האמור לעיל, לצורכי פשרה, ומבלי שכל צד מודה בטענות משנהו תוך שהצדדים שומרים על מלוא טענותיהם, הגיעו הצדדים להסכמות כפי שפורטו במסגרת הבקשה המתוקנת לאישור הסדר הפשרה, אשר הוגשה לבית המשפט הנכבד ביום 10.5.20, שעיקריה יפורטו להלן;

 

עיקרי הסדר הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין

 

"חברי הקבוצה" בהסדר הפשרה הם: כל המפרסמים בשירות בישראל (שאותרו ע"י מערכת גוגל במועד הקובע, הוא מועד הגשת הבקשה המתוקנת לאישור הסדר פשרה) אשר עשו שימוש בתכונה שבשירות הידועה בשם Geo Targeting [להלן GT], לשם פרסום מודעותיהם במיקוד לפי מיקום נוכחות ו/או מיקוד לפי מיקום נוכחות + אזור עניין (על פי הגדרות התנאים של שירות זה) ובהתאם מיקדו מודעותיהם על בסיס תת-מדינתי (לפי אזור ו/או עיר) בישראל במהלך התקופה שבין 1.1.12 ועד למועד הקובע ו/או במהלך חלק כלשהו מתקופה זו.

במסגרת הסדר פשרה זה תעניק גוגל אירלנד פיצוי כספי לחברי הקבוצה כהגדרתם לעיל, בסך כולל של 10,400,000 (עשרה מיליון ארבע מאות אלף ש"ח; להלן: "סכום הפשרה"), אשר יחולק בין חברי הקבוצה, באופן יחסי בהתאם למספר מסעות הפרסום בהם נעשה שימוש בתכונת ה- GT. גוגל אירלנד תעניק לכל אחד מחברי הקבוצה המחזיק בחשבון פעיל את הפיצוי, ישירות לחשבונו בשירות, או לחשבון הבנק שלו, לפי בחירתה. בנוסף, יישלח מייל לחברי הקבוצה שכתובת המייל שלהם שמורה במערכותיה של גוגל אירלנד, ואשר אינם מחזיקים בחשבון פעיל במועד הקובע, אשר יידע אותם בדבר המועדים והפעולות שעליהם לנקוט לשם קבלת הפיצוי לחשבון הבנק שלהם על ידי ממונה. חברי קבוצה שחשבונם סגור ואשר לא קיבלו מייל כאמור, ויש ברשותם את שם המשתמש ומספר חשבון המשתמש בשירות, יהיו רשאים לפנות במייל לאחר אישור הסדר הפשרה ובהתאם למועדים הקבועים בו, לשם בחינת זכאותם לפיצוי. כספי הפיצוי המיוחסים לחברי קבוצה בעלי חשבונות סגורים אשר לא יפעלו בהתאם להוראות שיפורטו בהודעת המייל האמורה ותוך המועדים הקבועים בה - ייתרמו במלואם לקרן לניהול וחלוקת כספים הנפסקים כסעד לפי סעיף 27א לחוק תובענות ייצוגיות.

בנוסף, במסגרת הסכם הפשרה, נאותה גוגל אירלנד לבצע עדכונים שונים במצגיה ללקוחות, המדגישים את הצורך לבדוק את הגדרות מסע הפרסום לצורך מיקוד המודעות לפי מיקום, כמו גם את העובדה שתכונת ה-GT מבוססת על כלים טכנולוגיים והסתברותיים, וגוגל אירלנד אינה מתחייבת ל-100% ודאות ודיוק. 

גמול מבקש ושכ"ט לב"כ - הצדדים ממליצים כי שכר טרחת ב"כ המבקש יעמוד על סך כולל של 1,602,500 ₪ והגמול המומלץ למבקש יעמוד על סך של 650,000 ₪, בתוספת החזר הוצאות בסך של 100,000 ₪ (שני הסכומים ישולמו בתוספת מע"מ, לחברת מיידלע הזמנת מנקה בע"מ) וכן זיכוי לשימוש בחשבון הפרסום שלו בשירות על סך של 100,000 ₪.

בכפוף לאישור הסדר זה בפסק דין סופי וחלוט, בכפוף לכך שהסדר זה לא יבוטל ובכפוף לקיום כל חיוביה של גוגל אירלנד על פי הסדר זה כלפי המבקש, מוותר המבקש ויתור סופי, מלא ומוחלט, במישרין ובעקיפין, על כל תביעה ו/או טענה ו/או דרישה ו/או תלונה ו/או זכות מכל מין וסוג כלשהוא, נגד המשיבות, ולרבות עובדיה וכל מי מטעמה, הנוגעים לענייני בקשת האישור (להלן: "ויתור וסילוק").

עיון בהסדר הפשרה 

 

6. הסדר הפשרה עומד לעיון הקבוצה המיוצגת בפנקס התובענות הייצוגיות וכן באתר האינטרנט של ב"כ התובע המייצג, עו"ד אסף פינק www.asafplaw.co.il , או באמצעות משלוח דוא"ל ל: [email protected]

 

שונות

 

7. האמור לעיל מהווה תמצית בלבד של הסדר הפשרה. הנוסח המלא של הסדר הפשרה ופסק הדין הם המחייבים ובכל מקרה של סתירה בין הוראות הסדר הפשרה ופסק הדין לבין האמור במודעה זו, יקבעו ההוראות בהסדר הפשרה ובפסק הדין. 

 

8. מודעה זו מתפרסמת בהתאם לפסק הדין. 

 

אסף פינק, עו"ד רותה לובן, עו"ד רועי מסורי, עו"ד

 

 ב"כ המבקש יגאל ארנון ושות'

 

                                                                            ב"כ המשיבות

 

 

 

[סוף נוסח ההודעה הרשמית]

 

 * * *

 

 לפי תנאי ההסדר שלעיל, באחריותה של גוגל לאתר את בעלי החשבונות שהשתמשו במיקוד גיאוגרפי ברמת איזור ו/או עיר - ולספק להם תוך 60 יום פיצוי כספי בצורת זיכוי ישיר לחשבונות שלהם."

 

ב. על כמה $$ אנחנו מדברים?

הסכם הפשרה פחות שכר טרחת העו"ד פחות תשלומים למבקש יוצא 8 מיליון לחלק בין כל מי שהיה רשום לשירות במשך 8 שנים... יכול לצאת מנת פלאפל, בלי טחינה.

 

ג. שים לב שעפ"י ההסכם יש להם 60 יום לאתר אותך ולהודיע לך. ההסכם נערך ב30.9. 

זו לא בעיה שלך, אלא יותר שלהם אבל אם בא לך אתה יכול להיות נודניק לגבי זה כי הם מפרים את ההסכם.

 

פורסם

כמו שרשמו לך, תשלום דרך PAYONEER  הגיוני. אני לא מכיר אפשרות לקבל תשלום דרך GOOGLE PAY בארץ.

כאן יש לך הסבר של גוגל איך לזהות אם המייל אמיתי כאשר הוא נשלח מהם

 

אם אתה עדין אל בטוח, מציע לך להעביר את המייל למישהו עם חשבון עסקי שיש לו סינון דואר טוב. אם זה יעבור את הסינון לא הייתי חושש. (המייל כבר לא טרי ולכן אם זה פישיג הוא יחסם)

  • רעיון טוב! 1
פורסם

מיני עדכון. 

הצלחתי למצוא טלפון תמיכה של גוגל אדס.

התקשרתי.

אמרו לי, "זה לא אנחנו"- הפנו אותי לתמיכה טכנית בצ'ט.

הגעתי לתמיכה הטכנית.

אמרו לי "זה לא אנחנו, דבר עם פיוניר"... :lol::shock2:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

×
×
  • תוכן חדש...