Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר ברכב מאזדה 3 שנת 2015. 

במרכז הסליקה לא ראו תביעות, האם להתרחק מהרכב הזה?

09E74497-9A46-41F6-BB90-AC24541C2641.jpeg

עריכה אחרונה על ידי doesnotmatter

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

אני לא רואה פה משהו שיגרום לי להגיד לך לברוח מהאוטו, אני כן רואה רכב עייף שתוחזק ככול הנראה בתחזוקת שבר וגם היא מינימלית, איך הם או סימני בוצה ? האם היתה בוצה על מדיד השמן ? זאת מחלה מוכרת הרכבים האלו העניין הוא שכל אחד ואחד מהסעיפים האלו יעלו לך בסופו של דבר יישור קו והוא יצא בסף הכול לא זול בכלל, תושבות מנוע ופלאשינג וניקיון למערכת השמן כולל טיפול והחלפת שמנים, זויות היגוי הוא סעיף כסת"ח אבל אם הוא כבר מתחבר לכל שישנה כבר סטייה בהגה בנסיעה זה כבר לא סת"ם כסת"ח אלא יש לברר מה קורה שם האם צריך כיוון פרונט שיעלה כמה מאות שקלים (אל תתפוס אותי במילה לגבי הסכום) או שמדובר במשהו אחר, רעשים מהמתלים יכולים להיות רק גומיות אבל הם כן יעלו לך ויוסיפיו ליישור קו, אם נתייחס לסעיף הזה ונתחשב במצב האוטו הכללי זה בהחלט הגיוני שגם הגומיות האלו כבר שחוקות ואף אחד לא טרח להחליף...

בסף הכול לא מדובר ברכב מציאה, מדובר ברכב פופולרי ולא איזה אקסמפלר נדיר בשוק ששוה להתעקש עליו, אני הייתי עובר הלאה רק בגלל התחושבה שהרכב הזה לא באמת וטפל ותוקן כראוי בטח לא ביחד ל75000 קילומטר שהוא עבר ולחמש השנים שהוא על הכביש.

פורסם

סימני בוצה, קצת מרתיע,

היכן טופל?

כל כמה ק"מ?

יש היסטורית טיפולים?

האם היו החלפות כל שהם במסגרת אחריות הרכב?

כמו שנאמר מעליי מדובר ברכב פופולרי מאוד בשוק ולא יהיה קשה למצוא אחד טוב יותר,

העניין בסופו של דבר הוא מחיר, תקציב, אם בעל הרכב מוכן לתקן ליקויים אלה או לחתוך חלק מאוד נכבד מהמחיר, אולי כדאי לשקול,

אם אין זמן/ראש להתעסק בזה, הייתי מחפש משהו אחר, זאת דעתי האישית בלבד.

פורסם

כתבתי לבחור בפרטי ואכתוב גם כאן.
הבדיקות האלה לפעמים מבריחות קונים מרוב הכס"חים. גם רכב שמור וגם מוזנח יקבלו המון איקסים והערות.
אני בגישה שונה - אם לא מצאו תאונות ולא מצאו בריחת קומפרסיה, כדאי לקחת את הרכב למוסך, כדי לקבל חוות דעת על הליקויים שמצאו בבדיקה והערכת מחיר לתיקון. ובכלל תמונת מצב הרכב.
זה רכב בן 5.5 שנסע כנראה לא הרבה. והממצאים של הבדיקה הזאת לא חד משמעיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@Roycohen1979 @ozal5 @vladclar

תודה לכם על המענה. 

האוטו היה אצל שני בעלים לפניי. 

האוטו טופל במוסך מורשה, ואחר כך טופל במוסך פרטי. 

בסך הכל המוכר אמר שהוא יכול להוציא לי קבלות על טיפולים שביצע. 

נראה שהמוכר היה מופתע מתוצאות הבדיקה, וניסה להרגיע אותי שהכל בסדר, ושאני יכול לחשוב על זה, הוא לא ממהר למכור. 

בנוסף - הוא אומר שאין לו בעיה שנלך יחד למוסך מורשה מאזדה כדי לסדר את כל הליקויים שמופיעים בתוצאות של הבדיקה. 

כמה לדעתכם יעלה לסדר את הדברים האלו במקרה הטוב? וכמה יעלה במקרה הפחות טוב? 

אני חושש מסיבה אחת - 

שגם אם הרכב אכן יעבור טיפול ותיקון קפדני שכל כל הליקויים במוסך מורשה, אני חושש שנזק כבר נעשה למנוע ושאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה. 

בכל אופן, אם הייתם במקומי ואכן יש הסכמה מצד המוכר לטפל בכל הליקויים במוסך מורשה - הייתם ממשיכים בקנייה?

• אהבתי 1

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

אני גם לא חושב שצריך לברוח מהרכב,

אך יכול להיות שמדובר כאן בהזנחה רצינית בטיפולים,

לכן מומלץ לבדוק היסטוריה, אם הכל נראה בסדר ומטופל בזמן אז אין מניע, כמובן שמומלץ לנסוע למוסך מורשה לחוות דעת שניה ויותר כיוון של סדר גודל עלויות תיקון אם נדרש.

מה שכן, לי היתה ספיריט והבדיקה כאשר קניתי ומכרתי היתה הרבה יותר טובה, ומדובר על רכב עם קילומטראג' כפול מהרכב שפות"ש בדק.

פורסם

היי, ראיתי את ההודעה בפרטי,

אם הוא מראה נכונות, הייתי ניגש איתו לסדר את הליקויים, סה"כ נשמע אדם אמין,

אנא וודא שכל הדברים שביקשת ממנו זמינים (היסטוריית טיפולים וכו') וגש איתו לסדר את התקלות.

פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

בסף הכול לא מדובר ברכב מציאה, מדובר ברכב פופולרי ולא איזה אקסמפלר נדיר בשוק ששוה להתעקש עליו,

לפני 3 שעות, ozal5 כתב:

כמו שנאמר מעליי מדובר ברכב פופולרי מאוד בשוק ולא יהיה קשה למצוא אחד טוב יותר,

אני יודע שמדובר על רמת גימור ספיריט שהיא הרבה פחות פופולרית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני שוב אומר - צריך להתייחס לבדיקות האלה בערבון מוגבל.
יכול אפילו להיות שהבוחן ראה שמן שחור ורשם בוצה במנוע.
אין שום סיבה שהרכב הזה בן 5.5 עם 75 אלף קילומטרים יצבור בוצה במנוע, במידה ועבר טיפולים לפי הוראות היצרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בחיים לא קרה לי שאמרו לי שיש חדש או סימני בוצה במנוע. זה מאוד מחשיד. אולי השתמשו בשמן לא מתאים לתקן שהיצרן קבע. 
בכל מקרה אם באמת יש תיעוד טיפולים שווה לבדוק מתי בוצע טיפול אחרון ומה הוחלף בו. 
ולאמת את עניין הבוצה מול מוסך מוסמך, יכול להיות שזה סתם כסת"ח ויכול להיות שלא. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...