Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קח בחשבון שאם בבניין הרכבת ועד הבית הוא אפסי עד כמה עשרות שקלים בחודש. במגדל זה בקלות יכול לטפס למאות שקלים.
בנוסף העליה בארנונה. גם בגלל שהדירה גדולה יותר וגם שמא העיריה נוטה לשנות סיווג של שכונה שעוברת פינוי בינוי

Sent from my ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חברים עדיין - למרות שעלויות האחזקה יעלו (וועד בית, גז וכו' וכו') עדיין דירה שהיום שווי הדירה ממש נמוך - תהיה שווה הרבה יותר.

ואם אי אפשר לתחזק אז אפשר להשכיר / למכור וכיו"ב.

השאלה שלי לא הייתה בנושא של עלויות. השאלה הייתה לגבי החוזה. היות וכולכם הצעתם לי לגשת לעו"ד - אעשה כעצתכם.

חשבתי שמישהו ירצה לעבור על החוזה אבל אף אחד לא ביקש שאעלה את החוזה לכאן. 

המון תודה לכולכם על העיצות.

מקווה שאוכל לעדכן

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לפני 28 דקות, YaronNahum כתב:

קח בחשבון שאם בבניין הרכבת ועד הבית הוא אפסי עד כמה עשרות שקלים בחודש. במגדל זה בקלות יכול לטפס למאות שקלים.
בנוסף העליה בארנונה. גם בגלל שהדירה גדולה יותר וגם שמא העיריה נוטה לשנות סיווג של שכונה שעוברת פינוי בינוי

Sent from my ...

מי מסתכל על זה בכלל ?

לוקחים דירה שבורה שאפילו נרקומן מפחד לגור בה

והופכים אותה לדירת יוקרה

הוא תמיד יכול למכור או להשכיר אותה 

פורסם

כל דירה שעתידה לעבור פינוי בינוי היא דירה שבורה שנרקומן מפחד לגור בה שהופכת אחרי הפינוי בינוי לדירת יוקרה.
בסדר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, avizaz כתב:

יש לזה תקדים?

להבנתי ניתנה לנו ערבות ונקבל אותה במידה והפרויקט לא יצליח והבנק ישאר עם השטח וכל שאר הדברים שנבנו שם?

אתן דוגמה ממני.

שההורים שלי קנו לי דירה היה יזם.

אחרי כמה חודשים הקבלן פשט רגל.

היזם המשיך תבניה תוך כאדי החלפת קבלנים.

בסוף קיבלנו תדירות אבל כמה חודשים אחרי זה היזם פשט רגל

הספקנו לקבל הערת אזהרה על שמי.

אין עד היום רישום טבו.

אבל שני קילומטר משם הקבלן שפשט רגל הקונים נאלצו להוסיף כסף.

שם לא היה גב של יזם.

דבר חשוב לקח שנים למכור תקרקעות שהיזם  השאיר זה היו 5 שותפים אחד עשה בעיות.

לחן אני אומר תתפלל שיעבור בשלום ותמכרו.

הבנק לא פרייר

דבר אחרון שתקבלו תדירות זה יהיה יותר שווה מהערבות שקיבלתם.

זה לדוגמה חפציבה לחלקם אייתה ערבות.

https://www.themarker.com/realestate/1.552356

זה לדוגמה.jpg

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

מי מסתכל על זה בכלל ?

לוקחים דירה שבורה שאפילו נרקומן מפחד לגור בה

והופכים אותה לדירת יוקרה

הוא תמיד יכול למכור או להשכיר אותה 

פות"ש כתב שאמא שלו גרה בדירה, כך שאני מניח שהדירה לא כל כך שבורה. 

ותוספת כזאת יכולה להגיע גם להרבה מאות של שקלים ,

מה שעלול לגרום לפנסיונר שחי בכבוד עם ההכנסות הקיימות לגרעונות לא נגמרים.

לדעתי , זה דבר שצריך לקחת בחשבון 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אין לך מה לנסות להסביר, כל התכלית של ההשתתפות בשרשור הזה הוא בשביל השורה הזאת ("יש לי [עוד] דירה בת"א"):

לפני 19 שעות, Transporter כתב:

יש לי נכס שקבלתי בת"א שכבר כמה שנים מנסים לעשות בו פינוי בינוי

אם אני לא מקבל שם דירה יותר שווה (כלומר קומר יותר גבוהה, עוד חדר, מרפסת יותר גדולה) אין לי מה להכנס להרפתקאה הזאת

שהרי מי שהיה מעורב בפרויקטים של פינוי בינוי, יודע שברוב המוחלט של המקרים מקבלים עוד חדר (ממ"ד), מרפסת גדולה יותר ועולים קומה אחת (לפחות), אז הטענה הזאת כלל לא מובנת.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Blaz00r כתב:

אין לך מה לנסות להסביר, כל התכלית של ההשתתפות בשרשור הזה הוא בשביל השורה הזאת ("יש לי [עוד] דירה בת"א"):

שהרי מי שהיה מעורב בפרויקטים של פינוי בינוי, יודע שברוב המוחלט של המקרים מקבלים עוד חדר (ממ"ד), מרפסת גדולה יותר ועולים קומה אחת (לפחות), אז הטענה הזאת כלל לא מובנת.

במקרה שאני מדבר עליו היו הרבה מלחמות בין שכנים

היו כאלה שלא הספיק להם לעלות קומה אחת

וכאלה שלא הספיק להם מה שהציעו ורצו לקבל את הפנטאוז וכו' מסיבה כזו או אחרת

בגלל זה הפינוי בינוי נתקע

היו כאלה שנלחמו בצדק על יותר ממה שהוצע, והיו כאלה שהיו חזירים והרסו את התוכנית שיכלה לצאת לפועל כבר מזמן

אני לא אומר שהם צודקים

רק אומר שלא  צריך להגיד "מה שנותנים לי טוב לי"

כי זה לא בהכרח נכון.

לפני 54 דקות, YaronNahum כתב:

פות"ש כתב שאמא שלו גרה בדירה, כך שאני מניח שהדירה לא כל כך שבורה. 

ותוספת כזאת יכולה להגיע גם להרבה מאות של שקלים ,

מה שעלול לגרום לפנסיונר שחי בכבוד עם ההכנסות הקיימות לגרעונות לא נגמרים.

לדעתי , זה דבר שצריך לקחת בחשבון 

זה שאמא שלו גרה שם מבטיח שהדירה לא כל כך שבורה?

הוא כתב בפירוש שיכוני הרכבת הישנים מ 1960..אז כנראה שזאת לא דירה סבבה. גם לא הגישה לדירות האלה בד"כ (עם כניסה א ב ג ד, המדרגות, החושך, הדרכי גישה וכו)

סבא שלי ז"ל גר בדירה ממוצעת מינוס שהילדים שלו מימנו לו  כי הוא רצה לגור במרכז העיר והיה צריך  שתהיה דירה בלי מדרגות כי היה קשה למטפלת שלו להזיז אותו ממקום למקום

להגיד לך שהילדים או הנכדים שלו גרים בדירה כזאת? לא

אבל זה מה שהתאים לו

וכמו שאמרתי  תמיד אפשר  למכור \ להשכיר 

מה הבעיה?

אם יש לי דירה בב"ש אז אני גר בב"ש למרות שעובד בת"א?

לפני 3 שעות, Blaz00r כתב:

כל דירה שעתידה לעבור פינוי בינוי היא דירה שבורה שנרקומן מפחד לגור בה שהופכת אחרי הפינוי בינוי לדירת יוקרה.
בסדר.

למה שאתה לא מבין
נצטט לך

בתאריך 27.12.2020 בשעה 10:14, rafi_vk כתב:

בשכונה של אמא שלי ברחובות מתכננים ומדברים כבר הרבה שנים על פינוי בינוי של שיכוני הרכבת הישנים מאוד (1960 ומשהו).

מצטער שבשיכוני רכבת ישנים מ 1960 הדירות בד"כ שבורות

הגישה לא נוחה והתשתיות על הפנים.

מצטער גם שאני גר איפה שאני גר ואתה צריך לקשר את זה לזה שאמא שלו גרה בדירה מאוד ישנה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

מצד שני, אני מכיר כאלה שלא אכפת להם מכלום (או מדברים שוליים והזויים כמו "אפשר לבחור ריצוף??") כל עוד הם מקבלים "חדש".

אנשים שמבקשים את הפנטהאוז חיים בלהלהלנד, ממה הקבלן אמור להרוויח בדיוק.

פורסם

קודם כל יש אנשים שלא אכפת להם שלא יהיה שיפוץ אז הם מנסים שיטת מצליח

דבר שני יש אנשים חוצפנים שחושבים שזאת הזדמנות להתעשר

ויש אנשים שפשוט לא התאים להם הסטנדרט שהם מקבלים בשביל כל הבלאגן שכרוך בזה (זה  דווקא הגיוני)

פורסם (נערך)

הדבר החשוב ביותר הוא להבטיח שהיזם לא יפשוט את הרגל או יתקע את הפרויקט, בגלל זה הייתי משקיע כמה אלפים ולוקח עורך דין משלי שייצג את האינטרסים שלי ושיעבוד רק בשבילי ולא בשביל כלל הדיירים.

מבחינת הפרויקט עצמו, אם הוא באמת יוצא לפועל ומושלם זה שווה ערך לזכיה בלוטו.

אין פה מה להפסיד, אם עלויות האחזקה של הדירה החדשה גבוהות מידי, תמיד אפשר למכור אותה ולרכוש דירת שיכון עתיקה מתפרקת אחרת כמו שהיתה לפני הפינוי-בינוי ועדיין לצאת עם הפרש רווח של כמה מאות אלפים טובים, אם לא מיליונים בבנק.

עדיף לצאת נדפקים ולקבל קומה, או דירה פחות אטרקטיבית בבניין החדש מאשר להישאר עם כלום.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 5 שעות, bobi כתב:

עדיף לצאת נדפקים ולקבל קומה, או דירה פחות אטרקטיבית בבניין החדש מאשר להישאר עם כלום.

כל מה שכתבת נכון עד השורה הזאת

זה לא נכון

בבניין שאני מחזיק דירה הכל תקוע בדיוק מהסיבה הזאת ואני לא מצטער

אני לא מוכן לכל הבלאגן הזה ולא לקבל שדרוג משמעותי

אתה שוכח שבינתיים אמא שלו תעבור דירה לא ידוע לאן, זה לא תמיד נוח, לא תמיד בדיוק כמו שרוצים

אם בסוף לא משדרגים אותה משמעותית זה לא בטוח שווה

ושוב

יש אנשים שלא אכפת להם בכלל וסתם תוקעים את החתימות כי הם מנסים לסחוט דברים שלא מגיעים להם בשום צורה אבל לא על זה דברתי

פורסם (נערך)

ברור שיש שדרוג משמעותי. אני בטוח שגם אם היא תקבל את הדירה הכי גרועה בבניין החדש, היא עדיין תהיה שווה הרבה יותר מהדירה שיש לה כיום.

אז עדיף את זה מכלום.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שוב

לפי הגישה שלך כבר הייתה צריכה להיות לי דירה חדשה אבל זה לא ככה

הרבה עסקאות פינוי בינוי נופלות בגלל שחלק מהדיירים לא מרוצים ממה שיקבלו

ואני לא מדבר בכלל על בטחונות וכו' 

• תוכן חדש...