Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי יונדאי i30 2013 שעברה 115 אלף קמ

השבוע נסעתי והיו תקתוקים מהמנוע ומנורת שמן נדלקת ומפסיקה פה ושם.

בדקתי שמן והיה חסר, הוספתי שני ליטר + תוסף שמן ונתתי לרכב יום בשמש להירגע.

היום לקחתי אותו למוסך והשמועה אומרת ש"המנוע דופק" והמוסכניק אומר שזה או אוברול או להביא מנוע מפירוק שזה בערך אותו סדר גודל של מחיר 4-5 אש"ח והוא בכל אופן ממליץ לעשות אוברול ולא להביא מפירוק.

עכשיו יש לי 2 שאלות

1. מהיכרות שלכם עם בעיות מסוג זה, זה משהו שאוברול למנוע יכול לפתור או שזה הימור שלא בטוח יצדיק את עצמו

2. אם אני מחליט למכור את הרכב ככה והמחירון עומד על 37-38 אשח, מה סדר גודל של מחיר שאני יכול לקבל עליו?

זה אמור להתקזז עלות התיקון של המנוע או ש30 זה משהו שאין מה לחשוב עליו בכלל?

תודה רבה 

פורסם

בוא נהפוך את השאלה, 

יש לך אפשרות לקנות רכב X ב-37 אלף תקין, או אפשרות לקנות לקנות אחד כזה ב-30 אלף עם מנוע גמור, והמוכר מספר לך שזה עולה סדר גודל של 4-5 אלף לתקן. על איזה רכב היית הולך? 

אני מניח שהתשובה מאוד מאוד ברורה. 

הכי טוב לתקן ולנסוע או למכור. לא למכור ככה את הרכב, כי תישחט במחיר. 

פורסם (נערך)

אני חושב שבכל מקרה תיפגע פה, אם אתה מתכוון להישאר עם הרכב הייתי משקיע באוברול, אם לא הייתי מוכר כמות שהוא, מציין שיש בעייה במנוע ומוריד במחיר, יש מספיק אנשים שמחפשים רכבים זולים ומוכנים לתקן אותם, במיוחד כאלה שיש להם את הגישה ואת הידע ועושים לבד או במוסך של חבר את התיקון, באופציה השלישית של תיקון ואז מכירה, אתם גם תיאלץ לשלם את עלות התיקון שבטח לא יסתיים ב4000 שקל, כי צריך גם להחליף שמן ורצועות מנוע ואטמים וזה לא תמיד מצליח ולוקח זמן וצריך בינתיים לשכור רכב  וכשתבוא למכור אותו , קונה שישמע שהוחלף מנוע או שזה ירתיע אותו כי הוא יחשוב שזה רכב שהוזנח או שיקנה אבל בהנחה גדולה, כי זה בכל זאת רכב שעבר סוג של טרואמה ואז גם שילמת תיקון יקר וגם לא תקבל את מחיר השוק.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם (נערך)

אוברול לא משתלם כלכלית וגם מקצועית לא תמיד יוצא מוצלח.

עדיף להחליף את המנוע התקול למנוע מייבוא מאחד משני היבואנים הללו:

1.איתי מוטורס.

2.שלמה נאור מבית נקופה 

שני אלו או לפחות אחד  ככל הזכור לי מחזיקים במוסך צמוד ויבצעו את העבודה כך שאם משהו ישתבש אז כל האחריות תחת מעטפת אחת.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בגלל מרחק הנסועה הלא רב בכלל, אפשר לשקול תיקון של המנוע, רק צריך לדעת מה גורם לרעש.
התקלה אצלך לדעתי זה מסבי מנוע שחוקים וזהו ואז החלפת מיסבים זה לא עניין יקר במיוחד,  בטח לא כמו עלות של מחיר מנוע מפירוק או אוברול מלא. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, danniel כתב:

בגלל מרחק הנסועה הלא רב בכלל, אפשר לשקול תיקון של המנוע, רק צריך לדעת מה גורם לרעש.
התקלה אצלך לדעתי זה מסבי מנוע שחוקים וזהו ואז החלפת מיסבים זה לא עניין יקר במיוחד,  בטח לא כמו עלות של מחיר מנוע מפירוק או אוברול מלא. 

להבדיל אלפי הבדלות,לפני כ 14 שנים בעיצומה של מלחמת לבנון השנייה חוויתי דבר דומה באפלאוז 97- רכב בן 9 דאז עם ק"מ נמוך מזה של פותח הנושא (היייתי עם 114,000 ק"מ).

לאחר שנדלקה מנורת לחץ שמן והמנוע החל לדפוק לקחו בדיוק 2 דקות עד שנשמע ה"בום" ונוצרו שני חורים בבלוק המנוע ומכאן ועד החלפת מנוע הדרך היתה קצרה מאוד.

אז נכון,שאולי ההשוואה לא במקומה מבחינת המודרניות של המנועים אבל,אחת הבעיות הידועות בדגמי יונדאי (היתה לי אחת כזו אך משנתון 2009 והחזקתי אותה 6 שנים ותמיד הייתי עם האצבע על הדופק בטח כשבטיפול 70000 ק"מ או יותר נכון רגע לפניו,כאשר המנוע החל להרעיש,גררתי מיד למוסך,פרקו אגן שמן,ביצעו פלאשינג ובכך הצילו את המנוע) היא הצטברות בוצה משמעותית כאשר לא מקפידים על משטר טיפולים מסודר או יותר נכון על שימוש בשמן ומסנן שמן איכותיים.

אי לכך,לא אתפלא,אם כאשר יורידו לפחות ראש מנוע,יתגלה שיש נזק מעבר לעניין המיסבים ובמקרה הזה,לא רואה מוסך שירצה להתעסק עם המנוע הזה או לתת אחריות כזו או אחרת על כך,שיצליח לתקן אותו.

למרות הכל,לנסות תמיד אפשר- אפשר להרים ראש מנוע,לראות ולהבין את מצב הבלוק בעין מקצועית ואז לקבל החלטות מה עושים כך שבכל מקרה,אופציה של תיקון פתוחה כמו גם החלפת מנוע מייבוא.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, danniel כתב:

,לא יודע לגבי בוצה אם יש או אין, אבל בשביל תיקון מיסבים לא מפרקים ראש מנוע

החשד שלי,שהדפיקות מגיעות בגלל חוסר שימון,קיימת בוצה ברמה כזו או אחרת במנוע ואם היו מפרקים אגן שמן בזמן ומבצעים פלאשינג +ניקוי או החלפת רשת משמרת הינו כנראה מדברים אחרת.

השאלה היא כזו: אם יתקנו רק את המיסבים ולאחר מכן תתגלה תקלה נוספת במנוע,שאינה קשורה אליהם,כיצד יעמוד המוסך מול הלקוח ? 

פורסם

כתבתי שיש לאבחן מאיפה הרעש קודם.

חוסר שימון לא נגרם מעצמו אלא בגלל בעיה אחרת.

מיסבים שחוקים גורמים לחוסר לחץ שמן. 

בוצה קל לבדוק. להוריד קרטר ולתקן מיסבים, אם זה הגורם, זה הכי פשוט ועל הדרך ברור שינקו את המשמרת. 

• תוכן חדש...