Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אז ככה אני מחפש רכב ספורטיבי כזה בסגנון סיאט לאון לקחתי אחת לבדיקה 2011 1.8t היה נזילות שמן כמו שאמרו לי ולא הקשבתי.

לא משמה לי עם או בלי טורבו ויש אופציה גם לידני.

חשבתי על הונדה סיוויק אבל אני לא מוצא משהו טוב אז חשבתי שפה תוכלו לתת לי אופציות לרכבים מעניינים בתקציב הזה חשבתי על השברולט rs 2014 אבל אמרו לי שברולט לא להתקרב אשמח לשמוע חוות דעת ממי שיודע

ובטח שאשמח לעוד הצעות לרכבים

פורסם

במחיר כזה אתה מתפשר על יותר מידי, כנראה שתבלה במוסך יותר מעל הכביש.
ממליץ להעלות תקציב או ללכת על רכב פחות חזק/ספורטיבי, יש גם רכבים מהנים בלי הרבה כוח.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם (נערך)

מבחינתי גם הונדה סיוויק זה רכב ספורטיבי מתכוון לרכב שכיף לנהוג עליו שהוא לא עגלה שיש  לו כוח ושאתה מרגיש אותו. אפשר גם ידני

עריכה אחרונה על ידי Hanan Bellis
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כייף לנהוג על הונדה סיוויק?
נהגתי וכייף זה לא היה...

• מצחיק 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לדעתי במחיר הזה כדאי לחפש פוקוס טיטניום דור 3, מנוע אקובוסט 1.6 וגיר ידני. 180 כ"ס סטוק.

היו לא מעט תקלות במנוע ולא מעט מהן הוחלפו, אבל לכאורה פתרו את הבעיה.

לא קל למצוא אותן, אבל אם תמצא זו יכולה להיות תמורה מעולה למחיר.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

אלפא מיטו תלתן ירוק ידניות מהשנתונים מוקדמים (2011) תוכל להיכנס לתקציב. להכין בצד כמה אלפים יפים לתיקון מולטיאייר / מסרק הגה ושטויות כאלה.

תוכל למצוא גם ג׳ולייטות ידניות שבורות במחיר הזה (2011). להכין בצד כמה אלפים למולטיאייר ועוד כל מיני מחלות קטנות.

לחפש רק רכבים שעברו טיפול כל 15 אלף או שנה. כל דבר אחר זה מתכון בטוח לתקלות מולטיאייר בזמן ובקרוב.

פורסם

רכב נוסף לרשימת ה"לא אמינים" - DS3 עם מנוע thp156 הידוע לשמצה, מהמודלים הישנים יחסית. למעט המנוע (ניתן לקרוא בפורום בשרשור ייעודי על מחלותיו), הרכב עצמו מצוין ונמכר די בזול בלוחות.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם

אלפא ישנה עם מולטיאייר DS3 עם 156 THP ופוקוס עם 1.6 אקובוסט ... הבחור עשה לכם משהו ממש רע שאני לא יודע? 😂

אני מציע אלטרנטיבה קצת יותר "שפויה" סיוויק בתקציב שלך יהיה קשה למצוא אחת לא שבורה (מניסיון) שברולט RS היא עם מנוע 140 ECOTECH בצדק אמרו לך לא להתקרב המנוע הזה סובלל שמלל בעיות LSPI הרס בוכנות ובעיות במערכת קרור 1.8 TSI גם לא הייתי מגדיר כאמין בצורה סבירה יש שם בעיות עם הרינגים והבוכנות שמצריכות שיפוץ תכוף של מנועים (לא יודע אם זה רלוונטי לשנים החדשות מה שכן אני בטוח שזה רלוונטי לשנים שנכנסות בתקציב שלך).

האופציות היותר שפויות לדעתי הן:

פיגו 208 1.2 PURETECH - היגוי זריז וחד שלדה מהנה ומשחקת ומנוע גמיש ונמרץ מספקים מניסיון אישי הרבה מאוד פאן במיוחד בתנועה עירונית חוץ מזה הרכב נוח מרווח יחסית לסופרמיני ומאובזר - החסרונות שלו הם הבעיה עם רצועת התזמון שצריך לבדוק אם הוחלפה בזמן ואם לא הוחלפה אז להחליף אותה, מזגן בינוני וזה שאפשר למצוא 308 שהיא יותר איכותית כמעט באותו מחיר.

סקודה ראפיד \ סיאט טולדו ידנית - לא רכבים ספורטיביים אבל בזכות מנועי טורבו הם מאיצים יפה גרסאות הTSI של אחרי שנת 2014 (מנוע 1.4 125 כ"ס ea211) אמינות ואין למנועים הללו מחלות שידועות לי לפחות הבעיה שתצתרך כמו עם הסיוויק לחפש הרבה ומומלץ להתרחק מאוטומט גיר הDSG בשנים האלו לפחות עדיין ידוע כבעייתי והתיקונים שלו לא זולים.

פוקוס 1.6 ידנית אטמוספרית (126 כ"ס) - רכב אמין לכול הדעות, בעל שלדה והיגוי ספורטיבי ומצויין המנוע קצת אנמי ולא חזק אבל בשילוב עם גיר ידני אפשר להוציא ממנו לא מעט פאן.

פיגו 308 1.2 טורבו אוטומט - מנוע גמיש ונמרץ שלדה מצויינת ואוחזת והגה קטן נותנים הרגשה ספורטיבית אבל לא "משוחררת ומשחקת" כמו ב208 אלא בוגרת יותר. הרכב עצמו לדשעתי הכי מודני שקט מבודד ונוח מבין כול האופציות שציינתי הבעיה היחידה ברכב כמו ב208 היא הבעיה עם רצועת התזמון מהדור הישן שנוטה להתפורר ולסתום מעברי שמן במנוע לכן אם שוקלים את הרכב הזה מומלץ לבדוק רכב שכבר החליפו לו רצועה או להחליף ישר אחרי מועד הקניה יש רצועה חדשה שבה לפי כול הסימנים פתרו את הבעיה הזאת.

פורסם
לפני 21 שעות, Hanan Bellis כתב:

אהלן אז ככה אני מחפש רכב ספורטיבי כזה בסגנון סיאט לאון

חשבתי על הונדה סיוויק

לא הלאון ולא הסיוויק לא ספורטיביות. הלאון עוד איכשהו יותר קרובה לשם. בין סיוויק לספורטיביות אין כלום ושום דבר. מכונית עייפה, כבדה, איטית ולא מעניינת לנהיגה. 

אם כבר משפחתית רגילה שתהיה איכשהו מהנה לנהיגה - מאזדה3. או פוקוס דור 3 ידנית.

לפני 21 שעות, nadavd4 כתב:

במחיר כזה אתה מתפשר על יותר מידי, כנראה שתבלה במוסך יותר מעל הכביש.
ממליץ להעלות תקציב או ללכת על רכב פחות חזק/ספורטיבי, יש גם רכבים מהנים בלי הרבה כוח.

חד משמעית לא נכון. בטח ובטח שהצהרות כמו "תבלה במוסך יותר מעל הכביש". יש לי בבית שתי מכוניות ששוות פחות מ-35 אלף ש"ח ושתיהן עובדות יופי.

אתם חבר באתר מספיק זמן כדי לדעת שאנחנו לא מעודדים תגובות כאלה בפורום, בטח ובטח שלא בלי להביא שום סימוכין או נתונים. בפעם הבאה יופעלו כלים ניהוליים.

לפני 17 שעות, Shay_u כתב:

אלפא מיטו תלתן ירוק ידניות מהשנתונים מוקדמים (2011) תוכל להיכנס לתקציב. להכין בצד כמה אלפים יפים לתיקון מולטיאייר / מסרק הגה ושטויות כאלה.

תוכל למצוא גם ג׳ולייטות ידניות שבורות במחיר הזה (2011). להכין בצד כמה אלפים למולטיאייר ועוד כל מיני מחלות קטנות.

לחפש רק רכבים שעברו טיפול כל 15 אלף או שנה. כל דבר אחר זה מתכון בטוח לתקלות מולטיאייר בזמן ובקרוב.

בדיוק. אני הייתי הולך על המיטו ולא על הג'ולייטה אם לא צריך את הגודל. חשוב מאוד לוודא שהוחלף שמן מנוע כל 10K ק"מ ואפילו פחות. המולטיאייר הוא מערכת רגישה שמתפגרת מהר מאוד אם נותנים לשמן לעמוד ולפיח להצטבר על השסתומים (כמו הרבה מערכות הזרקה ישירה).

לפני כשעה, Gavrik כתב:

אלפא ישנה עם מולטיאייר DS3 עם 156 THP ופוקוס עם 1.6 אקובוסט ... הבחור עשה לכם משהו ממש רע שאני לא יודע? 😂

אני מציע אלטרנטיבה קצת יותר "שפויה" סיוויק בתקציב שלך יהיה קשה למצוא אחת לא שבורה (מניסיון) שברולט RS היא עם מנוע 140 ECOTECH בצדק אמרו לך לא להתקרב המנוע הזה סובלל שמלל בעיות LSPI הרס בוכנות ובעיות במערכת קרור 1.8 TSI גם לא הייתי מגדיר כאמין בצורה סבירה יש שם בעיות עם הרינגים והבוכנות שמצריכות שיפוץ תכוף של מנועים (לא יודע אם זה רלוונטי לשנים החדשות מה שכן אני בטוח שזה רלוונטי לשנים שנכנסות בתקציב שלך).

האופציות היותר שפויות לדעתי הן:

פיגו 208 1.2 PURETECH - היגוי זריז וחד שלדה מהנה ומשחקת ומנוע גמיש ונמרץ מספקים מניסיון אישי הרבה מאוד פאן במיוחד בתנועה עירונית חוץ מזה הרכב נוח מרווח יחסית לסופרמיני ומאובזר - החסרונות שלו הם הבעיה עם רצועת התזמון שצריך לבדוק אם הוחלפה בזמן ואם לא הוחלפה אז להחליף אותה, מזגן בינוני וזה שאפשר למצוא 308 שהיא יותר איכותית כמעט באותו מחיר.

סקודה ראפיד \ סיאט טולדו ידנית - לא רכבים ספורטיביים אבל בזכות מנועי טורבו הם מאיצים יפה גרסאות הTSI של אחרי שנת 2014 (מנוע 1.4 125 כ"ס ea211) אמינות ואין למנועים הללו מחלות שידועות לי לפחות הבעיה שתצתרך כמו עם הסיוויק לחפש הרבה ומומלץ להתרחק מאוטומט גיר הDSG בשנים האלו לפחות עדיין ידוע כבעייתי והתיקונים שלו לא זולים.

פוקוס 1.6 ידנית אטמוספרית (126 כ"ס) - רכב אמין לכול הדעות, בעל שלדה והיגוי ספורטיבי ומצויין המנוע קצת אנמי ולא חזק אבל בשילוב עם גיר ידני אפשר להוציא ממנו לא מעט פאן.

פיגו 308 1.2 טורבו אוטומט - מנוע גמיש ונמרץ שלדה מצויינת ואוחזת והגה קטן נותנים הרגשה ספורטיבית אבל לא "משוחררת ומשחקת" כמו ב208 אלא בוגרת יותר. הרכב עצמו לדשעתי הכי מודני שקט מבודד ונוח מבין כול האופציות שציינתי הבעיה היחידה ברכב כמו ב208 היא הבעיה עם רצועת התזמון מהדור הישן שנוטה להתפורר ולסתום מעברי שמן במנוע לכן אם שוקלים את הרכב הזה מומלץ לבדוק רכב שכבר החליפו לו רצועה או להחליף ישר אחרי מועד הקניה יש רצועה חדשה שבה לפי כול הסימנים פתרו את הבעיה הזאת.

"מה עשה לכם" ומציע לו אוטו עם מנוע לא פחות מקולל מהם? :lol: 

שאר האופציות שנתת הן סופר מיני-משפחתיות סטנדרטיות לחלוטין ואין להן שום קשר לספורטיביות. במיוחד לראפיד/טולדו שמצליחות לשלב בצורה מופלאה גם נוחות גרועה וגם התנהגות ממוצעת מינוס. באותה מידה יכולת להציע לפות"ש לקנות סוזוקי ויטארה או רנו פלואנס. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

איזה אוטו עם מנוע לא םחות מקולל מהם הצעתי לו?

ואני חושב שהייתי דיי ברור בזה שרשמתי שראפיד/טולדו זה לא רכב ספורטיבי אבל מאיץ יפה זה הכל. אתה פשוט חוזר על הדברים שלי.

אגב לידיעתך גם המיטו שאתה מציע לפות"ש לפי מבחנים לא ממש מבריקה ואפילו דיי מאכזבת. מצד שני הפוקוס וה208 תמיד קיבלו שבחים על התנהגות וכייף מנהיגה בעניין ה208 אני יכול להעיד אישית.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

מבחני רכב של בוחנים מושחזים שתוקפים פניות במבוא חמה לא בדיוק קולעים לצרכים של כל מי שמחפש "רכב ספורטיבי".

בעינייך "רכב ספורטיבי" זה רכב עם התנהגות כביש טובה (ובאמת המיטו לא ממש מוצלחת בקטע הזה), בעיני הבחור שפתח את השרשור "רכב ספורטיבי" זה "רכב עם כוח".

האלפא מיטו יושבת בול על הנקודה הזאת. זולה, נראית טוב, ו "יש כוח".

אני לא מכיר את פות"ש אבל אני ממש ממש בטוח שלא מעניין אותו פוקוס, ראפיד או טולדו. וגם לא 208 שהיא לא GTI.

בתקציבים כאלו (וגם בתקציבים גבוהים משמעותית) יש פשרות.

ספציפית עם אלפא מיטו הפשרות יהיו: תקלות מולטיאייר אפשריות, התנהגות לא מבריקה, הגה לא הכי חד. אבל זה הכי הרבה VFM ביחס למה שהבחור רוצה.

הוא רוצה כוח בזול, למיטו יש מספיק מזה.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

איזה אוטו עם מנוע לא םחות מקולל מהם הצעתי לו?

הסוניק. אתה בעצמך כתבת שהמנוע שלה, איך לומר, לא מבריק.

לפני כשעה, Gavrik כתב:

ואני חושב שהייתי דיי ברור בזה שרשמתי שראפיד/טולדו זה לא רכב ספורטיבי אבל מאיץ יפה זה הכל. אתה פשוט חוזר על הדברים שלי.

נכון, אבל פות"ש ביקש רכב ספורטיבי ולא סתם רכב שמאיץ יפה. רכב ספורטיבי בדרך כלל גם יאיץ יפה אבל לא רק, מה שאומר שרכב שרק מאיץ יפה אינו רכב ספורטיבי.

לפני כשעה, Gavrik כתב:

אגב לידיעתך גם המיטו שאתה מציע לפות"ש לפי מבחנים לא ממש מבריקה ואפילו דיי מאכזבת. מצד שני הפוקוס וה208 תמיד קיבלו שבחים על התנהגות וכייף מנהיגה בעניין ה208 אני יכול להעיד אישית.

אני יודע, נהגתי בה, וגם בפוקוס וגם ב-208. ביחס לסופר-מיני מתנהגות כמו 208GTI או פיאסטה ST המיטו היא באמת מבאסת, אבל למישהו שחושב שסיוויק זה רכב ספורטיבי היא לחלוטין תהיה טובה מספיק. המלצתי עליה כי היא משלבת גם ביצועים מספיק טובים, גם התנהגות טובה וגם מחיר סביר. יש גם את הפיאט-פונטו התאומה-החלשה שלה עם 135 כ"ס או הפונטו אבארט שזהה כמעט לחלוטין שמתנהגות טוב יותר, אבל מאוד מאוד נדירות ולמצוא אחת כזו יהיה חתיכת משימה בלתי אפשרית. החלופות האחרות - 208GTI ופיאסטה ST יהיו יקרות מדי לשנתון סביר, קליאו ספורט יותר מדי הארדקור, ל-DS3 מנוע שבעייתי גם כשמטפלים בו מאוד טוב (ותכלס גם לא כזו מהנה לנהיגה), לאיביזה קופרה 1.8 יש התנהגות לא מגובשת ואני מניח שגם תהיה יקרה, בקופרה 1.4 אני מציע לא לגעת גם אם אתה מקבל כסף כדי לקנות אותה, וזה פחות או יותר כל האפשרויות. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

לדעתי יש פער בהבנה של המושג "ספורטיבי" בין אנשי הפורום.

אני מניח שרוב האנשים ששומעים שלרכב מסוים יש טורבו ומבחינתם הוא אוטומטית "ספורטיבי", ופה בפורום אפילו קופרה 1.8 לא נחשבת לספורטיבית.

לפי דעתי הבחור רוצה רכב שנראה "צעיר" שמאיץ סבבה וגדול מספיק להסיע את החברים, אז רוב ההצעות הסולידיות יתאימו. לא ימי מסלול, תקיפת פניות וחיפוש אחרי הגה מתקשר

פות"ש - תקן או תגדיר מה מבחינתך נחשב ספורטיבי

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם (נערך)

@פבל אני רואה שיש סתירה בדברים שלך ולא מצליח להבין למה אתה מתכוון.

מצד אחד אתה אומר שמיטו זה אמנם לא רכב בעל התנהגות ספורטיבית אבל יש לו כוח ולכן הוא יתאים לפותח השרשור מצד שני אתה אומר שראפיד/טולדו זה לא רכב ספורטיבי אבל חזק אבל הבחור מחפש רכב ספורטיבי לכן הוא לא יתאים - הדברים כאן קצת מנוגדים.

אבל בו נעזוב את הראפיד לשניה גם לנוכח זה שציינתי בפירוש מההתחלה שהיא לא ספורטיבית ולא מתנהגת אלא סה"כ מאיצה יפה אני חושב שהדברים שנאמרו ברורים מספיק ואנחנו מסכימים עליהם.

אגב גם לא המלצתי על ds3 אלא על פוקוס / 208 / 308. על המיטו אישית הייתי מוותר פשוט בגלל שה208 יכולה להציע גם התנהגות מהנה וגם מספיק כוח וגם אמינות סבירה/טובה יותר ביחס למיטו. 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...