Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשירי שמיעה - דעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש מידע על מכשירי שמיעה עבור אבי. השמיעה לא משהו בכלל ורופא אאג המליץ על מכשיר שמיעה

הקטע הוא שיש מלא דגמים וטווח המכירים מ 2000 והגענו עד 11000

יש לכם ניסיון או דעות בנושא?

כרגע היינו ב"אודיו סנטר" וב"אופק צפון"

יש נטענים - שזה די ברור ואישית נשמע לי עדיף

יש עם BT (לכולם?)

אני יכול לצרף מידע על מכשירים שהוצעו, אם מישהו מבין בזה יכול להמליץ מה כן טוב ומה פחות.

תודה,

ליאור.

פורסם

אם אין ביות אחרות, אי אפשר לנסות את המכשירים? יש לי הרגשה לא מבוססת שזה תלוי אישית...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בגלל זה מי שמוכר לך את המכשירים אינו איזה בחור\ה בעבודה מועדפת אלא מישהו שלמד את המקצוע (קלינאי תקשורת או הכשרה שוות ערך). אמנם יש פוטנציאל להטיות מסחריות, אבל, בכל זאת, מדובר בבעל מקצוע. גם לאחר רכישת המכשירים יש תהליך של לימוד השימוש בהם וכיוונון תקופתי.

לגבי BT - אם האיש משתמש בטלפון נייד כנראה שמדובר בתכונה שימושית, אבל, כאמור, דבר עם המקצוען.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בן כמה אביך?

ישנו סבסוד של קופת החולים / משרד הבריאות בהתאם לגיל המבוטח.

לגבי המלצה למכשיר ספציפי - זה תלוי איך מתבטאת ירידת השמיעה שלו.

אם הירידה היא בעיקר בתדרי הדיבור, בעוד שההיענות של האוזן לתדרים הנמוכים עדיין תקינה, הייתי הולך על מכשירים "פתוחים" שלא אוטמים את האוזן לגמרי.

זה גם יותר נוח, וגם לא חוסם ממנו תדרים שהוא עדיין שומע, ובעיקר, מונע ממנו היזון חוזר של הקול של עצמו בתוך האוזן.

לגבי איזה מכשיר לקחת:

זה תלוי שוב בירידת השמיעה שלו.

אם היא לא חמורה, הוא יכול להסתפק במכשירים שנכנסים לתוך האוזן, כמעט ואינם נראים, ולא דורשים תחזוקה.

אם הירידה חמורה, יתכן ולא תהיה לו ברירה אלא ללכת על מכשירי BTE - שהמגבר נמצא מאחורי האוזן.

כמה כללים שתקפים לכל ירידת שמיעה:

אם הכיס מאפשר, לכו על מכשירים ברמת פרימיום / פרימיום פלוס / עלית (תלוי איך הקופה מגדירה).

דוגמה למשל הם Phonak Paradise שהם פשוט המילה האחרונה בתחום.

מתחברים לכל מכשיר בלוטוט' (זה לא טריוויאלי במכשירי השמיעה - יש כאלה שמצריכים מתאמים, או מתחברים רק לאייפונים).

נטענים, והדרך שלהם להתאים עצמם לסביבה פשוט מצויינת.

אלה תכונות שלא תמצא במכשירים בפחות מדרגת פרימיום.

עוד דבר מאוד חשוב שהייתי עושה לאחר הכיוונון הראשוני הוא בדיקת REM.

זה ההבדל בין מכשיר שעושה את העבודה שלו, למכשיר שעושה חצי עבודה.

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התשובות.

אבי לא בחור צעיר, בן 85.

לדעתי (ובמיוחד אמא שלי, שנמצאת איתו כל היום) השמיעה נפגעה די חזק. כמעט אין משפט שלא צריך לחזור עליו שוב. אמנם לא צריך לצעוק, אבל קשה לו להבין. במיוחד עכשיו שאנחנו עם מסכות על הפנים והוא לא רואה שפתיים.

כל המכשירים שהציעו לו הם עם מגבר חיצוני.

אנסה לצרף מחר מספר דגמים שהוצעו, רק לשם ההשואה.

שוב המון תודה.

ליאור.

פורסם (נערך)

אחרי שכתבת את זה, אני מחזק את ההמלצה שלי לקחת מכשירי שמיעה מדרגת פרימיום ומעלה.

לאור הגיל של אביך, שיזכה לשנים ארוכות, הייתי גם הולך על מכשיר נטען מכיוון שמכשיר עם סוללות חד"פ דורש מוטוריקה יחסית עדינה להחלפה של הסוללות.

הקושי בהבנת מילים, מחזק את הצורך לדעתי בבדיקת REM וכיוונון לפיה, ללא קשר למכשיר הספציפי אותו תקנו, מכיוון שכיוונון ע"ב פידבק מכבד השמיעה לא מספיק מדוייק (הרי אין לו רפרנס אמיתי של איך הוא אמור לשמוע, ובדרך כלל הכיוונון הראשוני מבוצע בחדר מטופל אקוסטית ושקט כשהאודיולוג - אדם שיודע את הקושי של האדם היושב מולו ומדבר בדרך כלל תוך כדי שימת לב לדיקציה ובפה פתוח, עם תנועות מודגשות - נמצא מטרים ספורים ממנו - לחלוטין לא סיטואציה טבעית).

בדיקת REM מוודאת שההגברה מתקיימת בדיוק בתדרים שצריכים טיפול.

עוד דבר חשוב:

זה בסדר להחליף מכשיר לאחד אחר ולבדוק כל מיני דגמים שונים, זה אפילו חשוב.

זו גם פרוצדורה מקובלת בתחום הזה.

כל דגם, או אפילו תת דגם מטפל אחרת בסינון הרעשים מהסביבה, או בהתאמה שלו לסביבה.

(הם יודעים לשנות את התוכניות אוטומטית בהתאם לצורך, אך כל מכשיר עושה את זה אחרת).

היחיד שיכול להגיד מה עובד טוב בשבילו טוב הוא אביך. (ואני מניח שגם אשתו / סביבתו), בהתבסס על איך הוא יתנהל בשיחות.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • אהבתי 1
פורסם

אם אלה האופציות היחידות, הייתי שם את ה audeo 90 ראשון ברשימה.

אבל

למה אלה האופציות היחידות?

זה מה שהציעו לך?

Audeo זו סדרה של שנה שעברה שהוחלפה כבר ב Paradise שכוללת שיפורים נרחבים בתחום ה BT (קריטי למשל לזמן הסוללה ) וסינון הרעשים ביחס לסביבה.

שיפור משמעותי יחסית הוא חישן תנועה מובנה, שעוזר למכשיר להבין שהאדם בתנועה ולשנות לתוכנית המתאימה (למשל פתיחה של המיקרופון לזווית רחבה יותר, על מנת שיוכל לשמוע דיבור גם של אדם הנמצא לידו ולא רק מולו).

עוד שיפור מעולה הוא שימוש במיקרופון של המכשיר עצמו להעברת הקול של אביך למכשיר הטלפון, וכך הוא יכול לנהל שיחה גם כשהטלופן רחוק ממנו.

ישנה גם אפשרות ליצור תוכנית מותאמת אישית דרך הטלפון הנייד.

לפי הנתונים בלבד, ה Oticon הם מכשירים ברמה הבינונית, עם 4 תוכניות ו 16 ערוצי כוונון (מעט מדי היום), זה היה הסטנדרט של לפני 4-5 שנים. - כך שהייתי מוציא אותם מהמשוואה.

ב M90 למשל, יש 20 (כמה שיותר רצועות כאלה, יש אפשרות כוונון מדוייקת יותר לצרכים של אביך).

יש כמובן עוד המון סוגים (signia למשל וכו').

פורסם

טוב, חוזר לעדכן.

הכללית משתתפים כרגע עד הרמה של Phonak Audeo 90, במחיר של 1750 למכשיר.

ה Paradise לא ברשימה. אז הלכנו עליו. מקווה שיתן שיפור משמעותי.

שוב תודה,

ליאור.

• אהבתי 1
פורסם

ההשתתםות העצמית לא גבוה מדי, ובחרת במכשיר מצוין (אם הוא מכוון טוב).

אני בטוח שהשיפור יהיה מאוד מורגש, ושוב אגיד.

אל תהססו לחזור לכיוונונים אם צריך / להחליף לדגם אחר.

רק רוצה לציין שההתערבות של כללית בבחירה של המכשיר נראית לי תמוהה.

פורסם

לא יודע להגיד לך לגבי ההשתתפות במה כן או לא.

אבל מזל שהגענו אחרי ה 01.11, כי זו רשימה חדשה, והוא אמר שהיא לכמה שנים.

יש רשימה של מכשירים שהכללית מסבסדת, והוא הכי מתקדם מהרשימה הזו.

בגדול, לפני מה שהוא אמר העלות שלהם לפני הסיבסוד סביבות ה 10000 ש"ח. אחרי יוצא כאמור 3500. הנחה משמעותית.

עוד נתונים - הקלינאי תקשורת אמר שעשו לו בדיקה של שמיעה והבנה של המילים (היה לבדיקה הזו שם, לא זוכר), אז אוזן ימין הוא ידע לחזור רק על 40% מהמילים נכון, ושמאל יותר טוב, 70%.

לטענתו, עם המכשיר הוא מצפה ל 70-80 אחוז באוזן ימין, ו 90 אחוז באוזן שמאל. אבל לא יגיע למאה אחוז בכל מקרה.

ליאור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, bjlb כתב:

עוד נתונים - הקלינאי תקשורת אמר שעשו לו בדיקה של שמיעה והבנה של המילים (היה לבדיקה הזו שם, לא זוכר), אז אוזן ימין הוא ידע לחזור רק על 40% מהמילים נכון, ושמאל יותר טוב, 70%.

אני קצת יוצא טרחן פה, אבל בדיקת REM וכיוון לפיה, משפרת את הנתון הזה המון.

למרות ש 70-90 אחוזים זה שיפור מאוד משמעותי.

כולי תקווה שהמכשירים יהיו לו נוחים ויעבדו כמצופה.

לקחתם מכשיר "פתוח" או שעשיתם אוזניה סגורה?

פורסם
לפני 13 שעות, XVSTI כתב:

לקחתם מכשיר "פתוח" או שעשיתם אוזניה סגורה?

לא יודע, מה ההבדל? לא שאלתי את זה...

לפני 13 שעות, XVSTI כתב:

אני קצת יוצא טרחן פה, אבל בדיקת REM וכיוון לפיה, משפרת את הנתון הזה המון.

דיבתי איתו על זה, הוא אמר שאין במכון

פורסם

ברור שאין, זה מכשור שהוא לצערי נדיר בארץ.

אם כי קיים.

תבדקו כמה שיפור יהיה אחרי הכוונון, אם הוא לא יהיה מספק, תתחילו לחפש איפה קיים מכשור כזה.

זה שווה את זה.

לפני כשעה, bjlb כתב:

לא יודע, מה ההבדל? לא שאלתי את זה...

הקצה שנכנס לאוזן עשוי מחומר קשה?

• תוכן חדש...