Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום,
המשפחה מתרחבת ויש צורך ברכב מודרני שאפשר לשנע בו בנוחות ילדים + ערכת אביזרים כוללת, כלומר עגלות, טיולונים, אופניים, מזוודות, תיקים ושאר החפצים הנלווים בלי להרגיש שכל נסיעה היא כמו מעבר דירה.
הדרישות העיקריות הן: 1. אמינות, 2. אוטומטי 3. פרקטיות, 4. בטיחות, 5. ביצועים סבירים, 5. לא מיניוואן כי אני מוכן לעשות הכל עבור המשפחה אבל יש גבול.
הרכב ישמש את אשתי בעיקר לנסיעות עירוניות ובסופי שבוע לנסיעות מהמרכז לצפון ולי-ם.

המתמודדות שאני מכיר ונכנסות בתקציב:
1. רנו מגאן אסטייט

אפשר למצוא עד שנתון 2015, מנוע דיזל חזק וחסכוני, הרבה מקום, בטיחות מצויינת.
אבל לא ברור כמה אמין הגיר הרובוטי.  יש גם 1.2 טורבו, איך הוא מבחינת אמינות וביצועים?
2. קיאה סיד 
בדומה לרנו, הבנתי שגם מנועי הדיזל וגם הבנזין אמינים אבל יש בעיה מוכרת של רעידות בעמידה בגלל הקלאטצ'ים.

3. פורד פוקוס סטיישן
מנוע 1.6 די חלש אבל גיר פלנטרי מ2014 מעלה, שזה יתרון מבחינת אמינות (או שלא?). הבנתי שעד 2013 הגיעה עם גיר רובוטי גרוע במיוחד ולא מומלץ. יש הרבה מבחר משנת 2014 בלוחות.
קיים גם עם מנוע 2.0 אבל יותר נדיר למצוא.
4. פורד מונדאו סטיישן
שזה בעצם אותו דבר כמו פוקוס 2.0 רק מרווח יותר, לא?
5. רנו קליאו אסטייט
קצת קטן יותר מהמגאן אבל לא פחות שימושי ועם מנוע 1.2 טורבו בנזין. כדאי?
6. דצ'יה לוגן MCV
הרכב הכי חדש שנכנס בתקציב אבל ירגיש כנראה הכי מיושן וגם לא הכי בטיחותי. דיזל רובוטי כמו במגאן, רוב הרכבים הם רכבי חברה לשעבר עם קילומטרז' בהתאם.

אז מה הכי טוב?
יש מתמודדת שפספסתי?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע 1.2 של רנו, מ2017 ומעלה בסדר גמור מהניסיון שלי.

פוקוס עם גיר פלנטרי ומנוע טורבו מ2016.

הגיר בלוגן הוא חד מצמדי ולא כפול כמו במגאן, נסיעת מבחן חובה לפני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, SlowRide כתב:

. פורד פוקוס סטיישן
מנוע 1.6 די חלש אבל גיר פלנטרי מ2014 מעלה, שזה יתרון מבחינת אמינות (או שלא?). הבנתי שעד 2013 הגיעה עם גיר רובוטי גרוע במיוחד ולא מומלץ. יש הרבה מבחר משנת 2014 בלוחות.
קיים גם עם מנוע 2.0 אבל יותר נדיר למצוא.

חלילה! כמו שכתב יואב ובצדק, רק מ-2016 ורק עם 1.5 טורבו (שגם הוא עלול להיות בעייתי), יש כמה אטמ' עם גיר רובוטי שהגיעו ביבוא מקביל ב-2016. מנוע אטמ' == גיר רובוטי.

לפני 49 דקות, SlowRide כתב:

4. פורד מונדאו סטיישן
שזה בעצם אותו דבר כמו פוקוס 2.0 רק מרווח יותר, לא?

ממש לא. זה קלאץ' רטוב, אבל גם לא אמין ונורא יקר לתיקון (שגם לא ממש מחזיק המון זמן). זה גם מנוע 2 ל' טורבו (בניגוד לאטמ' של הפוקוס), חזק מאוד וגם לא לגמרי אמין. למי שמחפש אמינות, אפילו לא בצחוק.

לדעתי התעלמת מהסטיישן הכי מוצלחת - 308. ב-35 תמצא כבר אחת במצב סביר. היא מרווחת, חסכונית, חזקה יחסית, בטוחה ואפילו מאובזרת (למחיר כמובן). כל מה שצריך זה למצוא אחת שהחליפו לה טיימינג בזמן.

אני לא מכיר אישית, אבל יש פה אחת למכירה בפורום (שכבר עברה החלפת טיימינג), לדעתי שווה בדיקה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מכיוון שלא רשמת שצריכת דלק היא פקטור משמעותי אוסיף לך עוד אחת לרשימה B4 סטיישן,
הבן של השכן קנה לפני שבועיים אחת 4X4 מוגבהת קלות (דרך היבואן בזמנו),
היא נוסעת יופי גם בשטח מרווחת ונעימה, קצת צורכת בנזין יותר מהממוצע.

• אהבתי 1
פורסם

יונדאי i30 cw משנתונים 2012-2016, 

מדובר ברכב סופר אמין בלי מחלות ילדות.

מנוע אטמוספרי לא חסכוני במיוחד אבל יעיל עם 135 כ״ס ובשידוך לגיר פלנטרי מדובר בסוס עבודה יעיל פשוט ואמין.

זהה כמעט לחלוטין לקיה סיד שהזכרת אך לסיד יש גיר רובוטי דו מצמדי שאמנם נחשב אמין אבל גם הוא יצטרך בסופו של דבר החלפת מצמדים יקרה.

אישיץ עברתי על 2 יונדאי כאלו מודל 2013 מעל 300000 ק״מ מצטברים בלי להכנס למוסך מלבד טיפולים שוטפים בלמים וצמיגים.

בשלב מסויים ב2013 הן קיבלן מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית.

בסוף 2015 תחילת 2016 גם יונדאי קיבלה גיר רובוטי אבל הדגמים האלו מעל לרף המחיר שלך ולכן לא רלוונטיים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, yoav911gt2 כתב:

מנוע 1.2 של רנו, מ2017 ומעלה בסדר גמור מהניסיון שלי.

המנוע בשנים 15-13 זה אותו דבר? איך הגיר הרובוטי מבחינת אמינות?

לא עדיף כבר הדיזל? 

לאבא שלי הגיר בפלואנס דיזל התחיל לעשות בעיות כשהרכב היה בן 7, אחרי 270 אלף ק"מ. השאלה כמה זה מייצג. 

לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

חלילה!

תודה רבה, מידע קריטי. הפורדים יצאו מהמשחק.

לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

לדעתי התעלמת מהסטיישן הכי מוצלחת - 308. ב-35 תמצא כבר אחת במצב סביר

קצת מעל התקציב והבנתי שיש לרכב הזה רצועת טיימינג טבולה בשמן שנוהגת להתפורר ולחרבן את המנוע. יש עוד בעיות מיוחדות לצרפתיה הזאת?

לפני 4 שעות, save כתב:

יונדאי i30cw שהגיעה בשנתונים מסויימים עם גיר פלנטרי .רכב אפור ומשעמם . בדיוק מה שאתה מחפש

נשמע בדיוק כמו מה שאנחנו מחפשים, תודה!

לפני כשעה, llaavvii כתב:

מכיוון שלא רשמת שצריכת דלק היא פקטור משמעותי אוסיף לך עוד אחת לרשימה B4 סטיישן

צריכת דלק אכן לא הכי קריטי אבל b4 בתקציב שלי תהיה בת 10+ וגם מדובר ברכב עם מכלולי הנעה כפולה, מה שמייקר את האחזקה השוטפת שלו. 

לפני 24 דקות, Roycohen1979 כתב:

יונדאי i30 cw משנתונים 2012-2016, 

מדובר ברכב סופר אמין בלי מחלות ילדות

מנסיונך הביצועים של היונדאי סבירים? אנחנו לא צריכים מכונית מירוץ אבל גם לא מעוניינים להיתקע מאחורי משאיות ואוטובוסים בעליות לי-ם. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אתה מחפש את האפרוריות. האופציה שלא העלאת אבל אחרים כן העלו זה I30 CW.

מלכת האפורות.

ולא, אתה לא תיתקע איתה מאחריי משאיות בעליות בי-ם.

מצוידת בגיר פלנטרי פשוט, בלי טריקים ובלי שטיקים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

קצת מעל התקציב והבנתי שיש לרכב הזה רצועת טיימינג טבולה בשמן שנוהגת להתפורר ולחרבן את המנוע. יש עוד בעיות מיוחדות לצרפתיה הזאת?

לגמרי. בתקציב שלך אתה תמצא לרוב רכבים שאו שהחליפו להם את הרצועה בזמן, או שהחליפו להם מנוע.

המידע המקובל אומר שהבעיה היא ברצועה עצמה, ושהחל ממרץ 17 הגיעה רצועה חדשה שפותרת את הבעיה הזו. זה אמנם לא מספיק זמן לוודאות מוחלטת, אבל גם אם זה לא המצב יש היום מודעות לבעיה ואין בעיה לבדוק אם יש שאריות רצועה בשמן (וכמובן להחליף אם צריך).

אני לא מכיר בעיות נוספות, (פרט למולטימדיה המעט מעצבנת, אבל זו כבר לא בעיית אמינות).

ההפרש במחיר הוא באמת שולי, אחרי כמה חודשים הוא מתאזן עם צריכת הדלק העדיפה.

קצת מוזר לי שמישהו שמחזיק וולוו בת 20+ נרתע מצרפתיה (די סטנדרטית) בת 5.

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מבין כל האופציות שרשמת אני נוטה יותר להמליץ על סיד סטיישן. לדעתי למשפחה גדולה עם ילדים הוא הכי עדיף, יש מלא מקום מאחורה לבוסטרים, תיקים והכל. והוא גם סופר בטיחותי

• אהבתי 1
פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

המנוע בשנים 15-13 זה אותו דבר? איך הגיר הרובוטי מבחינת אמינות?

ראה כאן לגבי המנוע: 

הגיר הרובוטי בשנים הללו סבל מבלאי מהיר של מחשב ניהול הגיר (מכאטרוניק).

מצטרף להמלצה על ה-i30 סטיישן עם הגיר הפלאנטרי - יש לה מחלה מעצבנת בקופלונג הגה אבל מעבר לזה, האמינות שלה טובה מאד. הסיד מצויידת בגיר רובוטי שלא נקי מבעיות (למרות שזה קיה). 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אישית לאבא שלי הייתה מגאן דיזל רובוטית מ2015, ואחריה קנגו 1.2 טורבו רובוטי מ2017, המגאן עשתה אצלו 120 אלף ק"מ והקנגו רק 80 , לא הייתה אף בעיה או תקלה.

אני בזמנו עבדתי בחברה שהיו בה כמה פלואנס דיזל, ששימשו כרכבי טכנאי, למרות שהן עבדו קשה לא היו איתן בעיות, אחד שעשה 200 אלף אמר לי שהייתה רק החלפת מצמדים מבלאי באזור ה100 אלף ק"מ.

לי גם הייתה אחת, עשיתי עליה 30 אלף ק"מ בלבד בחודשיים שלוש, אמנם לא הרבה זמן אבל לא היו בעיות. 

• אהבתי 1
פורסם

1.2 tce בתקציבכם יהיה מהשנים בהן יש סיכוי לתקלה של צריכת השמן.

פורד פוקוס עם גיר פלנטרי אחרי 2014 הגיע עם מנוע אקובוסט חזק וגמיש אך לא אמין (יש כרגע טביעה נגד פורד בנושא)

על שתי האופציות מעלה הייתי מוותר מראש.

אופציות שכן אפשר לשקול לדעתי:

רנו דיזל 1.5 הגיר אמנם לא הכי אמין אבל גם לא נבלה סרוחה כך בחשבון שבמידה ואתם נופלים על תקלה התיקון שלה יכול להיות יקר (יש אנשים שדיווחו שהחלפת מח גיר עלתה להם קרוב לעשרת אלפים ש"ח)

קיה סיד דיסל - שמעתי מנהגי מוניות על תקלות גיר אני לא יודע כמה זה באמת נפוץ ומה העלויות בכללי אין לי אמונה בגירים רובוטיים דו מצמדיים.

פיגו 308 סטיישן - בעיית רצועת התזמון הידועה ההחלפה לא יקרה באמת (1500 ש"ח) אבל צריך לבדוק שהרצועה הוחלפה בזמן ושהרכב לא נסע עם נורת מנוע דלוקה.

מה שלדעתי הכי יתאים לכם:

מכיוון שציינתם את נושא האמינות במקום הראשון אני חושב שi30cw תהיה האופציה הראויה ביותר מכיוון שזה הרכב היחיד ברשימה שלא סובל מכשלים ץכנוניית ברכיבים כמו המנוע והגיר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 52 דקות, pooh-bear כתב:

קצת מוזר לי שמישהו שמחזיק וולוו בת 20+ נרתע מצרפתיה (די סטנדרטית) בת 5

לא נרתע, להפך. זו מתמודדת שלא חשבתי עליה ובהחלט נשקלת. ממה שראיתי בלוחות אפשר למצוא אחת צעירה בשנתיים שלוש מהיונדאי וזה יתרון.

אני מחפש את ההפך הגמור מהוולוו שתכף בת 30. הרכב אמור לשמש בעיקר את אשתי ואני לא רוצה לחשוב עליו בכלל חוץ מטיפולים שוטפים וטסט פעם בשנה. ההתעסקות בתחזוקה של הוולוו זה בעיקר לתחביב וכבר בקושי יש לי זמן אליו אז ממש לא מתחשק לי למצוא את עצמי משקיע זמן פנוי באיזה משפחתומת אפרורי בנוסף.

לפי התגובות תחום החיפוש צומצם ליונדאי - רנו דיזל - פיג'ו 308. 

• רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...