Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הרכב נכנס לטיפול ראשון ובמסגרתו הובא לידיעת המוסך  שמדף תא המטען שפשוט נשבר.

כמובן שהוא עדיין יחידה אחת, אבל החומר "הקשיח" בפנים נשבר.

הרכב עוד לא בן שנה ומעולם לא הונחו דברים על המדף למעט דברי קלי משקל מאוד. 

לצורך העניין, ברשות ההורים הייתה ועדיין יש סקודה יטי שעל המדף שלו הונחו בדיוק אותם הדברים והוא עדיין חזק ויציב.

השוואה בין שני המדפים מגלה חוסר איכות די גדול בקארוק עם מדף שברירי, דק וקליל.

כמובן שבמוסך נאמרה התשובה האוטומטית - "שבר - לא באחריות" ולא ניסו לעזור כלל.

אשמח לדעת האם עוד נתקלו בתופעה הזאת ומה דרכי הפעולה שעוד איכשהו כן יאפשרו לי להשיג מדף חדש.

פורסם
פורסם

דיברנו עם צ'מפיון, התשובות של הנציגה פשוט מצחיקות.

לדבריה, זה נורא קשה להשיג את החלק מהיצרן כי הם צריכים לפרט למה. ואם יכתבו שהוא קיבל בטן/נשבר, היצרן  לא יספק להם את החלק או שיספק להם בעלות.

אבל אם הייתי רוצה לקנות את זה, הסיבה ממש לא הייתה מעניינת אותם וגם לא את היצרן.

אמרה שתבדוק ותחזור אלינו, אני סקפטי שהתשובה תהיה חיובית.

אהה...לקינוח - המסנן שמן שהוחלף הוא כמובן חליפי ולא מקורי. ככה זה כשבאים עם שובר. עכשיו צריך להגיע עוד פעם כדי שיואילו בטובם לשים מקורי.

פורסם

מנקודת מבט של המוסך, איך אפשר לדעת אם זה שבר בזדון או לא בכוונה? זה לא כמו חלק במנוע שניתן להרוס ע"י לשים עליו חלק כבד או משהו.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

למה בכלל להניח עליו דברים? זה סה"כ כיסוי שמיועד לכסות את תא המטען ותוכנו. לא משטח העמסה.

זה גם מאוד לא בטיחותי לשים עליו דברים שיעופו על הנוסעים בעת בלימה.

• רעיון טוב! 3

STI 2004

פורסם
לפני 43 דקות, Shaike.Zam כתב:

מנקודת מבט של המוסך, איך אפשר לדעת אם זה שבר בזדון או לא בכוונה? זה לא כמו חלק במנוע שניתן להרוס ע"י לשים עליו חלק כבד או משהו.

למה שמישהו שישבור את בכוונה?

לפני 30 דקות, mh53 כתב:

למה בכלל להניח עליו דברים? זה סה"כ כיסוי שמיועד לכסות את תא המטען ותוכנו. לא משטח העמסה.

זה גם מאוד לא בטיחותי לשים עליו דברים שיעופו על הנוסעים בעת בלימה.

זה לא כיסוי בד כמו החלק מהרכבים, זה מדף לכל דבר. ברנו סניק שהייתה פעם להורים שלי, ברנו הגדילו לעשות והשמשה האחורית הייתה נפתחת כדי שתהיה גישה למדף הזה.

פורסם

זה נראה כמו מדף או שזה באמת מדף?

מזכרוני המעומעם, בלא מעט ספרי רכב כתוב שאסור להניח כלום על הכיסוי. 

כך או כך, תמתין לתשובה מצ'מפיון ותקווה לטוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 46 דקות, shachar187 כתב:

למה שמישהו שישבור את בכוונה?

זה לא כיסוי בד כמו החלק מהרכבים, זה מדף לכל דבר. ברנו סניק שהייתה פעם להורים שלי, ברנו הגדילו לעשות והשמשה האחורית הייתה נפתחת כדי שתהיה גישה למדף הזה.

נו אתה מבין את הכוונה שלי.

לדוגמא ילד בן 8 בטעות ישבור את המדף, לכאורה. הוא לא זכאי פיצוי או אחריות. אבל למוסך אין דרך לדעת אם זה ככה הגיע מהמפעל או שהילד שבר את זה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

תוכל לפרט בבקשה - מסנן חליפי? OEM? סיני עלום? זיוף?

ומזתומרת שובר לטיפול? זה מן הסתם משהו שקיבלת במעמד הרכישה? 

אז שמים לך חלפים לא מקוריים?

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

תוכל לפרט בבקשה - מסנן חליפי? OEM? סיני עלום? זיוף?

ומזתומרת שובר לטיפול? זה מן הסתם משהו שקיבלת במעמד הרכישה? 

אז שמים לך חלפים לא מקוריים?

זה נקרא מסנן חלופי של צ'מפיון, ולפי רון ואני מצטט "זה מזעזע, תעיף את זה מהרכב".

יש לו בעמוד פייסבוק סרטון על ההבדלים בין מקורי, מקורי מזוייף, OEM וחליפי צ'מפיון.

לפני 12 דקות, pasat04 כתב:

זה לא דבר חדש, כתבתי על זה כבר בשנת 2016.

ידעתי את זה ועדכנתי את ההורים על כך, הם שכחו לבקש.

פה בארץ צריך לדרוש דברים כאלה מסתבר.

פורסם

עדכון קטן.

חזרו אלינו מצ'מפיון ואלו הדברים:

- המדף לא יוחלף ללא עלות. התשובה נשארה זהה - "זה לא במסגרת האחריות".

- הפילטר לא יוחלף לפילטר למקורי.

האמת, יותר מעצבן ומציק לי עניין הפילטר. פה כבר לא מדובר ברמת שירות, אלא בהרבה מעבר.

רכב נכנס לטיפול ראשון וכבר דוחפים לו מוצר חליפי עלוב (מילא היה איכותי) והכל רק בגלל שהלקוח קיבל שובר לטיפול חינם. וזה לא שההורים שלי התמקחו עם נציג המכירות וביקשו שובר סתם ככה, אלא שביום המסירה הייתה תקלה בלוח המחוונים והוא הוחלף. כפיצוי על זה, נתנו שובר.

השובר לא ניתן בצורה של דף רישמי, אלא פשוט נוסף בכתב יד ורק מציין טיפול ראשון חינם. אין אזכור לאיכות החלפים...

על רון אני סומך הרבה יותר מכל מוסך של צ'מפיון ואם הוא אמר לי שמדובר בפילטר שמן מזעזע, אז אני מאמין לו.

ואם לשפוט גם לפי הסרטון הזה שעשה, אז אני עוד יותר מודאג שהדבר הזה נמצא ברכב.

איך מתקדמים מפה?

מיותר לציין שהרכב לא יכנס עוד למוסך צ'מפיון לעולם וגם הרכב הבא יהיה ממותג של יבואן אחר.

3 רכבים במשפחה שכולם תוצרת VAG וזה השירות שצ'מפיון נותנים.

פורסם

מה שנותנים "חינם" כנראה שווה ככה. יש לי זיכוי לטיפול בצמפיון השנה בגלל התביעה של שרשרת התזמון, כמובן שלא הלכתי ועשיתי טיפול אצל רון.

סע לרון ותבקש שיחליפו רק את הפילטר, בטח יקחו לך 200-250 שקל.

בנוסף, אם המדף נשבר אחרי שנה, הייתי קונה לייסטים מפלסטיק או אלומיניום ומדביק מתחת למדף לחיזוק. מדף חדש גם כנראה ישבר, במיוחד שאמרת שהוא דק ולא כמו במכוניות אחרות.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...