Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למבינים במיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פה מודעה בקישור הבא על מיני שהשילדה שלה היה מיני קלאסי 1000

ושיפרו אותה למיני קופר 1300 לא רשום ברשיון צמיגים 13 אינץ

הסבות למעצורי דיסק וכו'

הוותיקים שנימצאים בפורום בטוח מכירים את הרכב

האם שווה האוטו בסכום כ35,000 פלוס מינוס

או השאלה האם כדי לקנות רכב כזה ?

תודה לכם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68312

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

חביבי - שיקול הדעת האם כדאי לרכוש רכב מסויים במחיר מסוים הוא סובייקטיבי לחלוטין!!!

לפיכך ההחלטה האם שווה אם לאו היא בידיך בלבד!!

ולעניין ההסבות שהרכב עבר - באם הנפח הוגדל ללא אישור ומידת הצמיגים גם כן - הרכב הנ"ל בעייתי מבחינה חוקית - כל בדיקת פתע בכביש של בוחני משרד התחבורה (וכמובן תהייה בעיה לעבור רישוי שנתי) - תגרום להורדת הרכב מהכביש (ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה באם הרכב הנ"ל יהיה מעורב בתאונה עם נפגעים).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ראיתי פה מודעה בקישור הבא על מיני שהשילדה שלה היה מיני קלאסי 1000

ושיפרו אותה למיני קופר 1300 לא רשום ברשיון צמיגים 13 אינץ

הסבות למעצורי דיסק וכו'

הוותיקים שנימצאים בפורום בטוח מכירים את הרכב

האם שווה האוטו בסכום כ35,000 פלוס מינוס

או השאלה האם כדי לקנות רכב כזה ?

תודה לכם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68312

טל שלום,

1. מה ז"א שיפרו אותה למיני קופר 1300? הביאו מנוע קופר מחו"ל או שדחפו מנוע מטרו 1300?

2. אין קופר שבאה עם ג'אנט 13 אינצ. אין מיני שבאה עם ג'אנט כזה בכלל ולכן הוא גם לא יאושר.

הן הגיעו עם 10 אינצ (כל הקופרים) ובשלב מאוחר יותר עם 12 אינצ.

כדי שצמיג 13אינצ לא ישפשף את הכנף אתה צריך לרדת לחתך 40 (או 45), ברכב שנוחות הנסיעה שלו ידועה לשמצה ברחבי תבל, לרדת לחתך כזה בצמיג זה לא רעיון הכי מבריק בעולם.

3.שווה 35K? רק אתה מחליט, אבל אם הסבת הנפח והצמיגים לא מאושרת,עצתי האישית, רד מזה.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

2. אין קופר שבאה עם ג'אנט 13 אינצ. אין מיני שבאה עם ג'אנט כזה בכלל ולכן הוא גם לא יאושר.

הן הגיעו עם 10 אינצ (כל הקופרים) ובשלב מאוחר יותר עם 12 אינצ.

כדי שצמיג 13אינצ לא ישפשף את הכנף אתה צריך לרדת לחתך 40 (או 45), ברכב שנוחות הנסיעה שלו ידועה לשמצה ברחבי תבל, לרדת לחתך כזה בצמיג זה לא רעיון הכי מבריק בעולם.

אתה טועה:

לקראת סוף ייצורה, המיני קיבלה אופציית sport pack שכללה כנפונים ייחודיים וג'אנטים 13 - אבל עוד לפני כן רבים נסעו על ג'אנטים 13. ההבדל בין גירסת הספורט-פאק לגירסאות הרגילות היה מערכת הגה עם הטייה מוגבלת (מה שיצר רדיוס סיבוב של מערבל בטון בינוני).

המידה של המיני היא 175/50-13 (אם לא נעשיתי סנילי מדי)

Fazer

פורסם

אתה רואה בתמונה וגם דיברתי עם הבחור

יש לה שני מיכלי דלק הגה ספורט ...

את המנוע לא הביאו מחו"ל עשו חריטה ולא רשום ברשיון

הוא אמר לי אין עם זה בעיה הוא העביר אותה טסט ויש רק בדצמבר טסט

ואחרי זה זה פעמיים בשנה

הג'אנטים רשומים ברשיון וגם הצמיגים

מקדימה הוא שם ברקס דיסק ויש שיפורים פו ושם

אבל עם זה בשביל מנוע 1300 אני יחרוט על שלי כי למכור אותה אני לא הולך לעשות את זה

יש לי גם שאלה יכול להיות שהוא מבקש כסף על זה שהמנוע הוא 1300 ?

כי אם כן איך אני יכול לדעת כול עוד לא רשום ברשיון של הרכב איזה נפח יש למנוע ?

אני יכול להגיד לו רשום 1000 אני לא יודיע מה יש מתחת לראש מנוע .

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם
אתה טועה:

לקראת סוף ייצורה, המיני קיבלה אופציית sport pack שכללה כנפונים ייחודיים וג'אנטים 13 - אבל עוד לפני כן רבים נסעו על ג'אנטים 13. ההבדל בין גירסת הספורט-פאק לגירסאות הרגילות היה מערכת הגה עם הטייה מוגבלת (מה שיצר רדיוס סיבוב של מערבל בטון בינוני).

המידה של המיני היא 175/50-13 (אם לא נעשיתי סנילי מדי)

Fazer

נראה לי ששניינו סנילים כבר :-P

צמיג בחתך 50 נכנס לכנף, אתה צודק, הבעיה היא שבסיבובים חדים במהירויות גבוהות (והרי בשביל מה לשים כאלה צמיגים/ג'אנטים במיני אם לא לשם זה) אתה "טוחן את הצמיג. לכן יורדים ל 45 בלי לשנות קוטר ג'אנט, דבר שמקטין משמעותית את ההקף הכללי של הצמיג.

לא ידעתי שהיתה אופציה ל 13 אינצ לקראת הסוף, תמיד כיף ללמוד דברים חדשים.

טל, בקשר למנוע. אם הוא משופר אז הוא יכול לדרוש מה שהוא רוצה, זכותו לדרוש, זכותך לשלם או לא.

מה שאני לא מבין הוא...אם המנוע לא רשום ברשיון... מאיפה המנוע? יש שטר מכר? איך תאשר אותו?

יש במקרה למנוע ראש 16V? כי אם כן אז מצאתי את המנוע האבוד שלי....

בברכה,יניב

פורסם
נראה לי ששניינו סנילים כבר :-P

צמיג בחתך 50 נכנס לכנף, אתה צודק, הבעיה היא שבסיבובים חדים במהירויות גבוהות (והרי בשביל מה לשים כאלה צמיגים/ג'אנטים במיני אם לא לשם זה) אתה "טוחן את הצמיג. לכן יורדים ל 45 בלי לשנות קוטר ג'אנט, דבר שמקטין משמעותית את ההקף הכללי של הצמיג.

לא ידעתי שהיתה אופציה ל 13 אינצ לקראת הסוף, תמיד כיף ללמוד דברים חדשים.

טל, בקשר למנוע. אם הוא משופר אז הוא יכול לדרוש מה שהוא רוצה, זכותו לדרוש, זכותך לשלם או לא.

מה שאני לא מבין הוא...אם המנוע לא רשום ברשיון... מאיפה המנוע? יש שטר מכר? איך תאשר אותו?

יש במקרה למנוע ראש 16V? כי אם כן אז מצאתי את המנוע האבוד שלי....

בברכה,יניב

אני מנצל את הדיבור איתך פה יניב

אולי אתה יכול לעזור לי או ללמד אותי על מיני עוד דברים

אני צריך ברז חימום וצינור לחימום שמתחבר מהרדיאטור למשאבת מים ויש לו עוד יציאה לחימום

וגם אם יש לך ספרים אשמח לקבל ואני יצלם כדי ללמוד כמה שיותר על מיני

תודה

נ.ב אני רואה שאנחנו גרים מאוד קרוב אני לצערי מאור עקיבא

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

עבור לה"פ.

פורסם

התגובות שלי מודגשות:

את המנוע לא הביאו מחו"ל עשו חריטה ולא רשום ברשיון

אני בספק אם אפשר לחרוט מנוע 1000 עד ל 1300 - למעשה אני יודע שזה בלתי אפשרי, אפילו +60 לא ייתן 1300 :-)

הוא אמר לי אין עם זה בעיה הוא העביר אותה טסט

זו בדיוק הסיבה שצריך להיזהר מזה. את הבוחן לא ישכנע ש"הוא אמר שזה עובר טסט".

אבל עם זה בשביל מנוע 1300 אני יחרוט על שלי כי למכור אותה אני לא הולך לעשות את זה

שוב, אי אפשר לחרוט מנוע 1000 ל 1300!

יש לי גם שאלה יכול להיות שהוא מבקש כסף על זה שהמנוע הוא 1300 ?

כפי שכבר אמרו לך - הוא יכול לבקש כמה שהוא רוצה, אתה יכול להחליט אם לשלם או לא. אגב, הוא לא מבקש את הכסף "על המנוע" - הוא מבקש את הכסף על האוטו.

קפיש?

פורסם

בלוק 998 של מיני קופר ניתן להגדיל ע"י חריטה,החלפת קרנק לקרנק ארוך מהלך והחלפה לבוכנות עם שקע, ל- 1215 סמ"ק. אבל כמו בכל עולם השיפורים..... אם עשית את כל זה ולא הגדלת שסתומים, חבל שבכלל התחלת. אם הגדלת שסתומים, זרוק את ה SU לזבל ותביא איזה וובר כפול וכו',וכו',וכו'...

יניב

פורסם
בלוק 998 של מיני קופר ניתן להגדיל ע"י חריטה,החלפת קרנק לקרנק ארוך מהלך והחלפה לבוכנות עם שקע, ל- 1215 סמ"ק. אבל כמו בכל עולם השיפורים..... אם עשית את כל זה ולא הגדלת שסתומים, חבל שבכלל התחלת. אם הגדלת שסתומים, זרוק את ה SU לזבל ותביא איזה וובר כפול וכו',וכו',וכו'...

יניב

אז הבעיה הראשונה בתשובה שלך היא שמעולם לא היתה קופר 998. קופרים היו בנפחים: 997, 1071 (נדיר מאוד) ו 1275.

אני בספק לגבי כדאיות של השקעה כל כך גדולה, כשמאוד פשוט להחליף למנוע 1275.

Fazer

פורסם
אז הבעיה הראשונה בתשובה שלך היא שמעולם לא היתה קופר 998. קופרים היו בנפחים: 997, 1071 (נדיר מאוד) ו 1275.

אני בספק לגבי כדאיות של השקעה כל כך גדולה, כשמאוד פשוט להחליף למנוע 1275.

Fazer

FAZER,

כשמעירים למישהוא שהוא טעה ועוד מדגישים את זה באדום זה בשפת האינטרנט כמו לצעוק עליו.

דבר לא כ"כ נימוסי ומקובל גם אם אתה צודק.

הבעיה היא שכשאתה טועה, אתה מציג את עצמך האור שלילי ביותר (אם להשתמש בשפה עדינה ביותר!!!)

אז זהוא, אתה טועה.מיני קופר באו בנפחים הבאים:

61-63 997 סמ"ק

63-71 970/1071/1275 סמ"ק

64-69 998סמ"ק

אשמח אם להבא תעשה שיעורי בית לפני שתמצא לנכון להעיר הערות שגויות!

לגבי שינוי הנפח, לא דובר על כדאיות או כלכליות, אמרת שלא ניתן מ 998 ל 1275 אז פשוט ציינתי מה הנפח המקסימלי שניתן להגיע אליו מהבלוק הנ"ל.

בברכה,יניב

פורסם
FAZER,

כשמעירים למישהוא שהוא טעה ועוד מדגישים את זה באדום זה בשפת האינטרנט כמו לצעוק עליו.

דבר לא כ"כ נימוסי ומקובל גם אם אתה צודק.

הבעיה היא שכשאתה טועה, אתה מציג את עצמך האור שלילי ביותר (אם להשתמש בשפה עדינה ביותר!!!)

אז זהוא, אתה טועה.מיני קופר באו בנפחים הבאים:

61-63 997 סמ"ק

63-71 970/1071/1275 סמ"ק

64-69 998סמ"ק

אשמח אם להבא תעשה שיעורי בית לפני שתמצא לנכון להעיר הערות שגויות!

לגבי שינוי הנפח, לא דובר על כדאיות או כלכליות, אמרת שלא ניתן מ 998 ל 1275 אז פשוט ציינתי מה הנפח המקסימלי שניתן להגיע אליו מהבלוק הנ"ל.

בברכה,יניב

האדום לא היה כדי לצעוק - סתם כדי להדגיש, ואם נפגעת אני מתנצל. אם אני אכתוב 100 פעם "לא מדגישים באדום" זה יעזור?

:-)

בקשר לטעויות - קורה לכולם, ואני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.

Fazer

פורסם

שטויות, מה זה חילוקי דעות קטנים ביננו כשהאהבה למכוניות ולמיני במיוחד משותפת לנו?

כמו בכל שירשור בקשר למיני אני טורח להזכיר לכולם שאם במקרה הם קולטים מנוע מיני עם ראש 16V,או גיר 5 הילוכים, הם נגנבו ממני (ביחד עם כל האוטו) ואני עדיין מחפש אחריו.

בברכה,יניב

• תוכן חדש...