Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא משנה כמה נשאר.

צריכת הדלק זה מספר הק"מ שעברת מהתדלוק האחרון לחלק במספר הליטרים שמלאת. 

800 לחלק ב 55 יוצא 14.5 ק"מ לליטר, גבוה למדי לרכב הזה.

פורסם

היתה לי סנדרו סטפווי דיזל מהעבודה למשך כמעט שנה, עשיתי איתה ממוצע (עירוני ובין עירוני) של 16.8 קילומטר לליטר, פעם אחת תודלקה בפתח תקווה ונסעה לאשדוד- ערד- אילת- ירושלים- אשדוד- פתח תקווה על מיכל אחד בקיץ עם מזגן ו4 אנשים באוטו (כולל נסיעות ביניים באילת ובתוך הערים( והגענו לכמעט 900 ק"מ על מיכל אחד.

אגב למיטב זכרוני המיכל הוא 50 ליטר ולא 55...

המספרים שאתה מדבר עליהם בהחלט הגיוניים לרכב הזה, מי שמחפש צריכת דלק הוא מומלץ בחום, המנוע טורבו דיזל סוחב עם השילוב של גיר ידני סוחב נהדר.

פורסם

המיכל לפי מפרט היצרן הוא 50 ליטר, לדעתי כשיש שני פסים אי אפשר למלא יותר מ 40-42 ולכן הטענה שממלאים 55 מעט מוזרה...

פורסם

פות"ש,

כל שיטת החישוב שלך מוטעית מיסודה.

לא מעניין בכמה כסף תידלקת כי מחירי הדלק משתנים מתחנה לתחנה...וכמה קווים נשארו לך במד זה נתון שאפילו לא מתחיל להיות קרוב למדויק.

יש חישוב מדוייק וקל לחישוב צריכת הדלק אבל שניה לפני זה...עוד יותר פשוט... מה אומר מחשב הדרך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האם אתה מתדלק קבוע באותה תחנה ?

פעם תדלקתי גריקן סולר עם שנתות והמשאבה הצליחה להכניס פנימה 23 ליטר כשקו הסימון עמד על 20, כשניגשתי עם זה למנהל התחנה הוא נהיה לבן והתחיל לגמגם.

חזרתי אליו עם כוס מדידה תיקנית והתחלנו להעביר ליטר אחרי ליטר לגריקן נוסף  שגם לא היו שנתות מדידה.

מפה לשם המשאבה פיספסה ב3 ליטר.

מנהל התחנה זיכה אותי על כל הסכום ואמר שהנה הוא קורא לטכנאי שיכייל את המשיר שלקח 3 ליטר עודפים לכל 20 ליטר ואני לא חזרתי יותר לשם...

פורסם

מילאתי לפני מספר ימים. היה שני פסים. מילאתי כולל הצינור של המיכל דלק יצא 45 ליטר. בלי הצינור זה יוצא בסביבות ה 42.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

פורסם
בתאריך 16.8.2020 בשעה 12:33, Buki כתב:

המיכל לפי מפרט היצרן הוא 50 ליטר, לדעתי כשיש שני פסים אי אפשר למלא יותר מ 40-42 ולכן הטענה שממלאים 55 מעט מוזרה...

ב50 זה קופץ לי אבל אפשר לתדלק יותר אני מתדלק לפחות 54 ליטר

בתאריך 16.8.2020 בשעה 12:37, bagira כתב:

פות"ש,

כל שיטת החישוב שלך מוטעית מיסודה.

לא מעניין בכמה כסף תידלקת כי מחירי הדלק משתנים מתחנה לתחנה...וכמה קווים נשארו לך במד זה נתון שאפילו לא מתחיל להיות קרוב למדויק.

יש חישוב מדוייק וקל לחישוב צריכת הדלק אבל שניה לפני זה...עוד יותר פשוט... מה אומר מחשב 

פעם הבאה שאתדלק אבין כמה הרכב באמת צורך ואעדכן

בתאריך 16.8.2020 בשעה 12:39, Roycohen1979 כתב:

האם אתה מתדלק קבוע באותה תחנה ?

כן אני מתדלק באותה תחנה תמיד מתדלק סולר שעולה לי ליטר 5.55 במזומן

פורסם
בתאריך 16.8.2020 בשעה 12:33, Buki כתב:

פורסם (נערך)

פותש

לך למלא מיכל מלא. תדלק עד שהמשאבה קופצת בפעם הראשונה, ולא יותר.

אפס את מד הק"מ הארעי. 

סע, סע, סע, סע, סע, סע, סע, סע, סע עד שתגיע בערך לפחות מרבע מיכל. 

חזור למלא דלק כמו שמילאת בפעם הקודמת, עדיף באותה התחנה ואם אפשר גם באותה המשאבה. 

חלק את מספר הקילומטרים שנסעת מאז התידלוק הקודם במספר הליטרים שמילאת עכשיו. 

הרי לך צריכת דלק מדוייקת. 

חזור על פעולה זו כמה פעמים כדי לקבל נתונים מדוייקים יותר.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היי.

יש לי בדיוק כזה רכב. מיכל סולר ברכב כמו שאמרו לך הוא 50 ליטר לפי הגדרת היצרן.בפועל ניתן לדחוף עם הוצאת אוויר עוד 10 ליטר. מד דלק הוא לא ליניארי אבל די מדויק מה שכן צריכה בתוך העיר עם מזגן+ זוג אנשים מצב eco (אין לו משמעות מחוץ לעיר) בסביבות 6.5-7 ליטר ל100 נסיעה בפקק אזור מרכז. נסיעה רגוע מאוד מחוץ לעיר בלבד צריכה היא בסביבות 3.5 -4ליטר ל100. לצערי דגם דיזל בעיר לא כזה חיסכוני כמו שהייתי רוצה אבל מחוץ לעיר סיפור אחר . עיר - מדובר נסיעה בפקקים עם ממוצע 17קמ לשעה.כמובן בעיר שיש תנועה ללא רמזורים ובלי פקקים מצב טיפה טוב יותר אבל עדיין לא 3.8ליטר ל100 כמו שרשום בחוברת של יצרן.

מי שמספר לך אחרת הוא מקשקש.

אף פעם אל תגיע למצב שמיכל ריק כי זה פוגע במספר מכלולים ברכב כמו משאבה לחץ גבוה.

ניתן לשנות חלוקות סקלה בצג על ידי מחשב ותוכנה  ,אני תכננתי מחשב רכב קצת שונה מזה שהגדיר יצרן,כך שאצלי כאשר נשאר קוו אחת זה אומר שיש  במיכל עוד 7 ליטר סולר ואצלך ושאר המכונית מאותו דגם 2 ליטר בלבד.

פורסם

ראיתי שפתחת שירשור בנושא זהה וכנראה מחקו לך אותו (בצדק).

צריכה של 24 קמ"ל בעיר היא דימיונית לחלוטין, תתעלם. בכלל נתוני צריכת הדלק לפני התקן הקודם (עד 2019) אצל כל היצרנים לא מחוברים למציאות. המספרים שאתה מקבל בהחלט הגיוניים לרכב שלך בתנאים שאתה מתאר. בשביל לראות 24 קילומטר לליטר (ויותר) אתה צריך לצאת לכביש הפתוח.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...