Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid
 שיתוף

פוסטים מומלצים

  • אחראי פורום

ה-mutti לפיצה בהחלט ייתר הכנת רוטב, אבל להוספה על המתכון של פיקה, אפשר לבשל את העגבניות לכמה דקות, להוריד את הקליפה ולטחון או לחתוך דק לבישול.

עם זאת, על בצק הום מייד בחיים לא אוותר, גם אם זה מבטל קרייב לפיצה.

אחרי שמיציתי את ניסיונותיי בתנור הביתי, התנסיתי עם תנור יעודי שמגיע לכ-370 מעלות וזה כבר הקפיץ את הפיצה לכמה רמות מעל.

תחתית שרופה קלות, קראסט ובועות יפות מלמעלה, כמובן על קמח תירס גס להחלקה יפה פנימה.

אני מחפש כבר תקופה ooni koda אבל אזל המלאי בקישורים היותר אמינים שמצאתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, wa11a כתב:

אתם לא באמת משווים את הפיצות הביתיות שלכם לפיצה באמת טובה נכון?
 

הנקודה היא- איפה יש פיצה "טובה באמת"? ואם אפשר, לא בפאקינג 110 שקל לפיצה בקוטר 35 ס"מ. נשגב מבינתי איך פיצה בארץ הפכה לאוכל "פרימיום".
וכן, אני בהחלט משווה, מה שאני מכין טוב יותר מכל "פיצה טובה" שיצא לי לטעום באיזור- ויצא לי לטעום לא מעט. 

 

נ.ב- מוזמן (כמו כל חבר פורום שמזדמן לאיזור) לטעום את הפיצה שלי ולחוות דעתך אח"כ. אפילו עם התנור המעאפן שלי, צפויה לך הפתעה. אני גם צופה טאבון בעתידי הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתם לא באמת משווים את הפיצות הביתיות שלכם לפיצה באמת טובה נכון?


כן?… למה לא?

עוד דבר חשוב שלא ציינו פה (נראה לי) - להשתמש בקמח לפיצה/פוקאצ'ה (00). ההבדל גדול.

המתכון שלי + תמונות יותר מאוחר
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, hans כתב:

בנוגע לאפייה - אני שונא גדג׳טים שתופסים מקום במטבח, לאחרונה אני מתנסה עם תנור על חום מקסימלי (רשום אצלי 240, נראה לי שהוא מפיק 230 בלחץ)ֿ

ואפייה ישירות על... תחתית התנור. כן כן. מכת חום מיידית שיוצרת תחתית פריכה.


לפני כמה שבועות ראיתי בטלויזיה את הטיפ של "טוני ווספה" לפיצה בבית.
בלי קשר אליו, אכלתי לפני כמה חודשים פיצה ביתית מטאבון ביתי של ROCCBOX - בלינק הזה: https://www.450c.com/oven/roccbox/ שחבר קנה, וזו היתה הפיצה הכי טובה שאכלתי EVER, בלי להגזים. טאבון זה ליגה אחרת לחלוטין ! מי שלא אכל פיצה מטאבון לא יודע מהי פיצה. זמן ה"אפיה" של פיצה בקוטר 30 סמ בטאבון כזה: בין 60 ל 90 שניות, זו לא טעות. אמיתי מדוד על השעון. המכת חום שהוא חוטף מלמטה מהאבן והחום שמגיע מלמעלה אופים את הפיצה בשניות.

נחזור לטוני ווספה: הבחור המליץ לחמם תנור למקסימום כאשר גופי החימום למעלה+למטה פעילים (לא טורבו).
את הבצק מרדדים, שמים עליו רוטב + תוספות ומכניסים לדקות בודדות לחלק התחתון של התנור (דקות בודדות = כל מה שבין 4 ל 7 דקות - ואתה חייב להיות עם סטופר, אין "בערך" אחרת אתה שורף אותה).
לאחר מכן אתה מוציא את הפיצה, מפזר גבינה, ומכניס לחלק העליון של התנור לעוד כמה דקות בודדות.
כל הסיפור לא יותר מ- 10 דקות. אם יש לך כמה פיצות, זה ממש סרט נע.
ללא ספק הטיפ שלו שידרג לי את הפיצות בבית בכמה דרגות מעלה (אני מכין את הבצק לבד).

איציק

  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
Citroen C4 MY07
2.0 143hp Automatic

 Citroen Berlingo Turbo Diesel MY06 2.0HDi 90Hp

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום

אני עושה על 275 מעלות רק בצק בחלק התחתון של התנור למשך 5 דקות, 

מוציא ושם את כל התוספות ומחזיר לחלק האמצעי-עליון עד שהגבינה מבעבעת.

 

@איציק נ.מה הסיכוי שחבר שלך מדד את הטמפ' האמיתית בפנים עם מדחום IR?

סרטונים של רוכשי ooni koda מראים בערך 430 מעלות כשהיצרן מדבר על קרוב ל-500.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במתכון שציינתי שכחתי שהפרי-בייק של הבצק צריך להיות באמצע התנור, ואכן באפיה- להתחיל למטה, להעלות למעלה.

אפשר גם הפוך, אבל צריך להיזהר מאוד שהגבינה לא תתייבש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש המון מתוכנים איטלקיים טובים ואפילו מצויינים ביוטיוב.

חשוב להשתמש בקמח 00 זה משפר את הבצק פלאים.

 

טאבון עץ יתן תוצאה מושלמת, תנור ביתי עם אבן שמוט יתן תוצאה לא רעה בכלל

במידה ומשתמשים בתנור ביתי חשוב להוסיף שמן לבצק (כדי שיעלה את הטמפרטורה בתוך הבצק וישחים)

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, itaysamurai כתב:

 

@איציק נ.מה הסיכוי שחבר שלך מדד את הטמפ' האמיתית בפנים עם מדחום IR?

סרטונים של רוכשי ooni koda מראים בערך 430 מעלות כשהיצרן מדבר על קרוב ל-500.

לזכרוני מותקן שם איזה טרמומטר גנרי שמראה את הטמפ'. 

אני לא יודע על איזו עוצמה הוא מחמם אותו ומה הטמפ' המקסימלית - אבל בכל מקרה רואים על השעון 350-400 בלי בעיה, את זה אני זוכר, ועל זה הפיצה יוצאת פשוט פ33ה.

 

איציק

  • אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
Citroen C4 MY07
2.0 143hp Automatic

 Citroen Berlingo Turbo Diesel MY06 2.0HDi 90Hp

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתכון לעצלן שרוצה פיצה ברמה גבוהה (לא פחות טובה מפיצריות טובות):

אז ככה. יש איזו מאפיה בחיפה ליד פלאפל אוריון שיש לה בצקים קטנים ומוכנים שמעולים לפיצות.

רחוק לכם? הייתי נוסע לשם מהמרכז רק בשביל זה. קונים כמות ומקפיאים. שקל לחתיכה.

רוטב: mutti, ניתן לרכוש בין היתר בסניפי המסעדה ״גומבה״.

גבינה צהובה או מוצרלה לבחירתכם. לא יודע להמליץ.

בתנור יוצא מושלם.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata NC

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, Pika007 כתב:

הנקודה היא- איפה יש פיצה "טובה באמת"? ואם אפשר, לא בפאקינג 110 שקל לפיצה בקוטר 35 ס"מ. נשגב מבינתי איך פיצה בארץ הפכה לאוכל "פרימיום".
וכן, אני בהחלט משווה, מה שאני מכין טוב יותר מכל "פיצה טובה" שיצא לי לטעום באיזור- ויצא לי לטעום לא מעט. 

 

אם אני זוכרת נכון, אתה מאזור חיפה? 

אומנם פיצה זה לא המזון המועדף עלי, אבל בעקבות לחץ חברתי יוצא לי לאכול פה ושם. 

בקיצור, ברחוב הנמל, יש מקום חדש יחסית שנקרא נאופוליטן, פלצני, לא זול, שעות פתיחה של משרד הפנים נוחות יותר, אבל טעים!

 

  • רעיון טוב! 1

Mini Cooper S R56 - לכיף

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אנחנו משווים רשתות אז פאפא ג'ונס לוקחת ובגדול, וכמובן פיצה דקה(מי בכלל אוכל את העבות? זה פשע).

 

אם עסקינן בפיצריות "בוטיק" ומסעדות- אז אין לי מושג.

 

 

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

עם כל הכבוד (ויש כבוד) לכל המכינים פיצות בבית, חלק בלתי נפרד מהכיף של פיצה זה להזמין.
בגלל שלא כתבת באיזה אזור, אני ממליץ ברמת גן על 2 פיצריות - שיר לפיצה (כן זה שם מטומטם) ופאפא גינוס (זה לא פאפא ג'ונס). אף פעם לא התאכזבתי מהם. תמיד מגיע מושלם.
שמעתי מכמות גדולה של אנשים שבת"א יש מקום שנקרא ארציאלי משהו והוא מתיימר להיות הפיצה הכי טובה בארץ. אין לי  מושג כי לא ניסיתי אבל שווה לציין את זה בשרשור של פיצה כדי לזכות את הציבור.

 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Mr.Hybrid כתב:

גבירותיי ורבותיי,

חשקה נפשי בפיצה ונמאס לי מהמקומות המוכרים לי,

אשמח להמלצה על פיצרייה הטובה ביותר שיש לכם להציע.

תבדוק "פיצה בירצה" באיזור עמק חפר.

זה בסגנון "פיצה שבתאי" אם כי לדעתי מקום יותר כיפי.

עריכה אחרונה על ידי Benor
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...