Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני יחסית בור בתחום הרכב.

יש לי משאלה לרכוש ב מ וו מסדרת x. בעיקר x1 vs x3 כי יותר מזה זה כבר יקר לי.

אני מתלבט בכמה נושאים:

1. האם עדיף לקנות חדש, 0קמ, או משומש? (באותו תקציב חודשי הכוונה האם לקנות למשל x1 חדש או שעדיף לי לקנות x3 שנת 2017/2018 למשל באותו תקציב? או אולי אפילו x1 משומש)

2. מהם עלויות האחזקה לרכב חדש, ובמיוחד למשומש בדגמים הנ"ל? (טיפולים, תקלות בחלקים - לכמה יכול להגיע, ביטוח)

בגדול התקציב שלי מבחינת החזר חודשי על הרכב הוא באזור ה 2600 כולל ביטוח. האם זה בכלל סכום ריאלי או שאני צריך לרדת מהעץ?

פורסם (נערך)

קח בחשבון שהביטוח בדר"כ יקר על רכביי במוו.

אם יש לך תקציב חודשי הייתי מתחיל עם הצעות מחיר לביטוח שני הרכבים הנ"ל ומבין את החלק הזה של המשוואה.

בהנחה שזה יהיה בסביבות 600 ש"ח לחודש, אז אתה מסתכל על תקציב של 2000 ש"ח לחודש רק על הרכב. ועלולות להיות גם עלויות יותר גבוהות מהממוצע בטיפולים לרכב.

אם יש לך סבלנות תחפש רכב כזה ביד 2 בן 3-4 במצב שמור עם היסטוריית טיפולים מלאה. 

עריכה אחרונה על ידי dpat3344
טעות בהקלדה
  • חודשיים מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי אמיר,
על רכב של איזור 200 א׳ ש״ח, אולי תצליח לכסות ביטוח וירידת ערך, תלוי בן כמה אתה, היסטוריה ביטוחית וכמות נסועה וכו׳ ב-2,600 שח בחודש.
בבחירה בין X1 ל X3, לא משנה מה השנתון, הX3 באמת מרגיש כמו רכב סלון מוגבה, בעוד ה x1 לא נותן לך חווית BMW כמו שצריך,כמובן שהוא חסכוני משמעותית בדלק (15-20 אחוז חסכוני).
לגבי עלויות של טיפולים ותיקונים פשוטים, יש לא מעט מוסכים מתמחי BMW שיעשו עבודה טובה במחירים לא שונים בהרבה מברכבים ״רגילים״.
יש סיכוי אבל,שתגיע למצב שבו תשלם סכום מגוחך על חלקים, אך לא באופן שוטף.
מבחינת אמינות, לרוב היא בסדר בדגמים הפשוטים יותר כמו המדוברים כאן, כל עוד לא חוסכים בתחזוקה.

אם אתה חייב BMW, הייתי הולך לכיוון סדרה 3 או 1 בנות 3-4, תקבל אחלה חווית נהיגה יותר טובה מבX1, צריכת דלק ועלויות אחזקה נמוכות יותר מב X3 ונהנה מאחלה חווית נהיגה.
את הדברים הנ״ל אני כותב מניסיון של נהיגה רבה בכל דגמי BMW בשנים האחרונות ומאחזקה אישית של סדרה 1 מזדקנת מעל ל3 שנים.

נקודה חשובה, רכבים כאלו רגישים להזנחה ולשיפורים, הרכב חייב להיות מתוחזק ע״פ הוראות היצרן, עדיף להימנע מרכבים עם ק״מ גבוה.
Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

התרומה שלי: מחזיק ב-5 השנים האחרונות X3 דיזל (הראשונה מודל 2012, הנוכחית 2016) ולא הוצאתי על תחזוקה או תיקונים שום דבר חוץ מטיפול פעם בשנה (ממליץ על מוסך בימר בבת ים, בממוצע פחות מ-2,000 שקל, תלוי ברפידות) ופעם אחת החלפתי מצבר. אולי היה לי מזל, אבל 5 שנים זה בכל זאת פרק זמן. ביטוח מקיף כ-6,000 שקל. צריכת דלק כ-13 ק"מ לליטר. הדיזלים נחשבים עדיפים על הבנזין ושמירת הערך בהתאם.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
בתאריך 24.10.2020 בשעה 15:35, Omer320 כתב:

אם אתה חייב BMW, הייתי הולך לכיוון סדרה 3 או 1 בנות 3-4, תקבל אחלה חווית נהיגה יותר טובה מבX1, צריכת דלק ועלויות אחזקה נמוכות יותר מב X3 ונהנה מאחלה חווית נהיגה.
את הדברים הנ״ל אני כותב מניסיון של נהיגה רבה בכל דגמי BMW בשנים האחרונות ומאחזקה אישית של סדרה 1 מזדקנת מעל ל3 שנים.

This!

הX1 בלי להעליב היא מיני משפחתית מוגבהת. לא נוחה ולא גדולה במיוחד.

הX3 קצת יותר בכיוון , אבל עדיין לא נותנת שום יתרון (ואוסף חסרונות) לעומת סידרה 3 רגילה.

זה משתנה קצת בX5 לדעתי שהיא רכב משמעותית יותר מוצלח מבחינת ניהוג.

מכיוון שבא , בינינו - אף אחד לא עושה שבילים עם הרכב הזה (ומתעניין בעלויות אחזקה ואמינות) - הסידרה 3 תיתן לך הרבה יותר בתקציב. סידרה 3 מאובזרת עם מנוע גדול (הייתי אומר לפחות 328 וכנראה 330 אם אפשר) זה אחד הרכבים שהם חבילה מושלמת הכי טובים שנהגתי עליהם.

לגבי עלויות אחזקה - אני לא גר בארץ , אבל גר פה ויש לי ה מ ו ן חברים עם BMW והחזקתי רכב של מותג בת שלהם (מיני קאנטרימן קופר S). לטיפולים שוטפים זה לא נורא - אבל אם הולך משהו יותר רציני - אתה צריך להכין את הכיס.

העלויות פה - הן בערך פי 2-3 לכל דבר מאשר יצרן ״עממי״ יותר. או שתכין חבילות או שתכיר מוסך לא מורשה שכן יודע באמת לטפל ברכבים האלו.

הבעיה היא שבעיקר בחדשים יותר - הרכבים מורכבים מאוד וכוללים ה מ ו ן אלקטרוניקה ומערכות יעודיות. יחד עם זה - אני לא מכיר בעיות באמינות בסידרה 3 הנוכחית והקודמת. אלו רכבים ממש על הכיפק.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

X1 הוא הכי רכב משפחתי שאפשר, גם בניהוג והתנהלות שלו לטעמי, קצת מוגבה ויותר פוזה של ג'יפון.

עדיין כיף לנהיגה, אבל לא משווה לסדרה 3 כלל, קרוב.

X3, מנצח במבחנים את מתחריו בשנים האחרונות, בשפה העברית אני מתכוון, כמעט לא קורא מבחנים

מכתבות מחול.  הוא בפרוש, רכב רב תחליטי, אבל ממש לא משפחתי או ספורטיבי.

אבל הוא פשוט מוביל נוסעים מעולה ואחרי 5 שנים ועדיין איתו , אמינותו נהדרת... כל שנה טיפול קטן...

שמנים מסננים וכו 1600 שח במורשה וכל 3 שנים בלמים 4 אלף קדימה אחורה וצלחות קדמיות.

זהו בערך, הביטוח יקר לרכב כזה ומספרים שנתיים של 6 אלף לשנה וכאשר מתישן, מגיע ל4 אלף שנתי

מקיף.

פורסם

יש לך סכום ראשוני לשים על הרכב? כי 2600 שקל בחודש לא יספיקו. ההלוואה הכי ארוכה שאפשר לקבל על רכב משומש היא ל 60 חודשים (כשהרכב צעיר מ 3 שנים ). משמע כ 140 אלף שקל הלוואה במידה ויאשרו. אם הרכב יותרמ 3 שנים על הכביש אז ההלוואה תהיה עד 3 שנים ( 36 חודשים ).

פורסם
בתאריך 29.10.2020 בשעה 16:34, Liviur כתב:

This!

הX1 בלי להעליב היא מיני משפחתית מוגבהת. לא נוחה ולא גדולה במיוחד.

הX3 קצת יותר בכיוון , אבל עדיין לא נותנת שום יתרון (ואוסף חסרונות) לעומת סידרה 3 רגילה.

זה משתנה קצת בX5 לדעתי שהיא רכב משמעותית יותר מוצלח מבחינת ניהוג.

מכיוון שבא , בינינו - אף אחד לא עושה שבילים עם הרכב הזה (ומתעניין בעלויות אחזקה ואמינות) - הסידרה 3 תיתן לך הרבה יותר בתקציב. סידרה 3 מאובזרת עם מנוע גדול (הייתי אומר לפחות 328 וכנראה 330 אם אפשר) זה אחד הרכבים שהם חבילה מושלמת הכי טובים שנהגתי עליהם.

לגבי עלויות אחזקה - אני לא גר בארץ , אבל גר פה ויש לי ה מ ו ן חברים עם BMW והחזקתי רכב של מותג בת שלהם (מיני קאנטרימן קופר S). לטיפולים שוטפים זה לא נורא - אבל אם הולך משהו יותר רציני - אתה צריך להכין את הכיס.

העלויות פה - הן בערך פי 2-3 לכל דבר מאשר יצרן ״עממי״ יותר. או שתכין חבילות או שתכיר מוסך לא מורשה שכן יודע באמת לטפל ברכבים האלו.

הבעיה היא שבעיקר בחדשים יותר - הרכבים מורכבים מאוד וכוללים ה מ ו ן אלקטרוניקה ומערכות יעודיות. יחד עם זה - אני לא מכיר בעיות באמינות בסידרה 3 הנוכחית והקודמת. אלו רכבים ממש על הכיפק.

הX1 לא כל כך מיני משפחתית, אם משווים לסדרה 3 אז היא יותר מרווחת ל3 נוסעים מאחורה ותא המטען שלה יותר נוח (לא בדקתי מי גדול יותר) להטענה והיא כלל לא מיני ובהשוואה לאחותה הקאנטרימאן, היא הרבה יותר מרווחת ממנה

גם מקדימה.

פורסם

הסתכלתי על המספרים - אתה צודק.

אני זכרתי אחרת - אבל כנראה זכרתי לא נכון (ביליתי בx1 בעיקר כנוסע מאחורה ומקדימה בסידרה 3)

שאר הדעה שלי לא שונה.

הרכב בכמה רמות פחות מוצלח מהסידרה 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בכל מקרה לא נראה לי רלוונטי לתקציב של פותח השרשור שיוכל לקנות רק אחת מזדקנת (מה עוד שאז התחזוקה שלו תהיה יקרה יותר) אני ממליץ תחסוך קצת יותר לפני.

• תוכן חדש...