Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגיע הזמן להתחדש בגרניק אחרי שנים של דליים. 
אני מעוניין לקנות את הגרניק של לאבור 145 בר 1900w 
לאחר חיפוש קטן בפורום, ראיתי שהוא כמעט הכי מומלץ בשרשורים הישנים.

האם הוא עדיין מומלץ? 
למי שיש אותו- אשמח אם תרשמו חוות דעת קצרה.

ובנוסף אני רוצה לשדרג את המקציף שלו
ראיתי שממליצים על מקציף MJJC S 
מאיפה קונים אותו ומה מחירו? 

והחלק הכי חשוב הסבון. איזה סבון מומלץ לקצף ולשטיפה שבועית? שלא יהיה אגרסיבי.

תודה רבה.

פורסם

אני אספר במה אני משתמש

סבון של קארפרו ריסט שטיפה 2 דליים

סבון להקצפה הינדו או של ג'יון להקצפה

מכונת שטיפה לאבור ורטיגו 22 המנוע מהסדרה החדשה מנוע בראשלס שקט ולעבודה מאומצת. 

מקציף mjjc pro' קיבלתי לפני חודש הוזמן בעלי אקספרס והגיע תוך שבוע. 

פורסם

תודה רבה. 

שמעתי על המכונה הזו והיא מצוינת, אבל היא לא מתאימה לי כרגע.

יש הבדל משמעותי בין המקציף MJJC S  לMJJC PRO ? 

אשמח לקישור למוכר אמין.

בנוסף אשמח לחוות דעת על המכונה ששאלתי?.

פורסם

אני משתמש במכונת לאבור Lavor Stargate 160 כבר כמה חודשים.

אלה הנתונים שלה:

לחץ מים: 160 בר ל'/ש'
הספק חשמלי: 2500W
ספיקת מים: 510 ליטר/שעה
משקל: 10 ק"ג
אורך צינור: 8 מטר

שים לב שלא כל מכונה עם לחץ 160 באר מגיעה עם אותם נתונים. לכל דגם יש נתונים שונים.

ממליץ מאוד להסתכל בקטלוג הזה, שהוא הכי מקיף שאני מצאתי לכל הגרניקים של לאבור:

http://myjki-lavor.pl/download/kataloghobby2019.pdf

Lavor 2019 Catalogue.pdf

צירפתי אותו גם כאן כדי שיהיה תיעוד אם הקובץ בלינק ירד מהרשת :-)

הגרניק הזה *מצוין* לשטיפת רכב ולניקוי חצר קטנה עד בינונית.

לחץ המים חזק מאוד, לרוב אני לא משתמש בו על עוצמה מקסימלית לשטיפת הרכב (אני מכוון את הדיזה שתעשה זרם רחב וככה שולט על העוצמה).

אפשר להשתמש בגרניק לזמן ממושך (20 דקות לפחות). אני ממליץ לשים איזה מאוורר קטן בפתחי אוורור לקירור המנוע והחלקים הפנימיים.

זה לא חובה אבל זה שומר על הרכיבים של הגרניק לאורך זמן.

הצינור הארוך שיוצא מהגרניק מאוד עוזר לשטיפת רכב גדול (אני שוטף סקודה קודיאק), כי לא צריך להזיז את הגרניק ואפשר אפילו לשים אותו במקום שנשאר יבש.

יש לו אמנם מיכל סבון מובנה, אבל אני לא משתמש בו - כי קשה לשלוט על קצב הוצאת הסבון. כמובן שזה גם לא מקציף וצריך מקציף ייעודי.

יש לי מקציף קלאסי של MJJC.

הוא מקציף את הסבון יפה, אבל הוא לא מרגיש לו מאוד איכותי. לא התנסתי עם מקציפים אחרים אבל נראה לי שיש בשוק אלטרנטיבות טובות יותר.

לעבודות בחצר הוא פעל ללא דופי במשך המון זמן ברציפות - ניקוי אבני מדרך, שביל כניסה לרכבים וכו'.

הדיזת טורבו שלו מדהימה אבל היא מנקה נקודה מאוד קטנה, ולכן צריך להשקיע המון זמן אם משתמשים בה.

עדיף להשתמש בדיזה הרגילה ולכוון על זרם ממוקד - זה מקצר את הזמן ועושה עדיין עבודה מצוינת.

מצרף סרטון שלי מנקה את האבני מדרך בחצר:

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט. עזרת לי מאד. 

ה145 באר מגיע עם צינור 5 מטר? במידה ואחליף אותו בצינור 8-10 מטר זה יכול לפגוע בביצועים של הגרניק? 

או יאמץ אותו יתר על המידה? 

האם אתה עשית התקנה של מה שכתבת עם המאווררים על הגרניק?

או שראית את זה באיזה שהוא מקום שאפשר לקבל תמונה או מידע רחב יותר על זה?

תודה רבה

פורסם

אני לא מכיר דגם "145", תן את השם המלא של הדגם. יש להם הרבה סדרות.

עדיף לקנות מראש צינור ארוך ולא להחליף (זה גם יצא יקר יותר בסופו של דבר). בתכלס גם צינור של 5-6 מטר יספיק לך, אבל יכול להיות שתצטרך להזיז קצת את הגרניק.
בדגמים הפשוטים הצינור הוא 3 מטר ולדעתי זה קצר מידי ולא נוח.

לא ממש עשיתי התקנה של המאוורר,  זה הדבר הכי בסיסי שיש - לוקח מאוורר נטען (יש לי משהו כזה, אבל כל מאוורר נייד קטן זה סבבה) מניח אותו על הרצפה (כדאי לנקות לפני שהמאוורר לא יפזר אבק ולכלוך), ומעל המאוורר מניח את הגרניק כך שהפתחי אווירור יהיו מעל המאוורר.

שים לב לא להזיז את הגרניק ולא לעשות את זה במקום שיכול להתרטב כמובן.

בגלל שהקירור בגרניק הוא בסיסי יחסית (המים עוברים בצינורות שאמורים לקרר את המנוע, לפני שהם נכנסים למשאבה), אז המאוורר זורק אוויר על כל החלקים הפנימיים שם ולדעתי מקרר בצורה אפקטיבית את הגרניק.
בגרניק אצלי יש Auto-stop שמפסיק את הפעולה של הגרניק אם החום גבוה מידי (קרה לי פעם אחת). בשימוש עם המאוורר זה לא קרה לי אף פעם, והייתי משתמש בגרניק שעה כמעט רצופה

פורסם

‏מכונת שטיפה בלחץ Lavor Fast Extra 145, זהו הדגם.

https://www.workimhi.co.il/items/2844935-https-www-workimhi-co-il-items-2844935-admin-version-1586509479

הגרניק מגיע עם צינור 5 מטר ורציתי לשדרג לצינור מעלי אקספרס בסכום לא גבוהה, צינור של 8-10 מטרים נוספים אך מפחד שזה יגרום לו להתאמץ יתר על המידה או יפגע בלחץ המים.

האם מישהו שדרג את הצינור והרגיש הבדל?

בנוגע לעצה על המאוורר, חשבתי על התקנה פנימית אבל אם אעשה זאת רק ברגע שתגמר האחריות. 

לפי מה שהבנתי גם פה יש AUTO-STOP, וזמן העבודה הוא בין רבע שעה לעשרים דקות.

תודה רבה, עזרת לי מאד. 

פורסם

עדיף שאת ההארכה תעשה בצינור שמתחבר לגרניק ולא בצינור שממנו יוצא הלחץ.

חוץ מזה, החלפה של הצינור המקורי בצינור מעליאקספרס סביר להניח שזה לא בדיוק "לשדרג".

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

אני עם צינור 10 מ' שנקנה בעליאקספרס, 

קודם עבדתי איתו עם מכונה 120 באר ולא נפל הלחץ ועכשיו עובד איתו עם מכונה 160. 

הצינור אצלי 5 שנים ומחזיק מעמד. 

פורסם

אני עם קרשר 140 כבר כמה שנים. הסיבה היחידה שהוא מוגבל לשימוש רצוף (לחיצה רציפה על הדק הזרימה) היא התחממות המנוע. ישנם דגמים של כלל היצרנים עם קרור מיים שמאפשרים עבודה רציפה ארוכה משמעותית. אז אם אתם מתכננים להזרים מיים ברציפות למשך זמן ארוך (לא מבין בשביל מה להזרים מיים בלחץ כל כך הרבה זמן) הייתי משקיע במכשיר כזה.

https://www.karcher-shelldan.co.il/product/מכונת-שטיפה-בלחץ-k4/

https://www.karcher-shelldan.co.il/product/k-5full-control/

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...