Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו זוג צעיר בלי הרבה כסף, אבל צריכים רכב, אוטומט, הציפיות שלנו ממנו שהוא יסע,  ושלא יהיו לו הרבה תקלות,

ושיעלה לנו להחזיק אותו כמה שפחות כסף. התקציב שלנו מינימלי ביותר, באזור ה7,000 ש"ח

אנחנו חסרי הבנה בסיסית בעולם הרכבים המשומשים, ומי שיש לו עצות יעזור לנו מאד!

פורסם

למצוא רכב טוב שיסע ולא יעשה בעיות ב7000 שקל זאת פונקציה של ידע X מזל. יש הדברים שצריך לבדוק ויש דברים שאין איך לבדוק ונשאר לסמוך על המזל.
העצה היא לחפש רכב כמה שיותר שמור כמה שיותר חדש וכמה שיותר פשוט עוד טריק שאני אוהב להשתמש בו זה לקנות רכבים מאנשים שגרים רחוק ממקום העבודה שלהם או במושבים\ערים קטנות זה אומר שהרכב נסע בעיקר בין-עירוני וכידוע נסיעה בין עירונית פחות שוחקת את מכלולי הרכב. (פחות בלימות, האצות, היגוי וכו....)

לפי מה שאני רואה ביד2 בתקציב שלכם יש מבחר גדול של סיטרואן C4 המנועים של הרכבים הללו דיי אמינים אבל הגיר פחות טוב ולפעמים יש בעיות במערכות חשמל. כדי לבדוק את הגיר תנסעו נסיעה ארוכה מחוץ לעיר (לפחות 20 דק כדי שהמנוע והגיר יגיעו לטמפרטורת עבודה) ואז תעשו נסיעה בתוך העיר ושימו לב אם הגיר מתנהג מוזר למשל לא נכנס להילוך או קופץ או נתקע על הילוך שלישי ומדליק מנורה עם ציור של פתית שלג.
לגבי מערכות חשמל פשוט תלחצו על כול כפתור ותפעילו בנסיעה כול דבר אפשרי ברכב פעמיים שלוש זה יפחית את הסיכוי לכך שיש ברכב אולי איזו בעיה שלא צצה במהלך הנסיעה שלכם.

בתהליך הבדיקה של הרכב הייתי ממליץ לכם להיצמד למדריך הבא:

פורסם

יש תינוק/ עגלה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב כזה זה הרבה מאוד עניין של איך החזיקו את הרכב, וגם לא מעט מזל.

אם אפשר, בהינתן שאין את הידע לסנן רכבים טובים ושאתם מצפים לתחזוקה מינימלית, הייתי אולי שוקל לקחת הלוואה קטנה ולקנות רכב ב-25-30, זה כבר טווח מחיר שתוכל למצוא רכבים אמינים וחסכוניים (אם לא מחפשים משהו גדול ומפואר), כמו מיצובישי ספייס סטאר או ניסאן מיקרה, אולי אפילו איזו פיקנטו (שתהיה פחות חסכונית).

אם לא, יש C4 אחת למכירה בפורום ב-5,000 ש"ח, שעל פניו מתוחזקת בצורה סבירה. אל תצפה לצריכת דלק מצטיינת או לאחזקה של שמן ופילטר פעם בשנה וזהו, אבל יחסית, עם מספיק מזל, זה יכול להיות סביר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

יודאי גטס אוטומטית, הייתי הולך גם על שברולט אופטרה אם תמצא משהו שמור.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם

לדעתי בתקציב כזה באמת גבולי לרכוש רכב כי בתקציב הזה נכנסות מכוניות שהייתי מגדיר אותן די "חתול בשק" (כמובן שיש את הפנינות שהיו מטופלות כמו שעון ואלו באמת מציאות אבל צריך לדעת לזהות אותן והרבה מזל). 

ולעניין, מנסיון אני יכול להמליץ על מזדה לנטיס, אפשר לחפש שנתונים 2000-2003. נכנסת בתקציב ובגדול אחלה מכונית מבחינת טיפולים שוטפים ואחזקה זולה (שימו לב שהיא אוהבת דלק - סביבות 1:9.5 בנסיעה משולבת) 

פות"ש שים לב שבסכום הזה כבר מגיעים למכוניות שבקרוב יצטרכו טסט פעמיים בשנה. היות וציינת שאתם לחוצים בהוצאות אז תיקחו זאת בחשבון.

לפני קנייה או אפילו בשיחות עם מוכרים פוטנציאליים, הייתי מברר:

האם יש הסטוריית טיפולים

האם היו תאונות רציניות

האם בעבר הרכב היה לא יד פרטית (כלומר השכרה או ליסינג או כל דבר אחר שיכול להעיד על כך שסיכוי גדול יותר שעבר הזנחה)

בהצלחה

• תוכן חדש...