Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Waze Carpool / נסיעות משותפות למינהן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי כולם ערב טוב.

אז בערך בתקופה שפתחו את נתיב+2 החלו המון פרסומות על וויז קארפול או כל מיני נסיעות שיתופיות למינהן.

אני ניסיתי להוריד את האפליקציה ולהוציא קצת מידע על זה, במבט ראשוני זה נראה די נחמד.

אתה מגדיר לעצמך מסלול שאתה עושה ביום יום, מזין שעות, וזה מוצא לך פרופילים של אנשים שעושים בעצמם את אותו מסלול (אני לא זוכר, אבל אני חושב שיש את האפשרות של לראות מי בדרך כלל נוהג ומי בדרך כלל נוסע. אבל הרבה זמן לא הורדתי את האפליקציה כדי לוודא אם אני זוכר נכון).

גם יש סוג של ארנק דיגיטלי, שאם אתה מסיע אנשים אתה מקבל אליו כסף, ועם הכסף הזה אתה בעצם יכול לנסוע לשלם על נסיעות עם אנשים אחרים. לא ניסיתי לחקור ולראות אם אפשר להוציא את הכסף, מהסיבה הפשוטה שיש את החוק שאסור לקבל כסף על נסיעות אלא אם כן הנהג הוא נהג מונית. אני מתאר לעצמי שאולי וויז מצאו איזו "פירצה" חוקית כדי לאפשר את הנושא.

אז זה נשמע מעניין עד שמגיע החלק הפחות כיף - לקחת עוד אדם/מספר אנשים באותה נסיעה. אומנם האוטו שלי ישן אבל אני מנסה לשמור עליו כמה שיותר, ברמה שאני משתגע אם בת הזוג משאירה זבל כלשהו במחזיקי כוסות (כשיש פח ריק מאחורה) או אם מישהו מדבר על הנהיגה שלי שהיא 99% נהיגה סבתאית.

לי באופן אישי זה נראה מאוד מאוד טוב לאוכלוסייה מסוימת ובעיקר סטודנטים. וכשאני אומר אוכלוסייה מסוימת, אני מתכוון לאנשים שמסוגלים להגיע עם קארפול ליעד ולמצוא דרכים מגוונות לחזור (אוטובוס/רכבת וכו').

מצד שני, אין לי מושג מי האדם שאני לוקח. נכון שיש את הפרופיל שלו, אבל מאותה סיבה שאני לא לוקח טרמפיסטים, למה שאני אקח אדם ש"נרשם" לנסיעה שלי דרך אפליקציה? 

אז רציתי לשאול מה דעתכם ולשמוע את דעתכם, בעיקר אם יש לכם ניסיון בעניין. ניסיון בתור מסיע, נוסע או סיפורים של חברים.

יום טוב :) 

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני נוסע יום יום מאשדוד לתל אביב ובחזרה עם הרכב שלי.

לפני כחודשיים נרשמתי לקר פול של וויז (בתור נהג) ולאט לאט מצאתי אנשים.

הרציונל היה חסכון בהוצאות ויותר חשוב, נסיעה בנת"צ באיילון שם צריך 3 ברכב כדי להגיע במהירות.

היום, חודשיים אחרי יש לי 3-5 נוסעים שאני לוקח ואני מצליח להביא איתי כל יום לפחות 2 נוסעים.

החסכון בזמן ובכסף הוא לא פחות ממדהים.

חשוב לציין שהנתיב של אשדוד-תל אביב הוא מבוקש מאוד ויש יחסית הרבה מאוד נוסעים וגם נהגים אז זה מאוד נוח.

הנסיעה הפכה ליותר נוחה ופחות משעממת (ברגע שמכירים את האנשים אפשר קצת לקשקש בנסיעה וזה מעביר את הזמן בכיף).

אני יכול להגיד שכל מי שנסע אצלי שמר על הרכב מאוד, בלי שתיה או אוכל ובאופן כללי מדובר באנשים רציניים שצריכים להגיע לעבודה בקלות ובמהירות (ולחזור).

בקיצור - אחלה דבר. מקוה שעוד יצטרפו

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה על התגובה יובל. יצא לך להשתמש בשירות בתור נוסע?

ובתור הנהג אתה אמור לאסוף את אותם אנשים או שאחריותם להגיע אליך לפני שאתה יוצא?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בגדול כל מה שכתבת נכון גם לצג השני.
אל תשכח שגם לנוסע בקאר-פול יש הרבה חששות. האם המזגן יהיה טוב? האם הרכב יהיה נקי? האם הנהג נוסע כמו בן אדם? האם הוא איש שיחה? האם הוא יותר מדי מדבר? איזו מוזיקה? זה בסדר אם אני אשן? ועוד עוד...
מה שאני רוצה להגיד זה שכמו בכל דבר בחיים יש כאן סוג של פשרות משני הצדדים וכמו שכתבו פה, אחרי כמה זמן בבדר"כ מתגבשת לה קבוצה של אנשים שמסתדרים ביחד ונוסעים אחד עם השני ואז הייאוש נעשה יותר נוח :)

פורסם
לפני 18 שעות, iEminem כתב:

תודה על התגובה יובל. יצא לך להשתמש בשירות בתור נוסע?

ובתור הנהג אתה אמור לאסוף את אותם אנשים או שאחריותם להגיע אליך לפני שאתה יוצא?

יצא לי להשתמש בשירות גם בתור נוסע.

סך הכל חוויה טובה.

קח בחשבון שדווקא לנוסעים יותר קשה מבחינה פסיכולוגית לעלות לרכב של מישהו זר, הכוח הוא לחלוטין בידיים של הנהג ותחשוב שהחשש שלהם בתור נוסעים גדול פי כמה מהחשש שלך בתור נהג.

שים לב לנקודה חשובה שגם רוב האנשים שמחפשים נסיעה הן דווקא נוסעות.

דרך הטבע כנראה שהנהגים הם לרוב גברים והנוסעות הן לרוב נשים, ולאישה מאוד מאוד קשה לעלות לרכב עם גבר זר שיקח אותן איתו.

בסוף בסוף נסיעות שיתופיות זה העתיד, במקום לבנות עוד כבישים ככה אפשר לצמצם את מספר הרכבים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

נסיעות שיתופיות זה ממש לא העתיד, זה בסה"כ ניסיון להקל את בעיות הפקקים באופן זמני עד הרכבים האוטונומיים שיופעלו כשירותי הסעה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי אישית זה לא מתאים כי אין לי באמת מסלול קבוע וגם נניח שעכשיו בא לי לעצור איפשהו אני אעצור ולא בא לי להיות מוגבל מסיבה מסויימת טני רואה בזה דבר מאוד לא נח  אולי מקסימום לאסוף מישהו שעובד איתי.

ולעניין החוקיות הבנתי שאתה כביכול לא מקבל כסף אלא השתתפות בהוצאות כי אין לך באמת רווח כלכלי מזה ולכן אין בעיה עם זה . 

פורסם (נערך)

אז איך ההשתתפות בהוצאות באה לידי ביטוי?

הרי בכל מקרה אותו נהג היה מבצע את הנסיעה ככה או ככה. 

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)

נכון אז הנוסע משתתף איתו כביכול בהוצאות נסיעה נגיד היה עולה לנהג 50 שקל דלק הוא לקח 2 נוסעים אז יצא לו שהוא שילם 20-30 שקל דלק אז הוא חסך הם השתתפו איתו בהוצאות של הנסיעה

עריכה אחרונה על ידי haimkm
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, m3x7r3m3 כתב:

נסיעות שיתופיות זה ממש לא העתיד, זה בסה"כ ניסיון להקל את בעיות הפקקים באופן זמני עד הרכבים האוטונומיים שיופעלו כשירותי הסעה.

אני לא מצפה לרכב אוטונומי שיתופי ב-20 השנים הקרובות. גם בגלל הקשיים של הטכנולוגיה - שהולכים ומתגלים עם הזמן - וגם כיוון שהרכב משמש לעוד כמה דברים חוץ מהובלה. מאחסנת סלי הקניות ועגלות הילדים ועד תחביב לטיפוח. הרכב השיתופי ישמש את מי שנוסע היום במוניות (אבל לא יכול לפטפט עם הנהג על ביבי).

דרך אגב, בימים אלה של קורונה הייתי חושש להעלות זרים לרכב שלי. זה מחייב עטיית מסיכה על ידי כנהג, מלחמה עם הנוסע כדי שהוא יעטה מסיכה  ונסיעה בחלונות פתוחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, iEminem כתב:

אז איך ההשתתפות בהוצאות באה לידי ביטוי?

הרי בכל מקרה אותו נהג היה מבצע את הנסיעה ככה או ככה. 

לא תמיד, נדיר ממה שראיתי שהווייז מוצא מישהו שבדיוק על המסלול שלך, לרוב נדרש עיקוף של כמה דקות. אולי אם יהיו הרבה יותר משתמשים אז יהיו התאמות יותר טובות שלא דורשות ממך עיקוף אבל כרגע זה פחות המצב.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

אני לא מצפה לרכב אוטונומי שיתופי ב-20 השנים הקרובות. גם בגלל הקשיים של הטכנולוגיה - שהולכים ומתגלים עם הזמן - וגם כיוון שהרכב משמש לעוד כמה דברים חוץ מהובלה. מאחסנת סלי הקניות ועגלות הילדים ועד תחביב לטיפוח. הרכב השיתופי ישמש את מי שנוסע היום במוניות (אבל לא יכול לפטפט עם הנהג על ביבי).

דרך אגב, בימים אלה של קורונה הייתי חושש להעלות זרים לרכב שלי. זה מחייב עטיית מסיכה על ידי כנהג, מלחמה עם הנוסע כדי שהוא יעטה מסיכה  ונסיעה בחלונות פתוחים.

גם אם זה עוד 20 שנה, או 30 שנה, זה עדיין פתרון ביניים בלבד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...