Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזו סוגיה מורכבת אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.

מזדה 2, שנת 2009, 111 אלף ק"מ

לאחר טיפול שנתי פשוט הומלץ לי ע"י המוסך להחליף את השמן גיר כי הוא קצת שרוף, אבל יחד עם זאת גם קיבלתי אזהרה שזה יכול להזיק.

קראתי קצת ויצאתי עוד יותר מבולבל.

הרכב נוסע בסדר גמור, אבל לפי מה שאני מבין הגיר יכול ללכת בקרוב אם לא אחליף את השמן. מצד שני הוא יכול ללכת גם אם כן אחליף.

מה דעתכם בעניין?

תודה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה הויכוח הנצחי

כעקרון אין צורך לבצע החלפה יזומה של שמן גיר במאזדה 2 (או 3) 

בספר הטיפולים יש הנחיה רק לבדיקה.

אבל אם אתה אומר שהמוסך בדק ויש צורך להחליף זה סיפור אחר.

מה שכן הייתי הולך לקבל עוד חוות דעת.

אני בעל מאזדה 3 ולא מבצע החלפה של שמן הגיר בעקבות חוות דעת לעניין ממאזדה העולמית ומהיבואן בארץ.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

החלפתי שמן גיר במאזדה 3 שלי עם 205 אלף קילומטר ולא קרה כלום.

תחליף שמן גיר מקורי בלבד, מומלץ להחליף גם  את הפילטר על הדרך.

(Daihatsu Sirion 07 (SOLD

(Mazda 3 Active 08 (OWN

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Danielmalka16 כתב:

החלפתי שמן גיר במאזדה 3 שלי עם 205 אלף קילומטר ולא קרה כלום.

תחליף שמן גיר מקורי בלבד, מומלץ להחליף גם  את הפילטר על הדרך.

במידה ואין בעיה,גם אם הוא לא יחליף לא יקרה כלום.

פורסם (נערך)

יש די הרבה מידע בפורום - רצוי להחליף החלפה חלקית של כמחצית נוזל הממסרה כ 4 ליטר, כטיפול לשמירת הממסרה האוטומטית
ההחלפה הרצויה - כל כ 4-5 שנים ו 60-80 אלף ק"מ.

(החלפת הפילטר הפנימי לא נדרשת, במידה והלחצים בממסרה תקינים) - מניסיוני בד"כ לא צריך.

חובה - שימוש בנוזל לממסרה אוטומטית - המתאים לתקן אשר רשם היצרן.. בלבד

OrenW  רשם:

בדקתי את ה workshop manual של קיה בנוגע לפרוצדורה להחלפת נוזל ממסרה ( היצרן רושם במצבים מסויימים כן לבצע החלפה חלקית)

היצרן מסייג את אי-ההחלפה - ורושם כן להחליף, במידה והתנאים הבאים מתקיימים (ואז צריך להחליף כל 60,000 מיל):

תנאים.JPG

תנאים (3) ו (4) רלוונטים להרבה רכבים הנעים על כבישי ישראל.

ראה דיונים 

א - 

ב -

ג - 

ד - 

ה - 

ו - 

מאזדה ממסרה - ראה דיונים.

א -  https://carsforum.co.il/topic/501336-מאזדה-3-בעיות-גיר/

ראה איך הבעיה הסתדרה.

ב -   https://carsforum.co.il/topic/507117-אינפוזיה-גיר-החלפה-מלאה-של-שמן-גיר-אוט-במזדה-5-2007/

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

סליחה על הבורות, (אין לי כוח לעבור על הפוסטים שמקושרים לפה בעניין הזה), אבל אני לא כזה מבין את העניין שאומרים למה לא להחליף שמן גיר (לא משנה אם זה גיר ידני או אוטומט או רובוטי)? 

מדוע יש בזה סיכון, מה השוני לעומת החלפת שמן מנוע (חוץ מזה שבגיר אני מניח שהתדירות פחות תכופה). 

אולי נדלקת לי עכשיו נורה אדומה, שבגלל שהחלפתי שמן גיר אצלי ברכב (גיר ידני), אחרי זמן מסויים, יש אצלי תזוזה בידית של כמה מ"מ בהילוך ראשון וחמישי כשאני נותן גז ועוזב...האם זה קשור? מפורומים בחו"ל, זו בעיה ספציפית של הגיר הזה, מיסב הילוך שישי. אבל אולי זה קשור להחלפת שמן גיר שבוצעה ברכב ביוזמתי כאשר הק"מ עמד על 130,000 ק"מ בערך וכנראה לא בוצעה מעולם לפני זה (כיום 140,000 ק"מ). 

ואגב, איך הגיוני שבמאזדה 2 עם 111,000 ק"מ, יכול ללכת גיר בכלל (מתייחס לפותח השרשור)?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

צריך להחליף שמן גיר אבל למקורי אם אתה רוצה שקט ולא בעיות ועדיף במוסך מורשה.

אלה שאומרים לך לא להחליף ניזונים ממיקרים שהחליפו לא לשמן מקורי והרסו את הגיר.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, levy כתב:

צריך להחליף שמן גיר אבל למקורי אם אתה רוצה שקט ולא בעיות ועדיף במוסך מורשה.

אלה שאומרים לך לא להחליף ניזונים ממיקרים שהחליפו לא לשמן מקורי והרסו את הגיר.

זה ממש לא נכון וחבל שאתה מטעה.

אין חובה להחליף שמן גיר בכל רכב.

יצרן הרכב הוא זה שמורה על החלפה יזומה אם בכלל.

ובמאזדה 2/3 היצרן קבע שאין צורך להחליף

אם כבר אלו שכן אומרים להחליף במאזדה ניזונים מכל מיני מקומות..

פורסם

אם אתה רוצה להאריך את חיי הגיר אתה צריך להחליף שמן גם אם היצרן אמר שלא.

שמן שפועל בחלקים נעים וסופח לחות מאבד מתכונותיו ככל שהזמן עובר.

שמן לא מסוגל לשמור על תכונותיו חצי מיליון קילומטר.

אריכות ימים והקטנת תקלות מגיעה עם החלפת שמן חדש שיעשה את העבודה ויקטין את החיכוך ואני אישית כן הייתי מחליף.

• מעניין 1
פורסם

סלח לי אבל לדעתי זה קשקוש ואין למה שאתה אומר שום אסמכתא.

אני מכיר לא מעט מאזדות שעברו את ה200-300k ללא החלפה כפי שהיצרן הנחה והגיר עובד ללא דופי.

אני דווקא כן מכיר כאלה שהחליפו ורק עשו יותר גרוע.

פורסם

החלפה תדירה של נוזל התיבה לנוזל מתאים לפי היצרן תעשה רק טוב. החלפת נוזל כדי לנסות לכפר על בעיות מכניות שנוצרו עקב הזנחה זה המתכון לבעיותובגלל זה יצאו שמועות וסטיגמות בעבר וגם בנוסף לכך שלא ביצעו את הפעולות נכון, לא מילאו מספיק שמן בגלל חוסר מקצועיות, או לא התשמשו בשמנים נכונים. המוסכניק שלך אמר נכון וכל הכבוד לו שהמליץ לך על כך לפני שמאוחר מדי. הסיבות שיצרנים "לכאורה" אומרים שלא צריך זה נטו שיקולים פיננסיים שלהם. נכון שללא החלפה בדרך כלל המאזדות הנ"ל מחזיקות די יפה עד 200 אלף ק"מ לרוב וגם אפילו 300 אבל עם החלפות שמן תדירות יחזיקו כפליים.

גם בגיר שלי 01M היצרן לכאורה מצהיר על אי החלפת הנוזל אבל לאחר חפירה מעמיקה גילית שזה לא היצרן אלא היבואן התעלם מהוראות היצרן והנה מסמכים רשמיים מהיצרן VW בנושא אפילו סיווגו את ישראל כמדינה עם הוראות מיוחדות. בנוסף לכך המלצה רשמית כללית להחלפה של הנוזל למניעה שלבעיות בק"מ גבוהים.

אם לא צריך להחליף על למה יש הוראות החלפה מדויקות וזמני החלפה במדריך הטכני של הדגם? חברים, אל תאמינו לכל נשוא הנוזלי לייף טיים האלה. כל נוזלי הממסרות הפלנטריות זקוקים להחלפה בזמן כזה או אחר. יש מעבדות שבודקות מצב השמן וכמות שיירי רכיבי ממסרת בשמן מי שלא מאמין שישלח דגימה מהממסרת שלו למעבדת שמנים ויגלה כמה בלאי נוצר לו שם לאחר 150 אלף ק"מ ללא החלפה. אני נתתי פה דוגמה על מה שאני מצאתי בהקשר לגיר שלי שגם בו נאמר ועד היום עומדים על זה שאין לגעת בו ואין להחליף בו שמנים. שטויות במיץ עגבניות הגירים האלה הלכו כמו גרביים ומי שעושה את זה יזום מאריך חיי התיבה. שלי בת אוטוטו 20 ועובדת מעולה. לאורך השנים נעשו בה 3 החלפות חלקיות והחלפת מסנן אחת. גם המעט היסוסים שהיו בה לפני השתפרו ואין שום בעיות כתוצאה מכך להיפך. בנוסף הקשבתי לדעת איש מקצוע מוערך מאוד בתחום בפורום שהמליץ לי חד משמעית לעשות כך כדי להאריך ימי התיבה וגם לבטל קולר גיר מקורי שידוע לשמצה בפריצה והתקנת מחליף חום חיצוני לפני מעבה המזגן. צירפתי כאן תמונות להמחשה ברורות כשמש וגם מדריכים טכניים ומסמכים רשמיים של היצרן. מדוע היבואן החליט ככה אני לא יודע. אולי מפחד שאנשים ישימו זבל של שמנים ויהרסו ממסרות.

94036249_10158101065754557_8556734846989238272_n.jpg

94357994_10158101217494557_234929179173322752_n.jpg

01M_4_Speed_Automatic_Fluid_change_Procedure.pdf VOLKSWAGEN 01M technical service information.pdf AUTO TRANS OVERHAUL - V.A.G. 01M.pdf

• רעיון טוב! 1

הזול עולה ביוקר

פורסם

לגבי VW איני יודע כי לא בדקתי, אבל לגבי מאזדה כן בדקתי ולעומק.

ההנחית יצרן לא להחליף נבדקה מול היצרן ביפן שגובתה ע״י דלק מוטורס.

קשה לי להאמין שהדבר נובע מסיבות פיננסיות, עקב העובדה שאם אכן הייתה הנחיה כזו ,היה מחזור מכירות והחלפות גבוה יותר.

מה שהיה מכניס הכנסה ליבואן וליצרן.

את האמת גם קשה לי העניין שכל אחד שאינו מוסמך לכך מביע את דעתו בצורה נחרצת לכך למהלך שיכול להסב נזק, ונזק גדול לרכב.

אז נכון שהשמועה והלך הרוח ברחוב הוא להחליף אבל אני מעדיף לפעול לפי ההנחיות המדוייקות של מי שייצר לי את הרכב, ולא לאנשים שקראו או אמרו להם שזה יעשה רק טוב

פורסם

כל מומחה אמיתי לגירים או מנהל טכני עם הסמכה רצינית ולא איזה חאפר או אחד שניזון משמועות של מו סכניקים לא מקצועיים או שלא כבול להוראות יצרן מטופשות יגיד לך אחרת. אתה רשאי להמשיך בשלך אבל זה לא אומר שגירים פלנטריים, ללא קשר למותג הרכב, כי מותג רכב לא מייצר את הגיר אלא אייסין עושה זאת או חברה אחרת, לא יועילו מהחלפת שמן בזמן לפני שמתפתחות בעיות. אני עובד בתחום הסינון בתעשיית הרכב ואני מכיר את כל הבדיקות והסימולציות של אמינות מכלולי גיר עם רמות ניקיון שונות, זה לא בדיה. כל מה שנדמה לי שאמרו לך זה היצרן לא מחייב החלפה אם מישהו רשם לך אסור להחליף כי זה יזיק לגיר זה שקר גס וגובל בחבלה בזדון לדעתי האישית. שוב זה קונצנזוס. חםש סרטון של סופר גיר שמסביר בדיוק למה זה כדאי גם אם הוראות היצרן אומרות אחרת. הם מבין המכונים הטובים ביותר בארץ. תרים טלפון אליו להתייעץ. אל תאמין לי. בדוק בעצמך. עזוב רגע את מאזדה. אם תרצה שים פה פרטי רכב ודגם גיר ואני אחפש מידע רשמי של יצרן הגירים שברכב שלך בערוצים אחרים ממה שאתה פנית ונראה מה אעלה בחכה.

פורסם

הוראות יצרן מטופשות או לא, זה כבר דעה אישית.

איני צריך להתעמק בנושא מעבר למה שהתעמקתי עד עכשיו לגבי הרכב שלי (מאזדה 3) 

אני החלטתי לא להחליף.

זכותו של כל אחד שיעשה כרצונו כמובן.

פורסם

אין אדם אחד שמבין משהו באיך בנוי גיר שיגיד לך לא להחליף. אין שום היגיון פיסיקאלי או הנדסי בלא להחליף חומר סיכה במכלול מכאני נע, אמרו לך שהשמן שרוף? זה אומר שאתה מחמם את הגיר (עומד בעלייה בלי ברקסים? גורר? לוחץ בפקקי גז-ברקס? וכו) ברגע שהשמן עובר טמפ' מסויימת הוא מתחיל לאבד מתכונותיו ואיכות הסיכה יורדת. ככה הורגים גיר.

בקיצור תחליף, החלפתי שמן גיר ברכב שלי לפני יומיים (הוא ידני), לקח לי שעה כולל להרים את הרכב, להוריד ונסיעת מבחן בסוף לוודא שהכל בסדר. זו פעולה פשוטה מאד.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...