Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, roy007 כתב:

הוראות יצרן מטופשות או לא, זה כבר דעה אישית.

איני צריך להתעמק בנושא מעבר למה שהתעמקתי עד עכשיו לגבי הרכב שלי (מאזדה 3) 

אני החלטתי לא להחליף.

זכותו של כל אחד שיעשה כרצונו כמובן.

דווקא זו לא דעה, זו אמת, בתור אחד שעובד בתחום שאמור להאריך חיים של ממסרות - תחום סינון בכל מערכות הרכבים אבל היי, בוא רגע ונשים אותי בצד -  יש אחרים שרשמתי לך לבדוק מולם עם שם מקצועי שהולך פניהם בכל הארץ, למה לא להתייעץ אתם?

המוסכניק שלך ש"בדק" מול מאזדה אומר לך את האמת? בטוח? חפש במאזדה בחו"ל או בדילרים של מאזדה ארה"ב ותגלה את האמת. שם שגיר הולך בפחות מ- 200 אלף ק"מ בזמן האחריות הם תובעים את האמא שלהם. מצופה שם שגיר יחזיק 300 אלף וצפונה ולכן תמיד הם מחליפים נוזל גיר בכל התיבות האוטומטיות - לא רק פלנטריות.  זה גם מעוגן בדילרים של מאזדה. תבדוק  - אל תאמין. שלח אימייל לדילר של מאזדה בארה"ב או תוריד ספר רכב אמריקאי לדגם שלך אם הוא משווק שם ותבדוק ותראה שיש בפירוש הוראות תחזוקה שונות מאשר מה שמציעים בארץ. מעניין למה? משום מה רק בישראל מקפידים מאוד באופן גורף אצל כל היבואנים על הוראות "יצרן" (ספק אמיתיות ספק מעוותות, ספק מפורשות בדרך אינטרסנטית ולא לטובתך דווקא) שמשרתות את אותו יבואן בשיפוץ גירים או החלפתם. זו לא תיאורית קונספירציה, זו גם שיטת מכירה של רכבים כביכול עם עלויות תחזוקה זולות מה שנקרא (lower total cost of ownership) וזה גם מגבה את היצרן בקבלת ניקוד ירוק יותר כי יש פחות זיהום עקב אי רישום חובת החלפה של נוזלים מסוימים ברכב ווזה לגמרי אינטרס כלכלי, אבל בסוף שיפוץ גיר נושך אותך חזק יותר בעלות ובכאב ראש. שוב אתה יכול לעשות מה שנראה לך אבל ככלל אצבע לא הייתי מייעץ לאנשים לא להחליף נוזל תיבת הילוכים אם הגיר תקין וזה אמצעי לשימור הייתי עושה זאת כמה שיותר בטווחים סבירים לפחות כל 60 עד 90 אלף ק"מ. במיוחד בארץ, חם פה ולח וכולם נוסעים בפקקים וקורעים את הממסרות שלנו בלי לשים לב.

image.png.ac1c9f14c17e06166d5312e181f32f7d.png

• אהבתי 1

הזול עולה ביוקר

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמת ויציב,שמנים שיוחלפו בתדירות גבוהה יותר ממה שהיצרן ממליץ עם שמן מקורי ובצורה מדויקת לפי ההנחיות יאריכו את חיי הרכב.

ולא קיים המושג הזה שההחלפה קילקלה את הגיר,קיים כשל בתהליך ההחלפה שיוצר את הבעיה,ניתקלתי כבר במספר מוסכניקים שהסבירו לי איך מחליפים שמן גיר רציף בניסאן,לא מוסכים מורשים והבנתי לאחר תחקיר עצמי את הטעויות שהם עושים ולכן אני ממליץ שהחלפת שמן גיר תתבצע במוסך מורשה שם יש סיכוי שהם פחות יטעו ומאידך יהיו אחראים על הביצוע.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יאני כתב:

דווקא זו לא דעה, זו אמת, בתור אחד שעובד בתחום שאמור להאריך חיים של ממסרות - תחום סינון בכל מערכות הרכבים אבל היי, בוא רגע ונשים אותי בצד -  יש אחרים שרשמתי לך לבדוק מולם עם שם מקצועי שהולך פניהם בכל הארץ, למה לא להתייעץ אתם?

המוסכניק שלך ש"בדק" מול מאזדה אומר לך את האמת? בטוח? חפש במאזדה בחו"ל או בדילרים של מאזדה ארה"ב ותגלה את האמת. שם שגיר הולך בפחות מ- 200 אלף ק"מ בזמן האחריות הם תובעים את האמא שלהם. מצופה שם שגיר יחזיק 300 אלף וצפונה ולכן תמיד הם מחליפים נוזל גיר בכל התיבות האוטומטיות - לא רק פלנטריות.  זה גם מעוגן בדילרים של מאזדה. תבדוק  - אל תאמין. שלח אימייל לדילר של מאזדה בארה"ב או תוריד ספר רכב אמריקאי לדגם שלך אם הוא משווק שם ותבדוק ותראה שיש בפירוש הוראות תחזוקה שונות מאשר מה שמציעים בארץ. מעניין למה? משום מה רק בישראל מקפידים מאוד באופן גורף אצל כל היבואנים על הוראות "יצרן" (ספק אמיתיות ספק מעוותות, ספק מפורשות בדרך אינטרסנטית ולא לטובתך דווקא) שמשרתות את אותו יבואן בשיפוץ גירים או החלפתם. זו לא תיאורית קונספירציה, זו גם שיטת מכירה של רכבים כביכול עם עלויות תחזוקה זולות מה שנקרא (lower total cost of ownership) וזה גם מגבה את היצרן בקבלת ניקוד ירוק יותר כי יש פחות זיהום עקב אי רישום חובת החלפה של נוזלים מסוימים ברכב ווזה לגמרי אינטרס כלכלי, אבל בסוף שיפוץ גיר נושך אותך חזק יותר בעלות ובכאב ראש. שוב אתה יכול לעשות מה שנראה לך אבל ככלל אצבע לא הייתי מייעץ לאנשים לא להחליף נוזל תיבת הילוכים אם הגיר תקין וזה אמצעי לשימור הייתי עושה זאת כמה שיותר בטווחים סבירים לפחות כל 60 עד 90 אלף ק"מ. במיוחד בארץ, חם פה ולח וכולם נוסעים בפקקים וקורעים את הממסרות שלנו בלי לשים לב.

image.png.ac1c9f14c17e06166d5312e181f32f7d.png

לא המוסכניק שלי בדק מול מאזדה, אלא אני באופן אישי. 

עדיין לא שוכנעתי שיש לפעול כנגד הוראות היצרן בנושא זה.

לפני 4 שעות, shellcase כתב:

אין אדם אחד שמבין משהו באיך בנוי גיר שיגיד לך לא להחליף. אין שום היגיון פיסיקאלי או הנדסי בלא להחליף חומר סיכה במכלול מכאני נע, אמרו לך שהשמן שרוף? זה אומר שאתה מחמם את הגיר (עומד בעלייה בלי ברקסים? גורר? לוחץ בפקקי גז-ברקס? וכו) ברגע שהשמן עובר טמפ' מסויימת הוא מתחיל לאבד מתכונותיו ואיכות הסיכה יורדת. ככה הורגים גיר.

בקיצור תחליף, החלפתי שמן גיר ברכב שלי לפני יומיים (הוא ידני), לקח לי שעה כולל להרים את הרכב, להוריד ונסיעת מבחן בסוף לוודא שהכל בסדר. זו פעולה פשוטה מאד.

דווקא כל מי שאני שאלתי שמתמחה בגיר אמר לי לנהוג לפי מה שהיצרן קבע ולא לגעת

כולל היצרן ביפן עצמו.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

תן לי להבין משהו - היצרן, או מי מטעמו, בדק את שמן הגיר שלך, אמר לך שהוא שרוף ואז אמר לך לא לגעת?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 שעות, Guest יאני כתב:

כל מומחה אמיתי לגירים או מנהל טכני עם הסמכה רצינית ולא איזה חאפר או אחד שניזון משמועות של מו סכניקים לא מקצועיים או שלא כבול להוראות יצרן מטופשות יגיד לך אחרת. אתה רשאי להמשיך בשלך אבל זה לא אומר שגירים פלנטריים, ללא קשר למותג הרכב, כי מותג רכב לא מייצר את הגיר אלא אייסין עושה זאת או חברה אחרת, לא יועילו מהחלפת שמן בזמן לפני שמתפתחות בעיות. אני עובד בתחום הסינון בתעשיית הרכב ואני מכיר את כל הבדיקות והסימולציות של אמינות מכלולי גיר עם רמות ניקיון שונות, זה לא בדיה. כל מה שנדמה לי שאמרו לך זה היצרן לא מחייב החלפה אם מישהו רשם לך אסור להחליף כי זה יזיק לגיר זה שקר גס וגובל בחבלה בזדון לדעתי האישית. שוב זה קונצנזוס. חםש סרטון של סופר גיר שמסביר בדיוק למה זה כדאי גם אם הוראות היצרן אומרות אחרת. הם מבין המכונים הטובים ביותר בארץ. תרים טלפון אליו להתייעץ. אל תאמין לי. בדוק בעצמך. עזוב רגע את מאזדה. אם תרצה שים פה פרטי רכב ודגם גיר ואני אחפש מידע רשמי של יצרן הגירים שברכב שלך בערוצים אחרים ממה שאתה פנית ונראה מה אעלה בחכה.

ציטוט לטובת שמירה של הודעה של יאני שתמחק אחרי שבוע מכיוון שבטעות נכתבה תחת משתמש אורח.

פורסם
לפני 41 דקות, shellcase כתב:

תן לי להבין משהו - היצרן, או מי מטעמו, בדק את שמן הגיר שלך, אמר לך שהוא שרוף ואז אמר לך לא לגעת?

שמן הגיר שלי נבדק על פי שגרת הטיפולים שנקבעה ונמצא תקין.

פה השיח מדבר על החלפה יזומה גם במצב תקין, ועם זה איני מסכים.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, יאני כתב:

החלפה תדירה של נוזל התיבה לנוזל מתאים לפי היצרן תעשה רק טוב. החלפת נוזל כדי לנסות לכפר על בעיות מכניות שנוצרו עקב הזנחה זה המתכון לבעיותובגלל זה יצאו שמועות וסטיגמות בעבר וגם בנוסף לכך שלא ביצעו את הפעולות נכון, לא מילאו מספיק שמן בגלל חוסר מקצועיות, או לא התשמשו בשמנים נכונים. המוסכניק שלך אמר נכון וכל הכבוד לו שהמליץ לך על כך לפני שמאוחר מדי. הסיבות שיצרנים "לכאורה" אומרים שלא צריך זה נטו שיקולים פיננסיים שלהם. נכון שללא החלפה בדרך כלל המאזדות הנ"ל מחזיקות די יפה עד 200 אלף ק"מ לרוב וגם אפילו 300 אבל עם החלפות שמן תדירות יחזיקו כפליים.

גם בגיר שלי 01M היצרן לכאורה מצהיר על אי החלפת הנוזל אבל לאחר חפירה מעמיקה גילית שזה לא היצרן אלא היבואן התעלם מהוראות היצרן והנה מסמכים רשמיים מהיצרן VW בנושא אפילו סיווגו את ישראל כמדינה עם הוראות מיוחדות. בנוסף לכך המלצה רשמית כללית להחלפה של הנוזל למניעה שלבעיות בק"מ גבוהים.

אם לא צריך להחליף על למה יש הוראות החלפה מדויקות וזמני החלפה במדריך הטכני של הדגם? חברים, אל תאמינו לכל נשוא הנוזלי לייף טיים האלה. כל נוזלי הממסרות הפלנטריות זקוקים להחלפה בזמן כזה או אחר. יש מעבדות שבודקות מצב השמן וכמות שיירי רכיבי ממסרת בשמן מי שלא מאמין שישלח דגימה מהממסרת שלו למעבדת שמנים ויגלה כמה בלאי נוצר לו שם לאחר 150 אלף ק"מ ללא החלפה. אני נתתי פה דוגמה על מה שאני מצאתי בהקשר לגיר שלי שגם בו נאמר ועד היום עומדים על זה שאין לגעת בו ואין להחליף בו שמנים. שטויות במיץ עגבניות הגירים האלה הלכו כמו גרביים ומי שעושה את זה יזום מאריך חיי התיבה. שלי בת אוטוטו 20 ועובדת מעולה. לאורך השנים נעשו בה 3 החלפות חלקיות והחלפת מסנן אחת. גם המעט היסוסים שהיו בה לפני השתפרו ואין שום בעיות כתוצאה מכך להיפך. בנוסף הקשבתי לדעת איש מקצוע מוערך מאוד בתחום בפורום שהמליץ לי חד משמעית לעשות כך כדי להאריך ימי התיבה וגם לבטל קולר גיר מקורי שידוע לשמצה בפריצה והתקנת מחליף חום חיצוני לפני מעבה המזגן. צירפתי כאן תמונות להמחשה ברורות כשמש וגם מדריכים טכניים ומסמכים רשמיים של היצרן. מדוע היבואן החליט ככה אני לא יודע. אולי מפחד שאנשים ישימו זבל של שמנים ויהרסו ממסרות.

94036249_10158101065754557_8556734846989238272_n.jpg

94357994_10158101217494557_234929179173322752_n.jpg

01M_4_Speed_Automatic_Fluid_change_Procedure.pdf 3.12 MB · 0 downloads VOLKSWAGEN 01M technical service information.pdf 340.14 kB · 0 downloads AUTO TRANS OVERHAUL - V.A.G. 01M.pdf 417.2 kB · 0 downloads

רשמת שביצעת החלפות חלקיות, קרי, לא כל השמן אלא אני מניח 2 ליטר בערך...מדוע החלפות חלקיות ולא מלאות?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם (נערך)

בהחלפה חלקית ללא פירוק קרטר והחלפת מסנן גיר יוצאים כשלושה ליטרים. עם הפירוק יוצאים כארבעה - חמישה. החלפות מלאות לא נרשמו על ידי היצרן כאופציה. במדריך הטכני יש הוראות ברורות. יש דעות בעד ונגד לשטיפת גיר. אני מניח שכל עוד עושים את זה בשמן סביר אין ביעות עם זה אבל בגירים ישנים שלא עברו החלפות תדירות מהיום הראשון זה לא כדאי, למרות שאני אישית מכיר המון רכבים שעשו ואין שום בעיה עם זה. אצלי פשוט מאוד אני הולך עם השיטות שהיצרן קבע. לא מחפש הרפתקאות.

לפני 7 שעות, roy007 כתב:

שמן הגיר שלי נבדק על פי שגרת הטיפולים שנקבעה ונמצא תקין.

פה השיח מדבר על החלפה יזומה גם במצב תקין, ועם זה איני מסכים.

כשהמצב תקין זה הזמן להחליף כדי לשמר. זו בדיוק הבעיה, כשמתחילים העניינים להתחרבש ומחליפים וזה לא עוזר או מציף עוד בעיות (נפילת לחץ שמן לדוגמה)  זה יוצר את הסטיגמות. צר לי שאתה לא מבין את זה, אבל אני לא מנסה לשכנע אותך, חלילה, תעשה מה שנראה לך,  רק להציל אחרים מהמלצות אחיתופל שלצערי קיבלת ממסוכים או אנשי מקצע שאתה הולך אליהם. תן לנו את שמם שנדע ממי להתרחק. אני גם איש מקצוע ואני לא מתכוון לוותר לאנשי מקצוע אחרים על שטויות שהם אומרים מאינטרסים כאלה או אחרים. לי אין אינטרס שהגיר שלך ישבוק חיים עוד מאה חמישים אלף ק"מ מצידי שיחזיק לך גם עוד חצי מיליון. מה שיכול לקרות אם תתחזק אותו נכון ולא תתחיל לחפש פתרונות לא  כאשר יצוצו בעיות. שמתי פה למעלה גם הוכחות למה שאני אומר שלא תלויות באף צד שלישי. גם של מאזדה בעצמם או שפספת את זה. אם אחפש עוד לעומק בטוח אמצא יותר תחום אפור וכסת"ח של מאזדה.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, יאני כתב:

בהחלפה חלקית ללא פירוק קרטר והחלפת מסנן גיר יוצאים כשלושה ליטרים. עם הפירוק יוצאים כארבעה - חמישה. החלפות מלאות לא נרשמו על ידי היצרן כאופציה. במדריך הטכני יש הוראות ברורות. יש דעות בעד ונגד לשטיפת גיר. אני מניח שכל עוד עושים את זה בשמן סביר אין ביעות עם זה אבל בגירים ישנים שלא עברו החלפות תדירות מהיום הראשון זה לא כדאי, למרות שאני אישית מכיר המון רכבים שעשו ואין שום בעיה עם זה. אצלי פשוט מאוד אני הולך עם השיטות שהיצרן קבע. לא מחפש הרפתקאות.

כשהמצב תקין זה הזמן להחליף כדי לשמר. זו בדיוק הבעיה כשמתחילים העניינים להתחרבש ומחליפים זה יוצר את הסטיגמות. צר לי שאתה לא מבין את זה אבל אני לא מנסה לשכנע רק להציל אחרים מהמלצות אחיתופל שלצערי קיבלת ממסוכים או אנשי מקצע שאתה הולך אליהם. תן לנו את שמם שנדע ממי להתרחק.

כבר ציינתי פעמיים שההנחיה הזו הגיעה ישר מהיצרן ביפן ואתה מתעלם מהנקודה הזו.

אז אם אתה רוצה להתרחק ממישהו אז זה ממאזדה העולמית.

אם אתה רוצה אני אפילו מוכן להעביר לך את המייל שהם שלחו אליי בנושא שתוכל מה שנקרא להתרחק בראש שקט

גם כתבת שאתה הולך לפי השיטות שהיצרן קבע, אז אני לא מבין איך בדיוק זה קורה כאן שאתה הולך נגד כיוון השיטה שלו.

כמו שאמרתי אני החלטתי ברכבי לא להחליף.

כל אחד שיעשה את ההחלטה שלו.

דיונים לא חסר על הנושא לקבלה

פורסם

תסתכל בתגובה מעלה שמתי תמונה מה מאזדה העולמית מפרסמת שסימנתי בצהוב.  במייל שלך לדעתי הם ענו לך שהם לא מחייבים החלפה, לא שהם מזהירים שאם תחליף הגיר יהרס.

אם הם כן רשמו לך דבר כזה אשמח לראות את המייל סתם כדי להבין מדוע החברה שלו מפרסמת משהו אחר במקום אחר בצורה רשמית.

לגבי הפעולה שאני ביצעתי, גם פה חסר לך כנראה חלק בפאזל.  אתה לא מעורה כנראה בסיפור עם VW בהקשר של תיבת 01M.

אני ביצעתי את פעולת ההחלפה לפי המדריך הטכני של היצרן שלי. זה שיש מדריך טכני, לא בהכרח אומר שיש הוראת החלפה ואפשר לראות את זה בהמון מדריכים של המון יצרנים.

במקרה שלי, יש הוראת החלפה שהיצרן שחרר לישראל (נאה לציין שזה שוחרר לאחר כמה שנים ולא מיד)  ואילו למקומות אחרים לא, אבל המדריך הטכני שמסביר איך - לכל העולם זה יצא מיד עם שחרור הדגם רכב לשוק כי הוראות תחזוקה תמיד משוחררות לפני. אם התיבה היתה אטומה לגמרי ללא שום אפשרות ריקון נוזל או מילוי ניחא, הייתי אולי קונה טענה כזו של היבואן אבל אין דבר כזה תיבה אטומה כי יש תמיד נשמים וברוב הרכבים במדריכים הטכניים רשום שאם נוסעים בהצפת מים ויש סכנה שמים נכנסו דרך הנשמים יש לרוקן את נוזל התיבה מיידית ולהחליף הכל כולל מסנן.

שוב, במקרה שלי היבואן טען דבר אחד והיצרן רשם במסמכיו באנגלית שלא פתוחים לציבור דבר שני. אני פשוט רותם את הידע שלי מתחום העיסוק והנגישות למידע מתחום עבודתי לקבל החלטות מושכלות בנוגע לתחזוקת הרכב שלי. לא לכולם יש את היכולת ולצערי, גם לא כל מי שכן, משתמש בהם בצורה מושכלת. אני לא מפחד מלעשות מה שנכון לדעתי ולדעת מומחים רבים ולא מה שהיצרן אומר במקרים מסוימים.

מניסיון של רבים כמוני זה עושה רק טוב ומונע בעיות ומאריך חיים של התיבה. יותר מזה אין לי מה לומר כי אפשר להתוכח עוד ועוד וזו לא המטרה פה.

אני רק מציף את השקרים שהחברות מכניסות לנו לראש כדי לגרוף יותר כסף. כל אחד שיעשה הטוב בעיניו. זה כסף שלך.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

אם תרצה את המייל אעביר לך אותו בשמחה

אתה יכול לרשום לי את המייל שלך בפרטי שאעביר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

טוב חברים, רועי יצא גבר על ושלח לי למייל ואישר לשתף את תשובת איש חווית הלקוח שענה לו לשאלה הטכנית.

מהיכרותי עם אנשי חווית לקוח הם מעבירים כצינור תשובות של אנשים טכניים מהמערכת.

בתרגום לעברית עממית ואני שם פה גם ציטוט של תשובת הנציג וכולנו יכולים להבין מזה כמה דברים:

1. לא מחייבים (Mazda does not have a mandate. However, our dealers may make a recommendation based on the findings.....)  אבל נותני שירות יכולים להמליץ על בסיס ממצאים ובחינת מצב השמן

2. ללא קשר לבחינת המצב על ידי מוסך מרשה אפשר לבקש וליזום פעולה כזו כטיפול מונע

(you can have this done as preventative maintenance or upon the dealer’s recommendation.)

3. אפשר כטיפול מונע גם ללא קשר לבחינת מצב השמן

(As for initiating a fluid change you can consult the dealer and if you choose (regardless of the fluid health) you can have this done as preventative maintenance)

4. לפי מאזדה יש לבחון מצב השמן פעמיים בשנה!

(Again, this is not required by Mazda at a specific interval but is also why there is a recommendation to check the fluid at least twice a year in the owner’s manual)

אני מת לדעת  מי נכנס לטיפול עם המאזדה שלו פעמיים בשנה ומקבל מסמך על איכות השמן גיר.

5. מאזדה כנראה מחייבים בדרך כלשהי לבדוק בדיקה מסוימת מי שמבקש והם חייבים לחזור אליו עם ממצאים מהמוסך המטפל

(they are able to determine the current health of the transmission fluid.)

6. בכל הנוגע ליוזמה של החלפה לטיפול מונע, שוב הוא מדגיש שמאדה לא מחייבים באינטרוול מסוים אבל לפי בדיקה שאמורה להתבצע פעמיים בשנה לקבל החלטה.

אני חושב שזה די מסכם את זה.

תודה רבה לרועי ותודה לכולם.

Thank you for contacting Mazda USA.  We appreciate the opportunity to connect with you. I will be happy to answer your questions.
•       With regards to a specific time frame or mileage Mazda does not have a mandate. However, our dealers may make a recommendation based on the findings when they do their multi-point inspection. Any recommendation would be at the recommendation of the dealer as they are able to determine the current health of the transmission fluid.
•       As for initiating a fluid change you can consult the dealer and if you choose (regardless of the fluid health) you can have this done as preventative maintenance or upon the dealer’s recommendation. Again, this is not required by Mazda at a specific interval but is also why there is a recommendation to check the fluid at least twice a year in the owner’s manual
I hope this helps to address your questions and please, if you have any more questions don’t hesitate to contact me directly, I am here to help. Thank you for taking the time to contact Mazda we appreciate your loyalty and being a part of our Mazda family.

P.S. if you do have further questions please include you VIn as it will allow me to be more precise

עריכה אחרונה על ידי יאני
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

הזול עולה ביוקר

פורסם

תגובה סטנדרטית של יצרן, לא  צריך החלפה יזומה אבל כדאי שיבדקו מפעם לפעם.  

בתיבות הילוכים, שלהן אין דרישה של תחזוקה, היצרן משתמש בנוזל הידראולי סינתטי, שרמת ה TBN של הנוזל נשארת גבוהה זמן רב, על פי בבדיקות מעבדה של תנאים רגילים (כאורך חיי התיבת הילוכים)  ולכן אין המלצה לתחזוקה. 

פורסם (נערך)

בקיצור כסת"ח ועל הדרך רומזים כדאי ואפשר שתחליף יזום כי אתה יכול ואין בעיה עם זה. הבעיה שלי היא עם הכסת"ח. שימו הוראה כבר וזהו.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

או במילים אחרות, אם נחזור לנושא שבשמו נפתח השרשור - אם השמן לא נראה פיקס (שחור ועם ריח שרוף) יש להחליפו.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...