Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש על ההיענות.

ביום רביעי האחרון קניתי הונדה סיויק 2003, יצאתי מנתניה לכיוון באר שבע ובדרך הרגשתי שהחום מנוע עולה ויוצא ריח פלסטיק מהמכסה מנוע, ברגע הראשון שראיתי עצרתי והזמנתי גרר.

יום למחרת הגרר הגיע עם הרכב למוסך, בדק לי מים במכסה רדיאטור, מילא ואמר שהכל תקין בלי לבצע בדיקה נוספת, יום למחרת אחרי נסיעה ממש קצרה בתוך העיר, המים ירדו שוב מהמכסה רדיאטור ללא נזילה כלשהי והפחד הוא לעשות נסיעות ארוכות. היום חזרתי שוב למוסך, המוסכניק ביצע לחץ אוויר הפוך לתוך הראש מנוע כדי לשלול בעיית ראש מנוע תקול ואמר שהראש מנוע הלך ולכן אין סירקולציה של מים למכסה רדיאטור, הכמות מים שיצאה מהמכסה רדיאטור הייתה ממש נמוכה (כמה מיליליטרים בודדים וללא אדים או רעש מוזר). למרות זאת בדקתי כאן בפורום והבנתי שהבעיה היא לא בראש מנוע ואם יוצאים טיפה מים מהמכסה רדיאטור זה תקין.

המכסה רדיאטור הקודם שלי היה כולו חלודה ואחרי נסיעה קצרה המים היו נעלמים ללא נזילה והמכסה היה רותח. נסעתי הבאתי מים ירוקים איכותיים (במקום מים רגילים) ומכסה רדיאטור חדש, עשיתי נסיעה של 25 דקות בכדי לתת למנוע להתאמץ. החום מנוע לא עלה מעל לחצי והמים נשארו כמו בפעם האחרונה שמילאתי.

יכול להיות שהבעיה הייתה מכסה רדיאטור תקול והבעיה נפתרה או ששווה להחליף באמת ראש מנוע? כואב לי להחליף לרכב הזה כי לא שווה ולדעתי זו לא הבעיה.

המכסה רדיאטור הקודם9970AE37-9CF4-4EE2-B2EE-F742C62A7EC4.thumb.jpeg.d9c7ed73dbca7e352dd54ca0f2212fcc.jpeg

פורסם

מיים לא אמורים לצאת ממיכסה הרדיאטור בכלל אלא אם הלחץ במערכת הקירור גבוה ואז מיים יעברו מת למיכל העיבוי. ייתכן בהחלט שמיכסה הרדיאטור הקודם לא אטם כמו שצריך ושם הייתה הבעיה שברחו דרכו כל המיים. אם כרגע המיים לא בורחים והמנוע לא מתחמם עם המיכסה החדש הייתי ממשיך לעקוב תקופה ולראות אם המצב תקין. 

פורסם
לפני 4 דקות, מאור30 כתב:

מיים לא אמורים לצאת ממיכסה הרדיאטור בכלל אלא אם הלחץ במערכת הקירור גבוה ואז מיים יעברו מת למיכל העיבוי. ייתכן בהחלט שמיכסה הרדיאטור הקודם לא אטם כמו שצריך ושם הייתה הבעיה שברחו דרכו כל המיים. אם כרגע המיים לא בורחים והמנוע לא מתחמם עם המיכסה החדש הייתי ממשיך לעקוב תקופה ולראות אם המצב תקין. 

תודה רבה.. 

אשמח לעוד חו״ד שזה אכן לא הראש מנוע. כמובן שברגע שאבא יחזור מהעבודה נעשה ניקוי לכל המים בצינור חלפים (השתמשו בעבר במים רגילים)

פורסם

אי אפשר לדעת מהמעט שכתבת.

בדיקת כיוון עבורך-כאשר הרכב קר על מפלס ישר,הוצא מדיד שמן ופקק מילוי שמן בחלקו העליןן של המנוע ובדוק אם יש על אחד מהם לפחות סימני טחינה/נס קפה.

אם כן יש ערבוב שמן עם נוזל קירור ונפרץ אטם הראש וכדי לאושש/להפריך סופית יש לבצע בדיקת לחץ למערכת שתראה שאין איבוד לחץ מהמנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 21 שעות, Amit600 כתב:

תודה רבה.. 

אשמח לעוד חו״ד שזה אכן לא הראש מנוע. כמובן שברגע שאבא יחזור מהעבודה נעשה ניקוי לכל המים בצינור חלפים (השתמשו בעבר במים רגילים)

סימנים המעידים על אטם ראש מנוע פרוץ זה לרוב עירבוב בין נוזל הקירור לשמן המייצר גוון טחינה. איבוד נוזל קירור ובדיקת לחץ הפוך, המצאות גזי פליטה במערכת הקירור. כרגע תמשיך לעקוב ייתכן והבעיה הייתה במיכסה הרדיאטור.

• תוכן חדש...