Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, ליפיגו כתב:

בארה"ב יש תמיכה בשני סוגי טעינה ביתית:

רמה 1  - 20 אמפר ('חד פאזי' במונחים ישראלים).

רמה 2 -  80 אמפר ('תלת פאזי' במונחים ישראלי). 

כידוע בארה"ב רשת החשמל הביתית היא 110 וולט, אז אני לא בטוח שרמה 1 רלוונטית לארץ (עבור רמה 2, מתקינים לך שקע מיוחד עם וולטאג' אירופאי\ישראלי).

אין בארה"ב טעינת AC תלת פאזית בכלל. טעינת L1 במתח של 120V לא רלונטית לישראל ואירופה. טעינת L2 בארה"ב היא במתח של 208V או 240V. אף טסלה מודרנית לא תומכת בזרם של 80A הרוב תומכות ב-48A וגרסאת הבסיס של המודל 3 ב-32A. באירופה מודל 3 תומכת ב-3x16A. 

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש שיווק מסיבי לטסלה לאחרונה בערוצי החדשות כאן בארץ, חבל שהם לא נותנים גילוי נאות על כתבה פרסומית.

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
בתאריך 7.2.2021 בשעה 02:43, shellcase כתב:

ראיתי עכשיו את הכתבה של אודי עציון בYNET שהוזכרה פה, במילה אחת - בזיון, במשפט אחד: שם את השם והכבוד שלו כסמרטוט לרגליים של יבואני הרכב שמנסים לרמוס את המתחרה החדש או לחילופין נעלב על טסלה שלא פרסו לו שטיח אדום - פשוט אין הסבר אחר בעיני.

ואני אפילו לא פאןבוי של טסלה ואין מצב שיהיה לי רכב חשמלי בעשור הקרוב (ואם אפשר גם לא ב3-4-5 עשורים הקרובים, תודה), אבל איך כתב רכב שמה שהוא כותב נחשף לכלכך הרבה אנשים שם בלב שלם את השם שלו על הגיבוב הזה? הרי ברור לכולנו שמי שכל מי שיש לו מושג מבין שהוא מחרטט (ופבל כבר הסביר למה ונתן דוגמאות).

@קרמבו ברור שלא 'כל כתבי הרכב' מחרטטים - אבל לי זה נראה שיש פה מתקפה מתואמת שחתומים עליה לא מעט שמות מהבראנז'ה הזאת (תומר הדר, אודי עציון וכו') שפשוט ממציאים שקרים ש'עמחה ישראל' לא ידעו לזהות כדי לפגוע בשם של החברה.

מי שקורא YNET בקביעות, יודע שהכתבות בהייטלייטס של מדור הרכב (או בכל מדור) מופיעות לפי תאריך הפרסום שלהם -החדשות מופיעות למעלה והישנות נדחקות.

אבל הכתבה של טסלה - למרות שהיא ישנה יחסית, עדיין בראש ולפני כל הכתבות החדשות.

צירוף מקרים? תחליטו אתם.

image.thumb.png.f26312d00a7f4373748bc147ca399291.png

גם אני החזקתי שנים מאודי עציון ואהבתי לקרוא אותו, אבל אחרי הכתבה המביכה הזו, וול, פחות...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

לא בהכרח, במיקום האייטם יש גם שיקולי רייטינג - יש סיבה טובה מאוד לשמור ידיעה "מקליקה" בשדה הראייה המיידי של הגולש. 

לא הבנתי לאיזה צירוף מקרים אתה רומז אבל אתה יכול לפנות לכתב כדי לשאול את זה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לצירוף מקרים הלא מקרי שהכתבה הספק אובייקטיבית ספק ממומנת נמצאת עדיין בראש ברשימה למרות שביום רגיל היא הייתה מדרדרת למטה.
כי הרי ידוע שכל המכוניות בארץ חוץ מטסלה נותנות את כל התוספות חינם וממש לא לוקחים על צבע מטאלי כסף, על הגדלת חישוקים או צבע סלון כזה או אחר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אהבתי 4
פורסם
לפני 8 שעות, eladts כתב:

אין בארה"ב טעינת AC תלת פאזית בכלל. טעינת L1 במתח של 120V לא רלונטית לישראל ואירופה.

לא נכתב כזה דבר.

טעינת L2 בארה"ב היא במתח של 208V או 240V.

זה כן נכתב.

אף טסלה מודרנית לא תומכת בזרם של 80A הרוב תומכות ב-48A וגרסאת הבסיס של המודל 3 ב-32A. 

לא ברור אם יפרסו בארץ טעינה רמה 3,  אך במידה וכן, אמורה לתמוך באמפראג' מאוד גבוה ( עד 300).

מתאים למה שישווק בארץ? תיאורתית כן. 

באירופה מודל 3 תומכת ב-3x16A. 

זה תלת פאזי

• רעיון טוב! 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

שוקל ברצינות מאד לרכוש את דגם 3..אבל פתאום שמתי לב למשהו וגם חיפשתי על זה בחו"ל וקיבלתי על זה אישור - הרכב מגיע ללא צמיג רזרבי בכלל. משהו לא ברור לי, האם הם מצפים מאיתנו אחרי הוצאה של מאות אלפיי ש"ח לקנות מהם גם צמיג (וגלגל..יקר) רזרבי נוסף?  - או שיש להם איזה פיתרון מתוחכם במידה ויש לי פאנצ'ר בכבישים המדהימים שלנו בארץ.

פורסם
לפני שעה, PriceDevil כתב:

שלא לדבר על זה שבתוכן ההודעה אין כל חידוש - רק תזכורת על כך שאין טרייד-אין, ושעמדת הטעינה לא כלולה במחיר. לא משהו שלא ידענו.

לפני שעה, nizzan943 כתב:

אני חושב שהוא התכוון לצירוף מקרים הלא מקרי שהכתבה הספק אובייקטיבית ספק ממומנת נמצאת עדיין בראש ברשימה למרות שביום רגיל היא הייתה מדרדרת למטה.
כי הרי ידוע שכל המכוניות בארץ חוץ מטסלה נותנות את כל התוספות חינם וממש לא לוקחים על צבע מטאלי כסף, על הגדלת חישוקים או צבע סלון כזה או אחר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הכל בסדר, אין בעיה, אני לא סנגור לא של YNET ולא של אודי עציון או תומר הדר הם לא צריכים אותי. יש גם לי ביקורת על חלק מהדברים שנכתבו שם ולא ממוסמכים או מנומקים מספיק. אני פשוט חושב שאם כבר כותבים בפורום אינטלגנטי כמו קארספורום ולא בטוקבקים של YNET אפשר וכדאי גם לפרט למה לדעתכם מה שכתוב לא נכון, לפתוח לדיון, לשיחה. האשמות בקנוניות שיתופי פעולה וקניית כתבים? אויש תנוחו. הביקורת על יבואן, כל יבואן היא חלק מהתפקיד של עיתונות, כן, גם אם זה אומר לכתוב משהו שלא נעים לחלק מהאנשים לשמוע. עושים את זה כאשר אלו כשלים במנועי ה-1.2 של רנו או פשרות המיליונים בתיבות ה-DSG של פולקסווגן ומקרים שגוררים גם חיכוכים מול יבואנים כמו אזכור קבוע של פער הבטיחות בדאצ'יה.

עכשיו בואו, בהתנהלות של טסלה בינתיים יש גם אכבר בעיות, כאלו שיבואן וותיק כבר שכח מהן ואם היה נופל בהן - אוהו איך היו עושים ממנו קציצות.  באמת לא חסר למי שירצה לנגח אותם. למה אתם לא קוראים ושומעים עליהן? כי לא תמיד כל מה שעיתונאי יודע הוא יכול לכתוב לפני שהוא בודק, כי לא תמיד אחרי הבדיקה הוא רוצה לכתוב. כי הוא מקבל תשובות ומכיר פתאום זוויות אחרות לגמרי של הסיפור. לפעמים הוא גם מבין שמותג חדש שעושה את הצעדים הראשונים שלו תוך כדי שהוא צריך לפלס לעצמו נתיב בלי יותר מדי עזרה וניסיון זה כמו תלמיד נהיגה שמנסה לעשות זינוק בעלייה, בהונדה S2000, שגוררת מערבל בטון מפונצ'ר, כאשר כל הכיתה מסתכלת עליו, לרגליו סנדלי חבלנים והוא עם פיפי דחוף - אז אפשר להיות סבלניים ולמרות הכיף של פוזת ה"מצליף" - זה לא הדבר הנכון. 

בשביל התלהמות ו"רמיזות" מתוחכמות ומתחכמות בלי שום הישענות על עובדה, ידיעה, בירור או אפילו הסבר אני יכול לגלול לתגובות של הכתבה, טרחתם כבר לכתוב פה? תכבדו את עצמכם ואותנו ברמת דיון יותר רצינית ואינטיליגנטית. 

ואכתוב שוב ושוב, אני שמח ומברך על ההגעה של טסלה, אין לי מילה רעה (או טובה) לומר על המכוניות עצמן לפני שאנהג בהן ואני מאוד מאוד סקרן לראות מה תהייה ההשפעה של המותג הזה על הפלח החשמלי ומחוצה לו בישראל. אני סקרן לדעת האם שיטת העבודה שלה ללא יבואן תביא יצרנית אחרת שפחות מרוצה מהתפקוד של הנציג המקומי שלה לבחון שיטת פעולה כזו, כי בסוף הרווח הוא של הצרכנים. 

• מצחיק 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
לפני 9 דקות, קרמבו כתב:

הכל בסדר, אין בעיה, אני לא סנגור לא של YNET ולא של אודי עציון או תומר הדר הם לא צריכים אותי. יש גם לי ביקורת על חלק מהדברים שנכתבו שם ולא ממוסמכים או מנומקים מספיק. אני פשוט חושב שאם כבר כותבים בפורום אינטלגנטי כמו קארספורום ולא בטוקבקים של YNET אפשר וכדאי גם לפרט למה לדעתכם מה שכתוב לא נכון, לפתוח לדיון, לשיחה. האשמות בקנוניות שיתופי פעולה וקניית כתבים? אויש תנוחו. הביקורת על יבואן, כל יבואן היא חלק מהתפקיד של עיתונות, כן, גם אם זה אומר לכתוב משהו שלא נעים לחלק מהאנשים לשמוע. עושים את זה כאשר אלו כשלים במנועי ה-1.2 של רנו או פשרות המיליונים בתיבות ה-DSG של פולקסווגן ומקרים שגוררים גם חיכוכים מול יבואנים כמו אזכור קבוע של פער הבטיחות בדאצ'יה.

עכשיו בואו, בהתנהלות של טסלה בינתיים יש גם אכבר בעיות, כאלו שיבואן וותיק כבר שכח מהן ואם היה נופל בהן - אוהו איך היו עושים ממנו קציצות.  באמת לא חסר למי שירצה לנגח אותם. למה אתם לא קוראים ושומעים עליהן? כי לא תמיד כל מה שעיתונאי יודע הוא יכול לכתוב לפני שהוא בודק, כי לא תמיד אחרי הבדיקה הוא רוצה לכתוב. כי הוא מקבל תשובות ומכיר פתאום זוויות אחרות לגמרי של הסיפור. לפעמים הוא גם מבין שמותג חדש שעושה את הצעדים הראשונים שלו תוך כדי שהוא צריך לפלס לעצמו נתיב בלי יותר מדי עזרה וניסיון זה כמו תלמיד נהיגה שמנסה לעשות זינוק בעלייה, בהונדה S2000, שגוררת מערבל בטון מפונצ'ר, כאשר כל הכיתה מסתכלת עליו, לרגליו סנדלי חבלנים והוא עם פיפי דחוף - אז אפשר להיות סבלניים ולמרות הכיף של פוזת ה"מצליף" - זה לא הדבר הנכון. 

בשביל התלהמות ו"רמיזות" מתוחכמות ומתחכמות בלי שום הישענות על עובדה, ידיעה, בירור או אפילו הסבר אני יכול לגלול לתגובות של הכתבה, טרחתם כבר לכתוב פה? תכבדו את עצמכם ואותנו ברמת דיון יותר רצינית ואינטיליגנטית. 

ואכתוב שוב ושוב, אני שמח ומברך על ההגעה של טסלה, אין לי מילה רעה (או טובה) לומר על המכוניות עצמן לפני שאנהג בהן ואני מאוד מאוד סקרן לראות מה תהייה ההשפעה של המותג הזה על הפלח החשמלי ומחוצה לו בישראל. אני סקרן לדעת האם שיטת העבודה שלה ללא יבואן תביא יצרנית אחרת שפחות מרוצה מהתפקוד של הנציג המקומי שלה לבחון שיטת פעולה כזו, כי בסוף הרווח הוא של הצרכנים. 

תסתכל על שתי השורות המודגשות , ותגיד לי מה אתה טועה ? 

כלומר לבקש מצד אחד לפרסם את הבעיות , אבל שזה מגיע אליך זה מסתכם בדוגמא לא רלוונטית על הונדה ?

וכמו שאמרו כבר בתלמוד "הפוסל, במומו פוסל "  

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 1 דקה, ~MeiR~ כתב:

מישהו יודע מה סדר גודל המחיר של ביטוח לרכב כזה? זה נחשב לרכב ספורט אצל חברות הביטוח? 

הבנתי שיש להם הסדר ביטוח עם חברת הפניקס..לא יודע אם עוד חברות יבטחו..מן הסתם כן אבל הבנתי שאנשים ביררו ואף אחד לא נותן מחירים עדיין. אני סומך על גנבי הביטוח בארץ שיסתמכו על מחיר הרכב ויתקעו לנו ביטוח יקר מאד.

פורסם
לפני 1 דקה, Y_u_v_a_l כתב:

הבנתי שיש להם הסדר ביטוח עם חברת הפניקס..לא יודע אם עוד חברות יבטחו..מן הסתם כן אבל הבנתי שאנשים ביררו ואף אחד לא נותן מחירים עדיין. אני סומך על גנבי הביטוח בארץ שיסתמכו על מחיר הרכב ויתקעו לנו ביטוח יקר מאד.

אנשים כאן הזמינו רכב מבלי לדעת מה יהיה מחיר הביטוח? 

מה לגבי הסוללות, אחרי גמר האחריות הן בטח צריכות החלפה.. אני משער שזה הולך להיות מאוד יקר.

פורסם
לפני 1 דקה, ~MeiR~ כתב:

אנשים כאן הזמינו רכב מבלי לדעת מה יהיה מחיר הביטוח? 

מה לגבי הסוללות, אחרי גמר האחריות הן בטח צריכות החלפה.. אני משער שזה הולך להיות מאוד יקר.

זאת הסיבה שאני מחכה עם ההזמנה עוד קצת..אני מקווה שאכן יגיעו לארץ רכבים במרץ ואז אולי יהיו יותר פרטים על מחירי ביטוח וכו'.

לגביי הסוללות אני לא יודע מה העלות אתה יכול לחפש בחו"ל מן הסתם אנשים כבר החליפו, וכן מן הסתם זה יקר, אבל אם אני לא טועה האחריות על הסוללות היא ל 8 שנים..וזה שעברו 8 שנים מאז הרכישה לא אומר שצריך להחליף סוללות..מחליפים רק אם יש בעיה. בכל מקרה 8 שנים בימינו זה לא מעט זמן ואני לא בטוח שרוב האנשים בכלל יחזיקו את הרכב כל התקופה הזאת.

פורסם
בתאריך 5.2.2021 בשעה 16:20, פבל כתב:

כרגיל, מסכים עם כמעט כל מה שאתה אומר. אבל הפעם אני לא יכול להתנער מהתחושה שהסיקור רחב כמו אוקיינוס ורדוד כמו שלולית. מאז ההשקה של האתר, לא קראתי כתבה אחת (אמנם לא קראתי הרבה) שלא הייתה בה איזו שטות ברמת ה-WTF או טעות קרדינלית שההסבר היחיד שאני יכול למצוא לה הוא חוסר מקצועיות או חוסר רצון מוחלט להשקיע עוד 5 דקות בבדיקה ומחקר.

כאילו, באמת, איך אפשר להעביר בגרון משפטים כמו:

באמת? מישהו כאן מכיר בנאדם אחד שמכר את האוטו שלו בטרייד ב-10K ש"ח יותר מאשר בשוק הפרטי? אני לא.

עם אילו ריפודים מגיעה סופרב או סונטה שעולות 180K? ב-A4 גם ב-320K מקבלים ריפוד דמוי עור. חוצמזה שכאילו באמת בנאדם? ריפודי המושב זה מה שיעודד או יניא מישהו מלקנות את המודל 3?

זה בכלל לא נכון. כבר שמעתי לא פעם ש"אתה לא מקבל תחנת דלק עם רכב מונע בנזין, נכון? יכולים להפנות לחברה שאנחנו עובדים איתה, אבל לא מעבר לזה".

זה היה נכון בהתחלה כדי לתמרץ רכישה של רכבים חשמליים/פלאגין, אבל בשנה/תיים האחרונות זה יותר ויותר נדיר.

שירים יד מי שפה מחזיק רכב בן יותר מ-6 ואי פעם עשה "שירות מקיף יותר למערכת מיזוג האוויר". אני גם אשמח לשמוע איזה טיפול זה בדיוק ואיך אי ביצועו התגלה כ"בעייתי".

וכל זה רק מכתבה אחת. זה לא כולל את "חשיפת גובה המיסים" שהתייחסתי אליו לפני כן, או המשפטים האלה שהם לא לכלוך לשם הלכלוך, אבל לא הייתי מצפה ממקצוען לכתוב אותם:

עזוב שזה המחיר הלא נכון. זה בסדר, זה היה מבלבל בהתחלה. אבל להתייחס למס יוקרה ברכב של 220K? או אפילו לא לכתוב בסוגריים (לא רלוונטי לדגם הזה) או משהו?

או, מאותה כתבה:

אה... מה?

ואלה ממש לא היחידים. אני מכיר את הנפשות הפועלות (וגם אתה), יודע מה רמת הירידה לפרטים שלהם ואיפה הם נמצאים על הסקאלה של סקוטי-----סופרקאר בלונדי. הם לא השמות שהיית מצפה לראות שחתומים על כאלה אייטמים.

במענה לקרמבו, שצודק עקרונית אבל אולי פספס את ההערות המנומקות של פבל על אותה כתבה מדוברת. 13 לייקים לפוסט ההוא ותגובות נוספות מוכיחות שרוב המשתתפים כאן מסכימים שפה היה פלופ חשוד מאוד ולא אופייני. אם אמא שלי בת 81 אמרה לי בארוחת שבת "אבל לטסלה אין טרייד אין", אז הקשקוש הזה בוודאי השיג את מטרתו ולכן נשאר בראש המדור.

אגב מה קורה עם אולם התצוגה ברמת אביב, לא אמרו שיפתחו אחרי הסגר?

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...