Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באותו המחיר, באמת היית מעדיף לקבל את הדירה כפי שהיא במקור? או אולי כך:

1.jpg

חוץ ממך (וזה בסדר גמור לחשוב אחרת), כול מי שהגיב חשב שהתכנון מוזר משהו.

חדר-פינת אוכל בגודל של רבע מהדירה?

אני בסך הכל כתבתי שבמקרה הזה, הקבלן לא היה מוגבל מבחינת התב"ע וככול הנראה פעל משיקולי רווח, שלדעתי לא לגיטימים.

ברור שיש בעיות בשוק הנדל"ן וזה לא ייחודי במחיר למשתכן.

קיימות גם בעיות שייחודיות למחיר למשתכן. הבאתי קודם דוגמה עם המעלית.

מההתרשמות שלי, מרבית האנשים במחיר למשתכן שאני מדבר איתם, לפני הערסל מכשיר כושר גריל ועוד (זה חשוב כן, רק איפה שמים את הראש אחרי האימון כושר והסטייק? אהה, בערסל :lol:), מעניין אותם היכן ימקמו את מיטת התינוק או את שידת ההחתלה.

מרפסת גדולה זה נהדר, אבל היא לא בראש סדר העדיפויות.

קו המחשבה שלך הוא של מישהו רווק וללא ילדים.

מרבית המשתתפים בפרויקט לא כאלה.

מדובר בעיקר על זוגות, לרוב עם ילדים, או חד הוריים.

לשאלתך, אין עדיין מחיר סופי, אבל ההערכה היא סביב ה- 750-800K לפני ההצמדה למדד, שכבר נצבר 3 שנים והיד עוד נטויה (להערכתי תוספת של 50-100K).

באותו הפרויקט, דירת 3 חדרים, גדולה יותר (80 מ"ר), מתוכננת היטב ועם מרפסת 13 מ"ר, תעלה פחות.

איזה הגיון יהיה לרכוש דירה כזאת, במחיר יקר יותר, כאשר דירת 3 חדרים זולה יותר?

להערכתי הן ישארו לסוף. (נדע בקרוב).

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדירה השניה נראת ממש טוב. ואם היא נמצאת בקומה גבוהה יש גם ערך מוסף אדיר למרפסת הגדולה.

נמאס מהתכנון השבלוני של העתק הדבק בדירות החדשות. השבלונה שמשתנה רק פעם ב30 שנה.

פורסם

חוץ ממך (וזה בסדר גמור לחשוב אחרת), כול מי שהגיב חשב שהתכנון מוזר משהו.

אתה מדבר על הדירה שנראית כמו משולש זה"ב?

- חצי משטח הדירה הוא מסדרון

- ה"חדרים" רחוקים אחד מהשני

- המטבח פצפון, אין באמת מקום לפינת אוכל (

- הקיר בסלון לא ישר, אז או שיושבים בזווית לטלוויזיה או שנוצר שטח מת מאחורי הספה

- אי אפשר להפוך חדר בלי חלון לחדר מגורים (כלומר טכנית אפשר, אני לא הייתי רוצה לגור בחדר כזה ולא הייתי שרוצה שהילדים שלי יגורו בו)

- המרפסת ענקית ובצורה מוזרה שמקשה על הצללה

פורסם

ממש טוב?

אתה נכנס לפרוזדור שחולף על פני הממ"ד והשירותים, ואז מגיע למטבח שנמצא מול הדלת ועל קיר עקום שבהמשכו הסלון.

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הסיבה שהדירה השניה נראית כמו טרפז שנלעס ע"י גמל? ניסו "לאנוס" איזה טיפוס בניין גנרי על מגרש שהוא לא מלבני בפרופורציות שלו במקום לתכנן משהו מתאים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מבין למה לא ממקים את המטבח ליד המרפסת, לבישול זה מעולה, מה גם אם רוצים לשבת במרפסת שגם ככה גדולה אפשר פשוט לפתוח את הדלת ואתה בחוץ (הלוואי ואני הייתי יכול אצלי בבית לעשות את זה, שהמטבח יהיה ממש ביציאה לגינה).

פורסם
ממש טוב?

אתה נכנס לפרוזדור שחולף על פני הממ"ד והשירותים, ואז מגיע למטבח שנמצא מול הדלת ועל קיר עקום שבהמשכו הסלון.

זה שיש פרוזדור זה מעולה. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה שפותחים דלת כניסה לבית וכל הדירה שלך כמו על כף היד.

יש כמה חסרונות אחרים - אין חלון בשירותים\מקלחת, ואין חלון בחדר כביסה. זה נראה כאילו יש כיוון אוויר אחד שזה ממש חיסרון.

במחיר הנכון זו אחלה דירה.

פורסם

הדירה השניה שOZB העלה לפה, כל כך גרועה, שמדכא אותי אפילו להתחיל לדבר על זה.

זו לא דירה, זו שארית של משהו, שאין לי מושג איך לאדריכל לא רעדה היד כשהוא שרטט את זה.

חדר אמבטיה בלי החלון, זו כנראה ההכנה לכך של"מרפסת השירות" אין חלון. הכביסה תלויה בפנים.

20 שנה אדריכל, וזה היה חידוש בשבילי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש שם 2 כיווני אויר, אבל כיוון אחד זה בעצם החלון היחיד בכל הדירה שהוא לא המרפסת והוא נמצא בכלל בפרוסדור.

זה גם דפוק שחדר מגורים (הממ"ד) נמצא על דלת הכניסה, הרבה לפני האזורים הציבוריים של הבית (סלון ומטבח).

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

מצד שני יש המון אור בדירה. מרפסת ענקית עם יציאה מהסלון ומחדר שינה. חדר שינה מאוד מאוורר ומואר כי מצד אחד יש יציאה למרפסת ומצד שני חלון. חדר שיכול לשמש כמשרד ביתי ו/או חדר אחסון. במרפסת יש המון מקום לאירוח ואחסון.

מושלם? לא, אבל עדיין דירה לא רעה לזוג צעיר ללא ילדים או פנסיונרים או גרוש שמחפש דירה קטנה ומודרנית.

הדירה השניה שOZB העלה לפה, כל כך גרועה, שמדכא אותי אפילו להתחיל לדבר על זה.

זו לא דירה, זו שארית של משהו, שאין לי מושג איך לאדריכל לא רעדה היד כשהוא שרטט את זה.

חדר אמבטיה בלי החלון, זו כנראה ההכנה לכך של"מרפסת השירות" אין חלון. הכביסה תלויה בפנים.

20 שנה אדריכל, וזה היה חידוש בשבילי.

במרפסת יש מספיק מקום לכביסה של גדוד.

בנוגע לחדר אמבטיה בלי חלון וונטה תפתור את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
הדירה השניה נראת ממש טוב. ואם היא נמצאת בקומה גבוהה יש גם ערך מוסף אדיר למרפסת הגדולה.

נמאס מהתכנון השבלוני של העתק הדבק בדירות החדשות. השבלונה שמשתנה רק פעם ב30 שנה.

קומה 2 מתוך 9/10

אתה מדבר על הדירה שנראית כמו משולש זה"ב?

- חצי משטח הדירה הוא מסדרון

- ה"חדרים" רחוקים אחד מהשני

- המטבח פצפון, אין באמת מקום לפינת אוכל (

- הקיר בסלון לא ישר, אז או שיושבים בזווית לטלוויזיה או שנוצר שטח מת מאחורי הספה

- אי אפשר להפוך חדר בלי חלון לחדר מגורים (כלומר טכנית אפשר, אני לא הייתי רוצה לגור בחדר כזה ולא הייתי שרוצה שהילדים שלי יגורו בו)

- המרפסת ענקית ובצורה מוזרה שמקשה על הצללה

עם שתיהן יש בעיה, אבל בראשונה אפשר לתקן.

השניה (משולש זה"ב) זה "אינוס" תכנוני.

מה הסיבה שהדירה השניה נראית כמו טרפז שנלעס ע"י גמל? ניסו "לאנוס" איזה טיפוס בניין גנרי על מגרש שהוא לא מלבני בפרופורציות שלו במקום לתכנן משהו מתאים?

הקבלן קיבל תוספת שבס וכנראה שככה "הצליח" לנצל שטחים ליח"ד נוספות.

זה שיש פרוזדור זה מעולה. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה שפותחים דלת כניסה לבית וכל הדירה שלך כמו על כף היד.

יש כמה חסרונות אחרים - אין חלון בשירותים\מקלחת, ואין חלון בחדר כביסה. זה נראה כאילו יש כיוון אוויר אחד שזה ממש חיסרון.

במחיר הנכון זו אחלה דירה.

אין חדר כביסה, זאת עוד מרפסת אחורית.

פורסם
דירת 2 חדרים בקומה 2 ב-800 אלף שקל באשקלון? הגזימו.

רק המרפסת זה 100,000 ש"ח.

פורסם

תשמע המרפסת הזאת תענוג. אפשר לארגן שם אחלה פינת זולה + פינת משקולות ומתח + ערסל + גז-גריל. בכיף הייתי מוסיף עוד 100,000 שקל בשביל מרפסת כזאת.

אבל כאשר מסתכלים על החבילה הכוללת 800 אלף שקל בשביל אשקלון זה יותר מידי. דירה כזאת צריכה לעלות 600 אלף שקל לכל היותר כולל כל ההוצאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המרפסת תענוג, אבל מחוברת אליה דירה מחורבנת ואתה אפילו לא יודע לאיזה כיוון היא פונה.

• תוכן חדש...