Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תלוי במטרז' ולא במספר החדרים.

נכון, זה לא אומר שאי אפשר לסכם. 6 חדרים, 148 מ"ר פלוס מרפסת 12 מ"ר, מחסן ו- 2 חניות יוצא 1.7 מיליון בערך. אני יודע כי אני קניתי.

^ לא "לא מצליח". לא מעוניין.

יש לי חבר שזכה וכשהגיע תורו לבחור נשארו רק דירות 6 חדרים. ההנחה לא מספיק גדולה כדי להצדיק את הקניה דרך מחיר למשתכן (מעבר לזה שהביקוש ל-6 חדרים הוא לא גבוה מלכתחילה).

הנחה של 400 א' בהערכה שמרנית, לדעתי.

פורסם

^מניח שהוא עשה טוב את החשבון ושזה תלוי בציפיות האישיות. ההערכה שהגענו אליה איתו (התיעץ איתי בתור תושב בעיר) היתה חיסכון של 200 אש"ח במקרה הטוב. מבחינתו זה לא שווה פשרה על פרמטרים אחרים (אין לו צורך ב-6 חדרים, העיר היא לא הבחירה הראשונה שלו, וכו'). הוא החליט להמשיך עם ההגרלות.

דרך אגב, בחשבון שלך לקחת דמי שכירות עד כניסה לדירה + עלות שידרוג דירה לאחר קבלת מפתח (מטבח לפחות) ?

פורסם
שלילי. אם הם לא רוצים למכור אין לי כל כך מה לעשות עם זה. בינתיים בודק עוד אופציות.

זה יותר נראה כמו שאתה לא רוצה לקנות...

מי שרציני, מגיע למשרד ומתישב לשיחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עלות שידרוג כן, שכירות לא כי אם לא הייתי קונה הייתי שוכר בכל מקרה אז אין פה אובדן כלכלי מבחינתי. ברמת ההנחה נטו (בלי להתייחס למיקום וגודל) הוא לא ימצא עסקאות טובות יותר בהגרלות הבאות כיוון שהמרווחים לעומת השוק הצטמצמו.

פורסם
זה יותר נראה כמו שאתה לא רוצה לקנות...

מי שרציני, מגיע למשרד ומתישב לשיחה.

השארתי פרטים ב15 פרוייקטים שונים. חזרו אליי בינתיים רק 6.

אתה באמת מצפה ממני לעבור בכל המשרדים הנותרים שלא חזרו אליי רק בשביל לשאול איזה דירות נשארו ומה המחיר?

פורסם

אני מצפה שמי שרוצה להגיע לאיזה מטרה, יחתור להגיע אליה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

את הדירה הראשונה שקניתי אני זה שרצתי אחרי הקבלן לקנות אותה, הוא לא כל כך ספר אותי ובכל זאת הבלגתי וקניתי.

גם בדירה השניה היה אותו דבר.

מבחינה כלכלית לשניהם אני מודה עד היום.

המון מבלבלים את השכל והיחס בהתאם.

פורסם
אני מצפה שמי שרוצה להגיע לאיזה מטרה, יחתור להגיע אליה.

מסכים לגמרי. אך כיון שהמשאבים שלנו מוגבלים, צריך לנתב אותם למקומות עם סיכויי הצלחה גבוהים יותר.

פורסם

חוזר לעדכן.

מודה ומתוודה שבהתחלה קיללתי אותכם, אך בסופו של דבר קיבלתי את כל הפרטים על הפרוייקט המדובר.

ניצלתי את יום חופש שלי לטובת העניין, והלכתי למשרדים של הקבלן. לדעתי זה צירוף מקרים די מעניין, שהפרוייקט שאני מתעניין בו נמצא 3 שעות נסיעה ממני, אבל המשרדים של הקבלן במרחק של רבע שעה הליכה. זאת הסיבה היחידה שמלחתחילה חשבתי ללכת לשם. טוב נו, וגם כי הפעם החלטתי להקשיב לכם :wink:

אז הגעתי למשרדים, קיבלה אותי פקידה שלא היה לה איך לעזור לי, וכפי שדי ציפיתי מראש לא היו לה תשובות לאף אחת מהשאלות שלי. גם שיחת טלפון למישהו בכיר לא עזרה, ונאלצתי לעזוב את המקום ללא שום אינפורמציה חדשה על הפרוייקט. אבל השארתי את מס' הטלפון לכל מקרה.

הופתעתי, אבל לאחר כמה שעות חזרו אליי עם כל הפרטים. לצערי, גם בפרוייקט הזה נשארו רק הדירות היקרות ביותר. דירות בקומת קרקע 4 חדרים 103 מ"ר + 175 מ"ר גינה. דירות אלו יקרות בכ-200K מהדירות ללא הגן, שאותן רציתי (כל הדירות בפרוייקט הן 4 חדרים בגודל זהה).

מהנציגה שדיברה איתי הבנתי שלא כל החוזים חתומים, ויש סיכוי לא רע שמישהו יבטל ברגע האחרון. ביקשתי ממנה יפה לרשום את הפרטים שלי וליצור איתי בקשר במידה ומישהו מבטל. נחכה ונראה.

פורסם

לא הייתי בונה על זה שמישהו יבטל.

אם אני מבין נכון, הפרויקט כבר בשלב שבו מרבית הזוכים חתמו על חוזים ושילמו את ה- 7% לפחות.

בשלב זה נדיר שמישהו מבטל.

קח בחשבון שמרבית הדירות שנשארות לקבלנים אלה הדירות היקרות ביותר, דירות גדולות מאוד, פנטהאוסים למיניהם עם מרפסות מאוד גדולות או דירות עם חצרות גדולות.

במקרים מסויימים נשארות גם דירות מאוד קטנות, 2 חדרים או דירות כלואות.

בדרך כלל דירות בגודל ובמחיר ״הנכון״, נמכרות לכל היותר כבר לחצי הראשון של הזוכים, וגם זה בהנחה ותמהיל הדירות היה מאוזן.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

בפרויקטים בהם לא המפרט מחיר למשתכן (תלוי במהדורה) ולא התב"ע לא מגבילים.

בפרויקט שבו זכיתי מתוכננות 4 דירות 2 חדרים עם מרפסת בגודל של חצי מגודל הדירה עצמה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תוכן חדש...