Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל דירה משקיעים עוד כסף בשביל להתאים את הדירה לצרכי המשפחה.

בנוגע למרפסת בחדר שינה אין בעיה עם כיוונים כל עוד לא מדובר בכיון מזרח כי אז חוטפים את השמש בפנים כבר בשעות הבוקר המוקדמות. אבל יש אנשים שממילא מתעוררים מוקדם באופן טבעי.

אני לדוגמא מתעורר ב-5:30 בבוקר בלי שעון מעורר.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השמש על הפנים זה שולי ויש אפילו אנשים שאוהבים להתעורר ככה, לעומת החום שהדירה צוברת במהלך היום כשאתה בעבודה. גרתי בדירה שכורה שקיר שלם של הסלון היה מרפסת שפונה לדרום מזרח. לא משנה איזה וילון שמן שמתי, אתה חוזר בערב לכבשן.

פתחים גדולים זה נחמד לאירופה, באקלים שלנו זה לא הכי אידאלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כיווני אוויר טובים יכולים לשפר את המצב ולכן טוב שיש פתחים גדולים. אבל קיץ זה קיץ ואין ברירה אלא להריץ מזגן שלושה חודשים בשנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב, פתחים גדולים זה יתרון או חיסרון, תלוי בכיוון. באקלים הישראלי ריבוי פתחים גדולים זה בעיקר חיסרון. ההבדל מאד משמעותי באיכות החיים וגם בעלויות המחייה. אם המרפסת לא פונה לצד הנכון היא תהפוך מהר מאד למחסן של הדירה כי יהיה בלתי נסבל להיות בה בשעות האור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ממש לא.

אני נמצא המון במרפסת. לצערי המרפסת שלי מאוד קטנה. בקושי יש מקום למתוח את הרגליים.

כיף לחזור בערב אחרי עבודה, להכין כוס קפה ולשבת במרפסת עם נוף פתוח.

בהחה ויש נוף פתוח.

רוב המרפסות במדינה שלנו פונות למרפסת של השכן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
קצת אוף טופיק, אבל איזה שימוש אמיתי נעשה במרפסות? אני לא מדבר על התריסולים משנות ה-50 שהוחלפו לחלונות, אלא במרפסות בבניה המודרנית. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה עברתי ליד בניין ראיתי מישהו יושב במרפסת. אז זה מגדיל לקבלן את המטראז' ברוטו (כך היה בפעם האחרונה שבה רכשתי דירה מקבלן, אבל כנראה שבינתיים מישהו עשה סדר בבלגן הזה. הדירה שווקה כדירת 124 מ"ר, בטאבו היו 92 ועוד איה הצמדה), אבל הפרקטיות בסימן שאלה גדול.

אצלי בדירה רק לאחרונה סיימו לבנות את התוספת של המרפסת (חלק מפרויקט תמא 38 שמסרב להסתיים). מדובר על מרפסת של כ 10 מ"ר שפונה לכיוון מזרח. בקיר שמפריד בין המרפסת שלנו למרפסת של השכן בנינו מערכת הידרופונית לגידול ירקות. יש מיכל מים עם משאבה שמזרים מים לצינורות שדומים לצינורות ביוב שחיברנו על הקיר. זה הופך למעין קיר ירוק ועד עכשיו גידלנו קישואים, עגבניות שרי, מלפפונים, סלרי, ועוד. הילד ממש נהנה והוא משתתף בתהליך התחזוקה של המערכת. בנוסף יש עוד הרבה עציצים לאורך המעקה.

תכננו גם פינת ישיבה (ספסל מתקפל שיתחבר לקיר עם שרפרפים ושולחן קטן) ואנחנו רק מחכים שיסתיימו העבודות.

התריס למרפסת בדרך כלל מורם מעלה ונותן תחושה של מרחב ירוק גם כשיושבים בסלון. בערב או לילה כשפחות חם אני יושב בחוץ ושותה קפה וגם כשבאים אורחים אז יוצאים החוצה למרפסת.

כדי להשתמש בחלל צריך להפוך אותו למעוצב ונעים. רוב האנשים משאירים אותו איך שהוא ואז פחות משתמשים או שהופך למחסן.

אסף

פורסם

בוא נמתין שנתיים ונראה מה יעלה בגורל המערכת ההידרופונית.

בדירה הקודמת היתה לי מרפסת. היו שם שני עציצים עם בזיליקום ונענע ו-3 אדניות עם גרניום. היה פתח לסלון שדרכו יצאנו להשקות ולקטוף את התבלינים, וגם דלת לחדר השינה ששימשה בעיקר בחורף, כדי לפנות את הברד שחסם את פתח הניקוז. אבל לשבת במרפסת מול רבי הקומות האחרים? אני חושב שאפשר לספור את מספר כוסות הקפה\תה ששתינו בה במהלך 16 שנות מגורים במקום. וזה לא רק אני, איני זוכר שראיתי אנשים יושבים במרפסות. אז אולי זה קרה מדי פעם, אבל לא הרבה יותר.

גם בדירה הנוכחית יש מרפסת, אבל בגלל מיקומה בקומת עליית הגג, ולמרות נוף עד קפריסין, (טוב, הגזמתי. סתם הרבה קילומטרים, לפי המחשבון איזה 50 ) אף אחד לא יושב בה.

עריכה: היה למרפסת עוד שימוש - ייבוש שמיכות אחרי כביסה של סוף העונה. כל שאר הכביסה עברה ישירות למייבש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמנם אני גר עכשיו בחו״ל, אבל כשגרנו בארץ הינו כל יום על המרפסת. לצערי, המרפסת שלנו הייתה לכיוון מערב, מה שאומר שבבוקר עד 14:00 אפילו בקיץ היה נעים להיות בה, אבל אחרי זה ועד שהשמש שקעה היה ממש חם. אחרי השקיעה היינו יוצאים אליה שוב.

לא יכול לחשוב על דירה בלי מרפסת. בעיני זה מאסט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...