Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי ספק כוח קטן חדש (חיצוני) (12V 1A) שאמור להפעיל זוג מאווררים של שרת. בעקבות ההחלפה של הספק כוח המאווררים לא מסתובבים, אלא זזים ימינה שמאלה כאילו שהם תקועים. למה זה קורה?

תודה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

תמונה של נתוני 2 השנאים

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

** לאשפי החשמל והאלקטרוניקה

מדוע יש כיום -

יותר ספקי כוח קטנים, ללא סלילי השראה , ורק עם מעגל אלקטרוני של המרת מתח (לטעינת פלאפונים)

ופחות שנאים כמו של פעם - עם סליל וליבה, והמרת מתח על בסיס השראה בין הסלילים.

אם אפשר ההסבר - כיצד עובדים ממירי המתח האלקטרוניים הקטנים החדשים , ושל שנאי הליבה הישנים

היתרונות והחסרונות , של שיטות המרות המתח והזרם בניהם.

כיצד מתבצעת פעולת הורדת מתח החילופין מ 220V AC - ל 5V-12V DC

כיצד מורד המתח - וכיצד מיושר זרם החילופין AC.. לזרם ישר DC -

האם יש הגבלה בעוצמת הזרם המקסימלית, אשר מספקים ממירי המתח האלקטרוניים הקטנים החדשים.

לעומת השנאים הישנים הכבדים עם סלילי המתכת - המסוגלים לספק גם זרם DC של 2-10A

תודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי המאווררים הם PWM? אם זה המצב אתה לא יכול להפעיל אותם סתם על ידי שנאי, צריך מעגל שישלוט במהירות שלו.

https://www.tomshardware.com/reviews/glossary-pwm-pulse-width-modulation-definition,5888.html

פורסם
התשובה היא מחיר. נחושת עולה יותר ממוליכים למחצה וקבלים.

https://en.wikipedia.org/wiki/Buck_converter

וחוץ מזה, הגודל והשמקל של ספקים ממתגים הרבה יותר קטנים מאלה של מבוססי שנאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אורך חיי ספק כוח המבוסס על שנאי ברזל כמו של פעם הינו פי עשרות מונים מספקי כוח המבוססים על ממירי מתח (צ'יפים) למיניהם.

מתח המוצא של שנאי AC-AC הינו נקי וללא שום הרמוניות שיש לפלטר ביציאה ככה שיישנם עדיין חובבי רדיו שלא מוכנים לשמוע על ממירי מתח מבוססים צ'יפים אלא רק על ספקי כוח לינארים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אורך החיים הוא לא פרמטר משמעותי היום, במוצרי צריכה לפחות. המחיר, הגודל והמשקל, כן.

אני שמח לפגוש מדי פעם ספקי כח מבוססי שנאי ברזל.

:turn-l:
פורסם (נערך)

אתה גם מבדבר על הספקים אחרים ואופי אחר של מכשירים. לי עוד יש זכרונות מהזמזם של שנאים במשקל כמה ק"ג. לצערי כבר איזה 20 שנה או יותר שאני מנותק מהתחביב (חוץ מכמה הודעות שאני קורא בקבוצה בפייסבוק).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אישית מעדיף ספק כוח לינארי לרוב השימושים הדורשים אמינות לאורך זמן רב ומתח מוצא נקי. המשקל והגודל לא מפריעים לי.

יש לי ספק כוח לינארי של 15A אמפר שרכשתי בזמנו מחובב רדיו שיוצר לפני כ-30 שנים ועדיין עובד וכנראה יעבוד גם אחרי שהגיע לגן עדן.

הציוד שלי לחובב&#1.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

לא. הוא חובב רדיו. והחבורה הזו עושהה כל מיני דברים, אחד מהם הוא לקחת ציוד מסחרי ולהתאים לצרכיה, ואז השתמש בו הרבה שנים.

הציוד של מוטורולה אמין ושריד במיוחד, הרי נוצר לצרכי צבא, משטרה ושאר כוחות שלא בדיוק מלטפים את המכשירים.

פורסם

תודה למשיבים, קרה מצב שקיבלתי ספק כוח תקול. היום הוחלף הספק, ונראה שהכל עובד כמו שצריך.

סוף טוב הכל טוב.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...