Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשרויות לימודים לבני 30+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעולם לא הייתי במסגרת אקדמאית, אין לי פסיכומטרי או ממוצע בגרויות גבוה.

כרגע, זו כנראה תהיה ההזדמנות האחרונה שלי בחיים לצאת מ"בור שכר המינימום" ומאיזור הנוחות ולנסות להתקדם.

אני לא יודע גם מה ללמוד, אני זקוק לאיזו הכוונה מקצועית. בתחומים הריאלים מעולם לא הייתי טוב אז השאלה גם אם זה בכלל כדאי.

עדיף לנסות ולהכשל מאשר לא לנסות בכלל.

פתחתי כאן פוסט לפני 2-3 שנים בנושא ההתקדמות בעבודה אבל לא השתנה הרבה מאז.

***אשמח אם תעבירו את זה לאוף טופיק. הפוסט נפתח בטעות בפורום הלא מתאים ולא מצאתי אפשרות למחוק.

אני התחלתי ללמוד בגיל מאוחר.

א) זאת לא ההזדמנות האחרונה שלך בחיים. אנשים יצאו מבור עבודות זמניות בשכר מינימום גם בגילאי 40-50.

ב) תואר נטו זה לא ערובה לכלום היום. יש מקומות שבהם אפשר להרוויח יפה ללא השכלה פורמלית, ויש אנשים עם תארים מתקדמים שתקועים בעבודות temp כאלה ואחרות.

ג) אתה קודם כל צריך להיסגר על מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול. אני מבין שזה לא מובן מאליו, אני יודע, בעצמי הייתי במצב שבו לא מעניין אותי כלום, ואני לא רוצה כלום. לדעתי, בשביל להבין מה אתה רוצה, אתה צריך להתנסות בדברים שונים, ולראות מה אנשים סביבך עושים, והאם אתה מתחבר לתחום בכללי. אם לא, להמשיך הלאה.

האם יש לך זיקה לתחום כללי כלשהו? טכנולוגיה, מדע, אמנות, מחשבים, מכונות, עבודה פיזית, גוף האדם וכושר גופני, פסיכולוגיה, חינוך? עזוב כרגע מה מרוויחים איפה.

וזה בסדר אם באיזשהו שלב תחליט שזה לא מתאים לך, ולשנות כיוון. אתה לא הראשון ולא האחרון שעושה את זה.

דוגמא שלי -

בצבא שירתתי ביחידה טכנולוגית בחיל תקשוב (לא ממר"מ, רחוק מזה). אחרי שחרור ישבתי בבית חצי שנה, אחר כך עוד שנה עבדתי בעבודות אבטחה מזדמנות, אחר כך כמה שנים בתמיכה טכנית של ספק אינטרנט (גיהנום בהמשכים, לא יודע איך שרדתי את זה בכלל), אחר כך עטד תקופה קצרה בתמיכה טכנית של חברה אחרת, אחר כך תפקיד לוגיסטי באותה חברה, אחר כך עוד כמה עבודות של IT וטכנאי מעבדה, עד שהתגלגלתי לעבודה הנוכחית שלי, שבה הגעתי מטכנאי בדיקות למנהל מעבדה ואז לdevops (מפתח אוטומציות בדיקה), ועכשיו אני לומד הנדסת מחשבים (תוך כדי עבודה) כדי להגיע לתפקיד מהנדס של ממש (הכיוון הוא תכנות אמבדד, גם עכשיו יש לי נגיעה מסויימת בזה).

עצה שלי - במקומות שאתה נמצא בהם, אל תהיה תקוע בפינה שלך, תמיד תסתכל החוצה, ותראה מה אחרים עושים. ראית משהו שמושך אותך? תתעניין בזה, תברר על זה, תראה אם זה משהו שאתה רואה את עצמך בו, תתנסה בזה. ככה תדע מה מעניין אותך בחיים.

אגב, במידה וכן תחליט ללמוד לתואר אקדמי, יש מספיק אפשרויות ללימודי ערב לאנשים עובדים. לא חייב להוציא את עצמך מהחיים למשך 4-5 שנים. נכון, לשלב לימודים ועבודה זה לא קל, ונדרשים ויתורים בשביל זה, אבל זה בהחלט אפשרי, אחרת האופציה לא הייתה קיימת. מצד שני קיימת אפשרות להוציא הקלות בלימודים, דוגמת הארכת זמן למבחנים, שיעורים פרטיים, הקראה, מילונית וכו'

אם יש לך את התמיכה שמאפשרת ללמוד ולא לעבוד, בכלל טוב. אבל שים לב שגם צריך להשקיע יותר בלימודים, וגם ללמוד במוסד נחשב יותר, כי בתור בוגר ללא ניסיון אתה נמדד לפי מוסד לימודים וממוצע.

אם יש לך שאלות נוספות, דבר איתי.

מעל גיל 30 אין צורך בפסיכומטרי! חבל על הזמן והכסף!

כחלק ממסלול הלימודים שלי מטעם העבודה בגיל 28 מצאתי את עצמי בקורס פסיכומטרי, עד היום אין לי מושג מה עשיתי שם.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

לא חובה, אבל יכול לעזור בנתוני קבלה.

במקרה שלי זה היה או פסיכומטרי, או לשפר בגרויות, או לעשות מכינה. בחרתי בפסיכומטרי, כי זה היה יותר קל (לא עשיתי קורס).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גש לאוניברסיטה הפתוחה, בלי פסיכומטרי ובלי תנאי קבלה, רמה סופר גבוהה, שמעתי על מישהו שנמצא בשנה השנייה שם ועוד שנה מסיים למרות שהפחידו אותו שאי אפשר להוציא שם תואר בפחות מ 5-6 שנים ;) ;)

*ההמלצה ניתנה באשר ללימודים גבוהים ללא קריאה של שאר ההמלצות לגבי לימודים אלטרנטיביים, לגבי איזה מקצוע יש לגשת לאבחון לימודים

Miata ND2

פורסם
יש לי חבר שלמד הנדסת חשמל ללא פסיכומטרי, אמנם באוניברסיטת אריאל אבל עדיין תואר בהנדסת חשמל. היום הבחור שסיים לפני כשה את התואר מרוויח 10 נקי + רכב צמוד.

זה שכר מאוד (מאוד) נמוך למהנדס חשמל.

הייתי ממליץ לפות"ש לשקול תואר בהנדסת תעו"ן - זה תואר שהוא מצד אחד לא קשה ומצד שני פותח מספיק דלתות למשרות בתחומים שונים. מעבר לכך אני חושב שמסגרת חברתית שבה כל יום אתה נמצא באינטראקציה עם סטודנטים (וסטודנטיות) תעזור לו בפן האישי.

פורסם

הייתי ממליץ לפות"ש לשקול תואר בהנדסת תעו"ן - זה תואר שהוא מצד אחד לא קשה ומצד שני פותח מספיק דלתות למשרות בתחומים שונים. מעבר לכך אני חושב שמסגרת חברתית שבה כל יום אתה נמצא באינטראקציה עם סטודנטים (וסטודנטיות) תעזור לו בפן האישי.

בנתיים הוא צובר נסיון, אני מדבר על נטו לבחור רווק ללא כל הטבות מס, מעריך שהברוטו שלו סביב ה 14-15 אלף.

בכל מקרה חיפש כבר מקום אחר וגם מצא בשכר גבוה מזה אבל העדיף בנתיים להשאר לצבור עוד נסיון.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי לא קשה לא בטוח (תלוי מאיזו בחינה), אבל בזה שתואר זאת חתיכת חוויה שבונה אישיות אני מסכים.

זה כמו עם שירות צבאי - יש אנשים שעשו צבא, ולא עשו צבא, אני לא אומר שמי שלא עשה צבא, הוא בן אדם פחות טוב או מוצלח, אבל שירות צבאי זה משהו שמשנה אותך, אולי מבגר אותך באיזושהי צורה (למרות שלמיטב זכרוני, זאת לא דוגמא טובה במקרה של פות"ש).

הנקודה שלי זה שככה גם תואר - זה משהו שמשנה בן אדם. פלוס זאת הזדמנות לצאת מהבית ולהכיר אנשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איפה מוצאים בקלות עבודה כמהנדסי תעו"ן? אחד הבנים שלי בשלבי סיום של תעו"נ בטכניון, שלח קורות חיים בתפוצת נאטו. לא קיבל עד היום שום תגובה. שלא לדבר על כך שלקרוא לתואר "לא קשה" זה עלבון לטחינה שלו ושל חבריו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איפה מוצאים בקלות עבודה כמהנדסי תעו"ן? אחד הבנים שלי בשלבי סיום של תעו"נ בטכניון, שלח קורות חיים בתפוצת נאטו. לא קיבל עד היום שום תגובה. שלא לדבר על כך שלקרוא לתואר "לא קשה" זה עלבון לטחינה שלו ושל חבריו.

בתור בוגר של התואר הזה, מאותה פקולטה בדיוק (2013), אני מרשה לעצמי לקרוא לו תואר לא קשה.

בצפון, ללא נסיון, האפשרויות הן די מוגבלות. במרכז הוא לא יתקשה למצוא עבודה לדעתי.

פורסם

אני גם לא בטוח עד כמה תעו"נ תתאים לפות"ש.

תפקיד של מהנדס תעו"נ הוא לדחוף פרוייקט ולדאוג שהכל יעבוד כמו שצריך מכל הבחינות. לדעתי צריך כריזמה מסויימת בשביל זה (למרות שלך תדע איזה יכולות בנור מסוגל לפתח).

זאת גם אחת הסיבות שירדתי מזה, אני יותר בקטע של לעשות את העבודה תכלס מאשר לנהל, למרות שיצא לי להתנסות גם בזה.

פורסם
אני גם לא בטוח עד כמה תעו"נ תתאים לפות"ש.

תפקיד של מהנדס תעו"נ הוא לדחוף פרוייקט ולדאוג שהכל יעבוד כמו שצריך מכל הבחינות. לדעתי צריך כריזמה מסויימת בשביל זה (למרות שלך תדע איזה יכולות בנור מסוגל לפתח).

המשפט "תפקיד של מהנדס תעו"ן" הוא אוקסימורון כי זה מקצוע שכבר כמעט לא קיים ו-95% מהבוגרים לא עוסקים כלל בהנדסת תעשיה, בטח שלא בניהול. זה תואר שפותח דלתות למגוון רחב של תפקידים. בין החברים שלמדו איתי יש היום מפתחי תוכנה, אנליסטים, מטמיעי מערכות מידע, יועצים ארגוניים ועוד כל מני תפקידים מעניינים שאין שום קשר בינם למילים "הנדסה", "תעשיה" או "ניהול".

פורסם

לגבי שכר ברוטו של 18000 פלוס רכב בקושיי נשאר 11000 כך שלמהנדס חשמל זה סביר .

לגבי תואר לא יבא לך הרבה הצלחה בגיל הזה עד שתסיים כבר 35 ואף אחד לא יסתכל עליך . תלמד מקצוע חשמל אינסטלציה מיזוג תמצא עבודה של 8-9 נקי פלוס כמה קריאות בערבים ותגיע בקלות ל 16-18 בחודש . רוה הטכנאים שאני מכיר אחרי העבודה הולכים לקריאות ומקבלים תוספת יפה מה גם שעבודה בחברה מסודרת תתן לך רכב וכלים לעבודה שלך בערב .

מה גם שאם הזמן אם תהיה טוב והוגן יהיה לך קהל לקוחות ותוכל לצאת ממרוץ השכירים ולהשתכר לא פחות טוב מכל מהנדס רק בלי הכאב ראש .

פורסם

~

לא ראיתי שהוזכרו פה קורסים מקצועיים של משרד העבודה. פעם זה היה חינם, ברמה די גבוהה, והתמקד במקצועות (בעיקר כפיים) נדרשים בשוק. שווה לבדוק אם האופציה עדיין קיימת במקום ישר להיכנס לקופסה של תואר אקדמי.

פורסם

אם מעניין נהיגה מקצועית, אפשר גם לעשות רישיון למשאית/אוטובוס.

יש דרישה עצומה לזה, במיוחד אוטובוס/משא כבד. ראיתי גם פרסומות של קווים/מטרופולין, שמציעים רישיון על חשבון המעסיק, רק תבוא לעבוד.

פורסם
אתה מבין שקושי זה עניין אינדיבידואלי?

לי באופן אישי לימודי הנדסת מכונות לא היו קשים ומתישים כמו שהיו לחלק מהחברים שלי בלימודים...

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

הנקודה היא שראיתי את העניין כקבוצתי, לא סטודנט בודד. צריך להוסיף - מגמת מערכות מידע. אולי היא שונה מהמגמות האחרות. בינתיים הפקולטה שוב שינתה את המסלולים, אני לא מצוי בפרטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ב) תואר נטו זה לא ערובה לכלום היום. יש מקומות שבהם אפשר להרוויח יפה ללא השכלה פורמלית, ויש אנשים עם תארים מתקדמים שתקועים בעבודות temp כאלה ואחרות.

תואר נטו לא ערובה לכלום, אבל אני לא פגשתי אדם שהוציא תואר שמעניק מקצוע (משפטים, ראיית חשבון, רפואה, רוקחות) ולא מצא עבודה. אז נכון מישהו הפך לסמנכ"ל כספים בגיל 35 ומישהו אחר נתקע במשרד של חמישה עובדים על 10-11 ברוטו, אבל בגדול כולם שידרגו את מצבם.

מצד שני ראיתי הרבה אנשים שהוציאו תארים מכווני מחקר ואקדמיה בלי שיש להם כישרון להפוך לחוקרים או הוציאו תארים כללים בכלום ושום דבר ומצאו את עצמם פחות או יותר באותו מצב בו הם היו לפני הלימודים.

אם מעניין נהיגה מקצועית, אפשר גם לעשות רישיון למשאית/אוטובוס.

יש דרישה עצומה לזה, במיוחד אוטובוס/משא כבד. ראיתי גם פרסומות של קווים/מטרופולין, שמציעים רישיון על חשבון המעסיק, רק תבוא לעבוד.

נכון ביקוש מטורף ושכר של 50-60 שקל לשעה לפני שעות נוספות, אבל צריך לקחת בחשבון שמקצועות נהיגה ימותו ב-15-20 השנים הקרובות. בנוסף צריך אופי מתאים בשביל לשבת על ההגה 9-10 שעות ביום. אני אפילו לא מדבר על אלימות מצד נוסעים.

לגבי תואר לא יבא לך הרבה הצלחה בגיל הזה עד שתסיים כבר 35 ואף אחד לא יסתכל עליך .

אני מסכים שגיל מתחיל להיות בעייתי, אבל אם הוא יסיים תואר באוניברסיטה או במכללה יוקרתית אני מאמין שהוא יצליח להשתלב בשוק העבודה למרות גילו.

אני לא מזלזל בהכשרות מקצועיות ובהחלט יש אנשים שמתפרנסים יפה מאוד בלי תואר, אבל במקרים מסוימים ובשלב כלשהו בחיים היעדר תואר עלול לסגור הרבה דלתות ולעשות תואר בגיל 45 עם משפחה וילדים הרבה יותר קשה מאשר בגיל 30.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...