Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשרויות לימודים לבני 30+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנקודה היא שראיתי את העניין כקבוצתי, לא סטודנט בודד. צריך להוסיף - מגמת מערכות מידע. אולי היא שונה מהמגמות האחרות. בינתיים הפקולטה שוב שינתה את המסלולים, אני לא מצוי בפרטים.

התכוונתי מן הסתם לקושי יחסי, לא אבסולוטי. התואר הוא מאוד קשה ומתיש, בעיקר בשנתיים הראשונות שלו שעוברים את כל קורסי היסוד המתמטיים הכבדים. בחלק השני שלו יש יותר קורסי בחירה שהם קלים יותר. יחד עם זאת הוא עדיין יותר קל מתארים הנדסיים "אמיתיים" (חשמל, תוכנה, מכונות, חומרים וכו').

הבנתי שבשנים האחרונות הוסיפו מסלול של למידת מכונה ו-big data שלא היה קיים בזמני, זה לפחות משהו שיש לו דרישה אמיתית היום בשוק.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לעשות תואר בגיל 45 עם משפחה וילדים הרבה יותר קשה מאשר בגיל 30

את זה אני בכלל לא מבין איך אנשים מצליחים.

אני עושה תואר בגיל 35 עם עבודה במשרה מלאה, ואני מוותר בשביל זה על זוגיות, חיי חברה, טיסות לחו"ל וכו', דברים שאין לי כל כך בעיה לוותר עליהם.

אבל אנשים עם ילדים? (ויש אצלנו כאלה) זה מטורף לגמרי. מילא ילד קטן זה משהו שצריך לעשות עליו משמרות ולא לישון, ולשלב גם לימודים משמעותיים (לא הנדסת פיתות/מדעי גידול ברווזים/שירה וייטנאמית) בנוסף לזה, לא ברור לי איך זה אפשרי.

הרי אתה לא יכול להגיד לילד "לך תעלים את עצמך לשבועיים, אבא בתקופת המבחנים".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הרבה מאוד הקרבה עצמית.

אחד מבני הזוג לוקח על עצמו את פרנסת הבית והטיפול בילדים, יורדים ברמת חיים וישנים 5 שעות בלילה.

ואנשים עוד מדברים על הקשיים של רווק בן 30 ללא ילדים ללמוד לתואר.

בנאור, לך לאוניברסיטה בלי לחשוב פעמיים. נצל את ההזדמנות המטורפת הזאת.

תיגש לפסיכומטרי במועד דצמבר הקרוב בשביל לקבל מושג איפה אתה עומד מבחינת אפשרויות קבלה.

לאחר מכן תסתכל על טבלאות שכר ותיאורי מקצוע וקפוץ למים של המוסד הכי יוקרתי שאתה מסוגל להתקבל אליו.

אף אחד לא יודע מה הוא אוהב או לא אוהב עד שהוא נכנס לתחום.

אני אהבתי ביולוגיה. מאוד. עשיתי 5 יחידות בתיכון, צפיתי בנשיונל ג'יאוגרפיק וערוץ 8 והחלטתי ללמוד ביולוגיה באוניברסיטה.

אחרי שנה נשרתי ועברתי לחשבונאות.

זו הייתה אולי אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלתי בחיים שלי.

סטטיסטית חלק גדול מהסטודנטים מחליפים מסלול במהלך הלימודים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מערכת החינוך האקדמאית ומערכות חינוך בפרט

כמו כן גם פסיכומטרי

הם בעיני תמיד היו מדרג חברתי ליכולת "השכלה" של פריט (אדם) מתוך החברה בה הוא והמערכת הזו מתקיימים.

ומדובר כאן בהשכלה בלבד - לא בחוכמה, לא באינטילגנציה אלא פשוט ביכולת להשכיל.

המערכת מדרגת אותך ביחס לממוצע כעילוי או כישלון - אבל זה לא אומר בשום צורה שאדם אשר כשל ביכולת להשכיל לפי השיטה של מערכת החינוך בהכרח טיפש או שאיננו מסוגל להשכיל כגאון באופן עצמאי.

מהדברים שלמדתי מיו-טיוב, פורומים, קריאת ספרות עצמאית, למידה מעשית (אוניברסטיה ים תיכונית) וגם יכולת חשיבה וניתוח עצמאיים - אני יכול להיות לפחות 20 בעלי מקצוע שונים, לפחות!

ואני מכיר אנשים שלא טרחו בכלל ללכת ליסודי ולעשות בגרות אחרי שכבר היו להם כמה וכמה עסקים בכמה וכמה תחומים בחייהם ומה שהם מגלגלים בחודש אני לא מגלגל בשנה ואני מדבר על המצב שלי כרגע! לא דאז.

תעשה מה שמתאים לך.

אני הרגשתי בזמנו שאם אני אלך עם השיטה - בדיוק כמו שהיא דירגה אותי בממוצע החברתי - ככה גם הייתי כנראה גומר.

אז לא הלכתי עם השיטה והלכתי בדרך של השכלה עצמית.

לעומת זאת אני מכיר כמה אנשים שהלכו עם השיטה ותמיד היו מדורגים בקצה העליון שלה והיום אני לא יכול לדגדג להם את הקרסוליים.

הדברים שחשובים בעיני הם -

לדעת לזהות את הדרך הנכונה וללכת בה.

להיות שלם על החלטה שעשיתי ולאמר תודה על מה שיש. מלחתיכלה - לדעת לקבל החלטה ולא להסס יותר מידי - סתם זמן מבוזבז.

לא לחיות מתוך מבט של איך לחסוך אלא לחיות מתוך היבט של איך להרוויח יותר.

ברגע שזיהית טעות - לעצור לתקן - לא להמשיך בכוח אם ברור לך שאתה מועד לכשלון מראש.

יש אנשים שפוחדים לטעות - אני מחכה לפעמים לרגע שאעשה טעות, בכדי לללמוד ממנה או בכדי לגלות משהו חדש.

דוגמאות - תביט על עיתון ומודעות דרושים - תראה למה יש דרישה הכי גבוה ותבדוק את השכר.

אני יכול לאמר לך שעבודה טובה היא לא רק נגזרת של ביקוש והיצע אלא משהו אחר לגמרי - עבודה טובה היא נגזרת של עד כמה אתה בר החלפה!

אם בכדי להחליף אותך יש עוד 100 מסכנים שעומדים בתור ורק מחכים לרגע שיוכלו להרוויח בשביל פת לחם - אתה בצרה.

אם בכדי להחליף אותך יצטרכו לחפש במשך חודשים בן אדם מחליף ואז יקח לפחות חצי שנה להכשיר אותו לתפקיד - אתה כנראה סוג של מלך בתחומך.

ורק תזכור - שום דבר טוב, לא בא בקלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מהדברים שלמדתי מיו-טיוב, פורומים, קריאת ספרות עצמאית, למידה מעשית (אוניברסטיה ים תיכונית) וגם יכולת חשיבה וניתוח עצמאיים - אני יכול להיות לפחות 20 בעלי מקצוע שונים, לפחות!.

מסכים ולא מסכים.

לא מכיר אותך אישית או את היכולות שלך, אז אדבר בשם עצמי.

יצא לי להתעסק בדברים שגרמו לי לפתח ידע בחשמל, מבנה מחשב, מערכות הפעלה, שרתים (חלונות ולינוקס), רשתות תקשורת, תמסורות נתונים, מערכות הצפנה צבאיות, טלפוניה (אנלוגית וIP), הכרת רכיבים אלקטרוניים ובקרים מתוכנתים, אוטומציה, סקריפטינג, CI, פסיכולוגיה וניהול כח אדם.

אבל האם יש לי ידע ממש מעמיק במשהו מזה? לא חושב.

זה יותר בכיוון jack of all trades, master of none.

בדגש על master of none.

זה לא שאין צורך באנשים שרואים את כל המערכת, ויודעים קצת מהכל, אבל ברגע שמתעורר צורך לפתור בעיה ברמת רכיב, קוראים למישהו ממוקצע יותר בתחום.

וקצת צורם לי שאין לי את הידע המעמיק. ז"א אני יודע לגרום לדברים לעבוד, אבל לא יודע איך הם עובדים מאחורי הקלעים, ולפעמים לא יודע להסביר מה בעצם עשיתי, ומה הmagic touch שגרם למערכת לחזור לתפקד.

כמו אב בית, שיודע מה נמצא איפה, ויודע לעשות תיקונים בסיסיים, אבל צריך להזמין בעל מקצוע כדי לפתור תקלה מורכבת (שגם לוקח על שעת עבודה את מה שאותו אב בית מרוויח ביום שלם).

לכן הלכתי בכיוון השכלה פורמלית, כדי לבחור תחום ולהתמקצע בו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מסכים לגבי היכולת של פסיכומטרי 'לחזות' בצורה מדויקת.

אמא שלי, פסיכומטרי של איזור ה450, הנדסאי בהצטיינות יתרה, תואר ראשון בהצטיינות יתרה, תואר שני בהצטיינות (פשוט כי התואר בלי תזה).

מכיר עוד כמה וכמה אנשים כאלו...

אני כן מסכים עם זה שהסינון הראשוני שהשיטה נותנת היא דיי טובה

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

זה לא עניין של הסכמה שלך, זה עניין של עובדות. הבחינה הפסיכומטרית (יחד עם ממוצע הגרויות) היא מנבא טוב להצלחה בלימודים אקדמיים ובאוניברסיטאות בפרט. למעשה, היא טובה גם ביחס לבחינות במדינות אחרות בעולם. כמובן שזה לא מנבא מושלם ויש אנשים שיוצאים מן הכלל.

לא יכול לצטט את כל מי שאני מגיב לו, אז אכתוב בכלליות:

בנאור, אם תחליט ללכת על פסיכומטרי, אל תירשם סתם לבחינה כדי לראות איפה אתה עומד. כנס לאתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה, גש לבחינות פסיכומטרי להתנסות, שלוף אחת מהשנים האחרונות ותעשה אותה. בסוף הבחינה יש לך הסברים כיצד לחשב את הציון המשוער שלך (אל תשתמש במחשבוני אינטרנט).

מישהו כתב שהוא עוד לא ראה אדם שלמד תואר לשם מקצוע ולא מצא עבודה (עו"ד, רופא וכו'). אז שתדעו, שיש הרבה עורכי דין, רופאים, פסיכולוגים (וכו') שמובטלים בגלל סיבות כאלו ואחרות. למשל, אצל הרופאים, כל שנה מאות חותמים אבטלה בגלל היעדר תקנים. אחר כך מגיעים פופוליסטים כמו בנט שמסבירים שצריך לפתוח עוד פקולטות לרפואה כאשר כל מה שזה יעשה במצב הנוכחי זה להגדיל את צוואר הבקבוק (שהוא תקנים בפרט ותקצוב מזניח של המדינה במערכת הבריאות בכלל).

בנאור, ברוב המקרים הייתי אומר שקודם כדאי לנסות, לדבר עם אנשים ולהחליט מה רוצים לעשות, אבל אני גם חושב שיש מקום להתחיל דברים ואז להחליט. תנסה אולי לברר למה אתה יכול להתקבל, איזה ציונים דרושים ואז תחשוב.

בהצלחה ואם צריך עזרה עם פסיכומטרי שלח הודעה :mm_yeah:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ואם צריך ספרים, דבר איתי, צריכים להיות לי.

פורסם
נכון ביקוש מטורף ושכר של 50-60 שקל לשעה לפני שעות נוספות, אבל צריך לקחת בחשבון שמקצועות נהיגה ימותו ב-15-20 השנים הקרובות.

כמו שאני רואה את המוניות בארץ ואת אובר, ייקח נראה לי הרבה יותר מ15-20 שנה, הרגולטור בארץ יודע טוב מאוד את העבודה שלו.

פורסם

נעזוב הכשרה מקצועית לרגע.

אני רואה תואר כמו שירות צבאי, אתה רק מתפלל שזה יגמר, לא מבין מה אתה צריך תחרא הזה ולמה אתה לא יכול לעשות משהו אחר בזמן הזה.

אבל בסוף אתה מתעצב מהחוויה הזאת, אם זה שכלית ואם זה כאדם.

לשבת שעות וללמוד, לפתח את השכל, אלה דברים שמקדמים אותך בחיים בכל תחום.

נכון אפשר לפתוח יוטיוב וללמוד כל דבר בערך, אבל האם אתה מיישם את הדברים אחר כך כמו שמתרגלים בלימודי תואר? האם אתה מקבל פידבק על ההצלחה שלך?

אם אתה מצליח מעולה, אבל רוב האנשים לא עושים כלום עם הקורסים שלמדו באנטרנט.

ועכשיו כשזה מגיע לחלק המקצועי

אתה חייב לקבל פידבק מגורם מקצועי (תואר/קורס עם ציון) או תיק עבודות על מנת להוכיח למעסיק מה אתה יודע לעשות.

השאלה באיזה דרך אתה מעדיף להוכיח את עצמך,

ישנם מקצועות שדורשים תעודה כמובן ואז במקרה כזה אף אחד לא באמת שואל אותך.

ישנם מקצועות אחרים כמו למשל בתחום התוכנה שתיק עבודות הוא דבר מעולה ואמור לקדם אותך לעבר משרה בתחום רלוונטי גם ללא תעודה.

בהצלחה.

פורסם

האם אפשר ללמוד בתחום מקצועות המחשב- לא תואר אלא יותר קורסים ולהצליח למצוא עבודה בתחום היום למי שאין ידע ונסיון קודם?

הכוונה לעבודות בתחום הרשתות, it, תכנות וכד'.

אציין שאין לי רקע גם לא בסיסי בתחומים האלה.

פורסם
מסכים ולא מסכים.

לא מכיר אותך אישית או את היכולות שלך, אז אדבר בשם עצמי.

יצא לי להתעסק בדברים שגרמו לי לפתח ידע בחשמל, מבנה מחשב, מערכות הפעלה, שרתים (חלונות ולינוקס), רשתות תקשורת, תמסורות נתונים, מערכות הצפנה צבאיות, טלפוניה (אנלוגית וIP), הכרת רכיבים אלקטרוניים ובקרים מתוכנתים, אוטומציה, סקריפטינג, CI, פסיכולוגיה וניהול כח אדם.

אבל האם יש לי ידע ממש מעמיק במשהו מזה? לא חושב.

זה יותר בכיוון jack of all trades, master of none.

בדגש על master of none.

זה לא שאין צורך באנשים שרואים את כל המערכת, ויודעים קצת מהכל, אבל ברגע שמתעורר צורך לפתור בעיה ברמת רכיב, קוראים למישהו ממוקצע יותר בתחום.

וקצת צורם לי שאין לי את הידע המעמיק. ז"א אני יודע לגרום לדברים לעבוד, אבל לא יודע איך הם עובדים מאחורי הקלעים, ולפעמים לא יודע להסביר מה בעצם עשיתי, ומה הmagic touch שגרם למערכת לחזור לתפקד.

כמו אב בית, שיודע מה נמצא איפה, ויודע לעשות תיקונים בסיסיים, אבל צריך להזמין בעל מקצוע כדי לפתור תקלה מורכבת (שגם לוקח על שעת עבודה את מה שאותו אב בית מרוויח ביום שלם).

לכן הלכתי בכיוון השכלה פורמלית, כדי לבחור תחום ולהתמקצע בו.

גם הסכמה וגם אי-הסכמה - שתיהן פעולות לגטימיות הרי.

אני לא חושב שאני MASTER במשהו מסויים - אולי יותר כמו MASTER OF SOME וJACK FOR MOST יהיה יותר מתאים.

מצד שני גם אני לא מאמין בדבר כזה "מקצוען" - בכלל אני חושב ש"מקצוען" זה בפועל "חובבן שעשה מספיק טעויות" או יותר נכון חובבן עם הרבה מאוד ניסיון.

אני גם במקרה אב-בית - את רוב התקלות אני מסוגל לפתור בעצמי ואת אלו שלא אני יודע אילו בעלי מקצוע כן ומי מהם כנראה עדיף - זה גם סוג של יכולת שאסור בשום צורה להמעיט בערכה. להזיז דברים זה דבר אחד אבל לגרום לדברים לזוז - זה דבר אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
האם אפשר ללמוד בתחום מקצועות המחשב- לא תואר אלא יותר קורסים ולהצליח למצוא עבודה בתחום היום למי שאין ידע ונסיון קודם?

אני מאמין שכן, אבל יהיה לך יותר קשה לקבל דריסת רגל בענף ותקרת הזכוכית שלך תהיה נמוכה יותר בהשוואה בעלי תואר.

פורסם

חד משמעית כן - בלי קשר לשכר מקסימלי ותואר - הדרך שלך לשם תהיה קשה באותה מידה אם לא יותר.

הסיבה לכך היא שאתה תצטרך להתחיל קודם כל ממקומות עבודה שמקבלים בהם טירונים והם לא שוק הייטק אלא שוק טכנולוגי שמשתמש במה ששוק ההיי טק מייצר.

דוגמא לכך תהיה עבודה במרכז תקשורת אופרטיבי - דהיינו NOC בחברות כמו בזק\בזק בין לאומי, מפעילות סלולריות ותוכן וכך הלאה ושם אתה תוכל לרכוש את הידע הבסיסי שנדרש אח"כ בכדי למצוא מקום בשוק ההיי-טק כטירון! ולזה צריך לתת 1-3 שנים מהחיים.

אחרי קבלה למשרה בהיי-טק - כאן כבר תהיה לך מקפצה אמיתית באיכות המשרה והשכר וזו גם נקודת ההתחלה שלך להתמסדות ובגרות מקצועית.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

האם יש לך זיקה כלשהי לתחומים האלה?

כי בלי רקע תצטרך להתחיל בתחתית שבתחתית - למשל עבודות של תמיכה טלפונית בשכר מינימום, ולהתקדם משם בהתאם לממצאים.

קיימים קורסי טכנאי PC, רשתות ותכנות לאנשים בלי רקע, אבל למען האמת השוק מוצף בבוגרים של דברים כאלה, וגם כאשר תמצא עבודה בתור בוגר של זה ללא ניסיון, תצטרך להתחיל בשכר מאוד נמוך.

אופציה נוספת - הנדסאי תוכנה/אלקטרוניקה/חשמל, זה יכול לתת לך דריסת רגל בתפקידי QA, ומשם להתקדם לתכנות תכלס.

וגם להכין את עצמך למצב שבו תתקע בתקרת זכוכית, ותהיה חייב תואר (קורה באירגונים ממשלתיים או בסניפים ישראליים של חברות אמריקאיות).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

• תוכן חדש...