Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשרויות לימודים לבני 30+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם אפשר ללמוד בתחום מקצועות המחשב- לא תואר אלא יותר קורסים ולהצליח למצוא עבודה בתחום היום למי שאין ידע ונסיון קודם?

הכוונה לעבודות בתחום הרשתות, it, תכנות וכד'.

אציין שאין לי רקע גם לא בסיסי בתחומים האלה.

אתייחס רק לתכנות. בכללי אם אתה צריך את הקורסים האלה אז הם לא יעזרו לך. לאוטודידקטים (כנמו לנוס) הקורסים האלה יכולים לעזור, אבל אוטודידקטים מסתדרים לבד בעזרת סרטוני יוטיוב, הקורסים של הארוורד וכו'.

אם יש לך תואר אקדמי מדעי (לאו דווקא הנדסי) ישנן חברות שנותנות קורסים ואפילו מבטיחות עבודה לאחוז ניכר מהמסיימים בהצלחה.

כמובן שצריך לבדוק היטב את החברות האלה לפני שמתחייבים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

^^

למשל infinity labs

אבל נראה לי שזה יותר מתאים למי שעשה תואר במקצוע לא קשור, ורוצה לעשות הסבת מקצוע למתכנת.

למרות שאולי אפשר לבדוק האם אפשר לעשות את זה גם בלי תואר בכלום, גם בשביל פות"ש.

מדובר בלימודים אינטנסיביים של 8 שעות ביום חמישה ימים בשבוע, אבל הם ממש עושים לך שם טירונות של כתיבת קוד.

אם הייתה לי את האפשרות הכלכלית לקחת חל"ת לחצי שנה, הייתי עושה את זה בעצמי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתייחס רק לתכנות. בכללי אם אתה צריך את הקורסים האלה אז הם לא יעזרו לך. לאוטודידקטים (כנמו לנוס) הקורסים האלה יכולים לעזור, אבל אוטודידקטים מסתדרים לבד בעזרת סרטוני יוטיוב, הקורסים של הארוורד וכו'.

אם יש לך תואר אקדמי מדעי (לאו דווקא הנדסי) ישנן חברות שנותנות קורסים ואפילו מבטיחות עבודה לאחוז ניכר מהמסיימים בהצלחה.

כמובן שצריך לבדוק היטב את החברות האלה לפני שמתחייבים.

אתייחס קצת לקורסים האלה כי, עשיתי שלושה כאלו על חשבון הברון (אבא) ועל חשבון צה"ל ואחד על חשבוני.

הדבר שהכי מרגיז בקורסים האלו אם אני מביט עליהם מנקודת מבט של טירון שבדיוק עכשיו תולה בהם את כל התקוות שלו להצלחה בחיים - זה שהחברות שמעבירות את הקורסים האלה מבטיחות בדיוק את זה.

ולצערי הרב זה הר של שקרים.

מבטיחים לך השתלבות בעבודה בתחום בסיום הקורס - בולשיט

מבטיחים לך הצלחה מיידית והתחלה של "החיים הטובים" - בולשיט

מבטיחים לך שאתה תהיה מומחה - מומחוי במקרה הטוב - בולשיט

מה באמת קורה בשוק? מה הקורסים האלה באמת נותנים לך.

הקורסים האלה נותנים לך נקודת התחלה, בסיס של היכרות עם פלטפורמה שיכולה להיות שפת קוד (במידה והקורס מכסה תכנות), מערכת הפעלה (במידה והקורס מכסה מערכת הפעלה סופר נפוצה בשוק כמו לינוקס למשל שזה בפועל השם של הממציא של מערכת הפעלה שהיום כבר יש לה עשרות הפצות שונות של חברות שונות) או יכולת לבצע ניתוח אנליטי של מערכות אבטחת מידע ובפועל אתה חושב שאתה "האקר" בזמן שאתה תכלס אנליסט הכי פשוט. וכך הלאה...

ואז ילד שמסיים את הקורס הזה יוצא לשוק ומחפש עבודה - מגיע לראיון עבודה עם בטחון מלא וגבוה ואז אחרי שתיים שלוש שאלות פשוטות שהילד הזה חווה בהן התקף חרדה מוחלט כי אין לו מושג מה שאלו אותו בכלל - מתחיל לירוק ניטים ולהזיע ויוצא מהחוויה רועד ומבין ששרף את כל הכסף שלו על הקורס ובפועל אין לו סיכוי להתקבל לשום מקום נורמלי - למה?

כי מה שלימדו אותו זה רק קצה הקרחון.

כי כל שוק הייטק הוא שוק אחד גדול וענק - של נישות קטנות!

ובכל נישה כזו את אותו הבסיס שהוא למד בקורס - כבר העבירו 1001 וואריאציות באין סוף הטמעות של סביבות שונות ומשונות עם אין סוף קומבינציות של שאר מוצרים של שאר חברות.

ואז מגיע הזעם אצל אותו הילד - כי שיקרו לו, כי מכרו לו.

אבל!

אז הילד הזה קם, אם לא התייאש - הולך להתחיל לחפש עבודה בתחום כטירון - לא בהכרח בחברת הייטק אלא אולי בחברה שמשתמשת במוצרים האלו.

ושם הילד הזה לומד לעשות את התפקידים הפשוטים יחסית בתחומים - ועוברת שנה והוא מתקדם למוקד הכי טכנולוגי בחברה ושם הוא לומד עוד יותר.

שנה שנתיים הילד הזה כבר מוצא את עצמו בשוק הייטק ומתחיל את מסלול החיים שאליו התכוון מראש - רק שעברו כמה שנים...

ובזמן הזה מה שאותו ילד לא מבין - זה שהקורסים האלה שהוא עשה בזמנו - נתנו לו את הבסיס ללמוד מהר יותר וטוב יותר את מה שהוא למד באותו רגע שהוא קם והחליט להיות טירון.

אז הקורסים האלה כן נחוצים - הם מאוד תורמים והם מאוד בונים - אבל הם בונים בסיס.

גם אוניברסיטה - 4-5 פאקינג שנים של תואר -בונה סה"כ בסיס אבל בסיס הרבה יותר גדול ורחב מהקורסים.

בתחומים טכנולוגיים - כמעט כוווולם צריכים להיות אוטודידקטים, אחרת אי אפשר ללמוד ואי אפשר להתקדם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרבה יותר קל להגיע להייטק דרך ראיון עבודה דרך מישהו שמכיר אותך והמליץ עליך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היופי בהייטק שבניגוד לחברת חשמל, אי אפשר להתקבל לעבודה רק על סמך זה שאתה מכיר מישהו. זה יכול להביא אותך לראיון הראשון, לא מעבר לזה.

פורסם

בתחומים טכנולוגיים - כמעט כוווולם צריכים להיות אוטודידקטים, אחרת אי אפשר ללמוד ואי אפשר להתקדם.

בכל תחום צריך להיות אוטודידקט. לימוד עצמי והרחבת אופקים זה תנאי הכרחי ליצירת ערך מוסף.

פורסם

זה בהחלט נכון - יש תקופות ויש תקופות - כל שוק והקריזות שלו.

התגובה שלי לגבי הקורסים היתה בשביל פותח השרשור וגם אלו שקוראים ושוקלים לקחת אחד מהם - בכדי שיבינו את ההבדל בין הייעוד שלהם לבין מה שמשווקים להם.

הדבר שהכי קשה או כואב בדברים האלה היא הנואשות של הצעירים להתקדם מהר - להצליח בבום - דור האינסטנט. וב99 אחוז מהמקרים זה לא עובד ככה.

היה לך המזל להיות באחוזון הזה שעושה משהו וההצלחה מתפוצצת לו בפרצוף - רק יכול להוריד בפניך את הכובע - בשאר 99 האחוזים - אתה תתחיל מלמטה ותתקדם - קצב ההתקדמות יכול להיות לא תלוי בך אבל אם אין לך מרפקים ואמביציה מלכתכילה (יכולת מן הסתם צריכה להיות גם) - זה לא יקרה, בהנחה שבכלל בחרת תחום שמתאים לך מלחתכילה.

הקורסים האלה משווקים כמו איטריוט ב3 דקות כשבפועל זה הבסיס שאתה שם בסיר לחמין שמתבשל כל הסוף שבוע.

Pioneer TS-X150

פורסם
הרבה יותר קל להגיע להייטק דרך ראיון עבודה דרך מישהו שמכיר אותך והמליץ עליך.
יביא אותך לראיון הראשון, לא מעבר לזה.

חוץ מזה, אותו אחד שהביא אותך, גם צריך לסמוך עליך, שבמידה ותתקבל, לא תעשה לו פדיחות, ולא תציג אותו באור רע מול הבוסים שלו (ומעכשיו גם שלך), עד כדי שיבעטו החוצה את שניכם (תראה לי מי החברים שלך, ואספר לך מי אתה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בכל תחום צריך להיות אוטודידקט. לימוד עצמי והרחבת אופקים זה תנאי הכרחי ליצירת ערך מוסף.

יש הבדל בין דידקט לאוטודידקט. אוטודידקט הוא מי שרכש את כל ההשכלה שלו באופן עצמאי ולא באופן פורמלי.

כל אותם "מהנדסים שעובדים בגוגל בלי תואר". הכישרון הזה קיים אך הוא דיי נדיר.

כמובן שבתחום ההייטק אתה חייב להיות דידקט ולהמשיך ללמוד ללא הפסק כדי לא להפוך לבלתי רלוונטי. אבל לאחר הבסיס הטוב זה לא צריך להיות קשה למי שכבר עבר את משוכת הלימודים הראשונה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
הרבה יותר קל להגיע להייטק דרך תואר ראשון מאשר דרך הקורסים האלה.

מאוד תלוי איפה ובאיזה חברה

אצלנו לקחו הרבה ג'וניורים מאינפיניטי (וגם מהגרסה הקודמת שלהם - פסיפיק או איך שלא קראו לזה), הרבה יותר מאשר אנשי מדמ"ח טריים.

מצד שני הרבה מאלה הגיעו לאינפיניטי אחרי מדמ"ח.

ספציפית אינפיניטי מכשירים אותך לפי הצרכים של החברה שתקבל אותך החל משלב מסוים בקורס

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מאוד תלוי איפה ובאיזה חברה

ובאיזה שכר.

למשל בוגרי תואר ראשון תלת שנתי במדמ"ח מהטכניון מתחילים בשכר של כ-20,000 ש"ח בחברות הגדולות (אינטל/מיקרוסופט/פייסבוק/גוגל/אפל וכו'). אלו חברות שעד כמה שידוע לי בכלל לא מגייסות מהנדסים בלי תואר ראשון.

אני מוכרח לציין שאני לא מכיר אף אחד שעשה "קורס תכנות" כזה, אבל עד כמה שהבנתי יש כמה סוגים של חברות - החברה שציינת (אינפיניטי) מעבירה קורסי *הסבה* לאקדמאים, כלומר זה הגיוני שבוגרי המסלול לא יהיה מאוד קשה להשתלב בהייטק. זה גם הופך אותה ללא רלוונטית לפות"ש.

מצד שני ישנן חברות שמעבירות מעין coding bootcamp שמכשיר אנשים בלי נסיון קודם כמפתחי ווב, וקשה לי לראות איך בוגרי הקורסים האלה מצליחים להתחרות בבוגרי תואר ראשון גם בפרספקטיבה של שנים קדימה.

פורסם

אני מכיר אישית אנשים שעברו רק באינפיניטי או פסיפיק או מה שהיה קודם, לא יודע אם הם לוקחים רק מתואר ראשון, ייתכן שכן, לא היה רלוונטי לי.

מה שכן אחרי שנתיים רובם המוחלט עבר להיות עובד חברה רגיל (בשנתיים הראשונות מקבלים שכר דרך אינפיניטי, לא יודע כמה).

אני גם לא רואה איך coding bootcamp עוזר, בטח לא בפיתוח ווב, אלא אך ורק אם מדובר על נישה, ועל חברה שמזמינה מראש מתכנתים לאותה נישה, ואז ה-bootcamp מוכוון לאותו צורך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דבר אחד צריך להיות מכנה משותף בין כל הדידקטים והאוטודידקטים ובעלי התואר ובעלי הגמר קורס מזרח ים תיכוני - אלו שמצליחים הם אלו שמגיעים עם דרייב, עם אמביציה ורצון להתקדם.

אלו שדוחפים מרפקים ועובדים קשה בשביל להגיע להישגים.

ומכאן גם התחלתי - ללמוד לתואר אינה ערובה להצלחה.

היכולת של אדם לראות את היער מבין העצים - כאן כבר מישהו מוצא את הדרך, את תחילת השביל.

ללכת על השביל הזה - זה כבר השלב הבא ובין מזל לבין שכל - מערכת יחסים מאוד מוזרה ומאוד לא צפויה.

לפותח השרשור - בהצלחה - זה גם לא לגמרי תלוי בך אבל בעיקר - זה כן.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...