Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל חברי הפורום,

אני מעוניין לקנות רכב ראשון, שיסיע אותי מ A - ל B (נסיעות סביב איזור המרכז - ת"א, הוד השרון, ראשון וכו') עם מינימום תקלות.

מבחינת סדרי עדיפויות ברכב:

1. אמינות (!)

2. חסכוני בדלק

3. יפני/קוריאני

כמו כן, אני מעדיף לא לקנות רכב מקטגוריית המיני (i10, spark וכו') , אלא אם כן תגידו לי שזה ממש טיפשי לקנות רכב אחר בתקציב הזה.

דוגמאות לרכבים שחשבתי עליהם עד כה:

Toyota Corolla 2004-2008

Honda Civic 2004-2006

Hyundai Getz 2005-2008

Suzuki Swift

אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי ולהמליץ על רכב שיתאים לצרכים שלי.

תודה מראש על העזרה, עם המון הערכה, אליאור.

עריכה אחרונה על ידי Elior Farajpur
פורסם

תכניס גם את הסיריון למשוואה רכב אמין זריז ויחסית חסכוני.

והייתי מוריד את הקורולה הרכב או יהיה ישן או עם גיר רובוטי שלי אישית לא היה נוח לנסיעה.

פורסם

ידני מתאים?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תכניס גם את הסיריון למשוואה רכב אמין זריז ויחסית חסכוני.

והייתי מוריד את הקורולה הרכב או יהיה ישן או עם גיר רובוטי שלי אישית לא היה נוח לנסיעה.

לא כל כך אוהב את הסיריון, אני מחפש רכב שהוא קצת יותר גדול מקטגוריית המיני.

פורסם

ליאנה ידנית, גטס ידנית (ואז תצטרף לקבוצה שלנו ותהנה משפע של מידע), ג'אז ידנית שתהיה גבולית בתקציב או משנתון גבוה, סיריון אוטומטית, תוכל למצוא גם אימפרזה או בי 3 ידניות מעטות, שיהיו פחות חסכוניות בדלק, אבל יותר רכב מכל הנ"ל.

פורסם

לפני קצת יותר משנה הייתי בדיוק בסיפור שלך. אז הייתה לי סיויק 2004 אמת מאוד אהבתי את הנהיגה באוטו למרות הגיר האוט' המיושן ומהמסרס. לאט לאט הבנתי שזה לא האוטו שאני ארצה להחזיק בתור סטודנט שכן צריכת הדלק שלו לא מזהירה בכלל. סביבות ה-1-10 ובלחיצות, דבר אשר הגיר המיושן הזה מזמין הצריכה תהיה אף גרועה יותר. מה גם שהתחילו כל מני קילקולים שהם לדעתי תוצאה של גיל ואיכות הרכבה טורקית שהיא זבלה וכאחד שנוסע הרבה יחסית, לא התאים לי העניין הזה.

אז עשיתי החלטה, לעבור לרכב טיפה יותר מודרני והרבה יותר חסכוני. נסעתי על 107/c1/אייגו, דור ראשון, אשר היו טובות אבל הפנאלים בדלתות החשופים והבגז הפצפון על הדלת האחורית שהיא בעצם החלון הורידו אותי ממנה.

אלטו 2010, המינימום של המינימום, גם נראת זוועה, למרות החסכון העצום, לא ראיתי את עצמי נוסע עלייה ביום יום.

יונדאי i10/פיקנטו דור ראשון שהיה בארץ: לא הבנתי מה הקטע באוטו פיצפון עם צריכת דלק של מכונית משפתחית רגילה. מבחינת נהיגה, המנוע 1200 הוא אחלה, אבל שוב, זה חסר תכלית.

לבסוף הגעתי לשברולט ספארק, שהאמת, היו לי בהתחלה קצת דעות שליליות על שברולט המודרניות, אבל קראתי עלייה המון המלצות, וגם זיכרון של אחת כזו שכורה כמה שנים לפני היה די טוב בס''כ. לבסוף הוספתי כמה שקלים על השקלים שקיבלתי על ההונדה וקניתי אחת כזו במצב טוב והאמת מרוצה מאוד. אמנם היא לא חסכונית כמו שהיצרן מצהיר אבל היא מספיק חסכונית בשבילי. אמנם יש לה 5 מקומות אבל בפעמים שנסעתי עם 3 בוגרים מאחור הם מאד סבלו (קורה לעיתים רחוקות מאד)

האמת, מקדימה היא מרגישה כמו סופר מיני אפילו.

הכל שאלה של איזה סטודנט אתה, אני מכיר סטודנט עם קופרה שהוא הוציא אותה מהחברה. אבל אם אתה סטודנט שמממן את עצמך, לדעתי אין על מיני בשבל הזה של החיים.

פורסם

לדעתי לבחור במצבך ברכב כמו קורולה או סיוויק תהיה טעות.

הרכבים הנ"ל יהיו בני 11, גם אם מבחינת מנוע וגיר לא יהיו בעיות יהיה כנראה המון בלאי מסביב כמו בולמים, ציריות תושבות וכו. לדעתי מבחינת חיסכון בעלויות הבחירה הנכונה היא רכב בסגנון של הספארק, אתה תקבל רכב משנת 2012 לפחות שיהיה חסכוני יותר וכנראה זול יותר לאחזקה.

פורסם
ליאנה ידנית, גטס ידנית (ואז תצטרף לקבוצה שלנו ותהנה משפע של מידע), ג'אז ידנית שתהיה גבולית בתקציב או משנתון גבוה, סיריון אוטומטית, תוכל למצוא גם אימפרזה או בי 3 ידניות מעטות, שיהיו פחות חסכוניות בדלק, אבל יותר רכב מכל הנ"ל.

האמת שיונדאי גטס זה אופציה ממש טובה מבחינתי, רק בעיה למצוא כאלה ידניות במצב טוב ושנתון 2009-2010

לפני קצת יותר משנה הייתי בדיוק בסיפור שלך. אז הייתה לי סיויק 2004 אמת מאוד אהבתי את הנהיגה באוטו למרות הגיר האוט' המיושן ומהמסרס. לאט לאט הבנתי שזה לא האוטו שאני ארצה להחזיק בתור סטודנט שכן צריכת הדלק שלו לא מזהירה בכלל. סביבות ה-1-10 ובלחיצות, דבר אשר הגיר המיושן הזה מזמין הצריכה תהיה אף גרועה יותר. מה גם שהתחילו כל מני קילקולים שהם לדעתי תוצאה של גיל ואיכות הרכבה טורקית שהיא זבלה וכאחד שנוסע הרבה יחסית, לא התאים לי העניין הזה.

אז עשיתי החלטה, לעבור לרכב טיפה יותר מודרני והרבה יותר חסכוני. נסעתי על 107/c1/אייגו, דור ראשון, אשר היו טובות אבל הפנאלים בדלתות החשופים והבגז הפצפון על הדלת האחורית שהיא בעצם החלון הורידו אותי ממנה.

אלטו 2010, המינימום של המינימום, גם נראת זוועה, למרות החסכון העצום, לא ראיתי את עצמי נוסע עלייה ביום יום.

יונדאי i10/פיקנטו דור ראשון שהיה בארץ: לא הבנתי מה הקטע באוטו פיצפון עם צריכת דלק של מכונית משפתחית רגילה. מבחינת נהיגה, המנוע 1200 הוא אחלה, אבל שוב, זה חסר תכלית.

לבסוף הגעתי לשברולט ספארק, שהאמת, היו לי בהתחלה קצת דעות שליליות על שברולט המודרניות, אבל קראתי עלייה המון המלצות, וגם זיכרון של אחת כזו שכורה כמה שנים לפני היה די טוב בס''כ. לבסוף הוספתי כמה שקלים על השקלים שקיבלתי על ההונדה וקניתי אחת כזו במצב טוב והאמת מרוצה מאוד. אמנם היא לא חסכונית כמו שהיצרן מצהיר אבל היא מספיק חסכונית בשבילי. אמנם יש לה 5 מקומות אבל בפעמים שנסעתי עם 3 בוגרים מאחור הם מאד סבלו (קורה לעיתים רחוקות מאד)

האמת, מקדימה היא מרגישה כמו סופר מיני אפילו.

הכל שאלה של איזה סטודנט אתה, אני מכיר סטודנט עם קופרה שהוא הוציא אותה מהחברה. אבל אם אתה סטודנט שמממן את עצמך, לדעתי אין על מיני בשבל הזה של החיים.

קודם כל תודה על התגובה המפורטת,

איזה סטודנט אני? לא מחפש רכב עם פוזה ולא מחפש לקפוץ מעל הפופיק, יש לי תקציב לרכב חדש אבל אני בוחר לקנות רכב שישמש את המטרות שלי במינימום מחיר.

את ה BMW M3 שלי אני אקנה בשלב אחר החיים ;)

אתה מרוצה מהשברולט ספארק? איך הנסיעה איתה? הפחד שלי מרכבים קטנים זה שאני לא אהיה מרוצה מהנהיגה וארגיש אני נוסע בפחית שימורים.

לדעתי לבחור במצבך ברכב כמו קורולה או סיוויק תהיה טעות.

הרכבים הנ"ל יהיו בני 11, גם אם מבחינת מנוע וגיר לא יהיו בעיות יהיה כנראה המון בלאי מסביב כמו בולמים, ציריות תושבות וכו. לדעתי מבחינת חיסכון בעלויות הבחירה הנכונה היא רכב בסגנון של הספארק, אתה תקבל רכב משנת 2012 לפחות שיהיה חסכוני יותר וכנראה זול יותר לאחזקה.

מסכים, לאחר חושבים החלטתי ללכת על רכב מיני שנתון 11-13 שיהיה זול, ידני אמין וחסכוני.

חשבתי על טויוטה יאריס שנת 2007-08 אפילו, הבנתי שטויוטה הם הכי אמינים שיש.

מה אתה חושב?

פורסם

אמנם קניית רכב צעיר לא מבטיח תמיד אמינות, אך קניית רכב זה על פי רוב מתכון לתקלות (גם אם הרכב בעל שם "אמין").

ציינת כי אמינות זה הקריטיון החשוב ביותר, לכן על הרכבים המשפחתיים (והישנים) שהצעת לא תואמים לדרישות שלך.

קניית רכב מקטגוריית המיני היא ההגיונית ביותר לפי דרישותיך, אך אם אינך מעוניין בכך אמליץ לך להתסכל על רכבי סופר-מיני (שההבדל בינם לבין קטגוריית מיני הוא גדול). רכבים בקטגוריה זו הינם (לשם המחשה, לא המלצה) - סוזוקי סוויפט, סוזוקי ספלאש, 208, i20 וכו'.

הייתי מחפש לרשימת החיפושים גם את הסוזוקי ספלאש שאמנם היא לא הרכב הכי יפה בחניה אך תואם מאוד לדרישותיך.

גם הספארק לדעתי יתאים לצרכיך והוא מעט מרווח יותר מהמיני המקובלות (אך עדין לא ממש סופר מיני)

פורסם

אני סולד מיאריס. המחירון שלה מנופח בלי לקבל שום דבר אמיתי בתמורה, מתקלקלת כמו כל רכב אחר. אגב היא מיוצרת בבלגיה וצרפת ולא ביפן.

פורסם

אוקיי אז לאחר כל הסינונים שעשיתי, הגעתי למסקנה ששברולט ספארק מודל 2013 יכול הכי להתאים לתקציב ולצרכים שלי.

אשמח לשמוע על עוד דגמים ידניים שאתם ממליצים עליהם בתקציב שיכול להגיע גם עד 20K.

פורסם

רכב שנותן תמורה סבירה לכסף סה"כ.

תמצא אחת עם ק"מ נמוך וספר טיפולים מלא.

והכי חשוב,אל תתבייש להתמקח!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...