Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד סביר במנוע קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה קצת מטופשת. יש לי קיה פיקאנטו אוטומאטית שנת 2013. לפני מספר שנים (ולפני הקיה) אמר לי מכונאי רכב שאצלו עשיתי טיפול שעדיף לא לעלות מעל 2500-3000 סל"ד במכוניות קטנות מעין אלה על מנת שלא לפגוע במנוע. מאז אני מקפיד שלא לעבור את המספר הזה גם אם לפעמים זה נראה לי לא ממש הגיוני. זה כבר הפך יותר לאמונה תפלה שלי מאשר כל דבר אחר. הבעיה (שהיא לא באמת בעיה) היא ש-3000 סל"ד בדרך כלל מגביל את מהירות הנסיעה ל-100-105 קמ"ש. האם אני מגזים? האם המנועים האלה יכולים לעבוד גם בסל"ד גבוה יותר מבלי להינזק באופן משמעותי? האוטו מטופל בקביעות ואני מקפיד מאד לבדוק שמן מנוע/בלמים/גיר ואת שאר הנוזלים כל שבוע-שבועיים.

תודה

פורסם

אתה מתכנן לנהוג במסלול מירוצים?

אם התשובה שלילית ואתה רק רוצה מדי פעם לאמץ את המנוע...תעשה זאת בכיף, שום דבר לא יקרה.

כמו שאומר הפתגם "אבן שאידיוט אחד זרק לבאר, אלף חכמים לא יצליחו להוציא"

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה על התשובה המהירה. דיברתי יותר על "שיוט" בכביש 6 או כביש החוף במהירות של 120-130 קמ"ש ותהיתי האם זה לא "גדול" על מנועים קטנים כאלה.

פורסם

הקו האדום נמצא מעל 6000 סל"ד, אתה יכול בכיף לשייט נניח ב5000-4500 סל"ד וגם לעבור את הסל"ד הזה לפרקי זמן קצרים.

זה לא נעים באוזן, וזה בהחלט לא הייעוד המקורי של הרכב (עירוני), אבל נזק או בלאי חריג לא יקרה מזה.

מניח שהכוונה הייתה למעבר בין ההילוכים הנמוכים יותר (שמושפע ממידת הלחיצה על דוושת המצערת ברכב אוטומטי).

פורסם

כבר מעל שש שנים עם מכוניות קטנות בסדר הגודל הזה (בשלוש שנים האחרונות עם יונדאי I10)... לא ראיתי מוסך חוץ מטיפול שוטף והכל היה מצויין.. גם בכביש 6.

פורסם

נסעתי במשך חודשיים בI10 דור ראשון עם מנוע 1.2 דומה עד זהה למה שיש לך בפיקנטו ולא הייתה שום בעיה. ברכב פרטי כנראה שהייתי נוסע באזור ה100 קמ"ש על מנת לחסוך בדלק.

פורסם

פיאט פנדה 1250 בת מעל עשור שנוסעת בכבישים מהירים ב4000 סל"ד לא מתלוננת, אז פיקנטו?

אם תסע בסל"ד גבוה (3000 זה לא גבוה, זה האמצע), אתה כמובן יוצר בלאי מוגבר במנוע - אבל, כשמשתמשים בשמנים ומסננים איכותיים ומטפלים בתדירות הנכונה - התוספת היא בכלל לא מורגשת.

יש המון רכבי ספורט בני 20 שנוסעים על הכביש, מנועים לא מתפוצצים ב4000 סל"ד, העיצה של המכונאי, מעבר להיותה חסרת כל הגיון, מסוכנת כי ביום שתצטרך לעקוף אתה תסתכל על הלוח שעונים בבהלה במקום על הכביש.

בקיצור, סע בכמה סל"ד שבא לך, באיזור 6500 יש מנתק הצתה, הוא לא יתן לך לעבור את מה שהמהנדסים החליטו שלא בריא למנוע.

בנוסף - הנכון הוא דווקא ההיפך, ככל שהבוכנה קטנה יותר, האינרציה העצמית שלה קטנה והמאמצים הנוצרים עקב כוחות תאוצה ממהירות סיבוב גבוהה של גל הארכובה קטנים.

מנועים קטנים דווקא הרבה יותר מתאימים לסל"ד גבוה ממנועים גדולים, זה למה מנוע של ספינה עובד ב600 סל"ד ומנוע של משאית ב1000-2000.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני אישית לא הייתי נוסע על סל"ד 4 אלף, אבל 3.2 זה עוד סביר

לדעתי יש בלאי גבוה יותר שהרכב עובד בסל"ד גובה יחסית לזמן ממושך.

כמובן שאם צריך להאיץ מהר בגלל סיבה בטיחותית צריך לעשות את זה גם אם זה עובר את ה3 אלף סל"ד

פורסם

מזל שאין לי מד סל"ד. יש לי באוזן "סלדומטר".

האמת, שב20 שנות נהיגה, רובן ברכב אוטומטי, אף פעם לא ממש ייחסתי חשיבות למד הסל"ד ולא לימדו אותי להעביר הילוך לפיו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אני אישית לא הייתי נוסע על סל"ד 4 אלף, אבל 3.2 זה עוד סביר

לדעתי יש בלאי גבוה יותר שהרכב עובד בסל"ד גובה יחסית לזמן ממושך.

כמובן שאם צריך להאיץ מהר בגלל סיבה בטיחותית צריך לעשות את זה גם אם זה עובר את ה3 אלף סל"ד

אתה כמובן יכול לעשות מה שתבחר, אבל זה לא אומר שיש מספרים או הנדסה מאחורי זה.

עובדתית, צודק - השחיקה גדולה יותר, פשוט כי המנוע עושה יותר סיבובים סביב עצמו, העניין הוא בכמה ואני טוען שבשימון נכון, הנושא זניח, והרכב ימוחזר הרבה לפני שיתפתחו במנוע תקלות כתוצאה מהנסיעה בסל"ד גבוה יותר.

חוץ מזה, למה 3200 סל"ד? למה לא 3453? המנוע הוא הנדסה, רוב המהנדסים עושים חישובים ולא מרימים אצבע רטובה לאוויר ומחליטים לפי כיוון הרוח (אולי בפיאט כן...)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם בכל מקרה נוסעים בהילוך הגבוה ביותר כל הדרך, אז המנוע אמור תאורטית לעבור אותו מספר סיבובים בין אם הסל"ד נמוך או גבוה (בזמן שונה כמובן).

כנראה שבסל"ד גבוה יותר תהיה שחיקה מעט יותר מוגברת. גם לדעתי השחיקה הזאת חסרת משמעות. אבל צריכת הדלק משמעותית יותר גבוהה ב120 מאשר ב-90.

פורסם
שלום

יש לי שאלה קצת מטופשת. יש לי קיה פיקאנטו אוטומאטית שנת 2013. לפני מספר שנים (ולפני הקיה) אמר לי מכונאי רכב שאצלו עשיתי טיפול שעדיף לא לעלות מעל 2500-3000 סל"ד במכוניות קטנות מעין אלה על מנת שלא לפגוע במנוע. מאז אני מקפיד שלא לעבור את המספר הזה גם אם לפעמים זה נראה לי לא ממש הגיוני. זה כבר הפך יותר לאמונה תפלה שלי מאשר כל דבר אחר. הבעיה (שהיא לא באמת בעיה) היא ש-3000 סל"ד בדרך כלל מגביל את מהירות הנסיעה ל-100-105 קמ"ש. האם אני מגזים? האם המנועים האלה יכולים לעבוד גם בסל"ד גבוה יותר מבלי להינזק באופן משמעותי? האוטו מטופל בקביעות ואני מקפיד מאד לבדוק שמן מנוע/בלמים/גיר ואת שאר הנוזלים כל שבוע-שבועיים.

תודה

מה אתה בדיוק עושה בעליות? זוחל?

היצרן הוא זה שייצר את הרכב שלך והוא יודע יותר טוב מכל אדם אחר שיקום בבוקר ויחליט שהוא מתחיל לחלק הוראות לאנשים (ולא, זה שהוא מוסכניק לא עושה ממנו כלום - יש גם אנשים עם רישיון לרפואה שלא הייתי מתקרב אליהם).

אני לא יודע מה הטווח המומלץ לרכב שלך, אבל אמרו פה 6000. גם אם אתה על 5700 לא יקרה כלום. בעבר הרחוק מנועים שהיו עוברים את הרף של המנוע, המנוע באמת היה ניזק ונהרס. אבל היום במנועים החדשים יש חיישנים שמגנים עליו וגם אם אתה על 6200 לא קרה כלום (כל עוד ואתה לא נוסע כל הנסיעה על 6200 אלא נעמד על זה לשניה - שתים) כי בדרך כלל המנוע יתחיל להאט מעצמו בשביל לרדת מהרף.

אם 6000 זה באמת המקסימום אצלך (איפה שמתחיל הקו האדום), אין שום סיבה שתיסע על 3000 - 2500. ואם זה הידע של המוסכניק שלך, אני ממליץ לך להחליף אותו - מבלי לפגוע באף אחד אבל כשאדם עם "הסמכה" שמראה חוסר ידע, זה רק מעלה ספקות במה הוא עוד לא מבין...

פורסם
מה אתה בדיוק עושה בעליות? זוחל?

היצרן הוא זה שייצר את הרכב שלך והוא יודע יותר טוב מכל אדם אחר שיקום בבוקר ויחליט שהוא מתחיל לחלק הוראות לאנשים (ולא, זה שהוא מוסכניק לא עושה ממנו כלום - יש גם אנשים עם רישיון לרפואה שלא הייתי מתקרב אליהם).

אני לא יודע מה הטווח המומלץ לרכב שלך, אבל אמרו פה 6000. גם אם אתה על 5700 לא יקרה כלום. בעבר הרחוק מנועים שהיו עוברים את הרף של המנוע, המנוע באמת היה ניזק ונהרס. אבל היום במנועים החדשים יש חיישנים שמגנים עליו וגם אם אתה על 6200 לא קרה כלום (כל עוד ואתה לא נוסע כל הנסיעה על 6200 אלא נעמד על זה לשניה - שתים) כי בדרך כלל המנוע יתחיל להאט מעצמו בשביל לרדת מהרף.

אם 6000 זה באמת המקסימום אצלך (איפה שמתחיל הקו האדום), אין שום סיבה שתיסע על 3000 - 2500. ואם זה הידע של המוסכניק שלך, אני ממליץ לך להחליף אותו - מבלי לפגוע באף אחד אבל כשאדם עם "הסמכה" שמראה חוסר ידע, זה רק מעלה ספקות במה הוא עוד לא מבין...

האמת שכן. בעליות שבהן ההילוך נמוך כדי לתת יותר כוח אני עדיין מקפיד לא "להתפרע". אם זה אומר להקפיד על לא לעבור את ה-3500 סל"ד בלחץ, אז אני נוסע על 40-50 קמ"ש ומאפשר לרכבים לעקוף אותי. אני בכל מקרה לא נותן "קיקים" משוגעים מדי ולא מתפרע עם האוטו הקטן בלאו-הכי. עניין אותי להבין אם אני נוסע שעתיים על כביש 6 על 120-130, שבפיקנטו אומר כ-4000 סל"ד אינני גורם נזק מהותי למנוע. מדי פעם אני לוקח רנו סיניק של קרוב משפחה שמשייטת על 130-140 ב-2500 סל"ד, רק עם מנוע במימדים אחרים לגמרי. תהיתי אם ישנו באמת הבדל וכמה הוא משמעותי.

לגבי המוסכניק, לא ממש התייחסתי למה שהוא אמר באופן מדויק, אך המשכתי להקפיד על כך כתוצאה מאיזשהו פחד לא רציונלי. בעבר הדי רחוק כבר הייתה לי רנו קליאו שהלך לה ראש מנוע ונתקעתי איתה פעמיים בשום מקום עד שהבינו מה הבעיה. מאז אני בחרדה... בכל אופן, אני לא לוקח כל מה שהם אומרים ללב בלי לבדוק היטב.

אולי פשוט אפנה גם לקיה ואשאל על מנת לקבל מידע מהיצרן עצמו.

פורסם
האמת שכן. בעליות שבהן ההילוך נמוך כדי לתת יותר כוח אני עדיין מקפיד לא "להתפרע". אם זה אומר להקפיד על לא לעבור את ה-3500 סל"ד בלחץ, אז אני נוסע על 40-50 קמ"ש ומאפשר לרכבים לעקוף אותי. אני בכל מקרה לא נותן "קיקים" משוגעים מדי ולא מתפרע עם האוטו הקטן בלאו-הכי. עניין אותי להבין אם אני נוסע שעתיים על כביש 6 על 120-130, שבפיקנטו אומר כ-4000 סל"ד אינני גורם נזק מהותי למנוע. מדי פעם אני לוקח רנו סיניק של קרוב משפחה שמשייטת על 130-140 ב-2500 סל"ד, רק עם מנוע במימדים אחרים לגמרי. תהיתי אם ישנו באמת הבדל וכמה הוא משמעותי.

לגבי המוסכניק, לא ממש התייחסתי למה שהוא אמר באופן מדויק, אך המשכתי להקפיד על כך כתוצאה מאיזשהו פחד לא רציונלי. בעבר הדי רחוק כבר הייתה לי רנו קליאו שהלך לה ראש מנוע ונתקעתי איתה פעמיים בשום מקום עד שהבינו מה הבעיה. מאז אני בחרדה... בכל אופן, אני לא לוקח כל מה שהם אומרים ללב בלי לבדוק היטב.

אולי פשוט אפנה גם לקיה ואשאל על מנת לקבל מידע מהיצרן עצמו.

אני מקווה שאתה נוהג ככה רק בכבישים שיש בהם נתיב לעקיפה. אם אתה נוהג ככה בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון ופס לבן, בסופו של דבר אחד מחסרי המזל שתקועים בעקבותיך ינסה לצאת לעקיפה מסוכנת. אפילו סמיטריילרים לא נוסעים כל כך לאט בעליות.

פורסם

אתה לא צריך לשאול שום יצרן.

היצרן צייר לך קו אדום.

תשתדל לא לעבור את הקו האדום.

אה רגע, בעצם, תעשה מה שבא לך, היצרן לא רק צייר קו אדום אלא אפילו הוסיף מנתק הצתה כדי להגן עליך. בקיצור, גם אם תנסה לא תצליח להרוס את המנוע. הפעולה היחידה שבאמת תהרוס את המנוע היא אי-הקפדה על החלפת שמן בזמן או מפלס נמוך מדי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...