Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב שאסע איתו, לכל היותר, אולי 6000-8000 קמ בשנה (טיולים בסופ"ש קניות וכו').

אוטו אצלי לא משמש ככלי רכב ראשי (קורקינט חשמלי+רכבת) וגם לא משני (בנדיט 1200..) ככה שרוב

הזמן הרכב יעמוד בחניה.

היתה לי עד לא מזמן מאזדה 6 חדשה והרכב הרגיש פשוט מדי,חסר אופי, חלש וסתם איבד מערכו ואני מחפש משהו יותר כיפי

בשביל קצת פרקטיות כשצריך פחית והרבה רגש ושלא יעשה לי רגשות אשם שהוא בקושי בשימוש :)

בגלל שאני משתמש בארבעה גלגלים לכל היותר בסופ"ש וגם לא תמיד, לא ממש אכפת לי

מצריכת הדלק או אחזקה יחסית יקרה (בגבולות הסביר)

מאז שהייתי בארה"ב תקופה פיתחתי חיבה מיוחדת לרכב הזה.

ראיתי שאפשר למצוא אקזמפלרים כאלה בארץ בפחות מ40 אלף ש"ח.

מישהו סיפר לי סיפורי אימה על מחשבים שהולכים ועולים 30K, האם יש אמת בדברים?

מה הקאץ?

פורסם

מישהו סיפר לי סיפורי אימה על מחשבים שהולכים ועולים 30K, האם יש אמת בדברים?

מה הקאץ?

לא מכיר קאדילק בכלל, אבל לגבי הנקודה הזו - מחשב שעולה 30K יש אולי רק עבור פראיירים שמטפלים באמריקאית בארץ במוסכי יבואן אחרי תום תקופת האחריות. מוסכים מורשים של GM שאני מכיר באזור באר-שבע למשל אינם זולים, בלשון המעטה.

לגבי חלפים לאמריקאיות, ובמיוחד ישנות - תחשוב איזה מלאי מטורף יש בארה"ב לעומת הביקוש הממוצע בארצנו הקטנטונת. במילים אחרות, אפשר הכל להשיג באיביי.

דוגמאות פרקטיות אני יכול לתת לגבי האימפלה הישנה שלי:

נאבה - עולה בארץ 600 ש"ח - באיביי 250

תושבות מנוע - בארץ כל אחת עולה בערך 200 ש"ח, אחרי הנחה - באיביי הזמנתי 5 תושבות ב 350 ש"ח

כבל ABS - אפילו בסין מייצרים - 15 ש"ח

תופסנים לפנסים - סין - 2 ש"ח לאחד אני חושב, הזמנתי 8 סתם שיהיו

כשקניתי את הרכב (2010), מכסה משענת יד היה שבור, הלכתי למוסך מורשה כאן כדי לראות סתם כמה תעלה כל המשענת - 3600 ש"ח לפני מע"מ - קניתי באיביי יד שניה ביחד עם מתג חלונות ראשי (חלונות, מראות וכו') ב 700 ש"ח, כולל משלוח.

בקיצור אין מצב ששום מחשב ברכב אמריקאי בן 10 יעלה לך 30K במחיר האמיתי שלו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

השנקל שלי :

קח לך רכב אספנות קטן וכייפי

למשל ראיתי שמוכרים פונטיאק פיירו משנות השמונים במחירים נמוכים שנכנסים בתקציב שהגדרת כולל ישור קו

או אולי קורבט C4 נחמדה , לעיתים צצות במחירים נמוכים

עלויות ביטוח וטסט יהיו קטנות הרבה יותר ,

נסיעה בשעות הבוקר לא נראה שהיא בעיה

והמנועים הרבה יותר פשוטים לאחזקה , כמעט ואין מחשבים יקרים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לא מכיר קאדילק בכלל, אבל לגבי הנקודה הזו - מחשב שעולה 30K יש אולי רק עבור פראיירים שמטפלים באמריקאית בארץ במוסכי יבואן אחרי תום תקופת האחריות. מוסכים מורשים של GM שאני מכיר באזור באר-שבע למשל אינם זולים, בלשון המעטה.

לגבי חלפים לאמריקאיות, ובמיוחד ישנות - תחשוב איזה מלאי מטורף יש בארה"ב לעומת הביקוש הממוצע בארצנו הקטנטונת. במילים אחרות, אפשר הכל להשיג באיביי.

דוגמאות פרקטיות אני יכול לתת לגבי האימפלה הישנה שלי:

נאבה - עולה בארץ 600 ש"ח - באיביי 250

תושבות מנוע - בארץ כל אחת עולה בערך 200 ש"ח, אחרי הנחה - באיביי הזמנתי 5 תושבות ב 350 ש"ח

כבל ABS - אפילו בסין מייצרים - 15 ש"ח

תופסנים לפנסים - סין - 2 ש"ח לאחד אני חושב, הזמנתי 8 סתם שיהיו

כשקניתי את הרכב (2010), מכסה משענת יד היה שבור, הלכתי למוסך מורשה כאן כדי לראות סתם כמה תעלה כל המשענת - 3600 ש"ח לפני מע"מ - קניתי באיביי יד שניה ביחד עם מתג חלונות ראשי (חלונות, מראות וכו') ב 700 ש"ח, כולל משלוח.

בקיצור אין מצב ששום מחשב ברכב אמריקאי בן 10 יעלה לך 30K במחיר האמיתי שלו.

את אותו הדבר אני עושה עם האופנוע, מזמין חלפים מebay ומרכיב\מתקן\מטפל לבד (כל עוד לא מדובר בברקסים למרות שגם את זה אני יודע)

הצצתי במחירי חלפים אקראיים לCTS בebay ואכן הם נמכרים בנזיד עדשים, תודה! אז אשאל אחרת - מישהו מכיר מחלות מיוחדות בדגם הזה?

(מעבר לעובדה שמדובר ברכב ישן על כל המשתמע מכך)

פורסם
השנקל שלי :

קח לך רכב אספנות קטן וכייפי

למשל ראיתי שמוכרים פונטיאק פיירו משנות השמונים במחירים נמוכים שנכנסים בתקציב שהגדרת כולל ישור קו

או אולי קורבט C4 נחמדה , לעיתים צצות במחירים נמוכים

עלויות ביטוח וטסט יהיו קטנות הרבה יותר ,

נסיעה בשעות הבוקר לא נראה שהיא בעיה

והמנועים הרבה יותר פשוטים לאחזקה , כמעט ואין מחשבים יקרים.

על פניו רכב אספנות יכול להיות מושלם עבורי כי לא אסע איתו גם ככה בבקרים והביטוח המוזל זה רק יתרון - העניין שאני מחפש רכב מודרני ומפנק שגם יהיה כיפי לנהיגה ובלי להוציא סכום לא מוצדק (עבורי) כי זה רכב שרוב הזמן יעמוד בחניה.

אם הייתי הולך על אספנות אז כבר הייתי לוקח איזו איטלקיה בת שלושים עם מלא אופי, אבל אז היה צריך להשקיע 100K לפחות.

פורסם

מניסיון, מדובר ברכב אמין (למעט מערכות חשמליות פנימיות כמו הזזת מושבים וכדומה, שיכולות להיכשל).

לך אך ורק על מנועי ה-3.6 ואל תתפשר על פחות, כי המנוע פשוט לא יהיה מספיק חזק, והדלק בכל מקרה נזלל מהר.

חסרון מרכזי ברכב לדעתי - מושבים קשים ולא מאוד נוחים, וצפופים מאחור.

חוץ מזה ובמידה שתלך על המנוע החזק, אתה כנראה תיהנה מהרכב.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם
מניסיון, מדובר ברכב אמין (למעט מערכות חשמליות פנימיות כמו הזזת מושבים וכדומה, שיכולות להיכשל).

לך אך ורק על מנועי ה-3.6 ואל תתפשר על פחות, כי המנוע פשוט לא יהיה מספיק חזק, והדלק בכל מקרה נזלל מהר.

חסרון מרכזי ברכב לדעתי - מושבים קשים ולא מאוד נוחים, וצפופים מאחור.

חוץ מזה ובמידה שתלך על המנוע החזק, אתה כנראה תיהנה מהרכב.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

תכננתי ללכת על ה3.6, תודה רבה :)

פורסם
לדעתי, חפש רכב אירופאי בן כמה שנים עם טורבו

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

למרות שאני די נעול על הCTS, אני משתדל לשמור על ראש פתוח, בגדול אני מחפש אוטו חזק מפנק וכייפי (גם בסיבובים) שלא נראה מיושן מדי.

על איזה רכבים למשל היית מסתכל? בקונצרן VAG (אם התכוונת למנוע TSI למשל) אני חושש משילוב של טורבו עם גיר DSG במיוחד בשנתונים האלה.

הסתכלתי לא מעט על A4, העניין הוא שקיים בי החשש (לא יודע אם הוא עדיין מוצדק) שהן לא מזדקנות בכבוד (כשהייתי בארה"ב ראיתי בauctions אינספור אאודי בנות 5-6 במצבי התפרקות שונים בניגוד לרכבים מחברות אחרות, מצד שני מדובר היה בדגמים מתחילת שנות האלפיים) וגם אלה שעונות על התקציב עדיין עם מנוע אטמוספרי חלש מבחינת הספק (אני מניח שיש יותר מומנט אבל אני גר באזור השפלה ככה ש..) (אחד הדברים שביאסו אותי במאזדה) ויותר חדשות מחזירות אותנו לחשש הראשון שכתבתי למעלה.

יש את האלפא 159,אני מבין שבאופן מפתיע הן די אמינות אבל אני פחות מתחבר לעיצוב וגם שם ההספק נמוך.

לא ראיתי ממש אירופאיות אחרות שעשו לי את זה, ואלה שכן, עולות יותר מהתקציב שהצבתי לעצמי.

מאוד אהבתי סאאב טורבו למשל כשהייתי בארה"ב (נהגתי שם על הרבה מכוניות) אבל מבאס אותי לקנות רכב מחברה שלא קיימת יותר.

עוד רכבים שאולי כדאי לשקול?

• תוכן חדש...