Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה שלך כללית מאוד ולכן יהיה קשה לי לענות לך עליה בצורה ספציפית אבל אני אנסה..

הסיטואציה: החלטת לקנות רכב בעלות של 100K (או מיליון לא באמת משנה הסכום) ויש לך אותם בחשבון הבנק פנויים ונזילים, ישנן שתי אפשריות:

1. לקנות במזומן את הרכב כדי לחסוך את תשלום הריבית של המימון (כי הכסף סתם שוכב לך בבנק ואין לך מה לעשות איתו).

2. לקחת מימון מלא (או חלקי בהתאם ליכולות החזר (שנגזרות מהתנהלות כלכלית נכונה)) כדי להשתמש ב 100K שלך ליצירת הכנסה נוספת.

לסיכום: המטרה היא לאבד כמה שפחות כסף לאורך התקופה ובמקביל להכניס כמה שיותר כסף לאורך התקופה.

עריכה אחרונה על ידי Ariel242
בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
  • תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני רוצה לקנות רכב חדש ב90k ויש לי רק 30k. איזו הלוואה הכי כדאית לי? מצטער על השאלה פשוט אבוד.

פורסם

זה מדהים, שרוב התגובות פה שעדיף לתת לכסף ששוכב לך, לעבוד בשבילך. באמת מדהים בלי טיפת ציניות.

למה לא פותחים על זה נושא באוף טופיק? נשמח לקרוא, להחכים, לדעת גם.

עברתי על כל התגובות, כמעט כל תגובה שלישית בעד להשאיר את הכסף שיש ולקחת הלוואה, כי הוא יכול לעבוד בשבילך.

לא יכול, אלא ממה שקוראים הרושם שעובד.

ואני חשבתי שזה קשה להשקיע בשוק ההון. או שהרוב פה במקרה פשוט עוסקים בזה, וזה נראה כאילו זה קל.

פורסם

זה קל. בשנים האחרונות ראו עליה נאה בבורסות, בייחוד האמריקאיות. פחות או יותר כל מדד שהיית קונה היה עולה משמעותית.

האם זה אומר שזה ימשך חמש שנים קדימה? אין לדעת. כל מי שלוקח הלוואה ומשקיע את הכסף, צריך לקחת בחשבון שכמו שהוא עשוי להרוויח הוא גם עלול להפסיד. אבל הבנק עדיין ירצה את הכסף שלו פלוס ריבית בחזרה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אם אני רוצה לקנות רכב חדש ב90k ויש לי רק 30k. איזו הלוואה הכי כדאית לי? מצטער על השאלה פשוט אבוד.
א. לא בלון.

ב. ריבית כמה שיותר נמוכה (השוק תחרותי ורצוי לבדוק בכמה מקומות ולנסות להשוות בבנק שלך).

ג. תעשה חישוב שהחוב תמיד יהיה פחות ממה שהרכב שווה.

נניח קנית רכב חדש ב 90 עם הלוואה של 60, בשנתיים הרכב ירד במחיר נניח ב 40 אלף ושווה 50 אז רצוי שהחוב בתום השנתיים יהיה פחות מ 50 וכן הלאה.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
זה מדהים, שרוב התגובות פה שעדיף לתת לכסף ששוכב לך, לעבוד בשבילך. באמת מדהים בלי טיפת ציניות.

עברתי על כל התגובות, כמעט כל תגובה שלישית בעד להשאיר את הכסף שיש ולקחת הלוואה, כי הוא יכול לעבוד בשבילך.

ואני חשבתי שזה קשה להשקיע בשוק ההון. או שהרוב פה במקרה פשוט עוסקים בזה, וזה נראה כאילו זה קל.

רוב מי שמשאיר את הכסף הוא עצמאי שמשתמש בו או מישהו שיש לו תכנית טובה.

היום כשניתן לקבל מימון הפריים מינוס 0.75 אם יש לך בטחונות טובים רשת הביטחון שווה את שברי האחוז שיכול להיות שתשלם מעבר לתשואה הסולידית על הכסף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
להנות זאת המטרה, אבל אם אתה מכניס את עצמך לחובות כדי להנות אתה מפספס אותה. אלא אם אתה נהנה לקבל טלפונים ומכתבים מהבנק, הוצל"פ וכל מיני חברים.

למה להיות קיצוני?

מה הכל שחור או לבן?

גילוי נאות - רכב בבעלותי קאוואליר 2003.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה קיצוני בזה? להיות חייב זו לא חוויה נעימה. עבדתי קצת בהוצאה לפועל, אז אני יודע.

כשאתה כותב "חיים פעם אחת", זה מילים נרדפות ל"אכול ושתה כי מחר נמות".

אם אתה לוקח הלוואה, וודא שאתה מסוגל לעמוד בהחזרים ולא להיות כמו הבחור הזה לדוגמא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקחתי את הכסף הזול, ואת היתר השלמתי מהון עצמי.

נתנו לי בבנק עבור רכב חדש ללא שעבוד - 100 אלף שקל בריבית פריים + 0.5%. מעבר לסכום הזה יש עלות לפתיחת תיק בסך 1500 שקל, אם לא זה, היתי לוקח 100% מימון.

בתנאים כאלה אני מעדיף להשקיע את הכסף בקרנות סל שנותנות תשואה גבוהה יותר מהריבית של ההלוואה, ואני יכול למכור אותן ולמשוך את הכסף בכל רגע נתון.

פורסם
מה קיצוני בזה? להיות חייב זו לא חוויה נעימה. עבדתי קצת בהוצאה לפועל, אז אני יודע.

כשאתה כותב "חיים פעם אחת", זה מילים נרדפות ל"אכול ושתה כי מחר נמות".

אם אתה לוקח הלוואה, וודא שאתה מסוגל לעמוד בהחזרים ולא להיות כמו הבחור הזה לדוגמא.

לא מילים נרדפות , אבל לא צריך גם להגזים .

יש לכולנו סדרי עדיפויות בחיים , שגם הם משתנים עם הזמן והתנאים הסביבתיים....

וטוב שכך,אחרת לא היה קיים קארספורום אלא "קורולהפורום" .

כי לא באמת צריך יותר מלהגיע מנקודה א' ל ב' .

פורסם
לקחתי את הכסף הזול, ואת היתר השלמתי מהון עצמי.

נתנו לי בבנק עבור רכב חדש ללא שעבוד - 100 אלף שקל בריבית פריים + 0.5%. מעבר לסכום הזה יש עלות לפתיחת תיק בסך 1500 שקל, אם לא זה, היתי לוקח 100% מימון.

בתנאים כאלה אני מעדיף להשקיע את הכסף בקרנות סל שנותנות תשואה גבוהה יותר מהריבית של ההלוואה, ואני יכול למכור אותן ולמשוך את הכסף בכל רגע נתון.

עוד נביא שיודע בוודאות שהקרנות ירוויחו יותר מעלויות ההלוואה. הרי כבר בפתיחה אתה משלם 1.5% עלות "פתיחת תיק".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משמח לקרוא , שקוראי קארס פורום דואגים לעצמם והבינו שהמדינה לא תדאג להם.

לא בהכרח הרוב משקיעים בשוק ההון.

אם עלות רכב היא באיזורי ה 150,000 - 200,000 ₪ שלדעתי זה המחיר ההמוצע של רכב חדש בישראל.

הסכום הנ"ל יכול לשמש כמקדמה לפני משכנתא, לאחלה דירה להשקעה בפריפרייה.

שיודעת להניב בין 4 -5.5 % תשואה ברוטו בשנה.

קצת לזרוק לקופת גמל להשקעה + עוד תיק השקעות קטן.

נותן להכל לעבוד 10 שנים, ואחרי זה אתה מבחינה כלכלית במקום אחר.

בואו נעשה גם סדר מבחינת הריביות, היום ריבית לרכב חדש היא גג 2.5%, שמסכום הלוואה של 100,000 . הריבית שמשלמים היא 2500₪ בשנה , שאם נחלק את הריבית ל 12 חודשים, זה יוצא 200 ₪ בחודש ריבית.

בשביל לא לשלם את סכום הריבית הנ"ל אנשים מוכנים להיפרד מ 100,000₪ ?! לדעתי זה טירוף !!

אבל אולי אני לא מבין...

פורסם

אור ואלירן - יש לכם איזו בעיה בהבנה.

בואו נתחיל במספרים - אני מסופק אם מחיר רכב ממוצע בישראל הוא 150-200 אש"ח. אמנם אין לי הנתונים (מן הסתם היבואנים מחזיקים אותם קרוב לחזה), אבל קרוב לודאי שמדובר בלפחות 50 אש"ח פחות.

אור. לגבי הריבית - חוסר הבנה. היא הולכת ופוחתת עם חיי ההלוואה. אם אתה משלם בשיטת "קרן שווה" בכל חודש תשלם פחות, כיוון שהקרן הולכת ופוחתת, ובמקביל גם הרבית המשולמת עליה. אם משלם לפי "לוח שפיצר" התשלום יהיה קבוע, אבל חלקה של הרבית יפחת מתשלום לתשלום, ולעומת זאת חלקה של הקרן יילך ויגדל.

כמובן שההלוואות האלה צמודות פריים, ואין לדעת איך הוא יתפתח.

והביטחון שהשקעה תניב 4-5.5% בשנה... בחור, טוב להיות אופטימי, אבל צריך להיות זהיר. חשוב על דצמבר 2018, אם במקרה נזקקת לכסף באותו חודש נמחקה לך התשואה של שנה - שנתיים לפחות. וזה היה משברון קטן, זניח וחולף. חשוב על משבר כמו 1997 או 2008 ותראה שאותם 5% יכולים להפוך בקלות למינוס 5% ואפםילו מינוס 50%. זה נכון גם לגבי נדל"נ - ערכו לא יעלה עד אין סוף, יום אחד יהיה משבר והוא ירד בעשרות אחוזים. ואם אתה קונה דירה להשקעה בפריפריה - כיצד תבטיח את התשואה? כיצד תבטיח שהדירה תהיה מאוכלסת בשוכרים משלמים ברציפות? כיצד תבטיח שישלמו שכ"ד בשעור 5% בשנה? מה תעשה אם פתאום הדירה תעמוד ריקה חצי שנה? תאמין לי, חברות המימון מוכרות הלוואות בריבית 2.5% מסיבה פשוטה: מיעוט הלווים לא ישלם, הרוב ישלם, וכך התשואה שלהן מובטחת. אם בעלי החברות היו משוכנעים שאפיק אחר יפיק להם תשואה של 3.5% הם היו יוצאים משוק הרכב ועוברים לשוק המבטיח ההוא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...